300 gram rabarber

150 gram mjölkfritt margarin

2 deciliter strösocker (+lite extra att strö över kakan)

2 deciliter sojagrädde

4 deciliter mandelmjöl

2 deciliter vetemjöl

1,5 tesked bakpulver

1 matsked vaniljsocker

0,5 tesked malen kardemumma

lite kokosolja att smöra formen med (kan ersättas med margarin)

Sätt ugnen på 175 grader

Vispa margarin och strösocker och sojagrädde

Sikta ner alla torra ingredienser och vispa till en slät och fin smet

Skölj, skala och skiva rabarbern och rör ner 200 gram i smeten

Smöra en form och fördela sedan smeten i formen och toppa med resterande 100 gram rabarber. Strö över lite strösocker

Grädda i 25-30 minuter

Servera med vegansk vaniljglass eller vaniljsås

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kaka
150 gram margarin
2 deciliter växtmjölk, jag använde Alpros iKaffe
2.5 deciliter strösocker
1 matsked vaniljsocker
1,5 matskedar kakao
2 teskedar bakpulver
4 deciliter vetemjöl
75 gram mörk choklad
En nypa salt

Glasyr
150 gram mjölkfritt smör
1 deciliter kaffe
2 matskedar kakao
5 deciliter florsocker

Riven kokos till toppingen

Sätt ugnen på 200°C

Klä en plåt med bakplåtspapper

Smält margarinet och rör ner växtmjölken.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner margarin- och mjölkblandningen.

Häll smeten i formen, hacka chokladen och strö över den


Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.


Smält smöret till glasyren i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser.

Rör till en slät smet och bred den sedan över kakan.

Se till att kakan har svalnat innan du häller på glasyren.

Strö över kokos och låt sedan kakan stelna i kylskåp innan du skär den i bitar.

Likes

Comments

En god sirap som går att söta upp nästan vad som helst med. En personlig favorit är att hälla på naturell havre- eller sojayoghurt eller ha i gröten.

3 liter fläderblommor
3 liter vatten
5 kilogram socker
juicen av 1 citron

Börja med att skaka blommorna för att få bort eventuella småkryp men skölj dem inte, då försvinner mycket smak.

Koka fläderblommorna i vattnet cirka 30 minuter. Låt sedan vätskan stå och dra tills den svalnat innan du silar den genom en saftsil och häller tillbaka saften i kastrullen.

Rör sedan ner sockret och citronjuicen i kastrullen. Låt koka tills det fått en lagom trögflytande honungsliknande konsistens. Det tar cirka 90 minuter. Observera att den blir trögare när den svalnar så testa dess konsistens med hjälp av kultestet.

Hållbarhet ca 6 månader.

Likes

Comments

Rabarbern hemma i trädgården växer så att det knakar nu när det plötsligt blev sommarväder. Jag älskar Rabarber och kommer att baka- safta och sylta så mycket jag hinner med denna sommar. Här kommer mitt egensnickrade recept på rabarbermuffins!

2 matskedar chiafrön
3 stjälkar rabarber
1 deciliter kokossocker
2 teskedar malen kardemumma
100 g rumsvarmt margarin
0,5 deciliter havremjölk eller annan växtmjölk
2 teskedar vaniljsocker
2 teskedar bakpulver
2.5 deciliter vetemjöl

Börja med att blanda chiafrön med en deciliter kallt vatten, ställ åt sidan tills vidare.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj och hacka rabarbern

Rör ihop kokossocker, margarin, mjölk, kardemumma och vaniljsocker.

Rör sedan ner bakpulveroch vetemjöl, rör till sist ner rabarbern

Pyttsa ner smeten i formar och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Likes

Comments

Ännu mera vardagsmat!

Wrapsen består av

tortillabröd

hummus, mixa ett paket kikärtor, en vitlöksklyfta, en matsked tahini, en halv deciliter olivolja, spiskummin, lite citronjuice, salt och peppar

soltorkade tomater, skurna i mindre bitar,

avokadoskivor

sötpotatis ( strimlad, bakad i ugnen på 200 grader med lite olivolja och timjan i ca 30 minuter)

röd paprika, strimlad och bakad i ugn på 200 grader med lite olivolja och timjan i ca 10 minuter

bladspenat

Likes

Comments

Dagens lunch blev en ganska basic, men väldigt god och nyttig quinoasallad.

1 deciliter quinoa
lite limejuice
1/2 tesked gurkmeja
1 kryddmått spiskummin
1 kryddmått cayennepeppar
Salt
Några soltorkade tomater i olja
Edamamebönor
Avokado


Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Ställ den åt sidan för att svalna lite.

Skär de soltorkade tomaterna och halva avokadon i mindre bitar.

Fluffy till quinoan med en gaffel och blanda i kryddorna och limen.

Rör ner tomaterna, bönorna och avokadon, toppa med andra halvan.

Likes

Comments

Dagens lunch. Uppvärmt ris från gårdagen, marinerad tofu och ångkokt blomkål. Glammigare saker har jag ju ätit. Här kommer iallafall receptet på världens bästa tofumarinad.

Pressa ett paket tofu.

Rör ihop två stora, pressade vitlöksklyftor, två teskedar liquid smoke och en deciliter tamarisås.

Skär tofun i kuber och marinera dem i minst 30 minuter.

Stek tills tofun fått en knaprig yta.

Likes

Comments

Den absolut enklaste lunchen en kan göra!

Jag mixade ihop ångkokad broccoli med kokosmjölk, chili, ingefära, spiskummin och lite, lite limejuice.

Ät med rostade kikärtor.

Likes

Comments

1 tesked matchapulver
2 teskedar kokande vatten
2 deciliter havremjölk eller annan växtmjölk
Kanel
Agavesirap

Vispa ihop matchapulver och vatten i en kopp, vipa noga så at det inte finns några klumpar kvar.

Koka upp havremjölk i en liten kastrull tillsammans med agavesirap och kanel.

Häll ner mjölkblandningen i koppen.

Likes

Comments