Nu har jag varit på så många skolavslutningar den senaste tiden och har bara längtat mer och mer till lov. Men idag så fick jag äntligen ta lov och jag kommer ta vara på tiden till Max.

Det var min första skolavslutning på Ullvi och de va den tråkigaste jag har varit på under alla mina år i skolan. Vi var först i aulan och tittade på Emma när hon sjöng i skolan, hon var så duktig och jag är stolt över att hon vågade stå in för alla och uppträda.

Sen gick vi vidare och va lite med programmet. Jag trodde att det skulle ta jätte lång tid men va bara där i 40 min så vi va klara vid 9 och nästa buss som gick från Köping till Skinnskatteberg gick 11. Så jag var med Joel, Mira och Matilda och när vi inte hade något att göra så gick vi till Max där vi möte Jacob J.

Men nu har jag lov och de känns så skönt att gå ut åks-1 med alla betyg godkända. Nu ska jag villa upp mig så jag vill tillbaka till skolan men som det ser ut bu så vill jag inte tillbaka på ett tag.

Likes

Comments

I går tog högstadiet i min gammal skola lov och jag bar där med Jacob och Peter och kollade på alla kompisar som gick ut nian och sen på Lova som slutade 7.

Efter vi hade varit i kyrkan så åkte jag med Jacob och hämtade min moppe som stod vid stationen i Skinnskatteberg. Som hade stått där sen jag åkte till bussen. Sen var ja kvar i Skinnskatteberg en stund tills min mamma ringde och sa att vi skulle äta. Så jag började åka hem och så möter jag min pappa på gården och han tycker att det ser konstigt ut när jag ställde moppen på stödet och då såg vi att det var knäckt och att det var repor på kåporna så det är bog någon dom har haft omkull moppen när den har stått vid stationen.

Senare på kvällen bär vi hade ätit så ringde Vilma efter deras avslutningsmiddag och sa att dem skulle upp till skärsjön. Efter jag var klar med allt jag skulle göra hemma så åkte jag in till Skinnsberg igen och var med alla fram tills att jag åkte hem till Jacob på natten.

Likes

Comments

Nu var det på riden för en liten förändring.

Under 2 veckors tid så har jag haft ett spindel problem i mitt rum.. Jag har haft jätte stora spindlar som bara dyker upp ibland och jag vet inte vart dem kommer i från? Fast jag döddar dem så är de nya nästa dag. Jag har städat mitt rum flera gånger men nu i dag efter skolan så fick jag något ryck och storstadsfenomen mitt rum och när jag ändå va i gång så möblerade jag om också.

Jag har dammat allt, lyft på allt och torkar på alla lister och bänkar sen har jag dammsugit och tvätta golven. Och sist med inte minst tvättat fönstren.

Om möbleringen vart jätte bra och eftersom mitt rum ser ut som ett L så är det inte jätte lätt att möblera om för min säng är så stor. Men det vart jätte bra och det känns mycket större.

Likes

Comments

Igår så var det ännu en tuff dag på restaurangen vi är på,på Torsdagar och fredagar. Och jag kände i går kväll att jag inte orkar gå tillbaka dit nå mer den här terminen. SÅ mycket har hänt och det är så många anledningar till varför jag känner att jag inte vill gå dit. Så idag har jag varit hemma och dagen har varit så lång och den är inte slut än. Igår kväll så ringde det när jag stod i duschen så ringde det. Jag skyndade mig ut och såg att det var Jacob som ringde. När jag svarade så trodde jag att han skyll säga att han var påväg hem och att han inte skulle komma till mig, jag hade frågat han tidigare på dagen om han ville sova hos mig och då sa han att han inte visste. Men det sa han inte och sa istället att han redan var påväg hem till mig. Jag vart såklart jätte glad och jag slapp att sova själv och vakna själv. Det gjorde min dag lite bättre av att jag fick ligga och mysa med han i sägen till en film.

