Texter

Tänkte ta och berätta för er om en person som jag beundrar väldigt mycket. Sådant kan alltid vara bra att läsa om, skaffa sig lite perspektiv och inspiration från andra människor.

Personen jag väljer att skriva om idag är en av de ödmjukaste människor jag känner. Detta är en människa med så mycket kärlek och värme att det efter snart 5 år fortfarande förvånar mig hur genuint god denna person är. Vi har varit vänner sedan 1:an på gymnasiet och vi har haft alla odds emot oss, men detta är trots allt min allra allra bästa vän. This one is for you Josefin.


Jossan, min älskade Jossan. Det finns så många skäl till att jag beundrar dig. Låt oss säga såhär till en början; Jag har sett många skratt men det är ditt som lagt sig i mitt. Du har alltid sett det bästa i mig & i alla andra människor runt omkring dig. Och en av de där egenskaperna som jag beundrar så sjukt mycket hos dig är att du är så mån om andras känslor och att jag då och då får påminna dig om att det är Du själv som är viktigast. Du har ett sätt att vara som smittar av sig på alla runt omkring dig, du får alltid människorna i din närhet att le, trots att du själv känner totalt motsatsen.

Du är en av de starkaste personer jag känner och du imponerar mig gång på gång. Motgångarna du tagit dig igenom är otroliga, och du är så otrolig som orkar. Och att ha dig vid min sida vid mina egna motgångar är en av de saker som räddat mig, gång på gång. Vi är ett team du och jag. Och ingen psykolog i världen kan mäta sig med de samtalen vi kan ha. Med dig kan jag prata i timmar, det finns inget stopp. Med dig känner jag mig som den bästa versionen av mig själv.

Och en av de där sakerna jag alltid kommer beundra dig för är att det var du som tog steget och läkte vår vänskap när allt var på väg utför. Det är något jag aldrig vågade göra och jag tackar dig än idag för, att du var den större människan i den situationen, för utan dig hade inget blivit som det ska vara.

Sedan den dagen vi stod och pratade i skogen bakom skolan samtidigt som vi delade på en cigarett, har det alltid varit du. Det må låta klyschigt men ack så sant det är. Ingen förstår sig på mig så som du gör och jag tror känslan är delad. Älskade vän, jag är så stolt över att ha dig som min bästa vän. Och det vet jag att min mamma är också.

Vi har upplevt så mycket tillsammans och du har stått ut med mig genom så mycket.

Min galna lilla murris.

Jag beundrar din kärlek till din familj. Den har alltid nästan gjort mig lite svartsjuk och jag är så glad att du har dem! Ni är så fina ihop ni fyra.

Jag beundrar din kärlek till dina vänner. Du är en sådan äkta person, rakt igenom och det vet jag, för jag känner dig ganska jävla bra.

Jag beundrar hur du varje gång blir FÖRVÅNAD när vi vill skämma bort dig. För ingen förtjänar det mer än du.

Jag beundrar dig för hur otroligt street smart du är. Även book smart, men du har en såndär kunskap som betyder så mycket mer än ett resultat på ett prov. Du har en syn på saker och ting som alltid inspirerat mig oerhört mycket. Tack vare dig blev politik intressant.

Jag beundrar dig för hur jävla rolig du är. Och din charm som bara lyser. Vår lilla panda, eller min lilla panda.

Jag beundrar dig för hur otroligt galen du kan bli på fyllan. Hahhaha, älskade du.

​Du kom in i mitt liv och gav mig flaupaou all around.    Och det vill jag också tacka dig för, för att du gav mig upplevelsen av Panda da Panda. Alltså, jag älskar dig så mycket och nu sitter jag och gråter för att jag saknar dig så mycket. Älskade vän, jag kommer alltid beundra dig. 

Likes

Comments

Vego, Vardag

Har missat att skriva om mitt & min syster kalas som vi hade förra veckan för släkten. Mamma hade lagat en underbar vegansk lasagne och även en helt egen tårta till mig. Underbar!!

Likes

Comments

Bryt tystnaden, Texter, Vardag, Ångest kategorin , Åsikter

"Åh, hur har du det i Uppsala?"

"Trivs du?"

"Hur mår du?"

"Vad har du för planer sen?"

