Header
View tracker

Vad är grejen med månar? Varför är det så förbannat snyggt? Jag vill bära halsband, örhängen, ringar och ja, alla smycken i den formen. Och då gärna halsbandet från Pernille Corydon och örhängena signerade WOS.
Jag vill lysa upp ett hörn i min lägenhet med BXXLGHT:s lampa.
Jag vill... typ vara en måne - SÅ obsessed är jag.

Egentligen vill jag nog ha tusentals lightboxes här hemma, eller ledlampor. En kombination av båda. Jag menar, dessa nedan går ju inte av för hackor...

Det är så himla mycket grejer man vill ha, och det som stör mig är att jag hade kunnat köpa någon av dessa om jag bara lärde mig att vara lite mer sparsam. Jag lägger ned pengar på så mycket onödigt skit, för att vara ärlig. Bara det faktum att jag knaprar ett läkerolpaket om dagen? Typ 300 spänn i månaden. Eller plocksallad var och varannan dag... Mår nästan lite illa när jag tänker på hur dålig jag är på att hålla i pengar. Sedan så är jag absolut en sådan person som inte tycker det är värt att vara för sparsam - man måste leva lite också. Men jag menar, en middag jag ändå äter i stress framför Grey´s kan likaväl bestå av en omelett som blir typ 10 kronor/portion. Bättre att tjäna in pengar så, som jag sedan kan lägga på en frukostdate med någon jag saknat eller något glas vin efter en lång jobbdag. Heja mig, där lät jag riktigt ekonomisk (eller är det illa att prioritera vin framför mat?)! Det komiska är att jag faktiskt äter en plocksallad i detta nu, haha...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag blev lite inspirerad av min kära @pdotter som skrev om 9 bra respektive dåliga saker om sig själv. Jag kommer sorgligt nog inte på nio bra saker om mig själv bara såhär rakt ut, men tänkte istället skriva 5 (det blev fyra, hehe)egenskaper om mig och hur de i sin tur är bra och dåliga. Det finns ju två sidor om allt och jag är fullt övertygad om att man alltid kan vända de dåliga till bra, om man lär känna sig själv tillräckligt bra.

Allt eller inget.
Positivt: Jag tutar alltid och kör. Bra, för att jag tror att det gör mig till en ganska rolig person att vara med (tror jag? hoppas jag?). Jag säger sällan nej utan går för det mesta in med inställningen att "nu ska det åkas av". Blir man hembjuden till mig på frukost är det inte någon trist macka med färdigsskivad ost och äckligt snabbkaffe - då är det en liten buffe, ljusen är tända och fina servetter inhandlas.
Negativt: Jag tutar alltid och kör, negativt sett med. Jag har svårt att sätta gränser vilket problematiserar en hel del saker. Jag vet liksom inte vad som är rimligt, oavsett om det handlar om att gå till gymmet eller duka fram en frukost. Ibland behöver liksom allt inte vara just "allt eller inget".

Jag känner mycket

Positivt:Det är fint att vara en känslosam person, kan jag tycka. Jag bryr mig om personer i min närhet och jag har gråta på listan över mina tio favoritsaker. Jag är fullt medveten om att min empati är nyckeln till att jag har lätt att förstå andra människor, att jag sällan dömer och alltid vill just försöka förstå. Det gör mig till ett bättre jag.
Negativt: Jag går ofta sönder. Små saker som är just små saker för andra, kan få mig att falla samman helt. Jag kan behöva hålla tillbaka tårar när jag någon passerar mig på tunnelbanan och frågar om pengar, och jag kan behöva pausa ett Grey´s avsnitt för att jag måste stanna upp och andas. Precis som jag är duktig på att förstå andra, är jag lika duktig på att känna för dem. Jag suger åt mig känslor, och är man en känslosvamp blir också andras tårar ens egna.

Jag vill vara perfekt.
Positivt:Detta gör att jag ständigt vill prestera på topp. Jag vill vara den där tjejen som klarar allt med bravur; oavsett om det handlar att vara en skön person på ett mingel, att prestera på jobbet eller att finnas där för folk jag älskar. Jag kämpar hela tiden för att räcka till och jag kommer nog aldrig vara en person som nöjer mig. Med andra ord, jag är nog en ganska bra vän och dessutom en person som man kan lita på alltid gör sitt bästa. Just det sistnämnda lägger jag själv stor vikt på när det kommer till andra.
Negativt: Det går ju heller inte att vara perfekt. Det gör mig ledsen att tänka på att hela mitt liv hittills bestått av jakten efter perfektion, trots att jag vet att det är inte ens existerar. Man kan inte vara bäst på allt och ändå blir jag dagligen arg på mig själv för att jag inte är det.

