vendelawest

hästar, Ridning, vardag

Hej alla! Efter ett lite för kort höstlov är jag tillbaka igen. Denna gången med goda nyheter, Storm är frisk! Woho!! Jag är super glad och taggad på att börja hoppa igen.

Idag longera vi honom hemma på hårt underlag och han var inte halt längre vilket kändes super skönt. Efter det red jag ett pass dressyr och han jobbade på jättebra. Efter behandlingen har han känts mycket bättre och det är lättare att jobba med honom. Han är mer samarbetsvillig och tar för sig mycket mer än tidigare. Storm har utvecklats mycket inom dressyren sedan jag fick honom och det har han verkligen visat nu efter vilan.

Jag hoppas vi hörs snart igen//Vendela♥

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vänner, Blandat

Just nu är jag helt slut... Min bror fyller år idag så vi har firat honom. Han fick välja var vi skulle äta och vad tror ni han valde? Jo MAX! Vi åt våra hamburgare, handlade på vägen hem och sedan har vi bara suttit och umgåtts med några av våra vänner😘

Dagen har varit lång, jag vaknade vid 6 och gick i skolan till 15:30 idag. Nu vill jag bara lägga undan mobilen så vi hörs imorgon🙈

Likes

Comments

Ridning, hästar

Idag har det gått en vecka in under vår igång sättning av Storm. När vi var hos veterinären fick vi ett schema som vi har följt och denna veckan stod det att vi kunde börja galoppera på rakt spår.

Jag var lite nervös i början men när jag väl kom upp kändes det bra:) Något som jag märkt på Storm är att han tar för sig mycket mer i ridningen och lägger mer stöd i tyglarna vilket är jättekul. Han har börjat gå mer i form och han är mycket enklare att ha och göra med.


På torsdag ska jag förhoppningsvis hoppa ridskolehäst i Viarp så jag kanske skriver något då annars hörs vi i helgen💗//Vendela

Likes

Comments

Ridning, hästar

Hej igen! Jag vet att det var ett tag sedan nu och mycket har hänt sedan sist. Jag tänkte ta allt lite kortfattat nu.

Efter tävlingen i Hittarp red jag Storm som vanligt och han kändes fin😻 Vi hade en hoppträning innan det var dags för allsvenskan helgen efter.

Vi åkte dit och han var snäll som alltid, men något tittig när vi red fram. Jag tänkte inte så mycket på det utan red som jag brukar. När vi kom in på banan i för-klassen kände jag hur hela han spände till och även där var tittig. Jag red mot första hindret som var en maxad oxer och Storm tittade väldigt mycket på den... han hoppade iallafall men vi fick bak bommen med oss. Han stannade även på ett hinder så vi slutade på 8 fel.

När jag gick ut från banan kände jag hur tankarna gick och jag undrade varför det gick som det gjorde. När jag diskuterat lite med med några från laget släppte jag det och började istället koncentrera mig på den riktiga tävlingen.

När det väl var min tur att rida gick jag in på banan gav Storm en extra klapp på halsen och red iväg mot ettan. Klappen hjälpte inte den gången, vi blev uteslutna. Det var ingen bra dag för värt lag den dagen men vi alla åkte hem och laddade om inför nästa omgång istället.

Efter att ha pratat med en viss person så bestämde vi oss för att kolla upp om Storm var halt eller något. Vi tog hjälp av en av våra tränare som böjde honom hemma. Han visade att det var något med frambenen som inte stämde så vi beslutade och för att kolla up det.

Endast 2 dagar efter åkte vi och kollade honom och han hade tydligen inflammation i framknäna:( Efter att de röntgade honom så såg de att han kanske hade en spricka i ett av knäna. Vi behandlade honom mesans röntgen bilderna skickades vidare till en expert. Nu har han vila och vi håller alla tummar för honom❤️

Vilken kämpe han är, eftersom han inte är halt vid ridning har vi inte misstänkt något men jag är glad att vi kollade up det ändå.

Så nu vet ni hur läget är och jag vill bara säga att jag uppdaterar så ofta jag kan. Puss på er// Vendela❤️

Likes

Comments

Ridning, Vänner, hästar

Hej! Idag var vi på tävling i Hittarp, vi åkte dit med några från allsvenska laget samt lagledaren.
Jag hoppade två klasser och Storm presterade verkligen idag❤️

Han var jättesnäll att lasta (som vanligt) han stod snällt i transporten (som vanligt) och han hoppade superbra idag.

Vi började med en 80 klass som bara var clear round och där var han lite tittig men vi var felfria ändå🐥 Efter den klassen satte vi in honom i transporten så han skulle få äta och vila lite. När han stod i transporten skulle jag ta upp min telefon och ge till mamma men vad tror ni jag gör? Jo jag tappar den och spräcker hela skärmen☹️ Omg så typiskt, aja!:(

I klass 2 var han också jättefin, han var mycket mer allert och hoppade bra tyvärr fick vi ett ner men känslan var ändå på topp. Ville bara att han skulle få tillbaka själv förtroendet vilket känns som vi håller på att lösa nu🐷 Min fina Storm😍

När vi skulle lämna det släppet vi hyrde idag träffade vi på två jättefina hundar, de var som isbjörnar🙈🐩🐩

