Snart valborgsmässoafton och det innebär långhelg för joel! Han är ledig imorgon, och även på måndag.

Vi ska grilla och titta på brasan i helgen och bara ha familjetid , vilket känns rätt skönt.

Haley har varit på förskolan idag. Det går jättebra, allt utom att hon inte är så duktig på att äta. Hon smakar på allt men äter inte så mycket. Jag tror det beror på att hon äter en rejäl flaska på morgonen så nästa vecka ska jag prova att ge hon frukost med en macka och lite youghurt istället, och se om hon äter bättre... idag åt hon jättebra till mellis här hemma och även middag och kvällsfika. Hon älskade verkligen grönsakslassange.

Imorgon ska jag och Evelina prova på någon form av yoga vilket ska bli jättekul. Ska bli kul att komma ut och träffa andra och göra något. Var ett tag sedan nu.

Igår hämtade även morfar Haley från förskolan och vi lånade hem hans vagn (vilken jag typ älskar! Ska kolla på någon liknade då jag börjar få in lönen!)Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Senaste dagarna har verkligen varit en kamp. Haley har börjat trottsa med allt ! Hon ska vara på alla ställen som hon vet hon inte får vara på och göra allt som hon inte får göra! , hon har blivit så otroligt bestämd och jag tror kanske jag varit lite för "låt gå" och inte hållit på var gränsen går. Hon har blivit som ett barn ist för bebis nu och jag tror jag måste vara hårdare och hålla fast vid det jag och Joel är överens om. Ist för att låta hon göra saker för att det blir "lugnast" så.

Sedan har jag beslutat att jag ska börja potträna henne mera nu. För hon har väldigt tydliga tecken på när det är dax. Hon börjar alltid med att gå iväg och gömma sig, sedan visar hon signaler och hon tycker inte om då jag kommer dit och stör (hon vill vara ifred på "toa" ) så tänkte att börja jag potträna henne nu , kanske hon går till pottan själv när det börjar kännas som om hon behöver gå! Och det blir ett steg närmare till att hon blir blöjfri! Vilket jag samtidigt inte vill ha för bråttom med...men känner att det kan vara bra att börja träna iaf 😊 .

Idag ska vi troligen till stigs om de inte hinner stänga , då joel var kaksugen ! 🍰🍪🍩 det är ju ändå fredag.
Likes

Comments

Idag fick jag hämta skruttan på förskolan efter bara någon timme då hon vart jätte trött och döntig av vaccination. (Trodde jag först) , men visade sig att hon var rejält förstoppad igen. Vi har alla varit sjuka så har skippat movicol/laxido några dagar då hon varit lös i magen. Men nu när hon blivit frisk blev hon stenhård. Så efter middag hos min pappa då hon stått och tagit i för kung och fosterland , så förstod jag vad det var (så blev hem och ge ett klyx) så hon kunde slappna av och sova. Nu sover hon gott och har inte ont imagen.

Ibland är det så svårt att veta vad det är som är fel...och längtar så tills hon kan tala om vad som är fel så hon slipper ha ont.

Idag har varit en lång dag, och som föräldrar är man inte alltid eniga och sams...Ibland känns det som vi är alldeles för olika...men tror samtidigt vi är så pass olika att vi kan med lite diskussion komma fram till vad som är det bästa för just Haley. Och inte bara göra som man själv hade det då man var yngre och är uppväxt med, finns saker som är bra med bådas tankar och sätt , men oftast är nog mellantinget faktist det bästa för just vårat barn. Och som förälder känner jag också att det ibland kan vara bra att ifrågasätta varför man gör just på ett speciellt sätt då det ibland kanske mer görs av rutin och för att det är så det "ska" vara för att man själv vuxit upp med de norner och värderingar. Men har lärt mig en sak (ALLA barn är så olika att det bästa är att komma fram till egna beslut och rutiner än att ta efter hur man själv haft det) . Och tror att skulle vi skaffa något fler barn så tror jag vi inte kommer att göra i närheten av lika som vi gör nu, för de kommer ju vara andra behov hos det barnet än vad Haley har. Och vi vill ju båda två bara vårat barns bästa och det finns sällan något som är rätt eller fel. Men jag själv måste nog låta Joel ta mer beslut och backa undan lite vilket jag har väldigt svårt för.

