Header

Nu jävlar ska det firas tänkte jag men hade bara en vattenflaska och en fjuttig veganska-raw-bar i väskan på tåget hem. Huvudet dunkade fram tröttheten och jag hoppade ner i säng och powernap innan jag orkade göra något alls. Efter stormen. Jag hade klarat presentationen av designdelen på mitt examensarbete och kommit ur det hela levande. Kanaliserat blod, svett, frustration och en del tårar till en femton minuter lång presentation. Hur det kunde komprimeras ner till bara femton minuter vet jag fortfarande inte. Men jag kunde kasta av det tunga täcket, som flera kilo tungt, i flera veckor bara tryckt ner mig. Frihet. Insikten att man får släppa allt. Att man nu får en hel ledig helg utan några tvång. Utan att alltid ha det i bakhuvudet. Det är så skönt att jag nästan sätter på caps lock. Nu har jag två dagar innan jag kryper in under täcket igen för att skriva en akademisk uppsats. Om mitt designprojekt.

Jag har jobbat med en guide om menscykeln som innehåller massa små glitchiga illustrationer som denna.

Likes

Comments

Idag fyllde August kusin Oscar trettio år. Tydligen hade han aldrig blivit överraskad någonsin under de trettio åren så då tänkte vi att så kan det ju inte vara. Agnes och Alma planerade en heldag och resten av oss var glada medhjälpare. I par spred vi ut oss i hela Hässleholm. Alma och jag var första stoppet med första uppdraget. Vi hade "rätt-årtal-vid-rätt-händelse" där han fick femton stycken olika historiska händelser och femton årtal som han var tvungen att matcha ihop. Sedan fick han en morot och en ledtråd och begav sig vidare. Jag och Alma gick till HTS gymnastiksal så länge och väntade på att de skulle hitta ända dit så småningom.

Sen när alla uppdrag var lösta kom allihopa till hallen och vi lekte lekar alá mellanstadiegympa tills fotbollskillarna gnällde och vi var tvungna att använda den sista tiden till det. Men vi hann i alla fall spökboll. Det var bra.

Likes

Comments

Ibland kan allting bli så mycket. För mycket. Examensarbete med stundande examination, komplettera projektbeskrivning för att börja skriva examensuppsats, inte längre bo ihop med den man bott med innan, leta lägenhet tillsammans, måsten som att göra en portfolio, leta jobb, sälja mig själv som proffs när jag är en förvirrad student som undrar hur det redan gått tre år i Malmö. Allt sånt. Jag har varit tvungen att begrava mig i plugg, och behöver göra det i en vecka till för att hinna deadline och få den där kandidatexamen. Jag har bara suttit på mitt rum framför datorn dag efter dag. Ätit när jag blivit hungrig, sovit när jag blivit trött. Så basalt. Tappade den tio dagar långa streaken jag hade med ett yogapass varje dag, och orkade inte hålla rent runt mig, smutstvätt på golvet och belamrat skrivbord. Kände mig helt tappad och borta. Tog mer energi än vad jag gav de i min omgivning. Sög in allt som var bra och kände mig inte bättre. Men jag klarade en deadline idag, jag gjorde ett pass yoga och jag städade undan. Nu vill jag bara ge mig själv tid, att läsa en bok, bara andas lite. Jag klarar mig. Tar mig precis över men kommer ut levande. Jag vill bara kunna se tillbaka och säga att jag klarade denna våren.

Likes

Comments

Trots att ångestkramande plugg låg och hånade mig lämnade jag allt hemma och satte mig på tåg mot Köpenhamn denna söndagen som gick. Det var bestämt sedan någon månad tillbaka. Jag skulle på konsert. I Malmö mötte jag upp Oscar för att fortsätta mot huvudstaden. Med tid att döda innan dörrarna öppnades hittade vi ett litet ställe att äta på innan vi gick för att ställa oss i kön med alla tonårstjejer som också skulle se Kehlani. Märklig känsla att gå på konsert och dra upp medelåldern. Jag var i alla fall yngst i mitt sällskap.

