Header

Försök att inte bli för exalterade eller avis, men jag har gjort alldeles egen saft. Plockat sextio blommor med en kille som kved över myggor och endast lyckades bidra med fjorton av dem. Transporterat detta till en mormor som gladeligen visade hur man gjorde det bäst. Det vill säga visa hur tunt citronerna skulle skivas, hur mycket socker man behövde och hur länge det skulle vara på spisplattan. För att vara ärlig var det superenkelt. Det enda snedsteget jag lyckades göra var idag när jag skulle sila, koka upp och hälla på flaskor. Kan ta och berätta att kokhet saft får en PET-flaska att krympa till ungefär hälften av sin originella storlek. De ser i alla fall söta ut nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har jag gått runt ungefär hela dagen. I mina jelly sandals, dvs absolut inte fotriktiga skor. Jag har blåsor och är ganska mycket slut men ändå rätt nöjd. Jag har träffat en vän och gått på museum tills de sa åt oss att vi var tvungna gå för att de ville stänga. Först Malmö konsthall, sen Moderna Muséet, slutligen Malmöhus slotts museum. Kvällen avslutades på en uteservering på Möllan. Bra.

Likes

Comments

Nyhavn från båt // två bästisar i båt // en rysk turist på turistigaste stället

Denna helgen har varit lugn och mysig. Hälsade på hemma hos familjen (och glömde att vattna en av mina favoritväxter innan jag åkte... håll tummarna för att den klarar sig!). Men förra helgen var jag i grannlandet och utforskade och upptäckte med mina bästa hamburgare. Vi hann med allt från att vara superturistiga på guidad båttur till bergochdalbana på Bakken och dansk strand. Tacksamt att vara turist i en stad med en vän som bor där och kan guida.

. . .

red square i köpenhamn?? // flickor och tegelvägg // blåa byggnader

"försök se ut som att det inte är så kallt" // hejdå! ses i höst!

Likes

Comments

Vill gå ut med en offentlig ursäkt till de som bor i mitt hus för att jag tyvärr är en jobbig granne. Har fört så mycket oväsen nu. Allt började med att jag ville ha en bänk på balkongen. Så jag sågade, mätte och bankade ihop en. Inte för att titulera mig själv byggare bob eller något men lite händig kände jag mig allt. Händig och högljudd. Men ingen kom i alla fall för att klaga. På kvällen fortsatte jag vara jobbig granne när mitt bad blev allt för sent påkommet och upptappat. Att det sedan blev alldeles för varmt så att jag var tvungen att vänta på att det skulle svalna så jag kunde bada och duscha gjorde så att jag spolade vatten väldigt långt efter tiden då man borde göra det. Ni vet, av hänsyn till andra i samma hus. Så idag har jag varit jobbig. Men min dag har varit motsatsen till det. Jag kan sitta och läsa på balkongen nu, och hela jag är len efter hett vatten med basilika från balkongen, citron, ingefära och kokosolja. Godnatt.

Likes

Comments

För ungefär en vecka sedan satt vi och frös utanför älskade Haralds hus. Helt värt för att kunna säga hejdå till en människa som flyr landet i 13 månader för att ta hand om barn i Boston. Himla fint var det. Himla fin är han. Tackar alla gudar som finns att våra vägar korsades där i slutet av gymnasiet. Han är så viktig. Vår vänskap är så bra. Älskade älskade älskade.

hejdå älsk, ha det bäst!

Likes

Comments

Söndagen den artonde juni 2017 fyllde jag tjugotvå. Den morgonen, eller förmiddagen, vaknade jag med en lillasyster bredvid mig och vänner i rummet intill. Sen åt vi lunch till frukost och bestämde oss för att gå ut i det varma vädret. Genom St Petri kyrkogård, ner till kyrkan, över kanalen. Sen var Moderna Muséet till vår förvåning öppet så då passade vi på att gå in. Efter det skyndade vi oss tillbaka till lägenheten och mötte upp med mina föräldrar och en bil fylld med soffbord, svärmorstungor och pastasallad som allt bars upp tre trappor.

ps. kanske kommer komma lite tätare med inlägg nu när vi äntligen fixat wi-fi efter mycket strul. Kanske till och med kommer att hinna ifatt i tiden lite och inte publicera saker en vecka efter de inträffat...

Likes

Comments

Hejsan! Nu är det snart dags för midsommar och allt som kommer med den högtiden och helgen, men förra helgen inträffade en mer personlig högtid, nämligen min födelsedag. Det plus ny lägenhet krävde fest, så på lördagen fylldes vårt hem med alla mina fina vänner. Tänk så mycket bra folk i ett rum. Tänk att man igenom åren samlat på sig en del människor. Tänk att man fick massa fina paket. Tänk att vi åt tårta. Tänk vad bra.

Likes

Comments

Det har hänt massor med saker, mer än några bilder kan visa. Mer än jag har tagit bilder på. Saker har börjat komma på plats i lägenheten, allt har blivit lite mer beboeligt. Vi har äntligen hittat bord till både kök, vardagsrum och balkong. Tänkte att jag kunde dra en liten recap i vad som har hänt i form av bilder på vad jag har ätit. Notera hur måltider först förtärs på golv för att sedan gradvis letar sig upp på bord.

August syskon bjöd in sig själva på fika. August fick en väldigt sen födelsedagspresent (en kaffekokare). Sen gick vi ner och beställde pizza precis över gatan. Min hade tre sorters ost mmmmmm.

Alma har kanske varit den som hälsat på mest här? Vi träffades i alla fall flera dagar i rad förra veckan och en dag gjorde vi amerikanska pannkakor och åt dem med körsbär och jordgubbar.

I hjärtat av lägenheten har det också hunnits med det roligaste som kan göras i ett kök - nämligen att baka. I lördags hade jag födesedags/inflyttnings-fest och då behövs såklart en tårta. Jag saknade min vanliga bakhjälp/stjälp, August, som är ute i världen som den globetrotterna han är. Men världen kom till mig istället i form av vänner från Hamburg!! Så tårtan bakades tillsammans med bästa Barbara och Sandra.

I söndags kom hela min familj ner till Malmö med en god pastasallad för trängas i mitt kök och fira att det var tjugotvå år sedan jag föddes! Sen gick vi till Folkets Park och köpte glass som smälte snabbare än man hann äta. Men det tog jag aldrig någon bild på!

Likes

Comments

Idag började jag försöka få ordning på det gröna på balkongen. Har högtflygande planer för utrymmet men tänker att det får komma gradvis. Vill ha någon slags skön sittplats och ett litet bord, lite belysning kanske. Ett extra vardagsrum helt enkelt. Men har ganska lite att arbeta med för tillfället. Jag har planterat om mina tomatplantor men måste köpa en blomlåda till kryddplantorna. Sen behövde jag en spaljé till min slingerkrasse och ville känna mig lite händig. Så jag monterade ihop och hänge upp två trådbackar som egentligen hör hemma i en garderob. Uppriktigt nöjd över improvisationen, ser ändå helt okej ut. Eller är jag galen? Får se om jag faktiskt köper en riktig spaljé sen eller nöjer mig med denna...

Likes

Comments