Hej allihopa!

Idag tänkte jag tipsa lite om vad man kan göra mot finnar, så att dem försvinner, men också aldrig kommer tillbaka.

1) TEA TREE OIL
På The Body Shop kan man köpa Tea Tree oil som jag själv tycker är amazing! Sätt bara på lite på finnen ca 1-2 gånger per dag och det borde vara borta efter nån dag! Det den gör är att den ska döda bakterier så det funkar också om du har sår. Dock har jag hört att det inte funkar för alla...

2) CLEAN
Du måste tvätta ditt ansikte. Genom att göra det så är det en mindre chans att finnar uppstår, men också en chans att finnar försvinner snabbare.

3) NO POPING!
Kläm inte på finnarna! Visst jag själv gör också det, men jag försöker att sluta, haha. Det de gör är att när du klämmer en finne/blackhead så är det en ganska stor risk att du även gör så att den spricker under huden och att det lättare bildas fler finnar.

4) NEUTROGENA - BLACKHEAD ELIMINATING TONER
Detta är min nya favorit helt klart! Har bara provat i ca 5 dagar men bara genom att använda 2 gånger per dag så har alla mina finnar försvunnit! Dock är mina blackheads kvar... Man kan köpa detta på ställen som apotek, ica, aa lite överallt. Kostar ca 60kr och rekommenderar till 100%!

Hoppas nåt av dessa tips hjälpte! Ha en bra söndag!
Puss puss
Ilysm

  • BEAUTY
  • 62 readers

Likes

Comments

Hej!
Idag var första dagen jag kunde gå till skolan så det gjorde jag såklart haha

Jag hade på mig en ljusblå tröja där det står 'girl power' från Brandy Meville, vita jeans från Vero Moda och Adidas Superstar.
Vi hade en rätt så chill dag, vi börja kl 8.50 med dubbel svenska, sen NO och lunch.
Vår skollunch är så dålig, potatisen är inte ens kokt, ibland är kycklingen rå och om man har otur hittar man nåt kryp i salladen, som tur är har jag aldrig gjort det haha. Idag var det dock ätbart, potatisbullar! Men precis efter lunchen hade vi hemkunskap där vi faktiskt fick en god lunch, pastasallad!

Efter skolan åkte jag till stan för att köpa en bomber jacka från Cubus. Efter typ 10 min tänkande valde jag den gröna. Hittade även ett par svarta och rosa träning tight för 300kr där men köpte dem inte tyvärr...

Till midsag åt jag bara en sallad (igen haha) och nu sitter jag och väntar på att idol ska börja

Hur har eran dag vart?

Ha det gött!
Ilysm

Likes

Comments

God morgon allihopa!

Idag tänkte jag ge er lite tips för att få matta läppstift att både se finare ut och hålla längre!

1) FÖRBERED
Innan du börjar med läppstiftet, måste du få dina läppar mjuka och fria från död hud, då matta läppstift är väldigt bra på att framhäva torra läppar, som kanske inte är så snyggt. Mitt tips är att när du borstar tänderna så borstar du även dina läppar lite lätt. Sen lägger du bara på lite läppbalsam.

2) FRAMHÄV
För att färgen verkligen ska få framhävas så ska du ta helt vanlig concealer och lägga innan, de gör så att dina läppars färg inte påverkar läppstiftets färg utan de är helt neutralt under.

3) ANVÄND EN LÄPPENNA
Genom att du använder en läppenna i samma ton som läppstiftet och fyll in hela dina läppar, det får dem att bli mer framhävda och det håller längre.

4) DET ÄR INTE SOM VANLIGT
Med vanliga icke matta läppstift kan man ju gnida läpparna mot varandra så att färgen sprids ut på hela läppen och att det blir mer jämt. Men med matta läppstift funkar inte på samma sätt. Istället ta en läppensel och fyll i alla små kanter och hörn.

5) ETT LAGER TILL
Om du vill att läppstiftet ska hålla ännu längre, använd 2 lager. Vänta tills det första lagret har torkat helt, genom att ta en tunn pappers bit och lägga lite lätt på läppen så överblivet läppstift försvinner. Sen är det bara att lägga på ett till lager.

6) HÅLL DET RENT
Det kan lätt komma läppstift utanför, och för att ta bort det, använd en liten borste eller tops med concealer på och täck över det som kom utanför. Det kan vara lite jobbigt, men hellre det än att det är läppstift utanför lite här och där.

Hoppas nåt tips hjälpte er! Det var många som ville ha med lite mer mode och skönhet här, så här är lite! Ha en fin dag!

Ilysm

Likes

Comments

God morgon!

Idag tänkte jag göra en liten deeptalk och ta upp detta med djur och djur på cirkus.

Först vill jag bara säga att jag är inte vegetarian men är ändå emot djurtestat smink, djur på cirkus och liknande.
Att ha djur på cirkus är typ samma sak som att testa smink på djur, man skadar djuret bara för att människan ska fa ha det roligt eller se fin ut. När jag har var liten så har jag gått på cirkus (där dem har djur) ett fåtal gånger, men absolut inte längre! Om jag får barn kommer jag inte heller ta med mig dem på cirkus med djur, men troligen cirkus utan.
Djur får elektriska stötar, slag, sparkar och massa mer pga att vi ska få har lite kul i ca 1 timme? Är det verkligen nödvändigt? Vad håller vi på med, vad leker vi? Vi är exakt som dem, bara lite smartare, men vi var samma från ursprungen.
Det finns inte så mycket mer att säga än att det är fel.

Det du kan göra är nog bara att inte stödja cirkusar, inte gå på dem helt enkelt.

Ville bara skriva av mig lite, vi syns snart!

Ilysm

Likes

Comments

Hej allihopa!

Hur har eran dag vart då? Min har jag mest spenderat i soffan med netflix. Jag vaknade typ 5 och vid 8 tiden var netflix igång med serien glee som jag tittar på atm, kan verkligen rekommendera om ni gillar saker som highschool musical!

Vid 14 tiden kom mamma hem och hämta mig för vår tid på kliniken för att ta av bandaget, vilket var en lättnad att det är borta och öronen blev jätte fina!
Sen åkte vi till ica och bara köpte lite mat bla tortilla chips, guacamole och salsa eller tacos sås vad man nu vill kalla det...

Jag vet att jag sa att jag inte skulle börja uppdatera men kunde inte hålla mig haha, dock är inte headern klar än men det kommer va klar om nån dag
Hoppas vi ses snart!
Ilysm

Likes

Comments

Hej hej!

Det är jag, Vendela från kontot @mytipsandbeauty på instagram! Så in och följ om ni inte gör det!

Här kommer lite kort om vad som kommer upp här:

- outfit of the day
- mina åsikter om lite allt haha
- hauls och shopping
- saker och bilder från min vardag
- lite träning och mat inlägg kommer nog också nån gång!

Jag kommer självklart fortsätta med instagram och försöka att uppdatera så ofta jag kan. Hoppas ni gillar det!
Första riktiga inlägget kommer nog på måndag typ!

Ilysm

  • INFO
  • 95 readers

Likes

Comments