Hej!

Eftersom att det här är mitt första inlägg tänkte jag först presentera lite vad min målsättning med den här bloggen är och sedan förklara varför det är bra för hälsan att äta vegetarians och vegansk kost.

Min målsättning med den här bloggen är att inspirera människor. Jag vill att folk ska inse hur djuren har det i fångenskap, och samtidigt ge även de som äter kött lite olika vegetariska/veganska recept som de kan laga iallafall ibland. Jag vill att folk ska bli inspirerade till att göra allt de kan för att hälsan ska må bra och jag vill inspirera folk till att följa sina drömmar och gå sin egen väg.

Nu till varför det är bra att äta vegetarisk och vegansk kost:

Vällevnadssjukdomar som gallsten, njursten, åldersdiabetes och fetma kan delvis sättas i samband med vad vi äter. Vetenskapliga studier har visat att vegetarisk kost kan minska risken att få vissa sjukdomar och även lindra sjukdomar. När det gäller matförgiftningar, är de nästan alltid orakade av bakterietillväxt i animaliska produkter.

Kött och andra animaliska produkter har tre stora hälsonackdelar: de innehåller för mycket protein, ofta för mycket fett samt för litet fibrer. Vegetabilier innehåller lagom mycket protein (gäller speciellt ärtor, bönor och linser), litet fett samt mycket fibrer. De är dessutom rika på många vitaminer och andra ämnen som måste finnas i en fullvärdig kost.

Det finns såklart fler nackdelar till att äta kött, men det var iallafall några av de huvudsakliga nackdelarna.


Likes

Comments