Header

Vi har blivit med cykel! Vilket gjort oss precis så glada som August demonstrerar på bilden. Innan vi gick för att handla mat idag gick vi inom vår närmsta secondhand. Om de inte kan våra namn innan denna terminen är slut blir jag förvånad. Minst två gånger i veckan är vi där för att kolla igenom vad som kommit in. Det är så bra att de har allt från soffor till dragspel. Kan gå där och kolla i timmar. Förra veckan köpte jag en liten gul köksvåg. Försöker införskaffa saker jag kan ta med hem och ha i en framtida lägenhet. Men idag så hittade vi äntligen en bra, billig cykel! Kan ta mig till stationen på halva tiden jag kunnat innan. Kan strunta i sista tåget hem på vardagar och cykla istället. Nu står den fastlåst på baksidan av vårt hus. Bara väntar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Clara: Jag gick förbi Monki innan och det var utförsäljning eftersom de ska flytta till en annan lokal. Allt kostar 10 kr.
Min och Ebbas reaktion: Vaaaaaaaaaaaaa!!!! Kom, vi går dit!!!!
Det fanns knappt 10 olika plagg kvar när vi kom dit. Hon hade förvarnat oss innan, att hela lokalen var tom, men vi skulle tvunget dit ändå. Det var värt ändå antar jag. Var lite osäker på om dessa byxor var fina på mig eller inte, men köpte dem ändå. 10 kronor liksom!! För ett par jeans i ekologisk bomull!! Girigheten tog över lite kan man säga.

Likes

Comments

Inte för att låta som en modebloggare, men kan vi prata om det här nagellacket jag har. Tro mig när jag säger att jag testat många lack. Lämnade cirka 90 stycken hemma i Sverige som min syster kan leka med. Och tro mig när jag säger att detta är det bästa topplacket jag testat. Det som är mest galet med allt är priset. Det kostade 2,59 euro. Alltså ungefär 25 svenska kronor. Märket heter Essence och får väl beskrivas som Tysklands Depend. Det är det billigaste som du hittar här. Men är så mycket bättre än Depend. Den främsta anledningen och det som gör priset ännu mer anmärkningsvärt: mitt nagellack höll i tre veckor. Med tre veckor menar jag inte att jag hade kvar det mesta av lacket på nageln. Med tre veckor menar jag att det tog tre veckor innan en liten minimal bit av nagellacket gick av. De krakelerade inte ens som många nagellack gör om man har för tjockt lager. Är försatt i chock. Har hunnit testa ett lack lack utan topplacket också, och det är så stor skillnad på hållbarheten. Har haft folk som frågat om jag har fejknaglar (är det bra eller dåligt egentligen?), så glansigt är det. Önskar jag hade bättre kamera än mobilen att förverkliga det med. Ni får helt enkelt lita på mig. Ska köpa med mig minst två hem sen. Nog hypeat. Ska gå och spegla mig i mina naglar.

Likes

Comments

Tjena, saker har hänt i livet, men ingen energi läggs på att dokumentera det, varken i skrift eller bilder. Har genomgått två intensiva moment i förberedelse till B-uppsats, varit på resa i Holland (eller ska man säga Nederländerna?) och... det är allt jag kommer på? Ugh, om mitt minne fortsätter vara så här kasst så lär jag  ju inte komma ihåg en enda stund av mitt förflutna när jag (förhoppningsvis) blir en gammal liten, rynkig gumma om 50 år. Lovar dock att jag har gjort mer än två saker den senaste tiden. Jo, just det!! Lyckades tappa och förstöra min mobiltelefon på ett museum i Amsterdam när jag skulle ta en bild på en häftig tavla. Annars hade jag kunnat skrolla igenom bilderna från de senaste veckorna och fräscha upp minnet.

