vendelawest

Vänner, Ridning, hästar

Hej igen! Eftersom jag varit borta i ca 2 veckor så vill jag förklara mig lite.

Efter mitt förra inlägg var det Falsterbo horse show, jag och mamma vad där på fredagen, på måndagen veckan efter åkte jag på träningsläger med Storm.

Jag tänkte berätta lite om lägret, typ vad vi gjorde och lite sånt.

Till att börja med kan jag säga att det var på min hemma klubb VKRK, det var tre läger samtidigt men vi var ändats 13st totalt med alla läger. Vi var uppdelade i tre grupper, en för varje läger. Vi red i grupperna men annars umgicks alla med alla. Det lägret jag var på hette träning och tävling. Vi fick göra en massa roliga grejer. Vi åkte bland annat och badade, vi hade hopp och dressyr träningar vi var även på ett studiebesök på Flyinge och hade även en pay&jump.

Lägret varade från måndag till fredag. Hästarna fick sova i Viarps nybyggda stall hela veckan. Storm sov hemma eftersom han "bor" typ 50 meter från Viarp. Vi läger deltagare sov hemma alla nätter förutom den sista. Då sov vi uppe i Viarps cafeteria, på kvällen grillade vi korv och gick en spökvandring. Jag och två andra satt kvar i cafeterian för vi var för fega haha;)


Förutom ridläger så tävlade jag igår lördag. Vi åkte till Munka-Ljungby och hoppade 2 klasser. En lätt D och en lätt C. I lätt D:n var han superfin och vi var dubbel nolla. Det ledde till en 2:a plats. I lätt C:n var han också fin men något tröttare... det gjorde att vi fick ett stopp i grunden men även i den klassen kändes han bra. Jag är jättestolt och glad eftersom det var vår andra gång utanför klubben och vår första start på gräs, så en stor guldstjärna till Stormen🌟


Det var allt för idag, nu kommer några bilder från lägret och även från tävlingen💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

hästar, Ridning

Idag provad jag några av de saker vi köpte i Ullared på Storm, det var ett nytt träns som jag även provade ett nytt bett på. Jag köpte också ett zebra flugtäcke som han blev såååååå söt i. han fick även en ny grimma samt ett frans pannband. Fler bilder kommer imorgon då jag kommer prova fler saker// Vendela

Likes

Comments

Vänner

För ca 2 och en halv vecka sedan bestämde jag och min kompis Ella att vi skulle överraska vår kompis Anna på hennes landställe i Halland. Vi pratade med hennes mamma och bestämde en dag och att vi skulle stanna i två nätter.

Mamma körde oss upp och när vi kom fram gömde Ella sig i baksätet under min jacka. Jag gick till dörren och väntade på att den skulle öppnas. När Anna kom ut trodde hon att sina släktingar skulle hälsa på men istället stod jag där, hon blev väldigt förvånad men glad.

Jag bad henne hjälpa mig att ta min jacka och kudde som då fanns i baksätet. När hon öppnade dörren hoppade Ella fram och hon reagerade likadant igen.

Helgen var super mysig och vi paddlade bl.a kanot och kollade på New forest SM. Allt var superbra. Vill tacka Anna och hennes familj för en rolig helg och Ella såklart💎

Det var allt// Vendela

Likes

Comments

Blandat

Hej alla! Efter en veckas uppehåll är jag tillbaka med ett nytt inlägg, jag tänkte berätta lite om mina sommarplaner och lite om hur det gick på pay and jumpen när vår medryttare hoppade.

Om vi börjar med sommarplaner så kan jag säga att jag tänkt träna mycket inför höstens tävlings säsong, och eventuellt tävla något. Jag ska på ett läger med Storm i juli där vi kommer träna på allt som har med tävling att göra och även hoppa såklart!

Jag har även tänkt umgås med mina vänner och familj. Mamma och jag ska bland annat till Falsterbo på FHS! Vilket ska bli superkul. Jag ser även fram emot att bara ta det lugnt och typ sova, haha.

Om det blir sol och värme kommer jag även sola och bada men som det ser ut nu så blir det nog inte mycket sv det!:(

Om vi istället tar och "pratar" om pay and jumpen så fick det super. Både ryttare och ponny skötte sig exemplariskt och jag var super stolt över båda<3 Nästa gång är det min tur att få revansch i 90! Hoppad det går bättre, men vi har några veckor att träna så det ska nog gå bra.

