Mat


Hej, tack och lov för att det är fredag. Jag har haft en lugn och sansad dag som började med det sista nationellaprovet i matte. Vi kollade på film och tog det lugnt idag i skolan. Nu märks det verkligen av att jag går mitt sista termin på grundskolan och sen väntar gymnasiet. Gud så pirrigt, känns så lång bort fast det är snart här.

Började den fabulösa fredagen med frukost. GUD VAD JAG ÄLSKAR FRUKOST. Frukost är mitt allt, förstår mig inte på folk som inte gillar frukost :/

Jag drack te med havredryck i, väldigt smarrigt. En tråkig och död ostmacka, en snabb men inte så rolig macka. Sen till det mer lockande så ät jag en liten smoothie bowl, toppad med havregryn. Wow mycket havre.

Hörs imorgon!

Likes

Comments

Hej, mitt första inlägg! Jag hoppas att jag kommer bli en duktig bloggare förhoppningsvis. Jag skapar den här bloggen för att fler vegetarianer eller vad man identifierar sig som ska hitta inspiration och läsa roliga texter. Jag har egentligen en miljon saker att göra så jag startar en blogg istället. Vet inte varför men jag är sugen på att dela av mig av min vardag som vegetarian.

Allt började med att jag sedan på slutet av våren 2016 började känna att det var fel med att äta kött. Det kändes inte schysst mot djuren eller mitt eget samvete. Jag fick alltså dåligt samvete för att jag åt kött. Vissa kanske tycker att det låter konstigt men för mig kom det naturligt då jag verkligen älskar djur.

Det gick fram till augusti 2016 och då bestämde jag mig för att äta vegansk i fem dagar. En söndag hade jag fått nåt och ville testa något nytt. Det var inte svårt då jag inhandlade det mesta veganska maten själv och även lagade den själv. Mina föräldrar och vänner tyckte att det var konstigt och höll på att prata om att man inte får i sig allt som vegan och det är inte bra medan jag "växer". Massa dumma och konstiga argument kort sagt.

Efter min fem dagars experiment som vegan beslutade jag mig för att bli vegetarian. 21 augusti 2016 är dagen då jag kom ut som vegetarian. Det var enkelt då min mamma äter fisk men inte kött och samtidigt som jag blev vegetarian blev även min bror det. Kul! Så det fanns i min familj så det var inte en 360 för hela min familj.

I del 2 kommer jag berätta om hur det har påverkat mig.

Hörs!

Likes

Comments