Kehlani var ute i världen med sin sweet sexy savage tour och hade varit på resande fot lite för länge. Det första hon gjorde när hon kom ut på scen var att ursäkta sin slitna röst och i slutet av konserten var det mer playback än sång. Men det var fint ändå. Det visade sig också att vi hade tur eftersom resten av hennes turné blev inställd för att hon var tvungen att akut operera bråck! På hemvägen hade tågen slutat gå sedan länge ut till min lilla håla, så jag fick sova över hos Oscar, men det gjorde mig inte så mycket. Mer tid till prat och reflektioner. Han är intressant att prata med den där Oscar.

Likes

Comments

I helgen var det sol, jag var i Hästveda och då passade det bra att ta några bilder på mig och August. Målet var att ha någon tillräckligt bra att söka med när vi nu letar lägenhet. Ibland är det svårt att se respektabel ut. Tror vi lyckades med några men här kommer några där vi inte lyckades, de kvalificerade sig inte alls. Men de blev ganska fina ändå. Mest för att solen sken.

Likes

Comments

Ikväll skulle vi ha bokklubb. Det vi sa om boken var ungefär "jag har inte läst hela" och sen åt vi fika. Alla hade lyckats ta med sig semlor till fika. Galet va? Inte planerat alls, ren slump. Tur att det var olika varianter vi gjort. Är besviken på min insats då jag inte orkade äta upp alla varianter. Svagt. Förutom det nederlaget och matkoman var kvällen en succé.

Anna blev ledsen när vi hade gjort för många semlor och hennes variant inte fick plats på samma fat.

Alla ville föreviga den gräddiga buffén och lägga ut på sociala medier.

Inräknat ikväll har jag ätit sju olika semlor denna veckan, en för varje dag. Starkaste fastlagsbulle-veckan i min livshistoria tror jag. Nästan värt att fira med en till.

Likes

Comments

Lugn och lite för oproduktiv min helg varit mot mig. Allt började med tåg till Malmö och löfte om snacks och ansiktsmask. Jag och Ebba hade planerat att bara vara i hennes lägenhet, kolla på film, lyssna på musik, äta mat. Så det gjorde vi. Vi byggde bo med kuddar, täcke och datorer. Vi la ansiktsmask på vintertrötta ansikten. Vi delade musiktips med varandra. Pratade om tjejer som hatar på tjejer. Hatade lite på tjejer som hatar på tjejer som värsta hycklarna. Pratade om mat. Pratade om portfolio. Lite allt möjligt. Lugn fredag.

Likes

Comments

I ett ryck på mitt rum hittade jag en gammal julklapp som jag fått som tack för en säsong sommarjobb.

Som julklapp fick vi välja bland massa olika saker och jag tyckte att det här lilla drivhuset från sagoform var en onödigt bra present till mig. Taken med att jag inte använt det innan var att jag planerade ha det i en egen lägenhet, men lägenheten dröjer lite och jag kände att även om jag inte flyttar ut så kan några av mina sticklingar kompensera och flytta in. Hoppas de trivs.

Likes

Comments

Har haft noll motivation till att skriva här nu ett tag. Är helt borta i mitt examensarbete som kräver så mycket kreativ energi från mig. Har inte lust till något annat efter en dag framför en skärm, ändå fastnar jag på sociala medier och netflix. Har sedan jag kommit hem också spenderat massor med tid på svt dokumentär eftersom allt det bra materialet de har där inte kunde ses från Tyskland. Förståeligt. Idag vaknade jag av att det behövdes extrapersonal på en förskola så förmiddagen spenderade jag bland snoriga ungar Barn är ju verkligen mayhem. Roliga men helt galna. Annars känns det som att jag bara grottat ner mig i skolan. Ligger och vältrar mig i min sista termin och undrar vad det ska bli av mig.

Förra helgen var det snö och både jag och Ebba höll tummarna för att jag skulle hinna till Lund i tid trots att Skånetrafiken ville sinka mig. För om man skaffar musikaliska vänner kan man nämligen utan vidare ansträngning gå på konserter, säga jag står på listan och komma in bara sådär. Trots stopp i Eslöv och bara ett spår tillgängligt hann jag fram och tog plats för att avnjuta Wy. Det kändes som det brann i hjärtat när man fick sitta där och lyssna på fin musik och tänka att man redan hört allting innan det spelats där och innan deras första album släpps nu i år. Som att man satt på en hemlis. En klubb. För om man känner Ebba tillräckligt bra så får man ibland höra innan alla andra och säga vad man tycker. Trots att de redan gjort låtar omöjliga att förbättra. Så de så.

Likes

Comments