​I fredags var det dags för road trip med tjejerna. 

Ni vet när man står där med resväskan framför sig och tänker "Okej... nu ska jag vara borta EN dag" och slutar upp med kläder för en vecka i Saharaöknen, en vecka på Island och en vecka i London. Dem höll på att tappa hakan när jag lassade in mina tre väskor i bilen inför vår övernattning haha. 

Vi köpte hem underbart goda pizzor och satt och mös med ett par riktigt bra filmer med utsikt mot havet och bara hade en riktig tjejkväll, en hederligt lugn kväll. Det är så svårt att få till genuina myskvällar nu för tiden, där man liksom är uppe till fyra bara för man inte vill sluta prata.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​På söndagen drog vi oss en lång tur ut på stan där vi slutade upp på Jamie´s Italian för lunch - självklara matvalet blev pasta ;-) ! Det blev Matilda (första bilden) som drog vinstlotten på pastan, en underbar tomat med mozzarella pasta. Vi såg även en kille som stod som i en liten glasbur och gjorde pasta haha, vilket jäkla jobb.

Likes

Comments

Bilder från Stockholm i helgen

​I helgen var jag som så många andra Göteborgare i Stockholm för att se Justin Bieber uppträda och OOOOJ vilken besvikelse. På scenen var han väldigt frånvarande och det kändes som att han inte alls ville vara där. Det som irriterar en mest är att när han väl sjöng live och inte hade playback (cirka 99% av konserten) var han riktigt duktig, äckligt duktig liksom. Kanske var hans andra konserter bättre?

Likes

Comments

Från en båttur i somras.

Det är väldigt mycket funderingar när man börjar 3:an. Så som "Vad ska jag skriva mitt GA om?", "Vad ska jag göra efter studenten?" och "Hur ska jag ekonomiskt klara mig igenom studentvåren?". Många säger att 3:an är bästa året, att man bara har kul och slappar... det känns som att jag har mer plugg än någonsin haha. Nu ska jag sätta mig med matten och sen ska jag ta reda på vad jag ska göra med mitt liv ;-).

Likes

Comments

​Lite bilder på min nya kappa.

Hej babes! Har precis kommit hem från stadsbiblioteket där jag och Saralee suttit under dagen och försökt komma ikapp i skolan, det är något med det här att ständigt ligga efter som jag inte gillar ;-). I fredags blev denna underbara kappa på bilderna äntligen min, har gått och funderat på den i några veckor nu och kan meddela att jag är extremt nöjd med mitt beslut. Enligt en av mina tjejkompisar ser jag dock ut som en trollkarl i den... vet inte riktigt om jag gillar det betyget haha.

Likes

Comments

​Lite nya grejer! Tjocktröja från Samsøe & Samsøe‎, partytopp från Hunkydory samt jeans, shorts och tröja från Mango. 

Sitter just nu och kollar på sista avsnittet av Orange is the new blacks fjärde säsong. Det känns sjukt hur fort serier tar slut. Slutet av OITNB och Game of Thrones på en och samma gång. Sommarlov med regn känns numera som en vana, antar att det inte är alldeles för svårt att kolla igenom serier då.

Likes

Comments

​Innan Sarahs överrasknings brunch. 

Likes

Comments

Äntligen har Sarah kommit hem efter ett år i USA och det firades med en överraskningsbrunch som hennes föräldrar så bra hade roddat. Det blev timmar av snack om hennes år; de lesbiska vännerna, killarna som smsade "Do you want to go for a ride in my car?" (ja det är tydligen så  man gör när man vill ligga) och hur skolan hade varit osv. Roligaste var ändå när hon berättade hur hon sagt till sina vänner "My friends in Sweden are so much hotter than you". Välkommen hem!

Likes

Comments

Det här är ett inlägg som du ska ta dig tiden att läsa. Det här är ett inlägg som är skrivet av en av mina närmsta kompisar och publicerat på hennes blogg. Det här är ett inlägg du ska lägga på minnet.

