Denna vecka har bestått av att vila upp sig efter allt jul och nyårsfirande . Och det har verkligen varit behövligt, vi måste dock försöka ställa tillbaka dygnet (hela familjen) .


Nästa vecka kommer bli tung och jobbig psykist för min del då jag har massa möten inbokade angående min hälsa . Men skönt att äntligen ta tag i det hela.

Och veckan därpå börjar jag inskolning på mitt nya jobb. Kommer troligtvis fortsätta i poolen (timvicka) på klockar men det är på tok för påfrestande och tungt för min rygg att jobba heltid innom det yrket så är lyckligt lottad som får chansen att jobba och prova något nytt.

Senaste månaderna har jag haft en slemsäcks inflammation i min högra höft som vägrar ge med sig pga att jag inte lyckas sluta överbelasta den med allt bärande av Haley och mitt jobb som innebär rätt tunga lyft till och från. Sedan har jag fått svullna lymfkörtlar både på halsen och fulla ljumskarna som inte vill försvinna heller vilket läkarna inte riktigt vet vad det beror på så väntar nu på ytterligare en tid för att få detta undersökt.

Och har dragit ut två visdomständer och ska eventuellt dra en till.

Detta år ska jag verkligen fokusera på mig och se till så jag mår bättre i hälsan och orkar med att göra mera. Så känns som en otroligt bra start med att fått tag på ett mindre fysiskt krävande jobb . Detta år ska vi även åka utomlands. Haley blir hela 2år och jag har lovat mig själv att göra mera saker tillsammans med henne som leos, bad ,lekparker och verkligen försöka lägga ner min tid på att henne för åren går så otroligt fort och hon växer så fort. Jag hoppas på att orka med mer fysisk aktivitet nu också med det nya jobbet !

Detta år kommer förhoppningsvis bli ett otroligt bra år .

Till veckan hoppas vi få bättre väder då vi köpt små skridskor till haley så vi vill ut och åka på isen!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej

Jag är väldigt dålig på att skriva. Så har inte skrivit sedan i somras .M

en ska försöka ta tag i skrivandet igen.

Det har hänt en hel del sedan jag skrev sist. Haleys förskola har flyttat upp granne till min Mamma, jag jobbar inom vården och joel är för tillfället föräldrar ledig efter att årdrarna på Metso tagit slut.

Haley har blivit så stor på sista tiden med och är så otroligt kul att leka med henne. Tyvärr har hon någon period då hon inte vill va nära mig. Bara joel som gäller . Vilket känns rätt jobbigt till och från. Men hoppas det går över snart.

Nu är det snart nyår och imorgon ska vi fixa inför det och nu ska jag snart och jobba så ska ta och äta lite !


Likes

Comments

Hej

Vi har varit ut på vår första minisemester tillsammans ner till huddiks , jättekul ! Det är synd bara Haley åkt på en förkylning IGEN . Och jag själv har någon tuyp av inflammation i öronen.

Jag börjar vara så otroligt less... vi är sjuka JÄMT. Och det är väl egentligen inte så konstigt (de sägs ju att det är så då man är småbarnsförälder ) men det brukar ju faktiskt vara så att det är barnen som drar hem förkylning efter förkylningen och inte föräldrarna. Det är så att det är jag som drar på mig alla dessa förkylninhgar och lyckas smitta Haley. Hon har till och med bättre imunförsvar än jag. Känns lite som att min kropp jobbar imot mig och att jag är så nedbruten pga att vi haft det väldigt tufft första året med lite sömn pga magproblem och sedan det att jag helt enkelt slitit ut min rygg ganska bra. Har konstant värk nu mera och det beror nog på mycket bärande upp och ner för trappan och att Haley blivit för tung för mig att bära runt på.

Som tur är har Joel fått fast jobb och bara jag kommer igång och jobba helt nu så kommer vi flytta inom snar framtid till HUS. Vilket jag nästan inte kan föreställa mig då vi haft så kämpigt med att ens få det att gå runt och nu är vi redan snart på fötter och det nästan känns som vi har pengar i överflöd ist (då man inte är van att ha pengar)

Är så otroligt stolt över min sambo , och över att vi faktiskt lyckats klarat detta år så pass bra .

Ska ta och lägga mig nu och hoppas på att vi mår bättre imorgon !