Innan jag avslutar vill jag bara säga att om någon vill så får ni gärna sprida bloggen<3

Nu ska jag inte tjata längre, hejdå🌟//Vendela

Likes

Comments

Blandat, Ridning

Ja vad ska man säga, glad midsommar? Det kanske inte direkt känns som simmar men Jaja. Jag kan säga att vi inte har hittat på något speciellt idag, jag har bakat och rensat min garderob, det är typ vad jag har gjort. Men eftersom jag och Storm hoppade en pay and jump i onsdags så tänkte jag berätta hur det gick.

Vi hoppade 80&90. I 80 var han superfin och hoppade klockrent. Nästan inget kaninhopp som vi säger när han kommer nära och han hade en jämn galopp👍🏻 I 90 däremot var han inte framme över huvud taget och jag fick driva som en idiot, nu i efterhand önskar jag att jag hade haft ett spö men men. I vilket fall så stannade han på ettan som var en oxer sedan hoppade han hinder 2-5 bra och på sexan stannade han igen. När jag kom igen hoppade han och rev:( Jag red vidare och han hoppade sjuan bra men på åttan som var en kombination stannade han ytterligare en gång och när han hoppade gången efter tog han ett väldigt stort språng ut så både han och jag flög😂 Jag satt kvar men jag var inte riktigt beredd så han hoppade mig ur sadeln.

Nästa gång ska vår medryttare hoppa och förhoppnings vis sköter han sig eftersom hon "bara" ska hoppa 60 och det vet jag att både hon och Storm klarar utmärkt, men man måste ju börja någonstans💗

Ett långt inlägg idag men det får ni stå ut med// Vendela

Likes

Comments

Ridning

Trots värmen så skötte sig Stormen utmärkt idag. Vi tränande dressyr och jobbade mycket med galoppombyten som han har haft svårt för innan.

Under den tiden jag har haft honom har han inte velat göra galoppombyten, han har bara rusat på och om han väl bytte så blev det korsgalopp. Så när han idag faktiskt bytande rent så blev jag överlycklig och typ stolt på samma gång. Vi gjorde det flera gånger och det gick lika bra varje gång. Älskar verkligen den ponnyn, imorgon blir det markarbete och på onsdag pay and jump igen. Kommer ett inlägg då//Vendela

Likes

Comments

Blandat, Vänner

Idag var jag och min kompis på en slags höghöjdsbana som var byggd uppe i träd. Det fanns olika nivåer som var olika höga, vi stannade på den som var 7-9meter. Eftersom jag är höjdrädd så är jag sjukt stolt över mig själv och glad att jag gjorde det. Kan verkligen rekommendera det stället för er som bor i Skåne. Det hette tree walker.

Väl uppe i träden skulle man göra olika saker för att komma vidare så som att balansera på stockar eller åka linbana. Bilderna visar lite från dagen.

Det var allt för mig idag, för en gång skull blev det inget häst inlägg haha//Vendela💋

Likes

Comments

Blandat

Tänk att det äntligen är sommarlov. För mig kommer sommaren handla mycket om hästar och träning. Fast jag har bestämt att inte boka in så mycket för förra sommaren hade jag helt fullt schema och han knappt vila😉

Men det finns en sak som suger med sommarlov, jag måste lämna vår fantastiska klass som kommer splittras eftersom vissa bl.a jag byter skola vissa flyttar och andra kommer gå kvar. Den personen jag kommer sakna mest är min fina kompis Johanna, hon kommer flytta från staden men vi har lovat att hålla kontakten.

Jag började sommarlovet med att sova till 10:30 så jag kanske behövde lite lov nu😂
Haha vi ses//Vendela

Likes

Comments

Ridning

Idag hoppade vi en pay and jump på vår hemma klubb VKRK. Vi hoppade två klasser en i 80 och en i 90. I 80 kändes han jättebra och hoppade fint, tyvärr fick vi ett stopp på hinder nummer fyra men men.

I 90 hade han mer framåt bjudning och hoppade på bra. Det enda negativa var att han bockade efter ettan men jag red på och klarade det bra. På näst sista hindret kom han lite för nära så han rev, men det gjorde inget eftersom han kändes fin:)

Det var allt för idag// Vendela<3

Likes

Comments