Varför ska man bli vegan? Del 1


Först och främst för djuren.

Djuren föds upp för oftast ett enda syfte, att slaktas för att människor ska njuta i några minuter med kött i munnen. I kött, ägg och mjölk industrin så lever inte djuren ett bra liv utan det är ett eländigt liv i en bur eller i ett fullt rum med andra djur vilket gör så man inte kan andas, röra på sig eller leva ett friskt liv. Som vegan så räddar man över 200 djur varje år. Hur? Ja, när du inte köper kött, mjölk eller ägg produkter så minskar behovet i industrierna vilket leder till minskad slakt. Djur är inte maskiner som bara existerar för oss människor. Djur har organ, precis som oss. Djur har känslor, precis som oss. Djur vill inte dö, utan leva sitt liv till fullo. Visste du att i ägg industrin så strimlar man ihjäl alla tuppkycklingar vid direkt efter födseln? Varför? Det är för att dom producerar inte ägg vilket är dåligt för produktionen, varje dag så dödar man 15000 nykläckta tuppkycklingar.


För din hälsa.

Som vegan så har man mycket mer energi, man ser yngre ut, man känner sig yngre, man mår bättre både psykiskt och fysiskt av en vegan kost. En vegan har mycket mindre risk för att få sjukdomar eller cancer än vad en köttätare har. Med en smart och planerad växtbaserad kost så kan du ha ett mycket bra intag av protein, vitaminer och mineraler. Människor behöver inte äta kött. vi har kommit så långt i utvecklingen så att vi kan vara oberoende av kött. Kött och mjölk produkter är bevisat av forskning att det ökar risken till olika sorters cancer. Det finns också forskningar som visar att det kan vara lika skadligt att konsumera kött, mjölk och ägg produkter som att röka cigaretter.


Bli vegan för djuren och för din hälsa


Källor:

http://www.peta.org/blog/vegans-save-185-animals-year

https://www.vegansociety.com/try-vegan/why-go-vegan

http://www.djurensratt.se/vara-fragor/djur-i-livsmedelsindustrin/honor-tuppar

http://www.peta.org/issues/animals-used-for-food/cancer

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/(SICI)1097-0215(20000501)86:3%3C425::AID-IJC19%3E3.0.CO;2-S/pdf

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! Välkommen.

Den här bloggen kommer inte vara som alla andra typiska bloggar. Den här bloggen kommer ha massa unika inlägg som är olik andra bloggar. Jag kommer skriva om t.ex. samhället, jordens hälsa och djur. Jag kommer lägga upp bilder och recept på vegan mat, jag kommer berätta hur mina dagar går som vegan. För jag som vegan blir det oftast mycket argumentationer och diskussioner i min vardag.

Mitt syfte med den här bloggen är för att jag vill komma med daglig kunskap och fakta samt recept på jätte goda vegan rätter! Jag vill visa folket hur gott, skönt och fräscht det är att äta en växtbaserat kost. Det är samt jätte nyttigt och bra för kroppen.

Likes

Comments