Nu har hösten i alla fall kommit på riktigt och det är kallt och ruggigt ute. Varje dag har meteorologer lagt betoning på att förklara hur mulet och trist himlen ser ut. Idag på Nyhetsmorgon "Nu går vi över till gråskalan! Eller förlåt, jag menar väderprognosen." Här kommer i alla fall en bild på ett soligt Amsterdam för att påminna alla om att solen finns där någonstans bakom alla moln. Det ser kanske ut att vara superbehagligt väder, men ärligt talat så var det superkallt alla dagar vi var där förutom när vi skulle åka hem.

Kolla förresten de sneda byggnaderna där bak. Sååååå coolt. Tog faktiskt inte så många bilder under resan eftersom telefonen gick sönder redan efter en dag, så det blev några bilder med kompaktkameran, men majoriteten av utrymmet på minneskortet gick faktiskt till att filma. Videon fångar känslor och atmosfärer bättre tycker jag. Förhoppningsvis så kommer Timmy sätta ihop alla klipp en dag. Ska tjata varje dag tills han gör det.

Likes

Comments

Idag har jag haft litografi igen. Förra veckan stannade jag hemma för jag var snorförkyld. Skissade hemma istället och tog med illustrationen idag för att överföra till stenen. Det känns som att jag bara vill provocera i alla uttryck jag tar. Kanske är det något underliggande behov som jag aldrig fick utlopp för på högstadiet. Alla andra klottrade könsorgan på bänkarna. Mest killarna då, och mest kukar. Kuk är ju roligt. Kuk får man klottra ner. Men inte fittor. Kanske är detta mitt bänkklotter. Men istället för ett blyertsstreck så ritar jag och trycker upp det i massa exemplar. Som för att kompensera för alla fittor som aldrig klottrades på bänken. Överkompensera liksom. Men fittan kan vara kul. Fittan kan vara värdig ett tryck tycker jag. Självporträtt 2.0. Två fuktiga delar av kroppen. Värdigt

I slutet av lektionen idag hann jag också börja preparera min sten inför tryck, så jag kan börja direkt nästa veckan. Idag var alla pressar upptagna. Det finns så många steg man måste göra för att etsa fast trycket i stenen. Först borsta den med talk och ett annat puder. Efter det tar man på något som jag tror heter Alum Z och låter det vara på i en kvart. Efter det tar man på gummi, vilket lägger sig som en hinna och kan sitta på till nästa vecka när jag börjar trycka.

Titta så fin väg jag har till tunnelbanan från skolan. Hamburg börjar byta färger nu, och allt det gröna blir gult. Det är inte alltför kallt ännu och man kan fortfarande ha halvtunn jacka med en halsduk till. Önskar vi hittat en bra cykel vid det här laget så jag kunnat cykla mellan lägenheten och skolan. Finns så mycket fint jag missar när jag tar tunnelbanan varje dag.

Likes

Comments

Glitter måste vara topp 10 på saker man tycker är bra i stunden. Igår var fest, men först var vi hos mig för att fixa oss tillsammans. Allas hår sprayades och såg nu idag att hela badkaret är täckt i finkornigt, multifärgat glitter. För att inte nämna kudden jag sov på inatt. Eller för den delen hela lägenheten. Måste sluta riva ut saker ur garderoben när jag är stressad. Söndag var att lägga allt på rätt plats. Ett bad. Förhoppningsvis lite till skolarbete. Såg mest fram emot sushin som vi beställde hem till kvällsmat. Må vara lättimponerad MEN, så fint (och märkligt) att man fick en ros med maten. Bra sushi. Bra återhämtning. Nu ska jag skissa, se om ett avsnitt Mumin skrämmer mig lika mycket som det gjorde när man var liten, och sen sova på nybäddat. Höjden av njutning. 

Likes

Comments

Det är många som fyller år nu. Igår firade vi Emma, och någon annan tyska som hon bor mer, som båda fyller år på måndag. Inte nog med det så fyller Sofie också år på måndag. Men igår samlades alla syndare för en temafest med möjlighet till vaga tolkningar av alla slags synder. Jag och mina vänner skulle vara de sju dödssynderna. Gick väl okej med tanke på att vi stresshandlade utklädnad någon timme innan festen. Vi hade tänkt färga vårt hår, men sprayet vi köpte var bara glitter i olika färger. Besvikelsen. Jag skulle vara pride/vanity, Sandra envy, Barbara lust och August fick bli greed.