"Ett inlägg som jag skrev häromdagen när jag mådde som sämst. Jag har tvekat jättemycket över om jag ska publicera detta eller inte, men mina fina vänner har pushat mig till att våga publicera det och här på bloggen har jag inte så många läsare så det får bli ett bra ställe att skriva av sig på, so here we go;

Idag är jag ledsen. Och när jag har en dålig dag så brukar det hjälpa att skriva, så det är vad jag gör nu, så får vi se om det är läsbart eller inte sen. Detta är det svåraste jag någonsin skrivit, dels för det är så känsligt men även för jag inte vet hur jag ska formulera mig så att alla ska förstå. För ingen kan egentligen förstå, om man inte upplevt det själv.

Feminism behövs. Och om ni inte redan tycker det så hoppas jag att detta inlägget kan ändra på det.

För ca 3 månader sen hände det. En helt vanlig dag på påsklovet, livet ägde faktiskt.
Jag var påväg hem från en fest, klockan 5 på morgonen, när en okänd man kom efter mig, drog in mig i skogen och
våldtog mig.

I den skogen har jag lekt hela min uppväxt, där har jag byggt kojor och haft picnik, mina kompisar bor bredvid den skogen. Och nu är allt jag känner rädsla när jag ser den. Sånt här händer inte, inte mig eller mina kompisar iallafall. Mitt liv förstördes där och då, jag gick sönder. Allting tappade sin mening och jag ville dö, på riktigt. Jag kände mig ensammast i världen.

Jag försökte leva normalt och vara med kompisar och skratta. Det var, och är det enda som får mig att tänka på annat. För varje gång jag inte gör det så spelas händelsen upp i mitt huvud, om och om igen. Vad kunde jag ha gjort annorlunda? Sovit över på festen? Tagit en annan väg hem? Kämpat emot hårdare eller klätt mig annorlunda? Jag var så arg på mig själv och jag var livrädd för att polisanmäla, jag var tillochmed rädd för att berätta för min familj och mina vänner, för jag skämdes så mycket. Det är så fel, men det är svårt att inte känna så. Men jag är så glad att jag berättade och polisanmälde, även om dom inte fått fast killen än.

Jag skriver inte detta för uppmärksamhet eller för att ni ska tycka synd om mig, jag skriver det för att för mig och mina vänner var det en ögonöppnare. Och jag hoppas det kan bli det för er också. Det händer, och det är vanligare än ni tror. 16 våldtäkter anmäls varje dag i Sverige och mer än dubbelt så många sker utan anmälningar. Det är alldeles för mycket. Vi måste hjälpa till att förändra. Det som är det viktigaste är att veta; vad räknas som våldtäkt? Så fort det är emot din vilja så är det våldtäkt. Ett nej är ett nej, även om det är din pojkvän, någon du känt länge eller någon du nyss träffat. Ett nej är ett nej. Jag har vänner som utsatts för detta och jag vet hur dåligt dom mått men eftersom dom kände killen eller gått med på det från början så skyller dom sig själva, och det är så fel, SÅ fel. Våga säga till och våga prata med någon, ni är inte ensamma.

Jag hoppas ni förstår nu att feminism behövs. Det behövs för att när man anmäler sånt här till polisen så frågar dom om man var nykter och vad man hade på sig istället för att fråga saker om förövaren. Det behövs för att tjejer är rädda för sina liv varje gång de går ensamma hem i mörkret. Rädda för att dom vet inte om mannen dom möter är en helt vanlig trevlig man eller en våldtäktsman. Det behövs för att vi lär tjejer hur man ska vara och vad man ska göra för att inte bli våldtagen istället för att lära killar att inte våldta. Det behövs för att det är 2016 och vi har fortfarande inte lärt oss att respektera varandra. Det finns 1000 anledningar till varför det behövs och min historia är bara en liten del. Feminism behövs. Och om ni inte ser det, då är ni en del av problemet."

Likes

Comments

​Jag kan erkänna att jag inte är något stort Håkan-fan. Ändå gick jag på konserten. Min önskan var helt klart att jag skulle förälska mig i Håkan och hans låtar, visst var Miriam Bryant GRYM, men Håkan fångade mig inte lika bra som jag hoppats att han skulle göra. Jag kan i alla fall säga "När Håkan slog rekord på Ullevi, då var jag där".

Likes

Comments