Header

Godmorgon snöiga land. Alla lika förvånade som vanligt på att det faktiskt snöar i Sverige. Dock är jag inte så mycket bättre själv som tappat bort mina vinterdäck (vet inte hur det är möjligt). Så nu sitter jag som verkligen ogillar kollektivtrafik här och åker buss till jobbet. Är så åksjuk när jag själv inte kör så detta var ju en spännande resa :) Annars är det ju bara så mysigt att snön har kommit!
Igår kväll efter jag stängt butiken åkte jag och mötte mamma och tränade, vart ett bra pass då jag vaknade med träningsvärk i både mage och rumpa. Efter det blev det middag, kanske inte det optimala att äta middag vid 23 på kvällen men så fick det bli igår. Pasta sallad blev det, enkelt, gott och det går så snabbt. Brukar använda mig av linspasta för att få i mig lite extra protein.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Började dagen med frukost i soffan framför ett kattprogram, Charlie tyckte det var spännande iallfall.
Nu när det är kallt ute så är jag inte så sugen på en iskall smoothie utan myser hellre till morgonen med något annat. Idag blev det två rostade glutenfria smörgåsar med avokado och tomat på. Till det blev det lite havreyoghurt och ett glas mangojuice. God frukost och jag höll mig mätt länge, helt klart 10 av 10.

Likes

Comments

Nyligen fyllde min pappa år och eftersom han är halvgrek (enligt honom) så finns det ju ingenting som han uppskattar mer i matväg än just grekiskt.
Han är en sån som aldrig firar sig själv utan bara alla andra så för två år sedan överraskade jag honom med en stor grekisk fest som jag ordnat. Jag bjöd in hela släkten och alla hans vänner från både Sverige och Norge, och vi blev ca 40 pers som jag hade samlat ihop för en överraskningsfest. Han blev så glad och rörd över att se alla där vilket gjorde mig så glad, han förtjänar verkligen allt det bästa. Vi dansade till grekiskt liveband som mina systrar hyrt in och åt god mat hela natten. Då var jag tyvärr inte helt vegan än så jag lagade blandad grekisk mat och efterrätt. Men nu till saken, pappa fyller ju år varje år (tro det eller ej) så förra veckan samlade jag bara familjen och gjorde en vegansk grekisk middag. Han blev överlycklig denna gång med och inget gör mig gladare än det så det blev verkligen lyckat!

Likes

Comments

Min andra lediga dag på raken och jag bara njuter faktiskt. Har varit långa pass och är högt tempo i butiken vilket jag älskar men trött blir man ändå :) jag följer ju mitt matschema just nu som jag skrivit ihop och testar på mg själv för att se resultaten och denna vecka har det gått jätte bra. Till frukost blir det alltid gröt när jag jobbar men en ledig dag som denna lyckade jag till det med en blåbärs smoothie bowl. I denna frukost får man i sig så mycket nyttigt, massor med vitaminer och bra med proteiner. Och så är det ju bara såå gott. Som att äta efterrätt till frukost.

Likes

Comments

För några dagar sedan bokade vi äntligen en resa till värmen. Om några veckor bär det av till mitt absoluta favoritställe i Spanien, som jag längtar. Har redan ångest över att lämna mina fyrbenta älsklingar hemma men dem är tryggast här.
Det jag älskar med att ha en liten tripp bokad är att det blir en morot för mig, något att se fram emot men som också ökar motivationen. Alltid en peppande känsla att veta att jag kommer springa runt i bikini om ca en månad, blir lite roligare att träna då faktiskt.
Jag funderar på att byta gym, mitt nuvarande ligger lite off plus att jag saknar att ha grymma pass att gå på. Ska se om jag hinner förbi sats imorn och kika om de har något bra erbjudande, för dem är så överdrivet dyra enligt mig. Jag var väldigt nöjd förut med sats förutom öppettiderna. Återstår att se imorn vart jag hamnar.

