​Nu är det 1 kg kvar tills jag är i min målvikt. Känns helt galet att jag gått ner 8 kg, liksom var har dom kilona varit på min kropp? Jag har märkt att jag blivit mindre, men inte 8 kg mindre!

Ska snart boka en ny kroppsanalys så får vi se vad den säger och vad mitt nya mål blir! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På 1 vecka har hela mitt liv vänt och från att jag varit lycklig och mått bra har allt vänt till skit och inget är bra längre

1. Killen jag träffar vill inte fortsätta träffa mig
2. Min cykel blev snodd
3. Måste börja äta järntabletter vilket gör att jag mår ganska illa

Allt är alltså ganska så i botten just nu och inte alls bra.

Det enda jag kan tänka just nu är att jag borde ha förstått att allt var för bra, när har jag senast mått så bra? Att allt ska gå bra och att jag ska få vara lycklig händer liksom inte mig.

Likes

Comments

Tänkte att ett inlägg om hur jag blev vegan skulle passa idag. Veganism är väldigt viktigt för mig och att vara vegan är en självklarhet för mig.

Det har dock inte alltid varit det, för 3 år sedan var det inte det, eller för 2 år sedan heller för den delen, då var jag dock på rätt väg. Jag har alltid varit köttis tidigare, i 21år levde jag på lögnen att det går att vara djurvän samtidigt som man kan äta djur. Jag var köttis tills maj 2015. 

Vintern 2014/2015 började jag tröttna på "rött kött" (allt utom kyckling och fisk), jag tyckte helt enkelt inte att det var gott längre och såg ingen anledning till att äta det, tror jag slutade med rött kött i November 2014. Månaderna gick och jag fortsatte att äta kyckling och fisk till jag i April såg att djurrättsalliansen hade något som hette veganutmaning i Maj 2015. Jag tyckte det lät riktigt spännande och tvingade direkt med Mamma på den.

Maj kom och jag började äta veganskt. var hur lätt som helst, jag tyckte allt var så himla intressant så jag lärde mig nästan direkt vad jag kunde äta och vad jag inte kunde äta och vad man kunde ersätta saker med. Hela Maj gick och jag hade ätit vegansk en månad, insåg att det inte fanns någon orsak alls till att börja äta kött igen. För det första så saknade jag inte det och för det andra så äcklade kött mig nu när jag hade satt mig in i veganism.  

Efter det åt jag lakto-ovo ett tag. Enligt mina kompisar år jag helvegetariskt men någon gång när jag var ute kunde jag ta något med mjölk i eller liknande och kan därför bara kalla mig lakto-ovo. Direkt när jag ätit något med mjölk eller ägg så hade jag dåligt samvete och ångrade det väldigt mycket, trots min ånger så pågick detta ändå i några månader, att jag vid något enstaka tillfälle åt ägg eller mjölk. Tog dock inte alltför många månader innan jag bestämde mig att nu får det vara slut på det och nu har jag varit vegan i flera månader.

När jag växt upp så har jag inte ätit älg, rådjur, fågel, lamm etc. endas ko, gris, kyckling och fisk. Tyckte då att det andra inte var normalt att äta, oklart hur jag dock kunde tycka att t.ex. kyckling var normalt och inte förstod att det är exakt samma sak. Jag var dessutom en riktig köttis och tyckte inte om grönsaker, linser eller bönor. Nu äter jag mestadels grönsaker, linser och bönor och jag älskar det. Man vänjer sig så otroligt snabbt vid saker om man bara ger det en chans.

Enligt mig är det sjukt att inte alla är vegetarianer eller veganer, nästan alla jag känner är dock köttisar, förutom en som är lakto-ovo. Sedan är dessutom killen jag träffar vegan, vilket är så skönt 💑​

Nu som avslutning på detta långa och osammanhängande inlägg så kommer 3 positiva saker med dagen:

1. Jag tycker väldigt mycket om killen jag träffar (vilket jag gör alla dagar, men idag får han vara med på min lista när jag också skrivit om honom)💗

2. Jag har tvättat, vilket kanske inte är så kul men det var välbehövt och skönt att få gjort

3. Jag har varit glad idag och haft en allmänt bra dag bara


 

Likes

Comments

Så mitt första inlägg ännu en gång. Jag har haft bloggar i perioder under hela min uppväxt och har tröttnat nästan helt direkt. Varför? Jag tror att det handlar om att jag alltid haft press på mig att skriva något och skriva något fyndigt som folk vill läsa. Det kommer inte denna bloggen handla om.

Det som jag kommer skriva i denna bloggen är vad jag än tänker på, eller känner, eller vad jag ätit. Den kommer alltså vara helt blandad utav känslor och inläggen kommer antagligen vara ganska så osammanhängande. Men denna bloggen är för min skull i första hand och jag kommer skriva vad jag vill.

Så varför börjar jag blogga igen? Den tanken kom idag utan någon längre fundering på det, jag har skaffat en app till iPhonen som heter coach.me där man fyller i saker man vill bättra sig på, eller saker man vill göra så påminner appen om att man ska göra det och den räknar hur ofta man gör sakerna. Jag gick all in direkt och började fylla i träning, mat, studera, ta mina vitaminer, vakna klockan 8 varje morgon osv.
Medans jag gick all in så hittade jag två kategorier där den ena var att man skulle skriva vad man vad tacksam för och den andra att man skulle skriva 3 positiva saker om varje dag. YES tänkte jag, vad kul detta ska bli och klickade direkt i join när jag efter ett tag kom på att jag har ju ingenstans att skriva sakerna. Jag har ingen dagbok, och det är ju inte jättekul att skriva på lösa papper som jag sedan kommer tappa bort.

Och av det så kom jag på tanken blogg, där jag kan skriva vad jag vill och när jag vill!

Likes

Comments