Header
View tracker

Dagen har gått jättefort! Hade lugnaste dagen på veckan för vi har 4 lektioner på onsdagar bara!
Idag var det typ 4°C på morgonen men senare på dagen var det runt 20°C, så det var supersvårt att hitta något att ha på sig!

Jag valde iallafall min pyjamaströja (för varför inte) från H&M, samt ett par jeans därifrån!
Skorna är från skopunkten eller dinsko!

//Kolla vad söt Francesca var på tredje bilden!//

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Prat, Vardagligt
Den gick nästan sönder

Hej på er! Idag är det söndag som ni förmodligen vet och jag hade ingen bra start på dagen! Under natten försökte jag ladda upp en video, men den laddades inte upp alls. Dessutom bytte jag lösenord till datorn igår och självklart hade jag glömt det nu under natten! Så satt i ungefär 2 timmar och försökte låsa upp datorn, jag lyckades tillslut men det är fortfarande lite problem med den! Så himla typiskt mig...

Idag ska jag..

Idag ska jag till stan med Sara, för vi ska se Hitta Doris!!! Wieeee vad kul! Vi ska ju självklart se den på engelska och i 3D för man vill ju ha bästa upplevelsen, eller hur?!
Jag ska också möta upp en tjej och sälja en väska, och göra några ärenden!

Vi hörs imorgon, eller efter filmen!

Likes

Comments

View tracker

Vardagligt
It's Friday

Godmorgon alla fina! Idag är det fredag och sista skoldagen för denna veckan! Jag är supertaggad inför mitt första läxförhör inom franskan, men också för jag ska se hitta doris på söndag med Sara!
Igår gjorde jag också en beställning på H&M, tänkte göra en haul så fort jag får hem det!

Likes

Comments

Prat, Vardagligt
Skola

Nu har skolan börjat. Jag har börjat i en ny klass på en ny skola. Nästan alla i vår nya klass gick i samma klass förut så det blev mycket lättare för alla att lära känns varandra. På tisdag har jag gått i skolan i 2 veckor men är redan helt utmattad. På mattelektionerna brukar jag nästan sova för att hålla mig vaken på resten av lektionerna haha!

Btw, vi fick ett jättebra schema (enligt mig), vi slutar aldrig senare än 14:50 denna terminen så det är ganska så skönt!

Varför har du varit borta från bloggen?

Ärligt nu, jag vet inte! Jag hade planerat massa inlägg och tyckte det var jättekul att blogga. Men sen bara glömde jag bort att blogga och helt enkelt inte brydde mig om det. Det är svårt när man inte har det i rutin!

Likes

Comments

Nu har jag vart borta ett tag och det har varit ganska skönt faktiskt. Tyvärr slarvade jag inte bara med bloggen utan youtube också, men nu är jag tillbaka. Igen.

Under min lilla paus så har vi gjort detta:

Vi har hämtat katterna!

​Jag har gjort naglarna och faktiskt blivit lite brun. Det har också blivit sommar igen och just nu är det 30°c ute! Superskönt verkligen!!

Likes

Comments

Åsikt, Prat

Igår när jag bläddrade igenom instagram hamnade jag lite random på en tjejs sida där hon hade skrivit om hur elakt et är när veganer / vegetarianer klankar ner på dem som väljer att äta kött.
Men i kommentarsfältet var det mycket positiva saker skrivna till henne om hur duktig en 12 åring är som väljer att äta så mycket vegetariskt som det bara går tills en annan vegan tjej såg det här.
Denna veganska tjejen var runt 22 år och skrev till denna tjej som är 10 år yngre att man måste vara vegan, hur dålig hon är som äter kött ibland och att hon helt enkelt fejkar att hon är nästan vegetarian.

Då hoppade jag in i konversationen. Jag enkelt förklarade för henne att: "@hennesnamn Här sitter --- och har skrivit ett inlägg på hur trött hon är på folk som klankar ner på köttätande personer för dem äter kött. Hon väljer själv att äta så lite kött som möjligt och trots detta inlägg klankar du ner på någon som är 10 år yngre än dig själv. Jag förstår precis att hon inte kan äta vegetariskt hela tiden eftersom hon är 12 och kanske inte har en såpass stor röst angående vilken mat det ska vara i hennes hem. Personligen är jag nästan vegetarian då jag äter kanske kött en gång i veckan."

Hon valde att svara: "Först och främst, man kan INTE vara NÄSTAN vegetarian. Antingen så är man eller så är man inte. Dessutom är jag vuxen och jag gör vad jag vill!"

Min första tanke var på hur omogna vissa vuxna faktiskt är och hur jag nästan blir rädd om hur samhället är om 10 år när jag är vuxen. Jag valde att svara henne en sista gång:
"Jag är också 12 år. Jag kan inte styra över mina föräldrar att laga vegetariskt till mig för det skulle bli extra mycket mat. Dels skulle maten slängas inkl. köttet som redan tillagats och blivit dödat av en slaktare. Då skulle alltså djuret bara ha dödats för ingenting. Som 12 år säger folk att man ska leka ute och ha det kul. Men för folk som dig så måste man alltså stå inne och laga vegetarisk mat till sig själv istället?"

Sen fick jag inget svar, däremot fick jag ett DM från tjejen som gjorde inlägget och fick ett tack för jag stöttade henne i diskussionen och kanske fick den vuxna tjejen att förstå, en 12 åring har inte så lätt att bara bli vegetarian.

Likes

Comments

Prat

Kan inte längta tills denna kommer ut till Sverige! Kommer tyvärr 30 september och kommer troligtvis inte få se den pga min ålder men jag tror detta kommer vara min nya favoritfilm <3

Likes

Comments

​Tack mamma för dessa grejer, i love you <3

Likes

Comments

Åsikt

Vet ni, jag har fått en Macbook för cirka en månad sen av min älskade mamma och den gör mig seriöst så lycklig. Den ÄNDÅ orsaken jag villa ha en var pågrund av att min redigering blev så mycket bättre med keynote och imovie. Men till er som tvekar på att investera i en macbook, här är lite bra och dåliga saker!

- Tog en timme för mig att fatta hur man stängde ner en flik

+ Man kan styra nästan allt genom tangentbordet

- Det finns väldigt mycket kortkommandon att lära sig men när du kan dom kan du dom

+ Alla inbyggda program ( yes please )

- Laddaren åker ut lätt

+ Om man har iphone kan man föra över bilder till datorn via airdrop

Kram <3

Likes

Comments