Hej

Vi har varit ut på vår första minisemester tillsammans ner till huddiks , jättekul ! Det är synd bara Haley åkt på en förkylning IGEN . Och jag själv har någon tuyp av inflammation i öronen.

Jag börjar vara så otroligt less... vi är sjuka JÄMT. Och det är väl egentligen inte så konstigt (de sägs ju att det är så då man är småbarnsförälder ) men det brukar ju faktiskt vara så att det är barnen som drar hem förkylning efter förkylningen och inte föräldrarna. Det är så att det är jag som drar på mig alla dessa förkylninhgar och lyckas smitta Haley. Hon har till och med bättre imunförsvar än jag. Känns lite som att min kropp jobbar imot mig och att jag är så nedbruten pga att vi haft det väldigt tufft första året med lite sömn pga magproblem och sedan det att jag helt enkelt slitit ut min rygg ganska bra. Har konstant värk nu mera och det beror nog på mycket bärande upp och ner för trappan och att Haley blivit för tung för mig att bära runt på.

Som tur är har Joel fått fast jobb och bara jag kommer igång och jobba helt nu så kommer vi flytta inom snar framtid till HUS. Vilket jag nästan inte kan föreställa mig då vi haft så kämpigt med att ens få det att gå runt och nu är vi redan snart på fötter och det nästan känns som vi har pengar i överflöd ist (då man inte är van att ha pengar)

Är så otroligt stolt över min sambo , och över att vi faktiskt lyckats klarat detta år så pass bra .

Ska ta och lägga mig nu och hoppas på att vi mår bättre imorgon !


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har jag haft en förkylning i 3-5v , och just börjat känna mig frisk men för någon dag sedan började öeoronen värka och jag är yr . Haley har just åkt på dubnnderförkylningen... det visade sig att min bihåleinflammation flyttats till öronen och haley har början till öroninflammation så om hon får minsta mer feber så skulle vi åka in igen och om det skulle börja rinna ur öronen . Själv har jag fått droppar till öronen och ska även spola ur öronen.

Detta är inte kul. Vi är JÄMT sjuka. Hinner just och pass bli frisk innan någon av oss dragit på sig nästa sjuka. Som tur är smittar inte jag , men det är rätt jobbigt att ha ont. Sedan kostar det en masaa pengar. Jag har inte råd att vara hemma från jobb och även betala massa mediciner.

Hoppas vi får bättre immunförsvar snart! Men det är väl såhär småbarnslivet är då man själv även jobbar på förskolor.


På midsommar hade vi planer att äta middag hos joels pappa och sedan fara till huddik på kvällen , men som det ser ut nu blir vi nog hemma... 😞

Likes

Comments

Nu är första jobbveckan över och jag är helt slut. Just nu sitter jag och Haley och äter sconse, frukostmackor ,ägg,ost och skinka . Vi har hunnit med rätt mycket på morgonen då det vart morgon 05'45 ... vi har lekt i lekparken sett lite tv och bakat sconse.

Vaknade upp hes nu på morgonen så ska köpa några halstabletter. Och nu när joel vaknat ska jag ta och åka och köpa blöjor, jobbarskor och den sita hårfärgen så jag kan färga håret.

Kl 12 ska jag förbi Linnea en sväng , och ikv så ska jag ut med syrran.

Så hoppas jag hinner vila en stund med!😊 men imorgon är det min tur att sova ut 😍.

Nästa vecka ska även Haley till tandläkaren, hon trillade över en sop i måndags på förskolan och fick sig en rejäl smäll i munnen så hon har en liten fläskläpp. Tror ju ändå det gick bra , men eftersom jag inte lyckas kolla tänderna så bra själv överlämnar jag det till tandläkaren 🙈🌸 annars har hennes vecka på förskolan varit jättebra och hon verkar ha haft jättekul!🌸 (taggad var hon idag på att fara till förskolan )

Likes

Comments

Denna vecka har jag börjat jobba! Men tyvärr börjar min jobbvecka med att lillan är förkyld, jobbade måndag och bytte av sambon. Men ser fram emot nästa vecka för då har jag jobb måndag-torsdag i ursviken (om Haley är frisk) Haley är dock på bättringsvägen iaf.

Helgen som var hade jag och lillan superkul i lekparken och vi grillade och hade bara en väldigt bra helg , men tror nog helgen vart lite väl mycket för henne.. vi var även på kalas hos wille ,Evelina och ante! (Kan möjligen varit någon där som var små krasslig)

Idag ska vi ta och städa, vi har koja över halva vardagsrummet som måste bort så jag kan göra lite tvättande. Men vill nästan inte ta bort kojan då hon är mycket i den.

