Header

Träning

Godmorgon! Idag är det studiedag för min del och jag vaknade av mig själv vid kl åtta, låg och drog mig en stund för att sedan ta på mig löparkläder, dricka en kopp te och sedan ta mig ut och springa. Det var inte så svårt att komma ut idag, men jag var relativt nervös inför passet då jag hade ont i benhinnorna under gårdagen pga dåliga skor. Så jag gick ut i en förhoppning om att springa 3 km, inte mer än så. Löppasset var helt fanatiskt, det kändes som att jag flög fram och jag kände mig i så bra form, så det blev en kilometer till helt utan smärta. Det är lite konstigt, att jag känner mig i mycket bättre form än innan min vila på tre veckor, att vila sig i form kanske inte är så dumt?

Däremot ska jag bara springa en gång i veckan, för att inte ta ut mig igen. Jag vet att jag bara skulle öka med en kilometer i veckan, men om det kändes bra borde det inte vara några problem? Jag får väl skylla mig själv annars.

Nu väntar en långhelg i Göteborg, jag åker ned i eftermiddag och stannar till söndag. Det ska bli jätteroligt och mysigt att få vara där, det var ett tag sedan. Jag och Theodore ska träna, äta, ta de lugnt precis som vanligt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Kost

Det var ungefär en månad sedan jag började ändra om min kost lite lätt, äta mindre mejerier och börja använda mig av naturligt fett i form av avokado, nötter och oljor. Jag har märkt några skillnader på den tiden faktiskt.

Mindre svullen mage, min mage är mycket plattare nu än vad den var för någon månad sedan när man kunde tro att jag var gravid. Jag har aldrig haft några övriga magproblem bortsätt från svullnaden vilket jag är tacksam för. Men den har absolut gått ned även fast jag blir svullen efter jag har ätit, men det kanske är vanligt?

Min mage är även mer "deffad" eller "lean" just nu, hm.

Mer hungrig, i och med att jag inte längre kan ta del av fettkällorna grädde, smetana, creme fraiche med mera är det mest veganska fetter jag använder mig av när jag inte tycker om ägg (måste ge mig på ägg igen herregud) och jag blir absolut inte lika mätt på det även fast jag vill äta samma mängd mat. Jag antar att jag får äta lite mer mat för att få en längre mättnad, jag är van att bara äta lunch, mellanmål och middag men jag märker att det ibland inte räcker.

Sås? Någonting jag älskar är sås och röror av alla olika slag, men vad ska man ha för bas om man inte kan använda smetana eller creme fraiche? Allting jag äter känns ganska torrt eller ska jag bara vänja mig vid det?

Likes

Comments

Kost

När man ska sluta äta socker är det en vana som måste brytas, att inte köpa en chokladkaka och en bulle så fort en 7eleven butik dyker upp till exempel. När jag gick i terapi under i princip hela 2015 åkte jag in till stan för att ta mig till min terapeut, jag tog alltså tunnelbanan och vid tunnelbanan finns ofta Pressbyrån eller 7eleven, då hade jag som vana att köpa en celcius och en proteinbar (vem är jag ens) och gjorde alltså det en gång i veckan. Därför känns det som en liten självklarhet att köpa min Celcius och min proteinbar med apelsin och choklad när jag går förbi, men så är det ju inte längre, jag behöver inte det. Ett till exempel är att min skola ligger väldigt nära vår lokala Icabutik, därför är det väldigt lätt att köpa en Ica basic-choklad eller liknande när lunchen inte faller oss i smaken, men så gör jag inte längre. Jag har valt att bryta vanorna helt, inte kompensera med att köpa något annat på Ica för det är varken bra för min mättnad eller för min ekonomi att köpa hallon varenda dag.

De mest kristiska momenten för mig under dagen är absolut på eftermiddagen och kvällen, jag tränar ofta efter skolan och kommer hem vid 18, då har jag inte så mycket tid att gå runt och äta. Men de dagarna jag inte tränar kan jag komma hem vid 15, jag blir rastlös och småäter istället. Så mitt första tips är helt klart att inte ha sötsaker hemma, det är mycket lättare att det råkar slinka ned en chokladboll än att man faktiskt tar sig till affären och köper chokladbollar, det är en större ansträngning. Om man har andra i sin familj eller hushåll som äter sötsaker kan man faktiskt be dem att gömma godiset/chipsen eller vad det nu är, eller sätta det på en plats där det inte är så lätt för att komma åt. Jag som är kort kan ofta inte nå upp till alla hyllor i våra skåp och där la jag ofta mina triggers när det var kritiska moment.

När det är dags för mens blir jag ett mensmonster, jag äter HELA TIDEN! Då kan jag få dåligt samvete och känna varför blir jag aldrig mätt? Hur många ostrullar jag än stoppar i mig skulle jag kunna äta upp hela osten, är det ens möjligt? Men då, när man är så sugen på allt är mitt främsta tips att bara äta en riktig måltid istället för att gå runt och småäta i två timmar innan middagen, då kan man lika gärna sätta sig ned och äta en riktig måltid.

