Header

Hejsan! Nu är det snart dags för midsommar och allt som kommer med den högtiden och helgen, men förra helgen inträffade en mer personlig högtid, nämligen min födelsedag. Det plus ny lägenhet krävde fest, så på lördagen fylldes vårt hem med alla mina fina vänner. Tänk så mycket bra folk i ett rum. Tänk att man igenom åren samlat på sig en del människor. Tänk att man fick massa fina paket. Tänk att vi åt tårta. Tänk vad bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det har hänt massor med saker, mer än några bilder kan visa. Mer än jag har tagit bilder på. Saker har börjat komma på plats i lägenheten, allt har blivit lite mer beboeligt. Vi har äntligen hittat bord till både kök, vardagsrum och balkong. Tänkte att jag kunde dra en liten recap i vad som har hänt i form av bilder på vad jag har ätit. Notera hur måltider först förtärs på golv för att sedan gradvis letar sig upp på bord.

August syskon bjöd in sig själva på fika. August fick en väldigt sen födelsedagspresent (en kaffekokare). Sen gick vi ner och beställde pizza precis över gatan. Min hade tre sorters ost mmmmmm.

Alma har kanske varit den som hälsat på mest här? Vi träffades i alla fall flera dagar i rad förra veckan och en dag gjorde vi amerikanska pannkakor och åt dem med körsbär och jordgubbar.

I hjärtat av lägenheten har det också hunnits med det roligaste som kan göras i ett kök - nämligen att baka. I lördags hade jag födesedags/inflyttnings-fest och då behövs såklart en tårta. Jag saknade min vanliga bakhjälp/stjälp, August, som är ute i världen som den globetrotterna han är. Men världen kom till mig istället i form av vänner från Hamburg!! Så tårtan bakades tillsammans med bästa Barbara och Sandra.

I söndags kom hela min familj ner till Malmö med en god pastasallad för trängas i mitt kök och fira att det var tjugotvå år sedan jag föddes! Sen gick vi till Folkets Park och köpte glass som smälte snabbare än man hann äta. Men det tog jag aldrig någon bild på!

Likes

Comments

Idag började jag försöka få ordning på det gröna på balkongen. Har högtflygande planer för utrymmet men tänker att det får komma gradvis. Vill ha någon slags skön sittplats och ett litet bord, lite belysning kanske. Ett extra vardagsrum helt enkelt. Men har ganska lite att arbeta med för tillfället. Jag har planterat om mina tomatplantor men måste köpa en blomlåda till kryddplantorna. Sen behövde jag en spaljé till min slingerkrasse och ville känna mig lite händig. Så jag monterade ihop och hänge upp två trådbackar som egentligen hör hemma i en garderob. Uppriktigt nöjd över improvisationen, ser ändå helt okej ut. Eller är jag galen? Får se om jag faktiskt köper en riktig spaljé sen eller nöjer mig med denna...

Likes

Comments

Förra veckan åkte jag till mormor för en gammal hederlig övernattning som barnbarn. Det är länge sedan jag hälsade på, och ännu längre sedan jag åkte dit själv. Tycker om mormor så mycket, hon är bra! Vi hade bestämt utflykt till Ekeboda Handelsträdgård och inköp av en födelsedagspresent till mig från henne. Jag letade efter något att ha på balkongen till lägenheten och fick med mig tomatplantor, mynta, basilika och rosmarin. Tack mormor! Sen köpte jag också en jordgubbsplanta själv. Längtar efter allt gott som man kommer kunna plocka på balkongen i sommar!

Likes

Comments

I måndags kom min första gäst hit! Det var ingen mindre än Ebba. Jag passade på att storhandla och fylla skafferiet med den extra bärhjälpen. Ner i påsarna slank det också ner lite saker för att rulla egen sushi. Vi lyckades kränga ett helt fat med sushi. Sedan begav vi oss till Lund och mejeriet för att se Francis and the lights. Jag tror inte jag skulle kunna beskriva hur bra det var med enbart ord. Det var löjligt bra. Bästa scennärvaron jag sett på så länge. Francis kom ut och fick med hela publiken. Det var bara en person men han fyllde hela rummet så fort han kom in. Kan inte sluta tänka på det. Kan inte komma över att det var gratis inträde. Det var helt gratis men värt hur mycket pengar som helst. Så speciell kväll.

