View tracker

Firar första december med en sagolik pannkaksfrukost. Nu i jultider ville jag ge dem en liten julig touch så jag tillsatte rött äpple och lite kanel och kardemumma i smeten, och toppade dem självklart med en rejäl drizzle av lönnsirap och kanelstekta äpplen. Detta är vad jag kallar en lyxfrulle!

Dessa pannkakor är;

SAFTIGA PÅ INSIDAN

KRISPIGA PÅ UTSIDAN

KANELIGA

PERFEKT KOMBO AV SÖTT & SALT

KARAMELLIGA

ENKLA

OCH PERFEKTA VID JUL

BOVETEPANNKAKOR MED ÄPPLE & KANEL

  • 1/2 cup av bovetemjöl
  • 1/2 cup av Alpros osötade mandelmjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Hermesetas Stevia (Här kan ni läsa mer om Stevia)
  • 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 rött äpple
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 krm salt
  • Lönnsirap

Hacka äpplet i småbitar och blanda ihop alla ingredienser samt 3/4 av äpplet (inte lönnsirapen). Stek pannkakorna på medelvärme i en liten klick smör / kokosolja eller någon annan växtbaserad olja. När pannkakorna är gyllenbruna är de perfekta! Stek resten av äpplena tillsammans med olja av eget val och kanel tills de blivit lite varma. Toppa pannkakorna med äpplena och ringla över den efterlängtade lönnsirapen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Detta måste vara de godaste bananpannkakorna utan någon tvekan! De är allt du kan önska dig; KOKOSIGA, BANANIGA och KANELIGA! Perfekta frukosten för att imponera på familjen eller vännerna, dessutom är de så grymt enkla att göra och tar bara några minuter att slänga ihop. Jag föredrar pannkakor till frukost framför allt annat! Det är så otroligt gott och mättande, och om du gör de på rätt sätt kan de bli nyttiga också!

RECEPT

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 msk chiafrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1,5 dl osötad mandelmjölk (annan fungerar också)
  • 1 banan
  • 1 tsk kokosolja till stekning

TOPPING

  • Frystorkade jordgubbar
  • Kokosmjölk

Blanda alla torra ingredienser noga. I en annan bunke mosar du banan, blandar i mandelmjölk och häller därefter i smeten i de torra ingredienserna. Rör ihop snabbt till en slät smet och stek pannkakorna i kokosolja. Toppa med lite kokosmjölk för att få dem lite extra saftiga, frystorkade jordgubbar och kanel.


Likes

Comments

View tracker

Det här med olika nötsmör är väldigt poppis just nu. I affärerna kan du hitta nästan alla nötter gjorda till ett smör, men de är inte billiga. Däremot är de väldigt goda så det kan kännas okej att lägga ut en slant på de, men det är faktiskt superenkelt. Mixa nötterna du vill göra smör av till, tillsätt en neutral olja (exempelvis rapsolja), och krydda med vad du tycker är gott!

TIPS; Spä ut cashewsmöret med lite vatten och få en magisk salladsdressing!

RECEPT 

  • 1 dl cashewnötter
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 nypa havssalt

Mixa alla ingredienser och njut sedan av ditt goda nötsmör.

Likes

Comments

God morgon!

Dagens frukost bestod av en extra lyxig havregrynsgröt, toppad med färska, hemma plockade blåbär och knapriga pumpakärnor. finns så många finurliga sätt att göra gröt mycket roligare än vad det egentligen är. Hur tråkigt låter det inte att säga att du äter havregryn och vatten till frukost? Jättetråkigt om du frågar mig! Därför gäller det att ta fram fantasin och börja experimentera. Jag älskar att ha i lite kanel och kardemumma för en juligare smak eller en banan för att få lite sötma, men det är även gott att toppa med dadlar och frön. En ny topping jag har blivit väldigt förtjust i är lakritspulver. Hur gott låter inte det? SÅ GOTT, om du gillar lakrits förstås. Lakritspulver kan du hitta på din vanliga mataffär, och min favorit kommer från kung markatta!

Gröt är ett jättebra mål att starta din morgon på (speciellt en jobb dag då nästa måltid är lunch). Bland annat för att du håller dig mätt länge, men det är också bra på många andra sätt. Exempelvis hjälper den höga fiberhalten i havregrynen att minska kroppens upptag av det "dåliga" kolesterolet. Men det allra bästa med gröt är att det smakar AMAZING!

RECEPT
1 dl sportgryn från axa
2 dl osötad mandelmjölk
1 msk krossade linfrön
1 msk pumpakärnor
1 dl blåbär

Värm havregryn, linfön och mandelmjölk till en gröt. Toppa med nyplockade blåbär och pumpakärnor.

TIPS: Värm mjölken innan du häller i havregrynen. Jag finner det att gröten blir mycket krämigare!

Likes

Comments

Har varigt sugen på att göra dessa snickersbollar hela veckan, men när jag väl hade tiden fanns det inga dadlar hemma! Igår kunde jag äntligen göra dem och de blev hur goda som helst. De består av en krämig dadel karamell. Har du testat det? om inte, HAR DU INTE LEVT.

Urkärnade medjool dadlar, mixade och spetsade med lite havssalt. Raw saltad vegansk karamell. Ja, tack!

Men inte nog med att de består av en fantastik och nyttig karamell. Dessa godingar är till och med täckta med crunchy, salted peanut butter och när det inte kan bli bättre, får du reda på att de också är doppade i en ljuvlig choklad som ger en krispig, söt yta.

Dessa godingar är:

KRÄMIGA PÅ INSIDAN

KRISPIGA PÅ UTSIDAN

CHOKLADIGA

KARAMELLIGA

ENKLA

PERFEKTA KOMBON AV SALT OCH SÖTT

DELIKATA

OTROLIGT BEROENDE FRAMKALLANDE

RECEPT

  • ​1 dl dadlar
  • 2 msk crunchy jordnötssmör
  • 1/4 tsk havssalt + mer för topping
  • kokosolja
  • 3 msk kakao + stevia (eller mjölkfri choklad)

Mixa dadlar till en slät smet och forma till 10 små bollar. Ställ i frysen i ca 20 - 30 minuter. Mixa jordnötssmör med 1 tsk flytande kokosolja (smält oljan i micron eller på spisen.) Ta ut karamellen från frysen och ringla över jordnötssmeten över, tills det täcker hela bollen. Ställ i frysen ytligare 20 minuter och blanda medan kakao, 2 msk flytande kokosolja och stevia tills du tycker det är en bra söttma (alternativt, smält choklad.) Ringla över något av choklad alternativen över bollarna och toppa med lite havssalt. Ställ in i frysen innan du smakar på de fantastiskt goda, hemmagjorda snickersbollarna. Jag kan lova dig att när du tagit en kommer du inte kunna sluta! 

TIPS ​- Använd en melon kuljärn för att få den perfekta mängden dadel karamell!

Likes

Comments