Header

Inte för att bli sentimental eller så. Men idag var ett sista. Ett avslut. Ikväll var det examensutställning. Efter tre år fick min klass ta plats på form/design center för att visa vad vi kan. Jag var tyvärr inte med, tror inte att jag orkat det på allt som heter kandidat och pendling. Men det var så fint ändå. Tre år. Något slags intryck har de ju gjort på en. En grupp människor. En klass. Några designers. Eller kanske, snart, nästa vecka har vi en sista sak med. Sen vet man. Men det har varit fint att vara bland de här oavsett. En fin skara personer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag var jag på loppis och är fortfarande i extas över mina fynd. Mamma och jag åkte tillsammans till en här nära som var förvånansvärt stor för det lilla samhälle den låg i. Som djur nyss uppstigna ur vinteridé kryllade det med folk som också skulle fynda. Det var till och med lite svårt att komma fram emellanåt. Jag hade från början tänkt gå på loppis i Malmö igår men uppsatsen och min kassa tidsplanering sa nej. Så fick trösta mig med denna idag.

August och jag har äntligen hittat en lägenhet i Malmö som vi får tillträde till i juni, så nu letar jag saker till den. Jag har bestämt mig för att gå på så många loppisar jag kan i sommar. Började lite försiktigt idag och höll fortfarande ganska hårt i pengarna. Men det blev tre olika fynd. Här ovan ett par ljusstakar i något slags multifärgat silver som jag känner kommer vara fina var som.

Jag hittade också lite fina ytterkrukor till mina växter som har fått stå bara alldeles för länge i spartanska plastkrukor med porslinsfat under. Tycker den blåa är så fint emaljerad med sina vita fläckar. Den vita ser man kanske inte riktigt men den ska föreställa ett snäckskal! Den bruna är ganska vanlig men har något slags struktur och fin emalj.

Det här köpet är definitivt det bästa. Sa redan i bilen påväg dit att jag ville ha något i rotting, helst en sänggavel. Kunde knappt dölja min förtjusning när jag verkligen hittade en! Har velat ha en så länge. Men försökte spela cool och oberörd för att kunna pruta ner den. Detta är en gavel och en sängända som jag lyckades få för 90 ynka kronor. Problemet är att jag har en 120 cm bred säng och detta är en gavel för en 90 cm säng. Men jag och pappa ska ta fram vår händiga sida för att försöka sätta ihop gaveln och ändan till en sammanhängande del som kan fungera som en stor sänggavel. Men det är ett framtida projekt som får bli efter denna helvetesterminen är över. Håll tummarna för att gaveln och jag tar mig levande ur maj! Nu måste jag skriva vidare på texten som ska ge mig en kandidatexamen.

Likes

Comments

Nu jävlar ska det firas tänkte jag men hade bara en vattenflaska och en fjuttig veganska-raw-bar i väskan på tåget hem. Huvudet dunkade fram tröttheten och jag hoppade ner i säng och powernap innan jag orkade göra något alls. Efter stormen. Jag hade klarat presentationen av designdelen på mitt examensarbete och kommit ur det hela levande. Kanaliserat blod, svett, frustration och en del tårar till en femton minuter lång presentation. Hur det kunde komprimeras ner till bara femton minuter vet jag fortfarande inte. Men jag kunde kasta av det tunga täcket, som flera kilo tungt, i flera veckor bara tryckt ner mig. Frihet. Insikten att man får släppa allt. Att man nu får en hel ledig helg utan några tvång. Utan att alltid ha det i bakhuvudet. Det är så skönt att jag nästan sätter på caps lock. Nu har jag två dagar innan jag kryper in under täcket igen för att skriva en akademisk uppsats. Om mitt designprojekt.

Jag har jobbat med en guide om menscykeln som innehåller massa små glitchiga illustrationer som denna.

Likes

Comments

Idag fyllde August kusin Oscar trettio år. Tydligen hade han aldrig blivit överraskad någonsin under de trettio åren så då tänkte vi att så kan det ju inte vara. Agnes och Alma planerade en heldag och resten av oss var glada medhjälpare. I par spred vi ut oss i hela Hässleholm. Alma och jag var första stoppet med första uppdraget. Vi hade "rätt-årtal-vid-rätt-händelse" där han fick femton stycken olika historiska händelser och femton årtal som han var tvungen att matcha ihop. Sedan fick han en morot och en ledtråd och begav sig vidare. Jag och Alma gick till HTS gymnastiksal så länge och väntade på att de skulle hitta ända dit så småningom.