I morse så vaknade vi inte så jätte sent, rund 10. så vi låg och drog oss i sägen innan vi gick och åt lite frukost på balkongen. sen låg vi ute på våran soffa vi har på balkongen och titta lite på mobilen. Eftersom att Jacob skulle bort ikväll så följde jag med honom hem till Uttersberg och hämnade lite kläder och sen åkte vi vidare till Skinnskatteberg. Vi träffade lite kömisär som Jacob skulle iväg med senare och sen tog jag hans traktor till affären och tankade och sen åkte jag upp och hämnade Lova som var hos en kompis.

Och nu har jag kommit hem och ska grilla med mamma, pappa och Lova sen ska jag bara ta det lugnt och vänta på att Jacob ska ringa och jag ska åka och hämna honom. Men nu är det äntligen helg och jag ska bara ta det lugnt och inte göra något speciellt. I morgon så ska mamma och pappa iväg och lova ska åka till Rebecca och jag och Jacob ska vara hemma.Bilden är ifrån restaurangen, tre sorter melon och Bresaola (luft torkad nötlår) och rucola.

Likes

Comments

Mitt namn är Vendela Bilz Enbom jag har nu startat en ny blogg för att kunna dela med mig om allt som händer i mitt liv, både upp- och ner gångar. Jag kommer från en liter by mitt ute i ingenstans. Om man sticker ut det minsta så blir man bort dömd av dem flesta. Det är svårt att vissa att man tycker att man har gjort något bra och vara stolt för att då sticker man ut.. man kan inte säga eller göra som man vill och det är det jag vill visa i denna blogg att man får säga vad man vill och man ska vara sig själv utan att skämmas.

Jag har precis (eller snart) gått ut åkurs 1 på resturang och livsmedels programmet på Ullvi som ligger i köping men min skolgång dit har inte varit enkel. det började med att jag började i skolan redan ett år innan alla andra (när jag var 5). efter första året i skolan så bestämde dem att jag skulle gå om så jag hamnade med dem som var i samma ålder som mig men jag gick inte i den klassen mer än 2 veckor för att jag hade ju alla mina vänner i min gamla klass i 7 så flyttade många utav mina kompisar till Fagersta eller till Kolsva. och efter bara några veckor så bytte jag också till Fagersta men jag gick inte där mer än några dagar och flyttade tillbaka. Sen har jag gått med 99:or fram tills sommaren mellan 8 & 9 då jag sa till min mamma att jag ville gå om för att satsa fullt ut, för jag ville komma in på ett speciellt program som låg i Östersund. Vi pratade med rektorn och hon tyckte att det lät som en bra sak och satte in mig i den bästa klassen jag någonsin har gått i 8B. jag gick ut i skolan med bra betyg och jag kom in på det programed jag alltid har velat gått på Wångens travgymnasium i Östersund. Efter sommar så flyttade jag själv utan mamma eller pappa eller någon vän. lilla jag flyttade helt själ utan att känna någon eller ens ha pratat med någon. det gick bra tills en början tills 2:or på skolan kom tillbaka efter sommaren och festandet började. och jag kände bara att jag ville hem. 2 veckor efter att min mamma och jag hade ståt och sagt hej då till varandra för att se varande vid jul igen så kom hon tillbaka för att hämta mig. När jag kom hem så var jag och tittade på många olika program men bestämde mig för att gå på Ullvi i Köping.

Eftersom jag ville gå ett program med hästar så kanske ni fattar att jag håller på ed hästar och jag har nästa gjort det hela mitt liv. Jag har hällt på med hästar i 12 år. Jag har haft massa egna hästar och sålde min sista 2016 för att jag inte hade så mycket tid som min häst behövde men efter ett tag efter så började jag rida åt en tjej som kommer att få barn snart och behöver lite hjälp.


Det hår här jag är nu i livet och nu kommer nivå följa med på resten utav min resa. I sommar har jag massor att se fram emot och ni ska få veta allt jag gör.

Likes

Comments