Okej låt oss reda ut en sak först. Zucchini smakar inte som vanlig pasta. Och enligt mig är vanlig pasta i de flesta fall godare. Men den här rätten är faktiskt riktigt god och jag rekommenderar dig att prova.


1 portion

Ingredienser:

1 zuccini

1 avokado

Färsk basilika

1 liten vitlöksklyfta


Citron

Örtsalt

Tomater

Rostade solrosfrön

Tillvägagångssätt:

1. Spiralisera zucchinin med en potatisskalare.

2. Mixa ihop avokadon, basilikan och vitlöken och tillsätt citronsaft och örtsalt.

3. Blanda ihop zucchinipastan med avokado och basilikasåsen.

4. Toppa med hackad tomat och solrosfrön.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En supergod och nyttig lasagne som går lika bra att äta till vardags som till helgen. Helt fri från gluten då lasagneplattorna är gjorda på sojabönor och helt vegansk.

Ingredienser:

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

250 g corn/sojafärs

200 g frysta grönsaker

500 g krossade tomater

Örtsalt

Peppar

Koriander

1 paket risenta bönlasagne plattor

Oatly imat fraiche

Tillvägagångssätt:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka löken och vitlöken och fräs i olja. Tillsätt sedan färsen, grönsakerna och de krossade tomaterna. Krydda och smaka av.

3. Smörj en form och lägg sedan ut det första lagret med lasagneplattor. Bre på ett lager med imat fraiche. Häll sedan på ett lager med färsen. Upprepa detta tills du är nöjd.

4. Grädda i ugnen i ca 30 min och servera varm med sallad.

.


Likes

Comments

Smakrika, välkryddade linsbiffar gjorda på två sorters linser serveras med en fräsch myntasås och jasminris. Receptet ger en stor sats och kan räcka upptill 8 personer.

Ingredienser:

Linsbiffar

2 lökar

2 dl belguna linser

2 dl röda linser

6 dl vatten

2 buljongtärningar

1 dl polenta, (funkar med ströbröd också.)

1 tsk chiliflingor

Färsk persilja och koriander

2 tsk spiskumin

2 krm peppar

Myntasås

Imat fraiche/ yoghurt

Myntablad

Tillvägagångssätt:

1. Hacka upp de två lökarna och fräs i olivolja i 2 min. Skölj linserna och lägg i tillsammans med vattnet och buljongen.

2. Låt koka 15-20 min tills vattnet försvunnit.

3. Tillsätt kryddorna och polentan. Möjligtvis lite vatten också.

4. Värm upp en panna och stek upp biffarna i olja.

5. Till myntasåsen finhacka mynta och blanda med imat fraiche/yoghurt.

Likes

Comments

En något annorlunda variant på vanlig potatissallad men mycket god. Potatissallad är perfekt att ha med sig till festtillfällen, picknick och bara att ha att äta hemma. Gör en rejäl omgång som sedan håller sig i kylen ett tag och använd vid behov. Jag serverade potatissalladen bara som den var men självklart är det jättegott att servera något därtill.

Ingredienser:

Färskpotatis

Rödbetor

Bondbönor

Sallad

Persilja

Sockerärtor

Olivolja

Vitlök

Örtsalt

Tillvägagångssätt:

1. Hacka grovt och koka upp ett gäng rödbetor.

2. Borsta och skär upp färskpotatisen i halvor koka upp i ca 10 min med lite salt.

3. Bryn bondbönorna i olivolja och pressa i vitlök, smaksätt med örtsalt.

4. Hacka potatisen och rödbetorna i mindre bitar och blanda ihop alltsammans i en skål.

5. Tillsätt bönorna, hacka i sallad, persilja och sockerärter och ringla över lite olivolja. Smaksätt med örtsalt.

Likes

Comments

Okej denna sallad är så himla god! Stekt aubergine är så gott! Och avokado är så gott! Och det blir så gott tillsammans! Sedan för att fylla ut salladen la jag i lite majs och sallad och toppade med solrosfrön såklart!

Rätt och slätt så är det bara att hacka upp auberginen och steka tillsammans med lite olivolja och örtsalt och sedan blanda samtliga ingredienser i en skål.

Ni måste testa det här alltså det blir sååå gott!

Likes

Comments

Detta är en av mina favorit sallader. Den är inget speciellt så men den innehåller mina favorit grejer. Detta brukar jag oftast göra till en snabb lunch och jag serverar förslagsvis med en klick crème fraiche och kanske en bit rostat bröd.

Salladen innehåller:

Svarta bönor Morot, och Majs.

