Header

Idag fyllde min älskade pappa 50 år! Det firade vi med att mina farmor och farfar och min faster och hennes fästman kom hit och vi åt god mat med jordgubbstårta till efterrätt. Huuur lyxigt?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Måndag: AL mot Vimar match. Fotboll, handboll och innebandy. Kul att kolla på, mindre kul att spela. Några av mina bästa vänner ska spela och jag sitter bredvid som hejarklack då jag bara skulle förstöra och skämma ut mig själv hahah!
Klipptid hos frisören, äntligen!!

Tisdag: Kalmar med klassen, besök på Kalmar slott, god mat och shopping.
Min kära pappa fyller 50!

Onsdag: Spexfoto med klassen och femkamp mot lärarna under dagen sedan fotografering med alla Dans Studio ledarna.

Torsdag: Ledig!!!!
Gå på gymnasiets avslutning.

Fredag: SKOLAVSLUTNING!! <3
Kolla på brors studentavslutning, äta thaimat på Thai Fu Qing och sedan fira min bror Gabriels student med släkt och vänner.
Senare på kvällen --> Källängsfestivalen med mina favoriter

Lördag: Gå på Kalles lek & latjo med mina kusiner (troligtvis)

Söndag: Umgås med min familj och släkt

Likes

Comments

gott&blandat

Oj hörrni ... det här var inte igår! Jag har tänkt att jag ska börja blogga igen i ett par veckor så nu sitter jag här igen, och försöker komma på något att skriva. Anledningarna till att jag slutade blogga är många men den största anledningen är att jag inte mådde bra ett tag för några månader sedan och ångesten och stressen tog över. Jag var helt enkelt tvungen att ta bort något ur min vardag. Det blev för mycket.

Så från och med nu och ett tag framöver kommer jag att vara aktiv här!
Ha det så bra!!!

Likes

Comments

åsikter

I dag, den 8 mars, är det internationella kvinnodagen. Den är till för att man ska uppmärksamma ojämställdhet och diskriminering mot kvinnor.
Ibland får man höra att Sverige är jämställt och att internationella kvinnodagen egentligen inte behövs. Jag har gjort en liten lista av vissa saker som rör vårt så kallade "jämställda land". Är det verkligen så jämställt som många tror? Bedöm själv:

1. Kvinnor står för 80 procent av både den betalda och obetalada föräldraledigheten.

2. Bara fem procent av alla styrelseordföranden är kvinnor.

3. Kvinnor utför mer obetalt arbete än män, bland annat i hemmet.

4. Kvinnor tjänar mindre än män inom samma yrke, även när man tar hänsyn till ålder, utbildning och arbetstid får kvinnorna bara ut 93 procent av männens lön.

5. Majoriteten, 98%, av de som blir utsatta för sexualbrott är kvinnor.

6. Kvinnor är ofta mer sjukskrivna än män och känner även mer oro och ångest.

7. Kvinnor jobbar mer deltid än män, största anledningen till det är att heltidsjobb saknas inom kvinnodominerade yrken.

8. Kvinnor är hemma mer med sjuka barn än vad män är

9. Kvinnor går oftare omvägar hem eftersom de är rädda för att bli överfallna.

10. Kvinnor blir slagna av män de har eller har haft en relation med.

11. Kvinnor har lägre pension än män.

12. Trots att fler kvinnor än män tar universitetsexamen så finns de ändå inte på höga positioner på arbetsmarknaden.

13. Varannan 15-årig tjej känner sig tjock, trots att bara tolv procent av dem faktiskt är överviktiga


Det här är inte saker som jag bara kommit på från ingenstans. Det här är ren fakta som jag hittat och läst om flera gånger tidigare. Det är ändå ganska sjukt.

Jag hörde på radion för inte så länge sedan en man säga "grattis ni tjejer som bor i Sverige. Ni har det bäst i hela världen." Ja det har vi. Det är helt sant men, grattis? Seriöst? Det är inte precis att vi har fått det såhär "bra" bara för att vi bad om det. För att någon kände att "ja men du har rätt. Ni tjejer och kvinnor i Sverige borde kanske ha det lite bättre." Nej. Om du inte redan har fattat det har det inte alltid varit såhär "bra" i Sverige. Jag vet inte ens varför jag skriver bra men det var ju så han beskrev det så jag kör på det. (?)

Jag vet att jag ska vara tacksam över att jag bor i Sverige och får gå i skolan, får ha på mig vad jag vill, får göra vad jag vill och får tycka och tänka vad jag vill utan att bli dödshotad. Eller ja, det är så det sägs att det är.

Om du som tjej aldrig har fått blickar, kommentarer eller kanske hat för att du klär dig på ett sätt samhället inte tillåter. Att du har en lite för kort klänning, visar lite för mycket eller kanske tvärtom, visar för lite. Har förstora kläder som inte formar din kropp på ett "snyggt" sätt.

Om du som tjej inte har blivit dömd, hånad eller retad för att du håller på med en sport eller en annan hobby som tjejer enligt samhället inte ska hålla på med.

Om du som tjej aldrig blivit tillsagt att inte vara så högljudd, ta så mycket plats och inte vara så "pojkaktig".

Om du som tjej aldrig behövt vara rädd när du ser en man gå mot dig i mörkret när du ensam är på väg hem.

Om du som tjej aldrig valt att gå upp i andra trappan av tunnelbanestationen för att du ser att en man stirra på dig från andra sidan plattformen.

Om du som tjej aldrig sprungit hem från bästa kompisen med andan i halsen, nyckelknippan hårt knuten i ena handen och mobilen med mammas/pappas nummer intryckt i andra.

Om du som tjej aldrig upplevt något av det jag skrivit ovan är du väldigt lyckligt lottad. Väldigt lyckligt lottad. Du är nog den enda i hela världen isåfall. "Grattis".

Likes

Comments

träning&mat

Mammas power-hour pass gick jag på som utlovat men på något sätt hamnade jag på gymmet efter skolan i alla fall. Elin, Elinor och Kim skulle gymma och ville tydligen ha med mig. Det var nog inte speciellt svårt att övertyga mig. Jag fick låna ett par träningstajts av Elinor men gick mest bara runt och lallade. Körde lite lätt här och där. Fick dock nytt personbästa på benpress - 125kg! Blir otroligt glad när det går bra!

Likes

Comments