Likes

Comments

Träning

Igår var jag tillsammans med en kompis och testade boxning på gymmet, ett pass på 75 minuter. Det jag tänker på först är att det var jobbigare än vad jag trodde på många vis, jag svettades inte så mycket vilket är tråkigt. För jag svettas i princip aldrig hur hårt jag än kör men jag blev riktigt trött i kroppen. Att behöva pumpa på och köra på fast varken huvudet eller kroppen vill är någonting som jag inte är van vid, jag är ganska bekväm gällande min träning då jag ofta börjar må illa när jag kör för hårt, en obehaglig känsla enligt mig. Men det var superkul helt ärligt!

I början av passet var det en typisk uppvärmning genom att springa runt i salen och göra övningar för att väcka kroppen och sedan var det boxning. Jag har aldrig boxats förut och är absolut inte en arg person, så att ta ut aggressioner var inte direkt syftet med passet men att chocka kroppen lite var spännande, det fick mig att sakna den här gemenskapen som finns när man tränar i en grupp som jag gjorde på judon, alla kämpar på samma villkor och det är en typ av gemenskap i passet och det jobbiga. Jag hade däremot inte uppskattat det lika mycket om jag inte var van vid det, då det är relativt ensamt att gymma ibland. Man tränar ju själv, men inte ensam.

Jag vet inte om jag gör om detta inom snar framtid men det var kul och jag vill testa igen. Det beror ju självklart på om jag har någon boxningspartner eller om han blev för rädd för mig när jag slog på honom, haha!

Likes

Comments

Kost, Tankar

Att vara den coola tjejen på språng, den tjejen som sover tre timmar per natt och inte sitter ned en minut under hela dagen, för hon är på språng. Det verkar vara en ny grej, att det är coolt att vara så stressad och ha så mycket att göra som möjligt. När jag frågar en person hur det går på jobbet eller i skolan blir svaret ofta "ääh de är ju så mycket nu" och då blir jag nästan lite imponerad över att hen har så mycket att göra.

När jag ser reklamer för olika typer av måltidsersättningar i form av proteinbars är det riktat till den hälsosamma kvinnan på språng. Varför vill man vara den personen? Varför är det coolt att inte hinna sätta sig ned och äta en riktig måltid och istället behöva ta en bar under tiden man transporterar sig från A till B. Själv blir jag imponerad av de som säger att de sover mellan 8 och 10 timmar per natt, det är ett mål för mig. Jag blir imponerad av fina och välgjorda måltider, för det är någonting jag strävar efter varenda dag.

Att lägga ned till på mat är det allra viktigaste för mig i min hälsosamma livsstil för annars blir det dåliga val som jag varken blir pigg eller mätt utav. Därför förbereder jag mig i princip alltid med en matlåda när jag vet att jag inte kommer ha tillgång till den typ av mat jag behöver. När jag är tvungen att köpa något färdigt på Ica är det ett undantag om jag inte njuter av, därav ordet undantag.

För mig är hälsa en balans. En balans mellan mat, träning, sömn, stress, prioriteringar, familj, vänner, kärlek. Nyckeln till en hälsosam livsstil för MIG är att inte vara stressad. När jag är stressad äter jag antingen ingenting alls eller så äter jag alldeles för mycket, när jag är stressad kan jag inte träna och jag kan inte riktigt tänka klart. Då är det en viktig del av min vardag att faktiskt kunna sitta ned, njuta av min måltid som jag vet är bra för mig och min kropp.

Likes

Comments

Träning

5 min uppvärmning

20 sek jumpsquats

20 sek squats med kettelbell (jag använde 8 kg)

x2

vila ca 30-60 sek

20 sek squats

20 sek jump lunges

x2

vila ca 30-60 sek

20 sek mountainclimbers

30 sek plankan

x2

vila 30-60 sek

30 sek armhävningar

x2

vila 30-60 sek

20 sek fällkniven

20 sek "luftcykling"

20 sek crunches

vila 30-60 sek

30 sek höftlyft med kettelbell


Jag valde att avsluta med 10 min Stairmaster, var helt död efteråt!

Likes

Comments

Kost, Tankar

Jag skulle inte kalla mig själv för sockerberoende helt ärligt. Jag slutade äta socker för snart två år sedan och helt ärligt så var det inte så himla svårt. Det kan låta väldigt provocerande, absolut men det som jag tyckte var jobbigt var det här med romantiseringen av att äta socker. Ibland när jag tänker tillbaka på socker, godis och bakverk kan jag föreställa mig hur otroligt gott det skulle vara. Men när jag väl reflekterar, där och då när jag åt mitt lördagsgodis var det inte så himla härligt. Javisst, det var gott men det var inte den bästa tiden i mitt liv när jag åt godis eller chokladbeskvier, för isåfall hade jag aldrig slutat med det tror jag. Då jag aldrig har varit överviktig fanns det ingen specifik och konkret anledning till att jag slutade äta socker, jag behövde absolut inte gå ned i vikt, jag kanske ville få lite synliga magmuskler men det hängde inte direkt ihop, det skulle bara varit ett plus.