Jag är en idéspruta
Positivt: Ofta bara bubblar det ur mig tankar och idéer. Hur man ska göra, ett annat sätt att göra på eller ett sätt som inte fungerar alls. En tavelvägg jag vill sätta ihop eller en helkväll med en kompis jag vill göra. Det finns alltid ett projekt att ta tag i och en rolig sak att testa på. Jag är med andra ord en väldigt kreativ person, vilket jag haft nytta av både i skolan, på jobbet och i mitt privata liv.
Negativt: Det blir ofta alldeles för många idéer och tankar som istället resulterar i att jag inte vet hur jag ska fånga in dem, konkretisera dem och till sist faktiskt genomföra och slutföra dem. Ibland är jag nästan för kreativ för mitt eget bästa. Ni vet när man övertänker och överanalyserar allt? Detta ser jag som en konsekvens av kreativitet. Är man en väldigt icke-kreativ person kommer man fan inte ens in på alla konstiga tankebanor som man annars gör.


Och nu hann jag faktiskt inte skriva mer, för jag ska bege mig till jobbet för morgonmöte och ja, jobb. Puss så länge. <3

Några glad bilder och ett fantastiskt citat från en lika fantastisk serie. :))

Likes

Comments

View tracker

Jag är ju på jakt efter en vinterjacka. För att vara ärlig,såkänns som alla mina vintrar bestått av just den jakten, och uppenbarligen har de alla fått ett lika olycksaligt slut. Som ni vet har jag varit inne på en boxig dunvariant i storleken större, men imorse fick vi in denna kappa ovan och den känns ju faktiskt väldigt jag! Oversizead och i en färg som antingen hatas eller älskas = väldigt jag.😉 Vad tycker ni? Rockar jag denna? Eller borde jag kan chilla med min nästan överdrivna obsession för allt i den rostiga skalan..?

För övrigt är jag ett sådant sönderstressad jag. Egentligen förstår jag inte varför jag är så stressad, även om jag tror att det till stor del beror på att jag har planer nästan varje dag fram till jul. Roliga planer, förvisso, men man behöver nog ha lite plats för spontanitet i sitt schema för att må bra. Jag är i alla fall ledig hela helgen och hela min kropp bara värker av längtan (eller så är det träningsvärken som hälsar på). Efter att få sova bort halva dagen utan att få dåligt samvete. Gå promenader i timmar utan att känna stress. Dricka mig salongs med personer jag älskar.
Mmmm, ni hör ju...

Likes

Comments

Hur man kommer undan med att ha håret i en slarvig bulle på huvudet? Med örhängen, såklart. Är det någon trend jag anammat denna säsong är det definitivt stora örhängen... Älskar't! Att det dessutom följer med oss i vår gör nog ingen gladare än mig.

Såklart är dom från H&M, vars smyckesavdelning jag gått lite smått loco hos på senaste tiden. När det kommer till sådant här "krimskrams" är jag verkligen för att köra på kvantitet före kvalitet. ;-)

Likes

Comments

//Tisha: Ganni HÄR // Jeans: Weekday HÄR/ / Halsband: Pernille Corydon HÄR/ / Vas: Ellos(under hundralappen!) HÄR // Tidningsställ: Åhlens HÄR // Flats: H&M HÄR //

Tisdagens wanties... Vasen vill jag ställa i skåpet (behöver typ 10 skåp till med tanke på hur kul det är att komma på små ting att fylla det med) och halsbandet vill jag bära som ett everyday-smycke. Jag funderar på att beställa hem det sistnämda till mig själv i julklapp. Visst är det ändå rätt rimligt att ge sig själv julklappar? Jag menar, tänk hur mycket en har kämpat det senaste året.

För övrigt dinglar det nya örhängen i öronen idag och jag är stressad. Allt är som vanligt med andra ord! Vi hörs lite senare - sorry, att jag lagt ned cirka noll tid här senaste dagarna. Ska bättra mig. <3

Innehåller adlinks.