Likes

Comments

Nu har jag haft en förkylning i 3-5v , och just börjat känna mig frisk men för någon dag sedan började öeoronen värka och jag är yr . Haley har just åkt på dubnnderförkylningen... det visade sig att min bihåleinflammation flyttats till öronen och haley har början till öroninflammation så om hon får minsta mer feber så skulle vi åka in igen och om det skulle börja rinna ur öronen . Själv har jag fått droppar till öronen och ska även spola ur öronen.

Detta är inte kul. Vi är JÄMT sjuka. Hinner just och pass bli frisk innan någon av oss dragit på sig nästa sjuka. Som tur är smittar inte jag , men det är rätt jobbigt att ha ont. Sedan kostar det en masaa pengar. Jag har inte råd att vara hemma från jobb och även betala massa mediciner.

Hoppas vi får bättre immunförsvar snart! Men det är väl såhär småbarnslivet är då man själv även jobbar på förskolor.


På midsommar hade vi planer att äta middag hos joels pappa och sedan fara till huddik på kvällen , men som det ser ut nu blir vi nog hemma... 😞

Likes

Comments

Nu är första jobbveckan över och jag är helt slut. Just nu sitter jag och Haley och äter sconse, frukostmackor ,ägg,ost och skinka . Vi har hunnit med rätt mycket på morgonen då det vart morgon 05'45 ... vi har lekt i lekparken sett lite tv och bakat sconse.

Vaknade upp hes nu på morgonen så ska köpa några halstabletter. Och nu när joel vaknat ska jag ta och åka och köpa blöjor, jobbarskor och den sita hårfärgen så jag kan färga håret.

Kl 12 ska jag förbi Linnea en sväng , och ikv så ska jag ut med syrran.

Så hoppas jag hinner vila en stund med!😊 men imorgon är det min tur att sova ut 😍.

Nästa vecka ska även Haley till tandläkaren, hon trillade över en sop i måndags på förskolan och fick sig en rejäl smäll i munnen så hon har en liten fläskläpp. Tror ju ändå det gick bra , men eftersom jag inte lyckas kolla tänderna så bra själv överlämnar jag det till tandläkaren 🙈🌸 annars har hennes vecka på förskolan varit jättebra och hon verkar ha haft jättekul!🌸 (taggad var hon idag på att fara till förskolan )

Likes

Comments

Denna vecka har jag börjat jobba! Men tyvärr börjar min jobbvecka med att lillan är förkyld, jobbade måndag och bytte av sambon. Men ser fram emot nästa vecka för då har jag jobb måndag-torsdag i ursviken (om Haley är frisk) Haley är dock på bättringsvägen iaf.

Helgen som var hade jag och lillan superkul i lekparken och vi grillade och hade bara en väldigt bra helg , men tror nog helgen vart lite väl mycket för henne.. vi var även på kalas hos wille ,Evelina och ante! (Kan möjligen varit någon där som var små krasslig)

Idag ska vi ta och städa, vi har koja över halva vardagsrummet som måste bort så jag kan göra lite tvättande. Men vill nästan inte ta bort kojan då hon är mycket i den.

Men mot sommaren ska vi göra om i lillans rum och då blir det att införskaffa ett lektält med massa kuddar och filtar ! Längtan efter att få fint i hennes rum och få leksakerna i leklådor på hennes rum är rätt så stor!
Likes

Comments

Snart valborgsmässoafton och det innebär långhelg för joel! Han är ledig imorgon, och även på måndag.

Vi ska grilla och titta på brasan i helgen och bara ha familjetid , vilket känns rätt skönt.

Haley har varit på förskolan idag. Det går jättebra, allt utom att hon inte är så duktig på att äta. Hon smakar på allt men äter inte så mycket. Jag tror det beror på att hon äter en rejäl flaska på morgonen så nästa vecka ska jag prova att ge hon frukost med en macka och lite youghurt istället, och se om hon äter bättre... idag åt hon jättebra till mellis här hemma och även middag och kvällsfika. Hon älskade verkligen grönsakslassange.

Imorgon ska jag och Evelina prova på någon form av yoga vilket ska bli jättekul. Ska bli kul att komma ut och träffa andra och göra något. Var ett tag sedan nu.