Jag saknar ibland socker och jag blir ibland sötsugen. Men jag har aldrig hunnit bli sockerberoende, vilket jag är tacksam för. Även fast jag ofta gick och köpte choklad efter skolan för att mina vänner gjorde det, efterrätter var det bästa jag visste och jag älskade lösgodis så jag var absolut ingen sådan som "aldrig har gillat socker". Alla i min närhet kan intyga om att jag absolut inte var den som avstod när det gällde sötsaker, men det var aldrig något evigt sökande efter den där kicken jag fick av sockret.

Pga min icke existerande övervikt hade och har jag inget konkret mål att kämpa för, ingen vikt eller visst mått kring midjan. Men det hela handlar ju förstås om en helhet, ett hälsosamt liv som jag njuter av varenda dag. Jag kan stolt säga att jag lever ett hälsosamt liv.

Hur tänkte jag när jag valde färdiga köttbullar och pasta framför det här?

Likes

Comments

Kost

PÅ MIN INSTAGRAM TÄVLAR JAG UT 3 KOSTTILLSKOTT FRÅN HELHETSHÄLSA!
@Vegetarianlowcarb

Jag tävlar nu ut tre stycken kosttillskott från Helhetshälsa, MSM, Chlorella och D-vitamin. Alla produkter från Helhetshälsa är helt rena, utan onödiga tillsatser.

💕 För att vara med behöver du:
- följa mig och @helhetshalsa
- Skriva en kommentar om att du är med och tagga 1-2 vänner!
- Tävlingen avslutas den 28 maj, dvs nästa söndag.
☀️

Om produkterna:

MSM: MSM är ett superkosttillskott som hjälper till med det mesta. Det kan få håret att växa fortare, bli av med inflammationer i kroppen, bättre hy, bli av med ledvärk med mera. Jag har själv tagit MSM regelbundet och älskar det.

Chlorella: en sötvattensalg som innehåller massor med protein, den renar och avgiftar kroppen, balanserar PH-värdet i kroppen och stärker immunförsvaret. Detta var superbra när jag blev vegetarian och var osäker på hur mycket protein jag fick i mig.

D-vitamin: brist på D-vitamin kan orsaka depression och sjukdomar, D-vitamin kommer främst från solen och jag tar det även på den soliga delen av året i förebyggande syfte. D-vitamin motverkar trötthet, bibehåller muskelfunktionen och immunförsvarets normala funktion.

  • Kost

Likes

Comments

Träning, Vardag

Godkväll fredag!

Just nu ligger jag i min säng och jag känner mig glad, lugn och tillfreds. Jag var i skolan från 08-16, en lång dag helt enkelt men det gick relativt fort. Efter skolan var jag trött och oerhört otaggad på spinning, men bokat är bokat så jag gick dit ändå och det blev ett riktigt bra pass! Som jag har skrivit för älskar jag feelingen som det är på fredagar, alla bara kör hur hårt som helst i 30 minuter och det är en riktigt härlig stämning i rummet. Jag var säkert röd i ansiktet i 30 minuter efteråt för jag körde verkligen slut på mig själv det där passet, det behövdes absolut efter en vilodag.

I helgen blir det också fullt upp med träning vilket uppskattas mycket! Nu när det är så fint väder ute har jag en helt annan energi att göra saker, samt att gå. Min vardagsmotion har ökat jättemycket, jag går ungefär 10 000 steg varje dag med glädje och går gärna på extra promenader för att vara ute i solen. Det ger mig verkligen mer energi och det gör mig glad.

I helgen ska jag utmana mig själv ännu lite mer, jag ska testa en ny träningsform, nämligen boxning tillsammans med en kompis! Jag har länge velat testa boxning men aldrig vågat, men någon gång måste väl vara den första så det ska bli roligt. Passet varar i 75 minuter så det blir en riktig utmaning, ser fram emot det!

Likes

Comments

Träning

Jag känner mig ibland vilse i min träning, vet inte vad jag ska prioritera och vad jag ska satsa på riktigt. Jag som är en riktig hurtbulle kan också känna mig omotiverad och lite vilse på gymmet, och det gör jag faktiskt just nu. Nu har jag en liten identitetskris gällande min träning och min träningsform. I Måndags körde jag ett HIIT/tabata-pass och jag älskade det, jag fick så mycket endorfiner efteråt och jag har fortfarande träningsvärk i låren från det tillfället. Vid det tillfället började jag ifrågasätta min vanliga styrketräning för helt plötsligt kändes det väldigt tråkigt att bara sitta och köra maskiner på gymmet, jag har väldigt svårt för att bli svettig men då vid det tillfället rann det över hela kroppen och det var faktiskt en skön känsla av att ha åstadkommit någonting med träningen. Därför vill jag lägga in mer tabata/HIIT i min träning och har inte så mycket motivation till den vanliga styrketräningen.

Så, just nu kör jag såhär.

Löpning: max 2 ggr/vecka

Styrka (vanligt och högintensiv): 2-3 ggr/vecka

Spinning: 1 ggr/vecka

Simning: Gärna 1 gång i veckan men minst två gånger i månaden.

Likes

Comments