Likes

Comments

//Knit: Samsoe & Samsoe//Byxor: Mango// Örhängen: Zara

Är det bara jag eller visst känns det verkligen som en måndag idag? 50 shades of grey, for sure. Nu vill jag bara att snön ska falla så vi får lite mer ljus om dagarna. Jag inser nog inte hur mycket jag behöver ljuset förrän jag är omringad av detta konstanta mörker.
Två små tips; bär ljusa kläder och dröm dig bort till sommar, uteserveringar och öppna klackar.
Sätt upp en ljusslinga i fönstret.
Det sistnämnda ser lite barnsligt ut, men är också rätt mysigt. När jag sitter här och dricker kaffe om morgnarna blir jag på ett perfekt myshumör av ljuset från slingan i kombination med tända ljus. Jag kan inte hantera skenet min taklampa ger innan jag fått i mig minst fyra koppar kaffe.
Taklampor förresten, så jobbigt. Jag är typ inte nöjd med min vilket suger eftersom den är i princip superny. Det är så svårt att veta hur det blir i affären, eller framför skärmen scrollandes på hemsidan i fråga. Man försöker visualisera hur det kommer bli men det går ju inte.
Aja, som Emma sa.Vissa grejer får jag bara nöja mig med som de är.


Haha, dagens veckodag om den vore en bild. :)))) Tyvärr.

Likes

Comments

//Hylla: Ikea// Glasask med spegel: H&M Home// Korall: Zara Home

Jag snackade ju om en hylla jag ville få på plats härom veckan, och... tada! Min första Ikea-möbel jag byggt ihop själv (som dessutom blivit som den sett ut på förpackningen), och stoltheten kunde inte varit större. I en grupp jag har med ett par vänner grattades de alla för sina tenta-bragder, nya jobb etc medan jag kom med "Hallå! Fått ihop hyllan från Ikea HELT SJÄLV!". Jag överöstes med grattis jag med, vilket nog bara bevisar vilka fantastiska vänner jag har snarare än att det faktiskt är en merit.

Hur som, visst blev det fint? Jag har hunnit dekorera den smått, men kvar på inköpslistan till det står en fin tavelram, en färgglad kruka till kaktusen och eventuellt lite mer små saker. Det gäller att testa sig fram, annars vet man inte huruvida det passar eller ej. Jag kör å andra sidan oftast på och tänker inte så mycket på just hur bra allt går ihop. Yolo, ni vet.
Jag fick en fråga om jag inte kan visa upp hur jag bor, och såklart, men jag tycker inte det är tillräckligt fint för det (haha, klassiker!). Jag ska dock försöka komma över den tröskeln och visa mina 43 kvadrat, successivt i alla fall.

Nu: Dricka kaffe och börja göra mig i ordning för jobb. Väcka Emma är nog också en bra idé.
Puss!


Likes

Comments

Glad andra advent, gänget! Hur firar ni? Jag har en sovandes Emma på min soffa som jag strax ska väcka. Planen då är att åka till Mall of Scandinavia då jag behöver lite saker till b.la. mitt nya skåp men även för att kolla lite julklappar och strosa omkring. Älskar att strosa. Älskar bara själva ordet "strosa". Efter det blir det julbak och allt sådant där som tillkommer såsom en tändning av andra ljuset, julmust och någon mysig julrulle i bakgrunden. Jag är sugen på att dregla lite till Jude Law i "The Holiday" men vi får se om Emma mer är sugen på att garva till "Ensam hemma"...

Jag gillar ju själv att läsa sådana här listor, och dessutom att besvara dem själv, så enjoy!
PS. ni måste besöka Gamla stans julmarknad någon gång denna månad... Så gosigt.