Som jag har värmt upp i stekpannan tillsammans med lite örtsalt och koriander.

Sedan blandar jag runt alltsammans med hackad gurka och blandad sallad. Sedan toppas det hela med lite rostade solrosfrön och så enkelt var det!

Likes

Comments

Det här blir faktiskt riktigt gott! Med få råvaror och ca 1 h tillagningstid kan du få ihop en riktigt finmiddag. En lyxigare och nyttigare variant på korv med mos och svårt är det inte heller. Receptet är beräknat till 3-4 personer beroende på hur stor potatisen och rödbetorna är osv.

Jag har gjort ett recept tidigare på morotskorv så det länkar jag här och jag rekommenderar verkligen att ni testar att äta det med bröd.


Så kommer vi till moset.

Ingredienser:

5 rödbetor

8 potatis. Jag använde inte mjölig potatis utan tog en lite fastare sort som jag tyckte skulle passa bättre med rödbetan.

1 msk buljong

Otlay imat matlagningsgrädde

Örtsalt

Peppar


Tillvägagångssätt:

1. Skala potatisen och rödbetorna. Koka i vatten med buljong tills de mjuknat.

2. Mixa potatisen och rödbetorna och häll i en skvätt Oatly.

3. Smaksätt med Örtsalt och peppar.


Kikärtssalladen är väldigt simpel men blir riktigt god och en bra komplement till moset och korven.

Ingredienser:

1 burk kikärter

Blandad sallad

1 burk majs

Körsbärstomater

2 tsk tahini

Örtsalt.

Sedan är det bara att mixa i hop allt i en stor skål. Kanske pressa lite citronsaft över eller toppa med solrosfrön.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Detta är en riktigt fräsch sommarpaj med smak av gula hallon och lime. Det är gjort på få ingredienser och mängd i jämförelse till många andra rawfood recept. Självklart går mycket att byta ut i pajen. Solrosfröna kan t ex bytas mot nötter och de gula hallonen till röda eller andra bär. Men limen däremot har en väldigt central del i kakan och jag rekommenderar att man använder det. I och för sig går det nog att byta ut mot citron.

Kakan håller sig länge om man förvarar den i frysen men jag kan tänka mig att den går åt ganska snabbt!


Ingredienser:

Botten

1 dl solrosfrön

12 dadlar

1/2 dl kokosmjöl

0,5 tsk vaniljpulver

1 msk agavesirap

2 msk mjölk

Fyllning

2,5 dl gula hallon

2 dl 100 % fet kokosmjölk (Det vita tjocka i burken, inte vattnet.)

2 msk agavesirap

Limezest (rivet limeskal)


Tillvägagångssätt:

1. Mixa samtliga ingredienser till botten. Tryck ut i en inklädd form med bakplåtspapper ca 20 cm i diameter.

2. Mixa i hop samtliga ingredienser till fyllningen och bred över botten.

3. Frys i minst 2 h. Ta upp den lite tidigare om den legat i frysen länge så att den hinner tina upp lite.

Likes

Comments

Detta skulle jag säga är den perfekta måltiden för den förkylde! Det är värmande och näringsrikt och känns som att det har en lugnande effekt.

Jag serverade det hela med lite Oatly iMat fraiche och rostade solrosfrön.

2 personer

Ingredienser:

1 dl gröna linser

1/2 buljongtärning

2 morötter

Broccoli

2 msk Oatly iMat (matlagningsgrädde)

4 msk krossade tomater

Chili

Peppar

Timjan

Tillvägagångssätt:

1. Koka upp linserna med buljongen enligt anvisningarna på förpackningen. Efter ett tag tillsätt broccoli och hakad morot.

2. Låt få koka i hop sig. Tillsätt sedan Oatly iMat och krossade tomater.

3. Krydda och smaka av. Servera sedan med lite crème fraiche och toppa med solrosfrön.


Psst...Håll utskick efter ett nytt rawfood recept som är på ingång!

Likes

Comments

Detta är så enkelt men gott och hälsosamt. Perfekt att göra på rester.

Grönsaksröran består av ärtor, broccoli och morot med lite buljong och kryddor. Alltsammans får koka upp och mixas sedan i en matberedare eller med stavmixer ganska grovt. Brödkrutongerna gjorde jag bara på gammalt bröd som jag torrostade i stekpannan. För att få upp smakerna ännu mer kan det vara gott att rosta i olivolja med lite vitlök och kryddor. Jag använde kidneybönor men det är nog jättegott att t ex rosta lite kikärter med en kryddblandning.

Ps. Det är jättegott att servera med en liten klick tahini.

Likes

Comments