Likes

Comments

Kanske händer det lite mer här på denna sidan nu när skolan ligger långt borta och det ändlösa sommarlovet ligger och kittlar mig under tårna. Trots mindre att göra har jag fortfarande nästan mer att göra. August och jag har nämligen flyttat till Malmö. Äntligen! Ett eget utrymme igen. Som man kan sträcka ut benen i. Som man bara sådär spontant kan dra på biodejt ifrån med presentkortet från i julas. Som ligger ett stenkast, eller cykeltur, från vänner. Närmare på flera sätt. Sommar i Malmö ligger så himla fint i munnen. Rullar på tungan. Nu ska vi bara ha lite bord som man kan äta vid och umgås runt. Duschdraperi och tandborstbehållare. Sånt där smått. Sen fungerar allt och sommaren kan komma på riktigt. Tog lite bilder när vi flyttade i lördags, men hann inte ta så många som jag kanske velat mitt i allt bärande. Här är i alla fall några på flyttlasset med en förvirrad katt i.

Likes

Comments

Inte för att bli sentimental eller så. Men idag var ett sista. Ett avslut. Ikväll var det examensutställning. Efter tre år fick min klass ta plats på form/design center för att visa vad vi kan. Jag var tyvärr inte med, tror inte att jag orkat det på allt som heter kandidat och pendling. Men det var så fint ändå. Tre år. Något slags intryck har de ju gjort på en. En grupp människor. En klass. Några designers. Eller kanske, snart, nästa vecka har vi en sista sak med. Sen vet man. Men det har varit fint att vara bland de här oavsett. En fin skara personer.

Likes

Comments

Idag var jag på loppis och är fortfarande i extas över mina fynd. Mamma och jag åkte tillsammans till en här nära som var förvånansvärt stor för det lilla samhälle den låg i. Som djur nyss uppstigna ur vinteridé kryllade det med folk som också skulle fynda. Det var till och med lite svårt att komma fram emellanåt. Jag hade från början tänkt gå på loppis i Malmö igår men uppsatsen och min kassa tidsplanering sa nej. Så fick trösta mig med denna idag.

August och jag har äntligen hittat en lägenhet i Malmö som vi får tillträde till i juni, så nu letar jag saker till den. Jag har bestämt mig för att gå på så många loppisar jag kan i sommar. Började lite försiktigt idag och höll fortfarande ganska hårt i pengarna. Men det blev tre olika fynd. Här ovan ett par ljusstakar i något slags multifärgat silver som jag känner kommer vara fina var som.

Jag hittade också lite fina ytterkrukor till mina växter som har fått stå bara alldeles för länge i spartanska plastkrukor med porslinsfat under. Tycker den blåa är så fint emaljerad med sina vita fläckar. Den vita ser man kanske inte riktigt men den ska föreställa ett snäckskal! Den bruna är ganska vanlig men har något slags struktur och fin emalj.

Det här köpet är definitivt det bästa. Sa redan i bilen påväg dit att jag ville ha något i rotting, helst en sänggavel. Kunde knappt dölja min förtjusning när jag verkligen hittade en! Har velat ha en så länge. Men försökte spela cool och oberörd för att kunna pruta ner den. Detta är en gavel och en sängända som jag lyckades få för 90 ynka kronor. Problemet är att jag har en 120 cm bred säng och detta är en gavel för en 90 cm säng. Men jag och pappa ska ta fram vår händiga sida för att försöka sätta ihop gaveln och ändan till en sammanhängande del som kan fungera som en stor sänggavel. Men det är ett framtida projekt som får bli efter denna helvetesterminen är över. Håll tummarna för att gaveln och jag tar mig levande ur maj! Nu måste jag skriva vidare på texten som ska ge mig en kandidatexamen.

Likes

Comments