Postad i: Bilder, Kost, Hälsa

Idag var det dags för invägning eftersom vi påbörjade en utmaning som kommer sträcka sig fram till 20/12, alltså under en månads tid. Den går ut på att den som gått ner mest i vikt på 30 dagar får en viss summa av den andra. Det om något är ju en stor motivation till att gå ner i vit och bli mer hälsosam. Är man dessutom tävlingsinriktad och envis som mig så vinner man enkelt, hehe. Dock tror jag att båda är minst lika envisa så det kan absolut bli spännande 😉

Jag trodde på riktigt att jag hade gått upp ca 10-15 kg sedan jag vägde mig senast vilket var i början av året, men jag hade "bara" gått upp 1 kg och det känns bra. Dock väger jag fortfarande för mycket och är inte långt ifrån min högsta vikt någonsin. Visserligen har jag tendens till hypotyreos så därför kan jag ha svårare att gå ner i vikt och samtidigt ha lätt att gå upp i vikt, men nu ska jag få fart på min ämnesomsättning som varit lite låg. Jag har ett överkomligt och realistiskt mål under denna period och nej, självklart ska vi inte "bara" börja röra oss mer och äta nyttigare under denna tid utan kommer fortsätta efter det också, men detta är en väldigt bra början tycker jag!

2009-2010, före, under och efter min värsta ätstörningsperiod. En dag vill jag ta mig till den vikten igen, men på ett hälsosamt sätt.

Likes

Comments

Postad i: Bilder, Kost, Veganism, Hälsa

Idag gav jag en annan Pulsin-bar en chans, men nej den smakade vedervärdigt. Framkallade kväljningar och smakade alldeles för mycket maca tyvärr så den åkte direkt i soporna. Kokosvattnet däremot, det var gudomligt gott. Älskar mango 👌 Dock är fortfarande min favorit persika/mango från Vita Coco. 

Likes

Comments

Postad i: Bilder, Mode
This post contains adlinks from Adviral


1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR

Na-kd cirkulerar runt mycket just nu och har gjort ett bra tag. Jag har många gånger tänkt tanken att handla därifrån, men har varit lite snål/sparsam. Såg dock nu att via Members så är utvalda plagg på rea på minst 40%. Jag kanske slår till på något plagg, skulle mer än gärna äga nr 1, 3 och 5.

Likes

Comments

Postad i: Bilder, Allmänt

Idag var vi och firade mormor i förskott. Hon fyller nämligen 72 år på tisdag. Jag bjöd på morotsmuffins och toscakaka och lämnade kvar resterande som inte gick åt så nu är hemmet fritt från onyttigt inför morgondagen då vi startar utmaningen 👌 När vi varit där tog jag en sväng förbi Willys och köpte lite mer bananer (12,90 kr/kg är ändå överkomligt), gurka, citroner, sojadryck, filébitar från Hälsans Kök, tofu och matlagningsgrädde från Oatly. Bara nödvändigheter med andra ord 😄

Likes

Comments

Postad i: Bilder, Kost, Veganism

Igår hade jag en väldigt produktiv dag och bakade bl.a. dessa. Toscakakor var bland det godaste jag visste innan jag blev vegan, men har inte ens tänkt tanken på att de går att göra veganska. Hade kvar sojagrädde från när jag gjorde morotsmuffins och de andra ingredienserna har vi i alla fall nästan alltid hemma. Nu i efterhand tror jag att jag skulle ha gjort dessa i den större formen så att det hade blivit fler (och tunnare). Dessa blev en aning för tjocka men samtidigt väldigt goda och det är ju huvudsaken 😄👌 Enligt receptet skulle det bli ca 25-30 stycken, men för mig blev det bara 15 stycken.

Recept
150 g mjölkfritt smör
2 dl växtmjölk (jag använde sojamjölk)
2,5 dl socker (jag använde kokossocker)
4,5 dl vetemjöl eller ca 6 dl glutenfritt mjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Tosca
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1,5 dl växtgrädde (jag använde sojagrädde)
75 g mjölkfritt smör

Gör såhär
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält smöret, tillsätt sedan växtmjölk och låt det svalna lite
- Blanda ihop de torra ingredienserna och häll sedan i smörblandningen
- Rör ihop till en jämn smet och häll sedan i en form klädd i bakplåtspapper
- Sätt in kakan i ugnen i ca 10 min

- Blanda alla ingredienser till toscan och låt koka upp, sjud sedan på svag värme i ca 5 min
- Ta ut kakan ur ugnen efter 10 min och häll toscasmeten över kakan
- Sätt in kakan i ugnen i ytterligare 10 min och ta sedan ut den ur ugnen
- Låt kakan svalna en aning och skär sedan i bitar
NJUT!

Likes

Comments

Postad i: Bilder, Kost, Veganism, Hälsa

Igår kväll var vi på Ica Maxi för det var någon jubileumskväll med "bra" priser. Visst, vi kom hem med 2 fulla påsar för ca 350 kr men det enda jag tyckte var rena fynd var ekologiska bananer för 7 kr/kg (jag köpte bara 3 kg...ångrar mig lite nu, bananberoende som en är, hehe) samt Alpros kvarg 2 för 20 kr, polarkakan för 10 kr och 1,5 liter julmust för 4 kr.

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: Bilder, Mode

Jag hamnade på H&M:s hemsida av en slump och såg att de har "70-year anniversary" med upp till 70% rabatt på 70 utvalda plagg. Dessa nedan kostar mellan 30-99 kr/st. Helt överkomliga priser så får se om jag klickar hem något innan helgen är slut, det gäller nämligen t.o.m söndag.

Klicka på bilderna för att komma till respektive plagg.

Likes

Comments