Likes

Comments

Healey har sitt favvorit gosedjur som är en lila ernhörning med en speldosa , som hon idag lyckades kasta ut ur vagnen då jag tittat bort. Och det vart ett välda liv då hon var trött och vägrar somna utan så gick gågatan upp och ner 3gr innan jag gav upp och även i hela citykompanitet och lekparken som vi varit i. Men sen gav jag upp och vi åkte hem för att få i oss middag!

Som tur är har Haley de absolut bästa mor och far föräldrar som finns! Hennes farfar och bonus farmor köpte en ny likadan gose! ,så nu äntligen sover hon gott i sin säng, hon somnade till och med i sin säng utan bråk efter att vi hämtat gosen.

Haley har verkligen tur som har så otroligt fina mor och far föräldrar! (Vi är så glada att få så mycket hjälp och stöttning när det behövs, och nu får även vi sova inatt!) Då joel kommer hem från jobbet ska vi mysa ner oss framför walking dead och sen sova.

I morgon blir det även vaccination för Haley innan hon ska iväg på försis och vara påskkärring! Tänkte att hon får fara ändå trotts vaccination , så får de ringa om hon blir för trött eller liknande då vi båda är lediga och hemma. Så ska vi passa på att städa och äta lunch i lugn och ro.

Likes

Comments

Att vara mammaledig är som att det är helg hela veckan, fast ändå som om det aldrig blir helg. Man är alltid i full fart och är sysselsatt med tvätt,disk,damsugning och skurning. Det är nog den bästa tid i mitt liv fast man kan börja känna sig galen då man aldrig kommer ur den där mammabubblan. Man behöver som en paus från vardagen,fast då man väl får en paus så vill man bara tillbaka. Nu har jag förhoppningsvis snart varit mammaledig färdigt för ett tag framöver. Men kommer sakna spendera all tid med lillan men känns samtidigt så skönt att få komma ut ur vår trånga lägenheten och inte alltid tänka på den där tvätten som måste vikas osv ...

Det var väääldigt stor omställning i början , men allt går bättre och bättre! Men det kommer nog dröja innan vi skaffar några fler barn. Så just nu försöker jag även njuta av den sista tiden som mammaledig.

I helgen ska jag få en psus och gå ut och se Joels band spela! Känns kul men samtidigt är vi rätt trötta efter att ha varit sjuka.

Haley ska vara hos sin moster! Hon är så glad då vi träffar alla numer och springer oftast fram och kramas.

Likes

Comments

Inte skrivit på ett tag då jag kännt att mitt fokus behövt på annat. Men nu har jag äntligen kunnat bocka av min lista med 2 punkter.

Inskolningen är färdig och Haley trivs bra på förskolan men är rätt trött på kvällar/eftermiddagar.

Och jag har äntligen tagit det där viktiga körkortet och kunna släppa en del press och ångest det gett mig!

Jag som ung mamma försöker bygga upp en så säker och bra miljö för vårt barn vilket körkort, ett bra jobb och hus kännts som növändigt för just mig. Vilket körkortet kanske hjälpa jobbsituationen och det i sin tur hjälper boendesituation. Men samtidigt har jag en oro över att ha barn nu när det är rätt oroligt i världen , är rädd att vi som föräldrar inte kommer ha den framtid jag strävar efter. Utan att ist för att jag kommer få ett bra jobb och hus så är jag rädd det kommer komma ett tredje världskrig. Speciellt då det nu hänt det där med lastbilen i Stockholm. (Och om det fortsätter vara så här oroligt ) hur ska man då som förälder våga låta sitt/sina barn resa, vara ute då tånnåren kommer och de troligtvis vill se världen?! Jag vill resa med min familj men är inte heller säker på att jag skulle våga! Jag som inte är politiskt insatt alls har väldigt lite förståelse om vrf det är så oroligt och vad det är som egentligen händer i världen! Så det ger jag mig själv som löfte detta år, att läsa på mer om politik och försöka förstå vad det som sägs på nyheterna och faktist börja följa nyheterna. Jag har varit rädd för att bli färgad av vad min omgivning tycker och tänker angående politiken pga att jag är så opåläst att jag nästan inte har fört någon politisk dialog i hela mitt liv. Vilket är viktigt och det är viktigt att ta ställning och vara med och tycka till !

Likes

Comments

Ja då var det dax för mig att bli ännu ett år äldre! Känns som om det var nyss jag fyllde år... min förra födelsedag kom jag in på bb och fick stoppa upp mina värkar. För att kunna sova innan jag skulle bli igångsatt två dagar senare.