1. Pepparkakor eller lussebullar? Jag säger nog ändå pepparkakor, även om jag är en riktig queen på att baka det sistnämnda. Pepparkakor kan man liksom äta ett par stycken utan att få ont i magen och det är dessutom en smak jag är lite smått besatt av. Fast alltså.. lussebullar ändå. Äsch, det får bli oavgjort.
2. Skumtomtar eller knäck? Knäck, i så fall. Skumtomtar känns typ som.. luft? Jag ryser när jag ser den nya skumtomte-smaken i affärerna... Nocco skumtomte dock - GODASTE SKITEN!
3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad är ju supermumsigt, har jag för mig.
4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar! Speciellt mammas, som i sin tur fått receptet från mormor, tror jag. Varför känns det som allas mammor har ett fantastiskt köttbulle-recept?
5. Julkorv eller julskinka? Julskinka! Med sötstark senap.. Mmmmm...
6. Lax eller sill? Lax! Always.
7. Revbensspjäll eller Janssons Frestelse? Jag hatar ansjovis så det blir nog det revbensspäll.
8. Paradis eller Alladin? Vad är skillnaden?
9. Sylta eller pastej? Jag ryser av bägge namnen. Liksom sylta, vem äter det som är under 65 år?
10. Glögg eller julmust? Går inte att välja. Man dricker ju dem båda vid helt olika tillfällen. Häller ju inte direkt upp ett glas glögg själv framför tvn, medan det är bland det mysigaste som finns om man har sällskap. Nygårdas light-julmust hinkar jag dock under dessa tider, oavsett tillfälle.
11: Rödbetssallad eller dopp i grytan? Rödbetssallad! Jag har nog aldrig gjort detta kända dopp i grytan ens? Bara betraktat andra som myst kring spisen och doppat på, men gått iväg. Hehe.
12. Ris a la malta eller risgrynsgröt? Risgrynsgröt! Jag gillar det egentligen inte speciellt mycket, men det är ju så mysigt att äta det tillsammans med hela familjen och samtidigt hoppas på att få mandeln. Man vill ju bli gift någon dag, liksom. ;)
13. Äpplemos eller senap? Senap! Med julskinka, såklart.
14. Hemma eller borta? Hemma! Gärna hos morfar. Inget blir lika jul:igt som att vara där, även om förra årets firande i typ en liten stuga mitt ute i ingenstans också gav en rätt mycket julstämning.
15. Utomlands eller Sverige? Sverige!
16. Ge eller få? Jag vill ju ge alla allt, men kan ju inte det. Sedan älskar jag såklart att få, men när det kommer till kritan finns det inget som slår att se hur någon man älskar lyser upp av att öppna ens paket. <3<3
17. Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss? Dieselråttor!!! Jag älskade den. Väljer dock "Sunes Jul" och "Pelle svanslös" framför de bägge.
18. Chokladkalender eller paketkalender? Paketkalender. Sämsta saken med att bli "gammal" är ju att inte längre få en sådan.
19. Plastgran eller äkta? Äkta! Hos mig blir det väl julpynt på kaktusen eller något, dock. Testade plastgran förra året och känner mest.... never again.

20. Arne Waise eller Ernst? Arne Waise! För att han typ är julen själv för mig. Jag är dock ett riktigt Ernst-fan, så jag tänker mig att Arne får vara julvärd medan Ernst får hålla i alla julprogram.
21. När vill du att första snön ska falla? Typ några dagar innan julafton, och då också att den ska försvinna ungefär lika snabbt efteråt.
22. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen? Har vi någonsin haft en vit gräsmatta på julen?
23. När tycker du att det är dags att pynta? Kring första advent kan man börja ta fram lite, tycker jag. Sedan liksom successivt bygga på pyntet.
24. Finns det något du vill göra mindre av denna julen? Gråta. Vi förlorade Elsa vid julen för två år sedan, så jag har gråtit väldigt mycket den julen det inträffade och förra. Jag ska försöka minnas henne mer med glädje än med tårar.
25. Kan du komma på något negativt med julen? Att alla inte har någon att fira med. Julen byggs ofta upp som en sådan fantastiskt högtid, vilket det till viss del är, men mitt hjärta går sönder när jag tänker på alla de som inte har en familj. Eller de barnen som känner ångest över att inte ha några julklappar att visa upp. Ni förstår. Jag skulle kunna ett helt inlägg om detta (kanske jag ska?).
26. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Mätt! Efter juldagarna laddar jag om för nyår och är tröttare än tröttast på allt som heter Mariah Carey och prinskorv.
28. Vilken är din favorit julfilm? LOVE ACTUALLY!!!! Både gråter och skrattar till den filmen, vilket är bland det viktigaste känslorna en film kan framkalla enligt mig.
29. Klär du dig fint på julen? Faktiskt inte! Jag tänkte dock bryta min tradition att mysa omkring i pyjamas hela dagen och göra mig lite fin detta år. Jag ser vanligtvis julen som den tiden då jag umgås intenstivt med min familj i några dagar = behöver inte vara varken snygg eller fräsch, hehe. Men som sagt: ändring! Detta år ska jag också kunna lägga upp en fin julbild på mig själv på insta.
30. Vad är viktigast på julen? Att visa kärlek till sina närmsta. Att få spendera tid med sina närmsta. :)

