Header

recept

YUMMY!!! Detta var det godaste jag lagat på länge - OCH det mest enkla! Tog mig bokstavligen en kvart att laga denna rätt. Här kommer recept för en person:

Raw, vegansk pestopasta 1 portion:

- 3 st stjälkar selleri

- 1 avokado

- 1-3 vitlöksklyftor

- 30-50 gram persilja

- en stor näve färsk basilika

- svartpeppar

- en skvätt citronjuice

- en nypa salt

- valfritt: en dadel för lite sötma och en msk olivolja!

- Valfri pasta, jag tog kikärtspasta från risenta

Gör såhär: Mixa allt förutom pastan i en matberedare, smaka av tills du är nöjd. Koka pastan, häll ner i en skål och rör i peston. Toppa sedan med valfria saker, själv använde jag zucchini, tomater, basilika och pumpafrön. Servera <3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

raw food, recept

Dessa veganska OCH raw hallongrottor är rena drömmen! Näringsrika och makalöst goda, perfekt att bjuda på fika eller bara ha som snacks. Receptet är väldigt enkelt, se nedan!

Ca 25-30 st små hallongrotor

Deg:

- 2 dl mandelmjöl

- 1 dl riven kokos

- 8 st dadlar

- valfritt: 1/2 tsk vaniljpulver

Fyllning:

- 1 dl hallon

- 1 msk chiafrön

Gör såhär: Mixa alla ingredienser till degen i en matberedare och forma till små "grottor" i formar. Mosa hallonen och blanda i chiafrön. Låt sylten stå i en kvart och lägg sedan ner i grottorna. SERVERA!


Likes

Comments

Idag slutade jag jobb redan vid 12. SKÖNT! Så jag promenerade hem och gjorde mig denna skönhet. En rejäl och god smoothie bowl.

Jag har alltid banan i mina smoothie bowls och det känns som man inte kan faila då utan bara proppa på med allt annat man kan hitta. Utöver banan tog jag havreyoghurt, mango, spenat, lite hallon och sen mitt daily boost pulver som ni ser ovan. Det är köpt på reco market i Malmö och jag kan verkligen tipsa om det. Själv tycker jag det ger en god smak och det är fuuuullt av näringsämnen som ger smoothien den extra energin man ofta kan behöva! Egentligen föredrar jag även avokado i men det hade jag inte hemma...

Smoothie bowl bas:

♥ ca 1,5/2 dl havreyoghurt

♥ en banan

♥ 1 dl frysta hallon

♥ 2 dl frusen mango

♥ 1 msk daily boost pulver

♥ en halv/en hel avokado beroende på vad du känner för

Toppingen denna gång blev hallon, banan, pumpafrön och Paulúns glutenfria superflingor av bovete och chiafrön. Hett tips om ni vill ha lite crunch, men granola funkar såklart då också utmärkt.

Likes

Comments

food love

Men alltså HUR gott ser inte detta ut!? Drömmer mig tillbaks till Spanien då jag gjorde all denna sushi till mig och släkten, dock ingen lax för mig såklart. Jag har älskat sushi så länge jag kan minnas och att bli vegan var absolut inget som stoppade mig. Det finns faktiskt sjukt goda veganska bitar man också kan göra!

När jag gör sushi brukar jag ibland göra hela köret med speciellt suhsiris, men det går faktiskt utmärkt att ta vanligt jasminris också och själv känner jag inte så mycket skillnad. Mina standard tillbehör är avokado, gurka, morot, lök, tofu, svamp, paprika och ibland kan jag lyxa till det med lite mango och vegansk cream cheese (oatly). Sen får man heller inte glömma ingefära och wasabi. Sushi är ju ändå livet!

Likes

Comments

food love

Go' kväll på er! Efter en hektisk dag på jobbet och ett grymt träningspass ställde jag mig och lagade denna väldigt enkla men fantastiskt goda rätten. Den består av tahinimarinerad broccoli, ärtor, ångkokad sötpotatis, avokado och granatäpplekärnor och hackade pekannötter som topping. MUMS! Som ni ser har jag även kryddat en del och personligen älskar jag caynnepeppar, curry och timjan.

Jag använde fryst broccoli som jag bara tinade med hjälp av varmt vatten i någon minut. Sedan en sked tahini, lite salt och BLANDA! Hur gott som helst, kan verkligen rekommendera denna rätt. Ha en fin kväll.

Likes

Comments