Känns så konstigt att det snart gått ett helt år sedan jag väntade barn! Men tiden tyck gå fortare ju äldre man blir...

Idag ska jag städa lite och baka lite men framförallt kurera mig då jag igår vaknade upp dunderförkyld jag med. Blir att ringa förskolan imorgon och boka in en senare tid för inskolning då jag både känner att Haley inte mår tillräckkigt bra och framförallt jag själv. (Vill inte dra med mig denna förkylning till förskolan så blir att stanna hemma några extra dagar bara för att vara säker på att vi är friska)...

Och kalas får bli då vi blivit friska och mår bättre. Samt då vi orkar med för tror inskolning kommer göra lillan rätt trött...

Likes

Comments

Hej! Äntligen en hyffsad natt. Haley har vaknat nästan 1 gång i timmen hela veckan pga astman. Men igår var vi in med hon till läkaren som gav hon mer medicin och inatt vakna hon 2 gr bara! Och jag själv har inte legat på helspänn inatt som de andra nätterna... är så rädd att hon faktiskt ska sluta andas i sömnen då hon blir så här tät, och att man inte ska märka något pga att man sover själv.

Jag hade otroligt ont i magen igår kväll. Kramper som gjorde att jag bara ville gråta! Jag får det ibland om jag ätit mycket mjölmat eller druckit/ätit något som innehåller mycket mjölk...tror Haley har ärvt min mage med.... men direkt jag värmt vetekudden så kunde jag slappna av! Sov hur bra som hellst med vetekudden. Tänkt skaffa en vetevärmare i gosedjur till Haley i födelsedags present men kan inte bestämma mig för vilken jag ska köpa!

Min vetekudde är nog det bästa inköp jag gjort och förstår inte vrf jag inte köpt en tidigare. Då det är en av de bästa sakerna som finns då jag har ont i min rygg!


Senaste dagarna har Haley även börjat gå mycket mer! Hon övar nästan hela tiden på att gå! Och går rätt långt nu utan att trilla, så gissar hon snart kommer springa runt här hemma! Men hon har även börjat klättra ! Speciellt i och ur lådor , en låda har drf gått sönder på hennes byrå. Och jag är så orolig att hon ska göra sig illa...så till veckan ska jag barnsäkra hela lägenheten!

Likes

Comments

​haley var helt utslagen igårkväll men ville vara nära så vi hade filmkväll hela familjen . Haley låg mellan pss sovandes medan vi såg filmen doctor strange. 

Resten av natten var rätt oroolig och hon har sovit men vaknat då och då. Kryper i kroppen verkar det som. Men hon har bara temp nu och verkar mycket piggare ... vilket är skönt men man blir verkligen trött då de inte mår bra och sover dåligt. Längtar rent utav tills det blir natt igen.

Hon måste ha dragit på sig något då vi var och såg bollibompa draken... glad hon fick det nu och inte när vi ska inskola henne , men räknar med att åka på något då med (men ber verkligen om att få skippa magsjukan!) året fick jag dropp pga magsjukan. Så lite rädd för att få det igen.. 

Idag ska jag städa upp lite, bada Haley och se till att febern håller sig nere. 


Likes

Comments

Idag var vi ut och grillade ! Kändes så skönt att bara få komma ut och slappna av i solen. Behövde verkligen det. Haley har dock varit hängig idag och har feber. Men sova ute i vagnen och få i sig lite D vitamin tror jag bara gör henne gott.

Farfar staffan och farmor berit (mina sambos familj)kom och grillade med oss! Jätte mysigt var det. Dock glömde vi muggar.(så nästa gång är det de första jag packar i väskan då de oftast glömms.)

Nu söver Joel lillan och jag har gjort middag. Nu är snart denna helg slut och Joel jobbar eftermiddag nästa vecka. Det innebär att jag kommer vara ensam med Haley från kl 14. Och när hon gått och lagt sig är jag helt själv. Jag tycker inte alls om att vara ensam och är nästan i behov att vara med någon. Så detta kommernog vara lite små jobbigt, men samtidigt tror jag det komer vara bra för mig att lära mig att slappna av och bara vara. Joel kommer hem vid 12 tiden på natten så kan ju inte sitta uppe och vänta på honom direkt.

Men han är även ledig fredagar då han jobbar eftermiddag vilket är ett stort pluss.

Jag ska ta och leta fram någon bra serie att se då joel jobbar eftermoddag , och även passa på att bara göra saker som jag vill.


Likes

Comments