Likes

Comments

//Röd byxdress HÄR // Grön (fave!): HÄR // T-shirt med tryck: HÄR // Camo-tisha: HÄR // Fårskinn (finns i svart!): HÄR // Örhängen: HÄR // Volangblus (finns i rött och vitt) HÄR // Kappa: HÄR // Röd läderkjol: HÄR // Svart kjol(ska HA!) HÄR //

Örhängen: HÄR

God morgon! Äntligen fredag, eller vad säger ni? Vi kickstartar den med lite läckerheter från Mango. Jag minns inte senaste jag var i en Mango-butik, men jag känner att jag måste bege mig till en och det är pronto! Jag skrev nyss till Emma och frågade om hon ville åka till M.O.S på söndag innan vårt julbak och då tänker jag jag att den svarta kjolen ska få följa med mig hem. Shoppingförbud, vadå? Hehe.
Har ni några roliga planer idag? Jag jobbar stängning och beroende på humöret då blir det antingen några glas vin och en sväng på stan(åldrades jag nyss 40 år i och med den meningen?), eller hem och bygga ihop mitt skåp från Ikea. Det sistnämnda känns ju så trist, men jag vet inte när jag annars ska hinna och jag vill verkligen få upp det så snart som möjligt. Annars ligger det bara och trycker inombords och det är världens mest irriterande känsla.

Puss!

Likes

Comments

Okej, min äggröra jag nyss åt till middag eller mitt tavelkaos jag är omringad av är inte vidare kul att varken se på bild eller läsa om. Därför tycker jag vi kikar tillbaka på gårkvällens middag som var 10/10.

Kvällen började med att jag mötte upp en älsklig also known as Sabina på Ljunggren. Vi ses vanligtvis minst en gång i veckan men i och med sjukdomar, tidsbrist och annat tråkigt var det nu ett tag sedan vi sågs. Jag hade nästan glömt hur snygg hon är och framför allt att hon tillhör en utav de få som rockar "gubbkepan". Jag själv ser tyvärr ut som en liten svamp när jag försöker klämma på mig en sådan där hatt, så varje gång hon bär sin blir jag både avundsjuk och hänförd.

...Anna och Lisa var också inkluderade i daten. Från början är vi alla kollegor och Lisa har jag inte sett sedan jag slutade på Esprit, så gissa hur glatt det kändes att ha henne framför mig.

Det blev mycket "HUR ÄR LIVET!?!?"-frågor och så en del killsnack, som sig bör när man catchar up. Sabina var rätt snabb på att roffa åt sig Lisas mer än fantastiskt förlovningsring. Hon och jag är tyvärr rätt övertygade om att det närmsta förlovning vi kommer komma är genom att låna våra kompisars ringar.

Efter någon timme eller så gick vi vidare mot restaurangen för att möta upp resten. Jag och min pingla. <3 Kan vi för övrigt ta en sekund och beskåda Sabbes skönhet till väska vid namn Chloé...

På Caliente tapas bar väntade ett annat gäng saknade skönheter. Hur mycket jag än älskar mitt nya jobb, sticker det lite i hjärtat av saknad efter mina Esprit:isar. Som Petra så fint uttryckte sig "Esprit är nästan lite som en ungdomsgård".

Efter något glas bubbel kom sedan det vi alla längtat efter: maten! Vi åt på Caliente och körde på deras avsmakningsmeny. Först ut kom charken (i sedvanlig ordning). Herregud, åt mig mätt redan här!

Men man åt ju på ändå, så att säga. Ser ni den sjuka mängden mat? Nästan allt tryckte vi i oss - för det var ju så gott, som ni nog förstår av bilderna att döma. Mina favoriter var nog champinjon- och räkspetten och så chevresalladen. Chevre hörrni, vilken grej det är ändå.

Trots matkoman efter alla rätter slank det såklart ned lite efterätt. Så nöjda som damerna ovan ser ut att vara är man typ bara efter en riktigt god middag, som till råga på allt avslutas med en minst lika god dessert framför sig.

Jag och Anna, världens bästa Anna!

Jag behöver nog ibland nypa mig i armen, då jag är så lyckligt lottad som har turen att få ha alla dessa fantastiska människor i mitt liv. Så glad kväll och SÅ tacksam är jag. <3
Tack livet och tack tjejer!


Likes

Comments