Igår hämtade även morfar Haley från förskolan och vi lånade hem hans vagn (vilken jag typ älskar! Ska kolla på någon liknade då jag börjar få in lönen!)Likes

Comments

Senaste dagarna har verkligen varit en kamp. Haley har börjat trottsa med allt ! Hon ska vara på alla ställen som hon vet hon inte får vara på och göra allt som hon inte får göra! , hon har blivit så otroligt bestämd och jag tror kanske jag varit lite för "låt gå" och inte hållit på var gränsen går. Hon har blivit som ett barn ist för bebis nu och jag tror jag måste vara hårdare och hålla fast vid det jag och Joel är överens om. Ist för att låta hon göra saker för att det blir "lugnast" så.

Sedan har jag beslutat att jag ska börja potträna henne mera nu. För hon har väldigt tydliga tecken på när det är dax. Hon börjar alltid med att gå iväg och gömma sig, sedan visar hon signaler och hon tycker inte om då jag kommer dit och stör (hon vill vara ifred på "toa" ) så tänkte att börja jag potträna henne nu , kanske hon går till pottan själv när det börjar kännas som om hon behöver gå! Och det blir ett steg närmare till att hon blir blöjfri! Vilket jag samtidigt inte vill ha för bråttom med...men känner att det kan vara bra att börja träna iaf 😊 .

Idag ska vi troligen till stigs om de inte hinner stänga , då joel var kaksugen ! 🍰🍪🍩 det är ju ändå fredag.
Likes

Comments

Idag fick jag hämta skruttan på förskolan efter bara någon timme då hon vart jätte trött och döntig av vaccination. (Trodde jag först) , men visade sig att hon var rejält förstoppad igen. Vi har alla varit sjuka så har skippat movicol/laxido några dagar då hon varit lös i magen. Men nu när hon blivit frisk blev hon stenhård. Så efter middag hos min pappa då hon stått och tagit i för kung och fosterland , så förstod jag vad det var (så blev hem och ge ett klyx) så hon kunde slappna av och sova. Nu sover hon gott och har inte ont imagen.

Ibland är det så svårt att veta vad det är som är fel...och längtar så tills hon kan tala om vad som är fel så hon slipper ha ont.

Idag har varit en lång dag, och som föräldrar är man inte alltid eniga och sams...Ibland känns det som vi är alldeles för olika...men tror samtidigt vi är så pass olika att vi kan med lite diskussion komma fram till vad som är det bästa för just Haley. Och inte bara göra som man själv hade det då man var yngre och är uppväxt med, finns saker som är bra med bådas tankar och sätt , men oftast är nog mellantinget faktist det bästa för just vårat barn. Och som förälder känner jag också att det ibland kan vara bra att ifrågasätta varför man gör just på ett speciellt sätt då det ibland kanske mer görs av rutin och för att det är så det "ska" vara för att man själv vuxit upp med de norner och värderingar. Men har lärt mig en sak (ALLA barn är så olika att det bästa är att komma fram till egna beslut och rutiner än att ta efter hur man själv haft det) . Och tror att skulle vi skaffa något fler barn så tror jag vi inte kommer att göra i närheten av lika som vi gör nu, för de kommer ju vara andra behov hos det barnet än vad Haley har. Och vi vill ju båda två bara vårat barns bästa och det finns sällan något som är rätt eller fel. Men jag själv måste nog låta Joel ta mer beslut och backa undan lite vilket jag har väldigt svårt för.

Likes

Comments

Healey har sitt favvorit gosedjur som är en lila ernhörning med en speldosa , som hon idag lyckades kasta ut ur vagnen då jag tittat bort. Och det vart ett välda liv då hon var trött och vägrar somna utan så gick gågatan upp och ner 3gr innan jag gav upp och även i hela citykompanitet och lekparken som vi varit i. Men sen gav jag upp och vi åkte hem för att få i oss middag!

Som tur är har Haley de absolut bästa mor och far föräldrar som finns! Hennes farfar och bonus farmor köpte en ny likadan gose! ,så nu äntligen sover hon gott i sin säng, hon somnade till och med i sin säng utan bråk efter att vi hämtat gosen.

Haley har verkligen tur som har så otroligt fina mor och far föräldrar! (Vi är så glada att få så mycket hjälp och stöttning när det behövs, och nu får även vi sova inatt!) Då joel kommer hem från jobbet ska vi mysa ner oss framför walking dead och sen sova.

I morgon blir det även vaccination för Haley innan hon ska iväg på försis och vara påskkärring! Tänkte att hon får fara ändå trotts vaccination , så får de ringa om hon blir för trött eller liknande då vi båda är lediga och hemma. Så ska vi passa på att städa och äta lunch i lugn och ro.

Likes

Comments