Extrem olust när jag som oödmjuk deltagare i en skönhetstävling möter Donald Trump på festen. Ännu värre när jag möter en rival, miss Universe. Tycker ändå vi byggde broar och jobbade igenom våra olikheter. Diplomatiskt. Klimax av kvällen är när man står och skriker namnet på danska kändisar som om de vore förolämpningar och får Astrid Lindgren-karaktärer tillbaka, tvärs över spåret på Kellinghusen straße station. Intensivt. Tror jag vann.

Likes

Comments

Igår var det torsdag, men det är alltid helg i Hamburg. Igår fyllde min favoritryss 22. Inte för att konkurrensen för titeln är så stor men ändå. Barbara blev 22 och det firades i en av studentbostäderna. Blir förvånad varje gång jag är i ett nytt studenthus, för varje hus är verkligen bättre än Sandras (förlåt), där jag varit mest. Tror deras byggnad är äldst och mest sliten.

Dagen började med Kaufland och ett förvirrat inköp av grejer till att baka en överraskning i form av en födelsedagtårta. Tyskar har inte burkar med bakpulver som hemma. Istället var jag tvungen att köpa en bunte portionspåsar med bakpulver. Så märkligt. Passade också på att köpa en liten födelsedagsblomma från Sandra och mig. Alltid ute i sista stund och tårtan var klar när festen pågått i en halvtimme, det plus restid gjorde mig ungefär en timme sen till festen. Men fint folk kommer sent. Barbara blev glad ändå. Hon skrek och berättade om att hon drömt om att hon skulle få en växt till sitt rum. Så mysigt allt var. Halvlulliga konversationer, mycket dans, och massa vänner runt mig. Sen sprang vi till sista nattbussen för att kunna komma hem alls, och Jorge blev otroligt segerviss och började prata spanska när han lyckades leda oss till rätt ställe för byta buss. Idag ska jag nog fixa lite med livet och skaffa medlemskort till ett sportcenter med kurser i allt från salsa till yoga.

Likes

Comments

Förra veckan testade jag för första gången en återfuktande mask av papper som helt enkelt läggs på ansiktet för att låta huden suuuuga upp all fukt. August sa att jag var läskig och ville inte kolla på mig. Men förutom det så var upplevelsen faktiskt 10/10. Den var väldigt kall och svalkande på. När jag tog av den kändes huden klibbig till en början men den gick sen in i huden. Jag blev dock väldigt röd på näsan och på pannan ett tag efter jag tagit av masken. Tänk solbränna. Men efter en natts sömn vaknade jag med hud som var återfuktad utan att kännas fet, och i den färgen den ska vara. Skulle kunna använda igen bara för att ha en ursäkt till att ta fler bilder där jag ser ut som något ur Silence of the Lambs. Som sagt 10/10

Likes

Comments

Idag har jag bläddrat i böcker och diskuterat böcker och koncept. Presenterade mitt bokkoncept idag och fick bra feedback jag kan gå vidare på. Har också haft noll tid till att fixa lunch. Men det mest spännande med dagen är att jag gjort mitt första spel. På datorn. Som fungerar. Som man faktiskt kan spela. Efter min book illutration kurs gick jag direkt till en workshop om programmet twine. Ett väldigt enkelt och användarvänligt program för att skapa text- och klick-spel(?), med hjälp av text och lite HTML-kod. Tillräckligt avancerat för någon som bara testat att koda hemsidor lite kort i en kurs på gymnasiet. Tillräckligt avancerat för att det ska kännas som en bedrift. Framsteg känns så bra i själen.

Den fina boken jag bläddrar i här ovanför heter för övrigt The Where, the Why, and the How: 75 Artists Illustrate Wondrous Mysteries of Science. En samlingsbok med olika illustratörer som illustrerat till texter skrivna av forskare om olika mysterier inom vetenskapen. Julklappstips till mig själv...

Likes

Comments