Hej!

Efter en lång dag i skolan och ett besök hos morsan bestämde jag mig för att baka en kladdkaka som skulle varit kladdig om jag inte hade glömt den i ugnen... Istället för mina 40 minuter rekommenderar jag att ni följer receptet och håller er till 20-25 minuter :D

Ingredienser:

2 dl vetemjöl

1 dl havremjölk

1/2 dl kakao

1 msk vaniljsocker

2 dl socker

0,5 dl vit sirap

100 g mjölkfritt margarin

100 g mandelmassa

(Flytande margarin)

(Ströbröd)


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180°C.

2. Smält smöret.

3. Riv mandelmassan.

4. Blanda ihop alla ingredienser till en smet i en bunke.

5. Smörj en springform med flytande margarin och lägg till ströbröd som sprids ut jämt i formen.

6. Grädda i 20-25 minuter eller till den är lagom kladdig för er smak.

7. Låt vila i kylskåp en stund innan den äts.


Tips! Servera med färska bär, Oatlys vaniljsås och Alpros soja-vispgrädde.

Enjoy!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Ikväll var jag och killen min och badade på Arenan i Halmstad. Han var duktig och motionssimmade medan jag satt på kanten och sprallade med bena och funderade ut kvällens mat. Jag var sugen på tacos och Daniel var sugen på paj, så vi gjorde en kombo! Det blev en krämig tacopaj! Här är receptet:

Recept:

4 portioner

Ingredienser till degen (Icas recept):

3 dl vetemjöl

125 g kallt mjölkfritt margarin

3 msk iskallt vatten

Tips: Om du vill göra pajdegen nyttigare kan du byta ut 1 dl till fullkornsmjöl eller grahamsmjöl

Ingredienser till tacoröran

200 g vegansk sojafärs (brukar köra med Anammas färs, men det finns flera andra)

1 påse tacokrydda

1 dl iMat (Oatlys matlagningsgrädde)

100 g vegansk ost (Sheese Greek Style tycker jag är godast)

1 gul lök

1/2 paprika

1 pkt cocktailtomater

8 medelstora champinjoner

1 pkt (ca 400g) krossade tomater

Salt

Peppar

Goda tillbehör

Servera pajen med en grönsallad och min brors supergoda avokadodressing

Gör såhär:

1. Börja med pajdegen. Följ Icas recept:

2. Skär det mjölkfria margarinet i små bitar.

3. Blanda ihop mjölet och smöret för hand eller i en matberedare så att det blir en smulig massa.

4. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen och nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C medan pajskalet är i kylen.

5. Gör tacofyllningen. Börja med att steka färsen med hackad lök, paprika och champinjoner till det ser fint ut. Krydda blandningen med lite salt och peppar.

6. Tillsätt 25 g av osten, de krossade tomaterna, iMat och tacokryddan. Blanda runt och låta sjuda på svag värme 5-10 minuter. Smaka av. Tips: För en ännu krämigare röra kan du byta ut iMat mot iMat Fraiche (det är typ som creme fraiche).

7. Medan du låter tacoröran sjuda tar du ut pajdegen efter 30 minuter och förgräddar den i ugnen ca 10 minuter.

8. Medan skalet gräddas och tacoröran sjuder river du resten av osten i ett rivjärn. Skiva även cocktailtomaterna.

9. När pajskalet är färdiggräddat lägger du i röran. Lägg sedan tomatskivorna ovanpå och strö över osten.

10. Gratinera i ugnen till osten har smält, ca 20 min.

Enjoy!

Likes

Comments

Hej! igår snackade jag med min bror. Vi pratade om min blogg och han kom med tips om hur jag kunde göra den bättre! Vi pratade om gårdagens bullar och han passade på att tipsa mig om en avokadodressing han gjort. Givetvis blev jag nyfiken på hans dressing och testade att göra den idag! Den blev såå god! Till avokadodressingen gjorde jag ugnsrostade rotfrukter. Det blev mycket uppskattat här hemma. Här kommer hans recept!

