Nu börjar det närma sig juletider, och i helgen bakade jag årets första julgodis; Knäck. Knäck har alltid vart min favorit, så varför inte göra en vegansk version av det!

Knäcken blev helt fantastisk och väldigt seg, precis som det ska vara!

Ingredienser:

2dl socker

2dl sirap

2dl havregrädde

2msk mjölkfritt smör

Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm på medium värme. Låt koka upp. Knäcken ska bli ca 122/123 °C. Häll sedan upp i knäckformar och kyl ner.

Likes

Comments

Många tror att vegansk mat är krångligt och svårt, men min uppfattning är rena motsatsen. Jag tycker inte att man ska göra det så svårt för sig när man börjar med vegansk mat. Om du tidigare åt köttbullar med pasta, byt ut köttbullarna mot vegansk köttbullar eller falafel.

Det svåraste för mig när jag blev vegan var att inte frestas av icke-vegansk mat och börja äta som förut. När jag väl bestämt mig var det inte några problem för mig att äta vegansk mat, men det är självklart olika för alla.

Jag brukade älska att äta lasagne innan jag blev vegan, och beslöt därför att jag skulle prova på att göra en vegansk lasagne. Istället för köttfärs använde jag soyafärs och bytte ut grädden mot havregrädde, svårare än så var det inte!

Jag hoppas att du som är nybörjare kring vegansk mat får hjälp via denna blogg, så att din vardag blir lättare.

Likes

Comments