Men mot sommaren ska vi göra om i lillans rum och då blir det att införskaffa ett lektält med massa kuddar och filtar ! Längtan efter att få fint i hennes rum och få leksakerna i leklådor på hennes rum är rätt så stor!
Likes

Comments

Snart valborgsmässoafton och det innebär långhelg för joel! Han är ledig imorgon, och även på måndag.

Vi ska grilla och titta på brasan i helgen och bara ha familjetid , vilket känns rätt skönt.

Haley har varit på förskolan idag. Det går jättebra, allt utom att hon inte är så duktig på att äta. Hon smakar på allt men äter inte så mycket. Jag tror det beror på att hon äter en rejäl flaska på morgonen så nästa vecka ska jag prova att ge hon frukost med en macka och lite youghurt istället, och se om hon äter bättre... idag åt hon jättebra till mellis här hemma och även middag och kvällsfika. Hon älskade verkligen grönsakslassange.

Imorgon ska jag och Evelina prova på någon form av yoga vilket ska bli jättekul. Ska bli kul att komma ut och träffa andra och göra något. Var ett tag sedan nu.

Igår hämtade även morfar Haley från förskolan och vi lånade hem hans vagn (vilken jag typ älskar! Ska kolla på någon liknade då jag börjar få in lönen!)Likes

Comments

Senaste dagarna har verkligen varit en kamp. Haley har börjat trottsa med allt ! Hon ska vara på alla ställen som hon vet hon inte får vara på och göra allt som hon inte får göra! , hon har blivit så otroligt bestämd och jag tror kanske jag varit lite för "låt gå" och inte hållit på var gränsen går. Hon har blivit som ett barn ist för bebis nu och jag tror jag måste vara hårdare och hålla fast vid det jag och Joel är överens om. Ist för att låta hon göra saker för att det blir "lugnast" så.

Sedan har jag beslutat att jag ska börja potträna henne mera nu. För hon har väldigt tydliga tecken på när det är dax. Hon börjar alltid med att gå iväg och gömma sig, sedan visar hon signaler och hon tycker inte om då jag kommer dit och stör (hon vill vara ifred på "toa" ) så tänkte att börja jag potträna henne nu , kanske hon går till pottan själv när det börjar kännas som om hon behöver gå! Och det blir ett steg närmare till att hon blir blöjfri! Vilket jag samtidigt inte vill ha för bråttom med...men känner att det kan vara bra att börja träna iaf 😊 .

Idag ska vi troligen till stigs om de inte hinner stänga , då joel var kaksugen ! 🍰🍪🍩 det är ju ändå fredag.
Likes

Comments

Idag fick jag hämta skruttan på förskolan efter bara någon timme då hon vart jätte trött och döntig av vaccination. (Trodde jag först) , men visade sig att hon var rejält förstoppad igen. Vi har alla varit sjuka så har skippat movicol/laxido några dagar då hon varit lös i magen. Men nu när hon blivit frisk blev hon stenhård. Så efter middag hos min pappa då hon stått och tagit i för kung och fosterland , så förstod jag vad det var (så blev hem och ge ett klyx) så hon kunde slappna av och sova. Nu sover hon gott och har inte ont imagen.

Ibland är det så svårt att veta vad det är som är fel...och längtar så tills hon kan tala om vad som är fel så hon slipper ha ont.

Idag har varit en lång dag, och som föräldrar är man inte alltid eniga och sams...Ibland känns det som vi är alldeles för olika...men tror samtidigt vi är så pass olika att vi kan med lite diskussion komma fram till vad som är det bästa för just Haley. Och inte bara göra som man själv hade det då man var yngre och är uppväxt med, finns saker som är bra med bådas tankar och sätt , men oftast är nog mellantinget faktist det bästa för just vårat barn. Och som förälder känner jag också att det ibland kan vara bra att ifrågasätta varför man gör just på ett speciellt sätt då det ibland kanske mer görs av rutin och för att det är så det "ska" vara för att man själv vuxit upp med de norner och värderingar. Men har lärt mig en sak (ALLA barn är så olika att det bästa är att komma fram till egna beslut och rutiner än att ta efter hur man själv haft det) . Och tror att skulle vi skaffa något fler barn så tror jag vi inte kommer att göra i närheten av lika som vi gör nu, för de kommer ju vara andra behov hos det barnet än vad Haley har. Och vi vill ju båda två bara vårat barns bästa och det finns sällan något som är rätt eller fel. Men jag själv måste nog låta Joel ta mer beslut och backa undan lite vilket jag har väldigt svårt för.

