View tracker

JAG HAR TAGIT KÖRKORT!!!!!!!!!

Ja äntligen har jag tagit mitt körkort, vilken frihet! Igår klarade jag teoriprovet och idag uppkörningen, båda på första försöket. Kan inte beskriva hur glad jag är, vilken känsla. När trafikinspektören yttrade orden "Du är ju godkänd" trodde jag först inte på honom, allt kändes så overkligt haha. Har varit ute och kört nu sedan klockan sju efter min träning och det är en helt magisk känsla. WIHO! Grattis till mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Laxmiddag

Kvällens goda middag.

Såg precis en killkompis jordenruntresa på facebook, han släppte en 20 minuter lång film. FYFAN VAD KUL! Att resa efter gymnasiet är inte ens en fråga längre, det ska bara hända. Det finns så mycket man inte har sett, så mycket att upptäcka och så mycket att göra. Tänk att besöka de fantastiska miljöerna i Nya Zeeland eller att träffa på aporna i Borneo. Plugga kan man göra efter sina äventyr.

Likes

Comments

View tracker

I lördags firades Amandas 18-års dag med party och idag klarade jag mitt teoriprov (på första försöket, yay) och hoppas att mitt körkort snart ska ligga i min hand. Till helgen blir det elevkårskongress i Västerås och innan dess massa matteplugg inför kommande nationella.

Eftersom det var halvdag idag i skolan har jag kunnat chilla hemma hela dagen, vilket verkligen varit behövligt.

Likes

Comments

Äspölaboratoriet - när vi befann oss 460 meter under marken.

Vårt första besök var på det underjordiska berglaboratorium äspölaboratoriet. Här fick vi se hur man förväntas slutförvara det radioaktiva kärnbränslet tills det inte längre är farligt, vilket är om flera miljarder år. I hela världen finns bara ett fåtal liknande laboratorier. Forskningen innebär att under realistiska förhållanden studera hur bentonitleran och kopparkapseln samverkar med berget.

Med oss hem fick vi 9000 år gammalt vatten (salt som f*n) och upp till markytan tog vi en hiss som tog 90 sekunder. Från -460 till 0.

Likes

Comments

Nu är vi hemma och vi lever! Vad gjorde vi i Oskarshamn då? Jo vi gjorde totalt fyra olika besök som alla tillhör kategorin kärnkraft. Vi fick veta och se hur man i framtiden planerar att förvara dagens använda kärnkraftsbränsle, gå runt inuti kärnkraftverket och besöka alla anläggningar som hade att göra med detta.

Om jag inte hade blivit utlottad till denna resa hade jag nog aldrig varit så långt under marken eller förstått så mycket om kärnkraft och allt som hör där till. Att faktiskt vi utan slutförvar kan döda alla människor på hela jorden.

Likes

Comments

Bilderna är från JOS i lördags.

Hello Hello! Sitter just nu på bussen påväg till Oskarshamn för att gå rundvandringar på kärnkraftverket som ligger där. Ja ni hörde rätt. Medan samhällsklasserna åker till Indien och Polen så åker vi naturare bland annat till Oskarshamn haha, men jag är nöjd.

Har även ätit (slukat) årets första lussebulle, för er som inte vet så ÄLSKAR jag lussebullar.

Likes

Comments

Lördagens outfit.

Slänger i mig det sista av godispåsen i detta nu och tittar på A Royal Christmas, perfekta söndagskvällen. Hela helgen har varit underbar. Den började med en myskväll med Elsa i fredags som bjöd på hennes favoritdryck "rödpang" (haha) och skitsnack - som det ska vara. Igår blev det lite drinkar på Kafé magasinet med massa tjejer, hittade även en ny favoritcider med citronsmak, stort tips!

Likes

Comments

Om det är något jag har blivit bra på under mina arton år - så är det smoothies. Jag har smoothies för alla olika årstider haha, min bästa smoothie görs under vintern/julen med lite hemliga ingredienser. Smoothien på bilderna innehåller de få delikatesserna: citron, fysta hallon, lime, en halv banan, vaniljfil och en skvätt mangojuice.

Likes

Comments

Under vår roadtrip för några veckor sedan hittade vi ett fantastiskt fint slott, var bara tvungen att visa några av bilderna vi knäppte där. Ångrar lite nu i efterhand att jag valde att jobba under hela lovet, känns som att jag inte hunnit träffa någon eller hitta på något kul. Får satsa på jullovet haha.

Likes

Comments

Det här med att tappa bort sig själv tror jag är något som händer flera gånger i livet. Än så länge har det bara hänt mig en gång och på ett sätt känns det som att det fortfarande händer. Ni vet det ögonblicket man bara måste stanna upp och reflektera över det viktiga i livet: Vilka är egentligen MINA vänner, vem vill jag bli, vem är jag idag, är jag den personen jag vill vara osv. 

Likes

Comments