Header

Min andra lediga dag på raken och jag bara njuter faktiskt. Har varit långa pass och är högt tempo i butiken vilket jag älskar men trött blir man ändå :) jag följer ju mitt matschema just nu som jag skrivit ihop och testar på mg själv för att se resultaten och denna vecka har det gått jätte bra. Till frukost blir det alltid gröt när jag jobbar men en ledig dag som denna lyckade jag till det med en blåbärs smoothie bowl. I denna frukost får man i sig så mycket nyttigt, massor med vitaminer och bra med proteiner. Och så är det ju bara såå gott. Som att äta efterrätt till frukost.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För några dagar sedan bokade vi äntligen en resa till värmen. Om några veckor bär det av till mitt absoluta favoritställe i Spanien, som jag längtar. Har redan ångest över att lämna mina fyrbenta älsklingar hemma men dem är tryggast här.
Det jag älskar med att ha en liten tripp bokad är att det blir en morot för mig, något att se fram emot men som också ökar motivationen. Alltid en peppande känsla att veta att jag kommer springa runt i bikini om ca en månad, blir lite roligare att träna då faktiskt.
Jag funderar på att byta gym, mitt nuvarande ligger lite off plus att jag saknar att ha grymma pass att gå på. Ska se om jag hinner förbi sats imorn och kika om de har något bra erbjudande, för dem är så överdrivet dyra enligt mig. Jag var väldigt nöjd förut med sats förutom öppettiderna. Återstår att se imorn vart jag hamnar.

Likes

Comments

Välkomna till er nya och hej igen till er som hängt här inne förut.
Vardagen rullar på alldeles för snabbt, så snabbt att jag knappt hinner göra mina älskade smoothiebowls. Hemmatiden med plugg och matlagning hela dagarna är över och nu hänger jag på mitt älskade Hunkemöller istället. Jag har verkligen hamnat på världen bästa arbetsplats.
Ville bara säga det, hej igen och livet är bra, väldigt bra.

Likes

Comments

Självklart ska det finnas en krämig ost på julbordet att ha på pepparkakan, eller helst flera. Här kommer ett grundrecept jag brukar använda mig av för att göra denna cashewost. Dessa två valde jag att smaksätta med gräslök och vitlök men här går det att variera massor, tex pepparrot är perfekt smaksättning och passar underbart till julbordet.

Receptet ger ca 4dl färdig krämost

Du behöver;

  • 5 dl cashewnötter
  • 1/2 citron
  • 1 msk Olja, oliv eller raps

Smaksättning 1

  • Örtsalt
  • 1/2 dl hackad gräslök till topping

Smaksättning 2

  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Rostad vitlökskrydda till topping


Gör såhär;

Blötlägg cashewnötterna över natten. Mixa nötterna i en matberedare tills allt är finmalt. Häll sedan i olja, citron och smaksättningen och mixa tills nötkrämen börjar klumpar sig. Forma sedan ''ostarna'' så som du vill ha dem, jag använde en hjärtformad liten ugnsform. Strö sedan över toppingen och tryck till lite lätt. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering.

Likes

Comments

Detta recept är egentligen likt det som står på rispaketet men jag vill ändå ha med det så ingen glömmer denna underbara gröt till jul. Den är super enkel att göra och såå himla god.


Receptet är för 4 personer

Du behöver;

  • 1 1/2 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 6dl havremjölk
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 klick mjölkfrit margarin
  • Kanel eller vaniljstång


Gör såhär;

Koka upp vatten och ris. Rör sedan om och sänk värmen, Lägg på locket och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk, agavesirap och kanel/vaniljstång och låt koka upp igen. Rör om och sänk värmen och låt sedan gröten puttra på svag värme o ca 40 mnuter, Håll koll mot sluten så det inte bränner fast i botten. Klicka tillsist i en matsked smör och servera med de tillbehör du tycker är godast.

Likes

Comments

Rödbetor borde vi äta mycket oftare, så nyttigt det är. Så glöm nu inte detta enkla och tacksamma tillbehör på julbordet. Testa att riva i ett äpple för en frisk smak.


Du behöver;

  • 3 små rödbetor
  • 1 litet pkt oatly ifraiche
  • 2 msk äggfri mayonnaise
  • 1/2 ättika
  • Salt & peppar


Gör såhär;

Skala och koka rödbetorna tills de börjar bli mjuka, ca 30-40 minuter. Låt svalna och hacka de sedan i små kuber. Lägg i rödbetorna i en skål och blanda ned ifraiche, mayonnaisen och ättikan och smaka sedan av med salt och peppar. Blanda runt och låt den gärna stå i kylen över natten.

Likes

Comments


Skagen har alltid varit en av mina favoriter på julbordet och klart vi veganer ska få njuta av det med tyckte jag. Efter att ha fixat och trixat med detta recept är nöjd och hoppas verkligen byter ut räkorna mot zuccini och testar detta till julbordet!


Du behöver;

  • 1/3 zuccini
  • 5-7 räddisor
  • 1 liten rödlök
  • 1 litet paket oatly ifraiche
  • 3 msk äggfri mayonnaise
  • 2 msk tångkaviar (jag blandade både röd och svart)
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk citron
  • Salt & peppar
  • Avokado 

Gör såhär;

Skär zuccinin i mindre strimlor. Finhacka rödlöken och räddisorna och häll allt i en skål. Blanda ned resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Lagar du något av mina recept och lägger ut på sociala medier? Tagga gärna @vegovardag.se eller skriv att du hittat receptet här.

Likes

Comments

Sedan jag blev vegan har jag suktat efter ostkaka och äntligen kan jag säga att jag har lagat något som smakar väldigt likt. Jag blev inspirerad av ett recept från vegokoll.se som jag sedan gjorde om det och även lagt till saffran eftersom det börjar närma sig juletider.



Du behöver;

  • 5dl växtmölk
  • 1 dl havregrädde
  • 2,75 dl sötmandlar
  • 3 st bittermandlar
  • 270g tofu
  • 5 msk mannagryn
  • 3 msk kokossocker (går lika bra med ''vanligt'' socker.)
  • 2 pkt saffran
  • nypa salt

Gör såhär;

Kokamannagrynsgröten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll i saffran och socker och rör om tills gröten har tjocknat. Skålla mandlarna och mixa ca hälften av dem med havregrädden. Grovhacka resten av mandlarna och finriv bittermandlarna. Häll allt i kastrullen och smula ned tofun, rör om tills allt är väl blandat. Grädda på 225° i ca 40 minuter, stäng sedan av ugnen och låt kakan vila 10 min till. Klart!

Likes

Comments