Likes

Comments

Healey har sitt favvorit gosedjur som är en lila ernhörning med en speldosa , som hon idag lyckades kasta ut ur vagnen då jag tittat bort. Och det vart ett välda liv då hon var trött och vägrar somna utan så gick gågatan upp och ner 3gr innan jag gav upp och även i hela citykompanitet och lekparken som vi varit i. Men sen gav jag upp och vi åkte hem för att få i oss middag!

Som tur är har Haley de absolut bästa mor och far föräldrar som finns! Hennes farfar och bonus farmor köpte en ny likadan gose! ,så nu äntligen sover hon gott i sin säng, hon somnade till och med i sin säng utan bråk efter att vi hämtat gosen.

Haley har verkligen tur som har så otroligt fina mor och far föräldrar! (Vi är så glada att få så mycket hjälp och stöttning när det behövs, och nu får även vi sova inatt!) Då joel kommer hem från jobbet ska vi mysa ner oss framför walking dead och sen sova.

I morgon blir det även vaccination för Haley innan hon ska iväg på försis och vara påskkärring! Tänkte att hon får fara ändå trotts vaccination , så får de ringa om hon blir för trött eller liknande då vi båda är lediga och hemma. Så ska vi passa på att städa och äta lunch i lugn och ro.

Likes

Comments

Att vara mammaledig är som att det är helg hela veckan, fast ändå som om det aldrig blir helg. Man är alltid i full fart och är sysselsatt med tvätt,disk,damsugning och skurning. Det är nog den bästa tid i mitt liv fast man kan börja känna sig galen då man aldrig kommer ur den där mammabubblan. Man behöver som en paus från vardagen,fast då man väl får en paus så vill man bara tillbaka. Nu har jag förhoppningsvis snart varit mammaledig färdigt för ett tag framöver. Men kommer sakna spendera all tid med lillan men känns samtidigt så skönt att få komma ut ur vår trånga lägenheten och inte alltid tänka på den där tvätten som måste vikas osv ...

Det var väääldigt stor omställning i början , men allt går bättre och bättre! Men det kommer nog dröja innan vi skaffar några fler barn. Så just nu försöker jag även njuta av den sista tiden som mammaledig.

I helgen ska jag få en psus och gå ut och se Joels band spela! Känns kul men samtidigt är vi rätt trötta efter att ha varit sjuka.

Haley ska vara hos sin moster! Hon är så glad då vi träffar alla numer och springer oftast fram och kramas.

Likes

Comments

Inte skrivit på ett tag då jag kännt att mitt fokus behövt på annat. Men nu har jag äntligen kunnat bocka av min lista med 2 punkter.

Inskolningen är färdig och Haley trivs bra på förskolan men är rätt trött på kvällar/eftermiddagar.

Och jag har äntligen tagit det där viktiga körkortet och kunna släppa en del press och ångest det gett mig!

Jag som ung mamma försöker bygga upp en så säker och bra miljö för vårt barn vilket körkort, ett bra jobb och hus kännts som növändigt för just mig. Vilket körkortet kanske hjälpa jobbsituationen och det i sin tur hjälper boendesituation. Men samtidigt har jag en oro över att ha barn nu när det är rätt oroligt i världen , är rädd att vi som föräldrar inte kommer ha den framtid jag strävar efter. Utan att ist för att jag kommer få ett bra jobb och hus så är jag rädd det kommer komma ett tredje världskrig. Speciellt då det nu hänt det där med lastbilen i Stockholm. (Och om det fortsätter vara så här oroligt ) hur ska man då som förälder våga låta sitt/sina barn resa, vara ute då tånnåren kommer och de troligtvis vill se världen?! Jag vill resa med min familj men är inte heller säker på att jag skulle våga! Jag som inte är politiskt insatt alls har väldigt lite förståelse om vrf det är så oroligt och vad det är som egentligen händer i världen! Så det ger jag mig själv som löfte detta år, att läsa på mer om politik och försöka förstå vad det som sägs på nyheterna och faktist börja följa nyheterna. Jag har varit rädd för att bli färgad av vad min omgivning tycker och tänker angående politiken pga att jag är så opåläst att jag nästan inte har fört någon politisk dialog i hela mitt liv. Vilket är viktigt och det är viktigt att ta ställning och vara med och tycka till !

Likes

Comments