Hej på er! Är äntligen taggad på livet igen, iallafall betydligt mer taggad än vad jag varit de senaste veckorna. Skolmässigt är det ganska lugnt, samtliga muntliga nationella är klara och det enda stressiga just nu är att slutföra projekten i de praktiska ämnena. Har i princip gått ut halva nian nu vilket är otroligt skönt (vilken jävla bedrift ändå) och har en termin kvar av högstadiet. Kommer inte sakna högstadiet ett enda dugg, det har varit så jobbigt med skolbyten fram och tillbaka och som det ser ut nu så har jag ingen ångest alls inför gymnasievalet. Dessutom åker jag till mitt kära Grekland om exakt tre veckor för att fira jul där vilket kommer vara grymt! Så ja, man kan väl säga att jag gick från 0 till 100, från att vara ostrukturerad och fett skoltrött till att vara ganska nöjd ändå.

Lär ju komma tillbaks om någon vecka och ta tillbaka allt, hihi. Puss

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! De senaste veckorna har bara varit fyllda med plugg, därav den kassa uppdateringen. Har haft prov efter prov efter prov efter prov så har inte gjort så mycket annat mer än att plugga. Har muntliga nationella i svenska, engelska och matte på torsdag som jag behöver ta mig igenom, sedan tror jag att det mesta i skolan kommer lugna sig lite igen. På fredag åker jag och min klass till gymnasiemässan på eftermiddagen vilket ger mig stresssss. Har kollat på typ ett gymnasium som jag tycker känns bra, men annars har jag ingen aning om varken skola eller linje. Hur ska jag veta vad jag vill göra om 10 år? Som sagt, stress.

Till något mer positivt, den 17 november 2016 skrev jag mitt första inlägg på bloggis och därmed fyllde den ett år i fredags!! Trots att jag inte alls varit särskilt aktiv hela vägen, samt tagit bort många (typ alla hehe) inlägg känns det ändå fett kul. Personen som för ett år sedan bestämde sig för att starta en blogg är inte alls samma person som idag och det är rätt coolt. Undrar liksom vem jag kommer att ha utvecklats till om ett år, två år och året efter det. Om jag kommer se annorlunda ut, gilla andra saker, ha helt andra åsikter, hänga med andra personer. Vilka nya människor jag kommer träffa och vilka jag kommer släppa. Det är rätt sorgligt och intressant på samma gång, eller hur? Iallafall, ett stort grattis till bloggis!

Likes

Comments

Ingen kan ha missat den hashtag som cirkulerat som en galning på sociala medier under de senaste dagarna. Den hashtag som kvinnor världen över delar för att visa att de fallit offer för sexuella trakasserier. Jag har iallafall inte missat den, tyvärr. Tyvärr har många i min kompiskrets delat den och precis som många mer kända ansikten vågat komma fram med sina berättelser om när de blivit sexuellt trakasserade. Det är verkligen hjärtskärande att se hur pass många kvinnor som blivit utsatta. Blivit objektifierad, tafsad på eller våldtagen av män för ja, det är statistiskt sett väldigt många fler män som trakasserar kvinnor (97% av alla som misstänkts för sexualbrott år 2016 är män, källa) och ja, det är ett strukturellt problem. Det är fakta och det gör mig så ledsen att det är såhär vår värld ser ut år 2017, att det här beteendet är så normaliserat. Och att när sexuella trakasserier väl uppmärksammas så viftas det bort och ursäktas för att boys will be boys.

Gärningsmännens svar på detta var alltså hashtaggen # IHAVE som de delade och förklarade att "åh, jag har förändrats, jag är en bättre människa". Vad är syftet, att offret ska förlåta och glömma och gå vidare bara sådär? Det gör inte offret en tjänst utan förminskar det hela. Om du vill göra offret en tjänst borde du stå för det du gjort och polisanmäla dig istället. Responsen de fick var ju helt otroligt skrattretande, folk tyckte på riktigt synd om dessa män för att de skrivit en snyfttext om att de hade tagit sig friheter på en annan kvinna och potentiellt förstört hennes liv och att de har förändrats. Helt sjukt.

Ja, män och andra kön blir också sexuellt trakasserade. Men inte ens i närheten av hur många kvinnor som faller offer för sexualbrott. Och ja, det finns kvinnor som sexuellt trakasserar andra kön. Men när det bara är 3%, alltså 3 av 100, kvinnor som är gärningsmän så är det dags att inse att det statistiskt sett är män som våldtar och att det är ett strukturellt problem som bör uppmärksammas och motarbetas.

ME TOO.

Likes

Comments

Hej och välkomna till min alldeles egna bloggis! Jag heter Vega Strindlund och är en femtonåring som bor tillsammans med min familj i Huddinge i Stockholm. Har faktiskt haft den här bloggen i snart ett år (happy anniversary till mig själv <3), har dock raderat alla inlägg fram tills nu eftersom jag inte har känt mig nöjd.  Ska presentera mig för er som inte redan känner mig, hatar dock att beskriva mig själv om jag ska vara helt ärlig så ska hålla mig kort.

Älskar att snacka feminism med folk som är kompetenta, hänga på we heart it (unika tjejen), kolla serier och lyssna på podcasts. Hatar att bli förminskad och är inte rädd för att vara besvärlig och säga vad jag tycker. Brukade spendera en stor del av min fritid på fotbollsplanen men i brist på motivation för sporten bestämde jag mig för att lägga skorna på hyllan, därav har jag en hel del tid över som jag bland annat kan lägga på att skriva. Har alltid älskat just att skriva så varför inte blogga?

Hoppas ni kommer fortsätta kika in här trots min halvröriga beskrivning, kramis!

Likes

Comments