Likes

Comments

Vänner, Ridning, hästar

Igår när jag var i stallet bestämde jag mig för att mocka storms box sedan gå ut i hagen. När jag gick ut i hagen tog jag med mig en borste och en hovkrats. Jag gav storm lite godis och började sedan borsta honom. Han var snäll och stod och betade i lugn och ro. Jag väntade på mina kompisar som var på ridlektion, när jag inte orkade vänta mer ringde jag upp de och sa att de skulle skynda sig;) Vi red dressyr och hade en rolig kväll i stallet.!⭐️👌🏻 Aja det var allt jag hade idag// Vendela

Likes

Comments

Blandat, hästar, Ridning

Hejsan! I söndags var vi och tävlade i Lund. Vi hoppade två klasser varav den ena gick toppen! Vi var felfria och hade fjärde snabbast tid av alla 39 starter:) I klassen efter hade vi lite mer oflyt och vi blev tyvärr uteslutna🤦🏼‍♀️

Jag var lite besviken i stunden men nu i efterhand är jag så himla glad över att min ponny är så fin, att han hoppar bra (när han hoppar)😂 är super snäll på tävlingsplatsen och står fint i transporten, ja att han helt enkelt är BÄST! Det var också vår första regionala tävling och då var ju hela banan maxad och eftersom Storm är som han är så ville han bara inte.Från tävling till skola. Idag började jag på en ny skola, internationella engelska skolan i Landskrona. Det var super fräscht och jag gillade den lugna miljön! Jag kommer med en uppdatering när det gått ett tag.

Har inte mer idag// Vendela

Likes

Comments

Blandat

Efter att ha varit borta ett tag så är jag nu tillbaka och kommer uppdatera som vanligt igen. Jag har hunnit göra en del under tiden jag varit borta, jag har kommit hem från Kreta hängt i stallet och varit med vänner.

Jag har även fått veta att jag ska tävla allsvenskan nu i höst för Viarp. Det kommer bli superkul och jag är jättetaggad!

Annars så finns det inte så mycket mer att skriva, men ett längre inlägg imorgon för då händer något superkul!! Hörs då// Vendela❤️

Likes

Comments

Blandat

Hej igen! Denna gången ligger jag inte och bloggar från mitt rum utan jag är på Kreta.

Jag och mamma bestämde oss för att åka iväg en vecka och fylla på vårt D-vitamin förråd, haha.

Dagens inlägg ska inte handla om Kreta utan det ska vara en frågestund. Jag la upp ett inlägg på min Instagram (vendelawets) där jag bad er ställa frågor. Jag fick in några frågor på DM som jag tänkte svara på. Jag la även ut på min Snapchat (vendelawest) och fick också in några frågor där som jag ska svara på. Nu sätter vi igång!

1. Hur länge har du ridit?
Jag började rida på höst terminen när jag var 5år (skulle fylla 6) så i år blir det 7år.

2. Favorit djur?
Häst och hund.

3. Favorit mat?
Vet inte, typ tacos🌮

4. Favorit hästras?
Asså jag gillar ju Connemara och New forest.

5. Favorit glass?
Twister eller Daim!

6. Favorit ämne i skolan?
Jag gillar geografi och engelska.

7. Hur många gånger har du ramlat av?
Vet inte tror typ 40 kanske.

8. Mål med ridningen?
Jag vill komma upp till L:B med Storm sedan vill jag köpa en mer tävlings ponny och kanske hoppa L:A eller något sånt. Sen vill jag köpa Stor häst och fortsätta tävla och utvecklas.

9. Dröm resemålet?
Jag vill åka till Los Angeles.

10. Var är du om 10år?
Vet inte riktigt men jag hoppas att jag jag har ett bra jobb så jag kan tjäna ihop tillräckligt så kan köpa en riktigt fin hästgård!Det var alla frågor för den här gången//Vendela❤️

Likes

Comments

Vänner, Ridning, hästar

Hej igen! Eftersom jag varit borta i ca 2 veckor så vill jag förklara mig lite.

Efter mitt förra inlägg var det Falsterbo horse show, jag och mamma vad där på fredagen, på måndagen veckan efter åkte jag på träningsläger med Storm.

Jag tänkte berätta lite om lägret, typ vad vi gjorde och lite sånt.

Till att börja med kan jag säga att det var på min hemma klubb VKRK, det var tre läger samtidigt men vi var ändats 13st totalt med alla läger. Vi var uppdelade i tre grupper, en för varje läger. Vi red i grupperna men annars umgicks alla med alla. Det lägret jag var på hette träning och tävling. Vi fick göra en massa roliga grejer. Vi åkte bland annat och badade, vi hade hopp och dressyr träningar vi var även på ett studiebesök på Flyinge och hade även en pay&jump.

Lägret varade från måndag till fredag. Hästarna fick sova i Viarps nybyggda stall hela veckan. Storm sov hemma eftersom han "bor" typ 50 meter från Viarp. Vi läger deltagare sov hemma alla nätter förutom den sista. Då sov vi uppe i Viarps cafeteria, på kvällen grillade vi korv och gick en spökvandring. Jag och två andra satt kvar i cafeterian för vi var för fega haha;)


Förutom ridläger så tävlade jag igår lördag. Vi åkte till Munka-Ljungby och hoppade 2 klasser. En lätt D och en lätt C. I lätt D:n var han superfin och vi var dubbel nolla. Det ledde till en 2:a plats. I lätt C:n var han också fin men något tröttare... det gjorde att vi fick ett stopp i grunden men även i den klassen kändes han bra. Jag är jättestolt och glad eftersom det var vår andra gång utanför klubben och vår första start på gräs, så en stor guldstjärna till Stormen🌟


Det var allt för idag, nu kommer några bilder från lägret och även från tävlingen💗

Likes

Comments