Avokadodressing 2 port.

2 avokados

2-3 vitlöksklyftor (Pressade)

Olivolja (Mängd beroende på vilken konsistens du vill ha)

Citronsaft

Örtsalt

Peppar

Gör såhär:

Mixa alla dina ingredienser i en matberedare eller med stavmixer. När det gäller hur mycket citronsaft, örtsalt och peppar du vill ha så får du känna dig fram. Vill du ha till t.ex. 4 portioner så bara dubblar du receptet.

Tips på vad du kan ha Avokadodressingen till:

Ugnsrostade rotfrukter

Bakad potatis

Pastasallad

Dippa till chips (beroende på vilken konsistens du valt)


Nu ska vi se vilka som är uppmärksamma! Något på bilden stämmer inte överens med receptbeskrivningen! Kan du hitta felet? Kommentera i så fall!

Enjoy!


Likes

Comments

Hej! idag stod det bullbak på schemat!

Det blev 2 olika varianter - En Vanilj/kardemumma och en Kanel/kardemumma. Mycket saftiga bullar som går utmärkt att frysa in och ta fram när det är dax för fika. Här är receptet :)

Recept:

Ca 40 st bullar.

Ingredienser till degen:

5 dl alpro Soya mjölk (osötad)

50 g jäst (för söta degar)

150 g mjölkfritt margarin

1 dl strösocker

1 1/2 krm finmald kardemumma

1/2 krm salt

13 dl Vetemjöl

Ingredienser till vaniljfyllningen

125 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)

2 tsk vaniljsocker

1/2 krm kardemumma

0,75 dl strösocker

1 msk vit sirap

Ingredienser till kanelfyllningen

125 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1 1/2 tsk kanel

0,75 dl strösocker

1 msk vit sirap

Gör såhär:

1. Värm margarinet och soyamjölken till 37°C

2. Smula ner jästen och rör om.

3. Tillsätt strösocker, salt och kardemumma.

4. Sikta i mjölet och arbeta till en jämn deg (Tips! Lite mjöl i taget)

5. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.

6. Dela degen i två delar och sedan kavla ut på ett mjölat bakbord/bänk till en rektangel.

7. Ta den ena utkavlade degen och bred på kanelfyllningen (blanda bara ihop alla ingredienserna till fyllningen) rulla ihop den till en "korv" och skiva i 20 lika stora bitar. Upprepa med den andra degen fast med vaniljfyllningen..

8. Sätt ugnen på 225°C. Lägg alla bitar i bakformar (ca 20 per plåt) låt jäsa under bakduk i 30 min till. (Tips! Jäs dem på ugnen medan den värms upp)

9. Pensla de jästa bullarna med smör och lägg på pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen 5-10 minuter (beroende på storlek)

10. Ta ut dem ur ugnen när de är klara och låt svalna.


ENJOY! :)

Likes

Comments

Hej! Välkommen till VegoVänligt!

Jag är en 18-årig kille född i Malmö, uppvuxen i Ängelholm och bosatt i Halmstad. Just nu pluggar jag Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning servering på gymnasiet. Jag valde att starta VegoVänligt för att jag själv var skeptiskt till vegetarisk mat. Jag är precis som de flesta uppvuxen med kött på bordet och så har det alltid varit. Men när jag för ca 8 månader sen träffade min kille ändrades mitt tänk. Jag insåg att det vegetariska köket inte bara innehåller svamp, morötter och bönor. Det är fyllt med sååå mycket mer och det enda som begränsar en är ens egna kreativitet.

Här på VegoVänligt kommer jag därför att visa min väg från köttätare till Vegetarian genom vegovänliga maträtter och bakverk. Jag hoppas kunna nå ut så fler vågar göra samma förändring. För er som redan är vegetarianer eller veganer hoppas jag kunna bidra med nya spännande maträtter och bakverk.

~ Kevin

Likes

Comments