Innan balen blev jag, Agnes och Emma inbjudna av våra fina baldejter till Simon. Vi visste ingenting utan blev bara ombedda att åka till Hovås vid 15. När jag gick längst vattnet ut mot bryggan (och höll på att bryta fötterna p.g.a. höga skor) mötte min fina baldejt Anders mig med rosa rosor i famnen, enligt honom hade han tänkt att det skulle matcha till min klänning. Killarna hade fixat god frukt, gott bubbel och till och med skjuts till Marstrand. Hade inte kunnat ha det bättre innan studentbalen.

Efter några flaskor bubbel och x antal jordgubbar senare åkte vi tillslut mot Marstrand och Såsen för att gå på bal.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förkrök!!

Förkrök, fett! Alltså lägenheterna alla bodde i (de flesta hade bokat via airbnb) var helt magiska - enormt snyggt inredda, fina utsikter och lyxiga atmosfärer. I denna på bilderna ovan, med vy över hela staden, bodde tio tjejer tillsammans... den var rätt stor alltså. Här blev det två förkrök med ett stort gäng kompisar, perfekt början på två roliga kvällar.

Resan har även blivit kallad den mest fotovänliga resan, vi tog bilder heeeela tiden! Mojito blev den populäraste drinken och edamamebönor var ett måste till varje middag. Den 1 maj, på måndagen, fyllde Sara 19 och det firades med provisorisk frukost på sängen och ett glas av vår finaste resorb.

Hemresa

Alltså skåda frukosten!! Denna åt vi alla dagar utom en, herregud vad gott det var. Fatta att komma hem rätt packad vid fyra på morgonen och sen käka detta till frukost, det var livet. På onsdag var det dags för hemgång och dagen efter låg jag i 40 gradig feber.

Likes

Comments

I fredags efter skolan drog jag och Alice ut på en riktig långpromenad över hela Örgryte. Att ha bott i ett område under hela sitt liv men ändå hitta helt nya ställen är så spännande... och tyder på att jag är extremt lat under mina promenader. Vid nio drog in mot stan till Stora teatern för en hamburgare och massvis av pommes. När de andra tjejerna gick till Port du soleil drog jag och Alice hem för en lugnare kväll.

Imorgon har jag mitt sista nationellaprov på hela gymnasiet, fattar ni eller ?!?!? MITT SISTA PROV! Är sjukt nervös just nu och känner att det får bära eller brista helt enkelt. Ämnet som ska tacklas är FYSIK.

Likes

Comments

Kommer göra tre olika inlägg om Prag! Tjoho! De två första kommer innehålla bilder och lite texter om vad vi hittade på, medan det sista inlägget är mer som en Prag guide - ställen vi gillade och så vidare. Det hela började som sagt med Vårsång dagen innan avfärd.

På lördagen bar det av mot PRAHA, som vi väntat! Resorb, alvedon och ipren låg högst upp i väskan och vi var nu redo för "hälsoresan". Trots våra förberedelser hände det som inte får hända, alla resenärers mardröm: våra väskor var försvunna! De hade fastnat i Frankfurt då vi mellanlandade där och kom först på söndagen. Alla skor, kläder och allt smink var utom räckhåll och första kvällen inleddes i sneakers - men vi var lika glada ändå.

Väskorna kom och dagens outfit var räddad! Vi spenderade söndagen med sightseeing och att göra oss hemmastadda. Kan erkänna att vi misslyckades totalt första kvällen då vi tog kanske åtta olika ubers över hela Prag, för att senare under helgen inse att våra taxiturer på 15 minuter tog fem minuter att gå.

Trampbåt och häst och vagn.

Vi testade på både att paddla trampbåt och åka häst och vagn under vår vistelse. Här blir trampbåten helt klart en favorit! Jag och Sara lyckades få med två killkompisar som fick paddla medan vi låg bak på "soldäck" med våra drinkar och glassade, riktig lyx. Häst och vagn upplevelsen var mysig och man fick se mycket av staden, men inte så actionfyllt direkt!

Fortsättning följer...

Likes

Comments

Fredagen innan Valborg, fredagen innan Prag

Vi har en tradition på Samskolan att alla studenter förutom studentmössa även har varsin halmhatt som man får dekorera hur man vill, eller hålla traditionell om det passar bättre. De flesta brukar nöja sig med ett sidenband med rosett, men som ni ser blev inte min riktigt som alla andras haha. Det som händer den här fredagen innan Valborg är vårsången. Samskolans manskör sjunger ett par låtar, studenterna tjoar, några håller tal och sedan bär det av mot Prag!!

Jag fick faktiskt beröm för finaste halmhatten av rektorn, så känner mig nöjd ;) .

Likes

Comments

... one of your French girls.

Igår: Hemmafest, ÄNTLIGEN! En kväll som skulle bli en lugn hemmakväll fylld av plugg blev istället en kväll med party. Första hemmafesten på länge och oj vad kul det var. Mingel, lek, skratt, sång, hemligheter, dans - en kväll helt i min smak.

Idag: Gick på jobbintervju --> helt slut nu. Snart kommer Alice till mig så ska vi kolla på film, dricka te och bara dega. Har lite roliga videos från igår att visa henne också, mycket hände när hon däckade i soffan kan jag meddela. Kom hem vid fyra igår och sedan var den bums i säng.

Likes

Comments

Påsken är kommen! Dagen har bestått av mat, godis, mat, SKAM, vänner och mat i princip. Min nyttighetsnivå ligger på att jag önskade mig nötter i mitt påskägg istället för godis, att det endast var chokladöverdragna nötter är en annan femma. Vi har en tradition här hemma också, som är väldigt mysig - varje år går pappa ut och gömmer våra påskägg nämligen. Förra året tänkte han "utmana mig" och gömde ägget I EN BUSKE, tog mig en timma att hitta det j*vla ägget. I år var det betydligt lättare.

Likes

Comments

Dagen började med att fira min kära vän på hennes födelsedag. Hon bjöd in på en brunch vid 12 och samtalsämnena kretsade kring allt från fotboll till pojkvänner (väldigt många tjejer som va i förhållande). Sedan var det meningen att det skulle bli en kort tripp till stan, men på grund av oändliga köer tog den "lilla" bilturen tre timmar. Hittade i alla fall både en topp och en väska inför kvällen.

​Sedan blev det dags att återigen fira, med denna gången två andra tjejkompisar som hade efterrättsmingel. Kan stolt meddela att jag vann tävlingen om vem som visste mest om de båda. Åt allt ni ser på bilden här ovan, herregud vad magen inte mådde bra dagen efter. Sötsaker HELA långa dagen. Sedan drog vi ut på klubben - slutade upp hemma klockan 06:00 med min bror och hans flickvän X antal shots senare.

Likes

Comments

En trötter.

Det hörs skrik, hurrande och musik från nedervåningen där de vuxna fortfarande festar kvar efter dagens lunch, tror till och med att ett eller annat sällskapsspel har tagits fram nu. Medan vi "ungdomar" drog oss åt våra separata håll redan vid fyra sitter nu 50+ där nere och kör som aldrig förr. Tror till och med tjejerna vann över killarna nu - i alla fall efter vrålet som unisont fyllde huset precis haha.

Precis varit ute på en promenad också, den får vi inte glömma, för att rensa tankarna liksom... sånt som är behövligt ibland.

Likes

Comments