Sen när alla uppdrag var lösta kom allihopa till hallen och vi lekte lekar alá mellanstadiegympa tills fotbollskillarna gnällde och vi var tvungna att använda den sista tiden till det. Men vi hann i alla fall spökboll. Det var bra.

Likes

Comments

Ibland kan allting bli så mycket. För mycket. Examensarbete med stundande examination, komplettera projektbeskrivning för att börja skriva examensuppsats, inte längre bo ihop med den man bott med innan, leta lägenhet tillsammans, måsten som att göra en portfolio, leta jobb, sälja mig själv som proffs när jag är en förvirrad student som undrar hur det redan gått tre år i Malmö. Allt sånt. Jag har varit tvungen att begrava mig i plugg, och behöver göra det i en vecka till för att hinna deadline och få den där kandidatexamen. Jag har bara suttit på mitt rum framför datorn dag efter dag. Ätit när jag blivit hungrig, sovit när jag blivit trött. Så basalt. Tappade den tio dagar långa streaken jag hade med ett yogapass varje dag, och orkade inte hålla rent runt mig, smutstvätt på golvet och belamrat skrivbord. Kände mig helt tappad och borta. Tog mer energi än vad jag gav de i min omgivning. Sög in allt som var bra och kände mig inte bättre. Men jag klarade en deadline idag, jag gjorde ett pass yoga och jag städade undan. Nu vill jag bara ge mig själv tid, att läsa en bok, bara andas lite. Jag klarar mig. Tar mig precis över men kommer ut levande. Jag vill bara kunna se tillbaka och säga att jag klarade denna våren.

Likes

Comments

Trots att ångestkramande plugg låg och hånade mig lämnade jag allt hemma och satte mig på tåg mot Köpenhamn denna söndagen som gick. Det var bestämt sedan någon månad tillbaka. Jag skulle på konsert. I Malmö mötte jag upp Oscar för att fortsätta mot huvudstaden. Med tid att döda innan dörrarna öppnades hittade vi ett litet ställe att äta på innan vi gick för att ställa oss i kön med alla tonårstjejer som också skulle se Kehlani. Märklig känsla att gå på konsert och dra upp medelåldern. Jag var i alla fall yngst i mitt sällskap.

Kehlani var ute i världen med sin sweet sexy savage tour och hade varit på resande fot lite för länge. Det första hon gjorde när hon kom ut på scen var att ursäkta sin slitna röst och i slutet av konserten var det mer playback än sång. Men det var fint ändå. Det visade sig också att vi hade tur eftersom resten av hennes turné blev inställd för att hon var tvungen att akut operera bråck! På hemvägen hade tågen slutat gå sedan länge ut till min lilla håla, så jag fick sova över hos Oscar, men det gjorde mig inte så mycket. Mer tid till prat och reflektioner. Han är intressant att prata med den där Oscar.

Likes

Comments

I helgen var det sol, jag var i Hästveda och då passade det bra att ta några bilder på mig och August. Målet var att ha någon tillräckligt bra att söka med när vi nu letar lägenhet. Ibland är det svårt att se respektabel ut. Tror vi lyckades med några men här kommer några där vi inte lyckades, de kvalificerade sig inte alls. Men de blev ganska fina ändå. Mest för att solen sken.

Likes

Comments

Ikväll skulle vi ha bokklubb. Det vi sa om boken var ungefär "jag har inte läst hela" och sen åt vi fika. Alla hade lyckats ta med sig semlor till fika. Galet va? Inte planerat alls, ren slump. Tur att det var olika varianter vi gjort. Är besviken på min insats då jag inte orkade äta upp alla varianter. Svagt. Förutom det nederlaget och matkoman var kvällen en succé.

Anna blev ledsen när vi hade gjort för många semlor och hennes variant inte fick plats på samma fat.

Alla ville föreviga den gräddiga buffén och lägga ut på sociala medier.

Inräknat ikväll har jag ätit sju olika semlor denna veckan, en för varje dag. Starkaste fastlagsbulle-veckan i min livshistoria tror jag. Nästan värt att fira med en till.

Likes

Comments