vendelawest

Ridning, Vänner, hästar

Hej! Idag var vi på tävling i Hittarp, vi åkte dit med några från allsvenska laget samt lagledaren.
Jag hoppade två klasser och Storm presterade verkligen idag❤️

Han var jättesnäll att lasta (som vanligt) han stod snällt i transporten (som vanligt) och han hoppade superbra idag.

Vi började med en 80 klass som bara var clear round och där var han lite tittig men vi var felfria ändå🐥 Efter den klassen satte vi in honom i transporten så han skulle få äta och vila lite. När han stod i transporten skulle jag ta upp min telefon och ge till mamma men vad tror ni jag gör? Jo jag tappar den och spräcker hela skärmen☹️ Omg så typiskt, aja!:(

I klass 2 var han också jättefin, han var mycket mer allert och hoppade bra tyvärr fick vi ett ner men känslan var ändå på topp. Ville bara att han skulle få tillbaka själv förtroendet vilket känns som vi håller på att lösa nu🐷 Min fina Storm😍

När vi skulle lämna det släppet vi hyrde idag träffade vi på två jättefina hundar, de var som isbjörnar🙈🐩🐩

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vänner, Ridning, hästar

Igår när jag var i stallet bestämde jag mig för att mocka storms box sedan gå ut i hagen. När jag gick ut i hagen tog jag med mig en borste och en hovkrats. Jag gav storm lite godis och började sedan borsta honom. Han var snäll och stod och betade i lugn och ro. Jag väntade på mina kompisar som var på ridlektion, när jag inte orkade vänta mer ringde jag upp de och sa att de skulle skynda sig;) Vi red dressyr och hade en rolig kväll i stallet.!⭐️👌🏻 Aja det var allt jag hade idag// Vendela

Likes

Comments

Blandat, hästar, Ridning

Hejsan! I söndags var vi och tävlade i Lund. Vi hoppade två klasser varav den ena gick toppen! Vi var felfria och hade fjärde snabbast tid av alla 39 starter:) I klassen efter hade vi lite mer oflyt och vi blev tyvärr uteslutna🤦🏼‍♀️

Jag var lite besviken i stunden men nu i efterhand är jag så himla glad över att min ponny är så fin, att han hoppar bra (när han hoppar)😂 är super snäll på tävlingsplatsen och står fint i transporten, ja att han helt enkelt är BÄST! Det var också vår första regionala tävling och då var ju hela banan maxad och eftersom Storm är som han är så ville han bara inte.Från tävling till skola. Idag började jag på en ny skola, internationella engelska skolan i Landskrona. Det var super fräscht och jag gillade den lugna miljön! Jag kommer med en uppdatering när det gått ett tag.

Har inte mer idag// Vendela

Likes

Comments

Blandat

Efter att ha varit borta ett tag så är jag nu tillbaka och kommer uppdatera som vanligt igen. Jag har hunnit göra en del under tiden jag varit borta, jag har kommit hem från Kreta hängt i stallet och varit med vänner.

Jag har även fått veta att jag ska tävla allsvenskan nu i höst för Viarp. Det kommer bli superkul och jag är jättetaggad!

Annars så finns det inte så mycket mer att skriva, men ett längre inlägg imorgon för då händer något superkul!! Hörs då// Vendela❤️

Likes

Comments

Blandat

Hej igen! Denna gången ligger jag inte och bloggar från mitt rum utan jag är på Kreta.

Jag och mamma bestämde oss för att åka iväg en vecka och fylla på vårt D-vitamin förråd, haha.

Dagens inlägg ska inte handla om Kreta utan det ska vara en frågestund. Jag la upp ett inlägg på min Instagram (vendelawets) där jag bad er ställa frågor. Jag fick in några frågor på DM som jag tänkte svara på. Jag la även ut på min Snapchat (vendelawest) och fick också in några frågor där som jag ska svara på. Nu sätter vi igång!

1. Hur länge har du ridit?
Jag började rida på höst terminen när jag var 5år (skulle fylla 6) så i år blir det 7år.

2. Favorit djur?
Häst och hund.

3. Favorit mat?
Vet inte, typ tacos🌮

4. Favorit hästras?
Asså jag gillar ju Connemara och New forest.

5. Favorit glass?
Twister eller Daim!

6. Favorit ämne i skolan?
Jag gillar geografi och engelska.

7. Hur många gånger har du ramlat av?
Vet inte tror typ 40 kanske.

8. Mål med ridningen?
Jag vill komma upp till L:B med Storm sedan vill jag köpa en mer tävlings ponny och kanske hoppa L:A eller något sånt. Sen vill jag köpa Stor häst och fortsätta tävla och utvecklas.