Likes

Comments

Välkomna till er nya och hej igen till er som hängt här inne förut.
Vardagen rullar på alldeles för snabbt, så snabbt att jag knappt hinner göra mina älskade smoothiebowls. Hemmatiden med plugg och matlagning hela dagarna är över och nu hänger jag på mitt älskade Hunkemöller istället. Jag har verkligen hamnat på världen bästa arbetsplats.
Ville bara säga det, hej igen och livet är bra, väldigt bra.

Likes

Comments

Självklart ska det finnas en krämig ost på julbordet att ha på pepparkakan, eller helst flera. Här kommer ett grundrecept jag brukar använda mig av för att göra denna cashewost. Dessa två valde jag att smaksätta med gräslök och vitlök men här går det att variera massor, tex pepparrot är perfekt smaksättning och passar underbart till julbordet.

Receptet ger ca 4dl färdig krämost

Du behöver;

  • 5 dl cashewnötter
  • 1/2 citron
  • 1 msk Olja, oliv eller raps

Smaksättning 1

  • Örtsalt
  • 1/2 dl hackad gräslök till topping

Smaksättning 2

  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Rostad vitlökskrydda till topping


Gör såhär;

Blötlägg cashewnötterna över natten. Mixa nötterna i en matberedare tills allt är finmalt. Häll sedan i olja, citron och smaksättningen och mixa tills nötkrämen börjar klumpar sig. Forma sedan ''ostarna'' så som du vill ha dem, jag använde en hjärtformad liten ugnsform. Strö sedan över toppingen och tryck till lite lätt. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering.

Likes

Comments

Detta recept är egentligen likt det som står på rispaketet men jag vill ändå ha med det så ingen glömmer denna underbara gröt till jul. Den är super enkel att göra och såå himla god.


Receptet är för 4 personer

Du behöver;

  • 1 1/2 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 6dl havremjölk
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 klick mjölkfrit margarin
  • Kanel eller vaniljstång


Gör såhär;

Koka upp vatten och ris. Rör sedan om och sänk värmen, Lägg på locket och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk, agavesirap och kanel/vaniljstång och låt koka upp igen. Rör om och sänk värmen och låt sedan gröten puttra på svag värme o ca 40 mnuter, Håll koll mot sluten så det inte bränner fast i botten. Klicka tillsist i en matsked smör och servera med de tillbehör du tycker är godast.

Likes

Comments

Rödbetor borde vi äta mycket oftare, så nyttigt det är. Så glöm nu inte detta enkla och tacksamma tillbehör på julbordet. Testa att riva i ett äpple för en frisk smak.


Du behöver;

  • 3 små rödbetor
  • 1 litet pkt oatly ifraiche
  • 2 msk äggfri mayonnaise
  • 1/2 ättika
  • Salt & peppar


Gör såhär;

Skala och koka rödbetorna tills de börjar bli mjuka, ca 30-40 minuter. Låt svalna och hacka de sedan i små kuber. Lägg i rödbetorna i en skål och blanda ned ifraiche, mayonnaisen och ättikan och smaka sedan av med salt och peppar. Blanda runt och låt den gärna stå i kylen över natten.

Likes

Comments


Skagen har alltid varit en av mina favoriter på julbordet och klart vi veganer ska få njuta av det med tyckte jag. Efter att ha fixat och trixat med detta recept är nöjd och hoppas verkligen byter ut räkorna mot zuccini och testar detta till julbordet!


Du behöver;

  • 1/3 zuccini
  • 5-7 räddisor
  • 1 liten rödlök
  • 1 litet paket oatly ifraiche
  • 3 msk äggfri mayonnaise
  • 2 msk tångkaviar (jag blandade både röd och svart)
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk citron
  • Salt & peppar
  • Avokado 

Gör såhär;

Skär zuccinin i mindre strimlor. Finhacka rödlöken och räddisorna och häll allt i en skål. Blanda ned resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Lagar du något av mina recept och lägger ut på sociala medier? Tagga gärna @vegovardag.se eller skriv att du hittat receptet här.

Likes

Comments