Recept:

- 2 krukor basilika
- ca 100 g solroskärnor
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1,5 dl olivolja
- Ett par skivor veganost
- 2 matskedar b-jäst
- Salt
- Peppar

Jag började med att rosta solroskärnorna i en torr stekpanna för att få fram mer smak.

Medans jag rostade solroskärnorna så mixade jag basilikan, vitlöken och osten tillsammans.

När solroskärnorna hade svalnat lite så mixade jag i dem och hade sedan i b-jästen, salt och peppar efter smak.

Till sist så hade jag i lite olivolja i taget för att få den konsistensen jag ville ha och det blev tillslut cirka 1,5 dl.

Låt mixern stå på någon minut för att se till att allt mixas ordentligt och så att kryddorna blandas.

När den var klart tog jag en tom burk jag hade hemma och slevade ner i och ställde in i kylen. Snabbt, enkelt och riktigt gott!

Likes

Comments

Till att börja med vill jag bara be om ursäkt i förväg för bildkvalitén! Lovar en förbättring i framtiden men det här med just matfotografering är nytt för mig. 😥

Till middag ikväll blev det någon variant av en sandwich. Jag köpte hem Coop's Ärtbiffar med Mynta som jag inte har hunnit smaka än så passade på att göra något av det, måste börja rensa frysen hehe.

Jag började med att göra en egen hummus för första gången. Den blev inte lika len och krämig som köpt eller på resturang men jag kände att jag inte orkade stå en halvtimme och skala kikärtorna haha! Men riktigt god blev den.

(Den är så mycket godare än den ser ut..)

Mitt favoritbröd just nu är Pågens Levain så jag använde det (dem är också riktigt schyssta att värma!). Jag stekte biffarna i ca 5 minuter och sedan stekte jag ena sidan av bottenbröden i olivolja (jag gillar att bara steka ena sidan då det ger smak och krisp, men de sidor jag håller i handen vill jag gärna ha ostekta så slipper en bli så oljig/geggig). Bredde på rikligt med hummus i botten och la sedan på babyspenat, biffarna, vegansk ost (hade A&A Jeezly Original hemma så det fick bli den) och sedan la jag på de steka levainlocken med hummus även där och Voíla! Superenkelt men riktigt gott! 😍

Recept på hummus:

- 500g kikärtor (använde Zetas förkokta)
- 4 msk tahini
- 1 vitlöksklyfta
- 1/5 pressad citron
- 1-2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ca 1 dl vatten
- En skvätt olivolja

Jag började med att mixa kikärtorna i en mixer tills det blev en grynig massa, och sedan hade jag i tahinin och mixade så det blev lite slätare.

Efter det hade jag i vattnet, citronen och olivojlan och mixade till den konsistensen jag ville ha.

Pressade vitlöken och blandade i.

Till sist hade jag i salt och peppar och lät mixern så på ett par minuter så allt blandades ordentligt.

När jag hade haft i hummusen i en skål så hällde jag lite olivolja och citronjuice över och lät den stå sig i kylen någon timme innan maten! :)

Likes

Comments

Hej!

Angelica heter jag, är 20 år och bor i Stockholm. Jag skapade denna blogg i syfte att dela med mig av veganska recept, tips och/eller inspiration på vegansk mat och även en sida där jag kan lägga ut lite av det jag gör på fritiden som alltså är foto, fotoredigering och grafisk design. Men till största delen så kommer denna blogg vara en receptblogg.

Hoppas ni kommer gilla det jag lägger ut och ni får mer än gärna kommentera med tips och trick om veganism då jag inte varit vegan särkilt länge!

Likes

Comments