9. Dröm resemålet?
Jag vill åka till Los Angeles.

10. Var är du om 10år?
Vet inte riktigt men jag hoppas att jag jag har ett bra jobb så jag kan tjäna ihop tillräckligt så kan köpa en riktigt fin hästgård!Det var alla frågor för den här gången//Vendela❤️

Likes

Comments

Vänner, Ridning, hästar

Hej igen! Eftersom jag varit borta i ca 2 veckor så vill jag förklara mig lite.

Efter mitt förra inlägg var det Falsterbo horse show, jag och mamma vad där på fredagen, på måndagen veckan efter åkte jag på träningsläger med Storm.

Jag tänkte berätta lite om lägret, typ vad vi gjorde och lite sånt.

Till att börja med kan jag säga att det var på min hemma klubb VKRK, det var tre läger samtidigt men vi var ändats 13st totalt med alla läger. Vi var uppdelade i tre grupper, en för varje läger. Vi red i grupperna men annars umgicks alla med alla. Det lägret jag var på hette träning och tävling. Vi fick göra en massa roliga grejer. Vi åkte bland annat och badade, vi hade hopp och dressyr träningar vi var även på ett studiebesök på Flyinge och hade även en pay&jump.

Lägret varade från måndag till fredag. Hästarna fick sova i Viarps nybyggda stall hela veckan. Storm sov hemma eftersom han "bor" typ 50 meter från Viarp. Vi läger deltagare sov hemma alla nätter förutom den sista. Då sov vi uppe i Viarps cafeteria, på kvällen grillade vi korv och gick en spökvandring. Jag och två andra satt kvar i cafeterian för vi var för fega haha;)


Förutom ridläger så tävlade jag igår lördag. Vi åkte till Munka-Ljungby och hoppade 2 klasser. En lätt D och en lätt C. I lätt D:n var han superfin och vi var dubbel nolla. Det ledde till en 2:a plats. I lätt C:n var han också fin men något tröttare... det gjorde att vi fick ett stopp i grunden men även i den klassen kändes han bra. Jag är jättestolt och glad eftersom det var vår andra gång utanför klubben och vår första start på gräs, så en stor guldstjärna till Stormen🌟


Det var allt för idag, nu kommer några bilder från lägret och även från tävlingen💗

Likes

Comments

hästar, Ridning

Idag provad jag några av de saker vi köpte i Ullared på Storm, det var ett nytt träns som jag även provade ett nytt bett på. Jag köpte också ett zebra flugtäcke som han blev såååååå söt i. han fick även en ny grimma samt ett frans pannband. Fler bilder kommer imorgon då jag kommer prova fler saker// Vendela

Likes

Comments

Vänner

För ca 2 och en halv vecka sedan bestämde jag och min kompis Ella att vi skulle överraska vår kompis Anna på hennes landställe i Halland. Vi pratade med hennes mamma och bestämde en dag och att vi skulle stanna i två nätter.

Mamma körde oss upp och när vi kom fram gömde Ella sig i baksätet under min jacka. Jag gick till dörren och väntade på att den skulle öppnas. När Anna kom ut trodde hon att sina släktingar skulle hälsa på men istället stod jag där, hon blev väldigt förvånad men glad.

Jag bad henne hjälpa mig att ta min jacka och kudde som då fanns i baksätet. När hon öppnade dörren hoppade Ella fram och hon reagerade likadant igen.

Helgen var super mysig och vi paddlade bl.a kanot och kollade på New forest SM. Allt var superbra. Vill tacka Anna och hennes familj för en rolig helg och Ella såklart💎

Det var allt// Vendela

Likes

Comments

Blandat

Hej alla! Efter en veckas uppehåll är jag tillbaka med ett nytt inlägg, jag tänkte berätta lite om mina sommarplaner och lite om hur det gick på pay and jumpen när vår medryttare hoppade.

Om vi börjar med sommarplaner så kan jag säga att jag tänkt träna mycket inför höstens tävlings säsong, och eventuellt tävla något. Jag ska på ett läger med Storm i juli där vi kommer träna på allt som har med tävling att göra och även hoppa såklart!

Jag har även tänkt umgås med mina vänner och familj. Mamma och jag ska bland annat till Falsterbo på FHS! Vilket ska bli superkul. Jag ser även fram emot att bara ta det lugnt och typ sova, haha.

Om det blir sol och värme kommer jag även sola och bada men som det ser ut nu så blir det nog inte mycket sv det!:(

Om vi istället tar och "pratar" om pay and jumpen så fick det super. Både ryttare och ponny skötte sig exemplariskt och jag var super stolt över båda<3 Nästa gång är det min tur att få revansch i 90! Hoppad det går bättre, men vi har några veckor att träna så det ska nog gå bra.

Innan jag avslutar vill jag bara säga att om någon vill så får ni gärna sprida bloggen<3

Nu ska jag inte tjata längre, hejdå🌟//Vendela

Likes

Comments