Igår jobbade vi vårt första jobbpass. Det gick över förväntan för mig och Vendela. Jag slog säsongens försäljning rekord😱
Idag vaknade vi upp och mådde bättre än förväntat och till våran förvåning så regnade det inte så vi tog våran väska och gick till stranden. Där mötte vi upp Anton, Tobbe och Emil och badade i de stora vågorna.
Nu sitter vi och inväntar middag för att sedan gå till jobbet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 283 readers

Likes

Comments

Igår var det lovat att vi skulle ha staffparty men vår chef bröt löftet och sa att alla fick göra vad de ville istället.  Vi blev lite besvikna då vi sett framemot att få lära känna våra arbetskamrater lite bättre, men vår kväll blev väldigt lyckad ändå. Vi bestämde oss att gå på bloodline tattoo studio och göra en tatuering som vi funderat på ett tag. Det var Matildas första så hon var väldigt nervös men allting gick hur bra som helst. Efter det åkte vi vidare på en liten dejt med fyra killar från Australien.  De bodde i ett jättefint hotell med pool. Så där hängde vi resten av kvällen och umgicks.

Idag hade vi morgonmöte så vi träffades på baren där de berättade att inatt öppnar bangla (bargatan) igen så det innebär att det blir vår första jobbkväll. Känns både roligt och spännande.  Vi jobbar som pitcher ikväll vilket innebär att vi ska stå ute på gatan och försöka få med folk in i baren.

Likes

Comments

Idag har jag och Vendela varit ute på morgonpromenad, då alla sover mycket längre än oss. När vi var tillbaka mötte vi upp Clara, Sarah, Malin, Angelicca, Anton och Tobbe för att gå och äta frukost på Karlsson's. Det är ett svenskt ställe som servera pytt i panna och Anna svensk husmanskost.
Efter vi hade ätit frulle så gick vi ner till stranden för att bada, vi hann bara hoppa ner i vattnet innan det började regna... så vi fick kliva upp packa ihop våra saker.
Då beslutade vi att vi skulle shoppa istället, så som sex stycken (killarna stannade på standen) dränkta hundar vandrade vi iväg till köpcentrumet. Som är huuuur stort som helst.
Nu ligger vi och inväntar svar om vad som händer ikväll.

  • 459 readers

Likes

Comments

Efter stranden igår så gick vi upp på rummet och tränade lite för att sen hoppa in i duschen. Efter de fixade vi iordning oss för att gå och äta middag med några andra svenska tjejer. Vi åt på backside bistro, det är sååååååå gott där.
Efter middag blev det en powernap för att sen gå och se bio med flera ur jobbgruppen. Vi såg masterminds den var helt okej, dock hade vi thai text på filmen de störde lite i början sen slutade man tänka på de.
Efter bio så for vissa av oss på poolparty medan andra dog i sängen.

  • 438 readers

Likes

Comments

igår var vi på poolparty.  det var så kul! vi hamnade i värsta lyxlyan med 3 miljoner våningar och sovrum.  det var en pool på baksidan av huset med utsikt över hela phuket.  dröm. i poolen körde vi brottning och vi var helt klart det bästa laget. som det ser ut nu så verkar det som att barerna öppnar igen på måndag, vilket betyder att då börjar vi jobba.

Likes

Comments

Vi hade höga förhoppningar om oss själva igår kväll så vi ställde väckarklockan på nio och hade tänkt ut och springa. När larmet ringde kollade vi upp och kollade på varandra sen la vi oss och sov igen. Två timmar senare vaknade vi upp utvilade och laddade för dagen. Men ju mer vi läste om läget i Thailand ju mer otaggade blev vi.
Vi läste att man fick inte gå ut på gatan i annat än svarta långbyxor och mörka tröjor och de enda långbyxorna vi hade med oss var de som är dränkta i svett och mat (eftersom vissa hade problem att träffa munnen på planet) efter resan hit. Vi läste även att man inte ska vistas på stranden på en vecka.
Så vi låg i sängen i en timme och deppade innan vi beslutade att gå och fråga nån thailändare hur läget såg ut.
Vilket var ett bra beslut för nu sitter vi på stranden med massa andra turister och solar. Och påvägen hit satt vi ut Skellefteå på kartan på gallerian, dock på fel plats tror vi nu i efterhand. Vi såg även flera sitta och dricka öl så det kanske inte blir alkoholförbud och underhållningsförbud i 30 dagar. Håll tummarna för oss!

  • 738 readers

Likes

Comments

oturen till resan började redan när vi knappt kunde hämta ut våra pass som hade varit inne på visumbehandling på posten. Anledningen var att Vendela även hade sitt körkort på posten och hade alltså ingen mer giltig id-handling att hämta ut allting med (alla utlämningspapper var skrivna på henne). De sista dagarna innan flyget skulle lyfta lyckades vi lösa detta så vi kunde ge oss av, men vi hade hunnit stressa upp oss ordentligt . När vi sedan påbörjade flygningen verkade allt vara under kontroll, men det höll inte länge. Under långflygningen var det riktigt kallt på planet och inte fick vi en filt trots att vi bad snällt. Två av fyra flyg visade sig vara försenade och totalt blev det en restid på 29 timmar innan vi till sist kunde sätta fötterna innanför vårt boende. Efter 29 timmars resande utan dusch var vi både äckliga, ofräscha och svettiga så gissa själva hur mycket vi längtade efter en. Det visade sig då att vattnet inte fungerade för att det var stopp någonstans i ledningen.  Efter många lagningsförsök av personalen kunde det till sist konstatera att det inte skulle funka förrän nästa dag. Som om dagen inte kunde bli värre är det nu konstaterat att Thailands kung är död. Vilket innebär att ingen alkohol eller underhållning är tillåten. Vi fick veta detta ikväll då vi precis hade hunnit till baren, så det var bara att vända om och gå hem igen. Är ännu oklart om hur länge alkoholförbudet kvarstår men det ryktas om en månad. Så nu återstår det att se vad som händer för oss härnäst. Hittills har den här resan inte levt upp till våra förhoppningar iallafall. 

Likes

Comments