"Vad kul att allt löst sig för dig."Sammanfattningsvis är jag just nu i ett stadie i livet där allt utåt går enligt planen. Jag har flyttat till en ny stad, fått ett vikariat på ett jobb där jag trivs och allt är frid och fröjd. Allt detta är också saker jag lyckats genomföra helt på egen hand, utan hjälp av någon annan än mig själv. Jag står för första gången på egna ben på ett helt nytt sätt och jag hade sett framemot allt detta under hela sommaren. Livet skulle äntligen kännas någorlunda fulländat, vuxet. Jag kände mig oerhört stolt och lycklig över allt nytt som skulle hända och jag visste att; NU, nu ska allt förändras. Jag ska äntligen känna mig vuxen, äntligen göra någonting vettigt med mitt liv. Sen sa det KRASCH.

Och nu sitter jag här, förvirrad och förtvivlad över hur saker verkligen inte blev som jag förväntade mig. Och det tar emot så mycket att erkänna det, men saker är verkligen inte som jag förväntade mig.

Jag sitter här i min nya stad, ångesten sitter som en snara runt min hals och som en klo kring mitt bröst, och allt känns totallt misslyckat. Jag känner mig totallt misslyckad. Det var inte såhär det skulle bli. Alla problemen skulle jag lämna kvar hemma, all ångest, allt det där som gör mig till en 'sämre' människa. Inget utav det skulle få fälja med mig hit, detta skulle vara början på något nytt och istället känns det som jag hamnat i en enorm återvändsgränd.

Jag säger det nu; nej, detta blev inte alls som jag ville. Denna flytt och detta nya spännande steg i livet. Jag känner mig uttmattad, ledsen, besviken och trött. Så oerhört trött. Jag vet inte vad som gick fel. Jag vet inte vad jag är besviken på. Jag bara vet att det är så det känns. Jag klarade inte det här tillräckligt bra heller. Ett stort jävla misslyckande. Och snart måste jag börja om igen. Och det jag vill få sagt är att det är okej.

Det är okej att säga att allt känns skit dåligt. Det är okej att säga att allt blev helt galet. Det är okej att erkänna för sig själv att det inte blev så perfekt som du hade tänkt. Och jag antar att det är okej att misslyckas, trots att du är på god väg att bli vuxen. Det är okej att gråta och skrika pga hur besviken du är. Jag vet att detta inte var vad jag hade planerat så väl i mitt huvud, men det är här jag är nu och så måste det få vara. Jag kan inte låtsats att något känns perfekt när jag egentligen skriker av förtvivlan innombords.

Detta steg i livet blev lite för mycket för mig. Jag kanske tog mig vatten över huvudet och det skrämmer mig, men vem skrämms inte av att känna att du misslyckats? För så känns det. Ett stort j*vla misslyckande är vad allt känns som just nu, men det får vara så. Det måste få vara så.

Likes

Comments

Bryt tystnaden, Åsikter , Ångest kategorin

Jag är så fruktansvärt arg just nu. Upprörd. Sårad. För hur kan en säga så till någon som är sjuk? Jo, det går, för min sjukdom går inte att se med blotta ögat. Alltså finns den inte. Alltså är den inte lika riktig som andras sjukdomar. Alltså går det inte för min omgivning att ha tålamod med mig. Alltså går det inte att visa förståelse för att det blir fel ibland. Alltså går det att säga nedvärderande saker. Alltså är mitt lidande inget min omgivning kan ta hänsyn till.

Så.jävla.trött.

Likes

Comments

Bryt tystnaden, Ångest kategorin , Texter

När ångesten slår till.

Min ångest kan golva mig totalt, eller bara finnas med som ett irriterande surr i bakgrunden. Den kan vara helt närvarande eller ganska frånvarande vissa stunder.

Den värsta typen av ångest är den som handlar om döden. Den är alltid 100% närvarande. Den slår mig alltid med full kraft i magen,huvudet,bröstet,benen; överallt. Triggers: Vad som helst som rör min kropp. VAD SOM HELST. En liten prick på mitt lillfinger, en känsla av att jag gått ner i vikt, en diffus och kortvarig smärta i låret, mina hjärtklappningar, ont i halsen, ont i ryggen, ont i magen, torr i halsen, lite näsblod, ont i tån, etc.

Den andra värsta typen är den ångesten som handlar om min "sjukdomstid"/tiden innan min "död", min begravning och tanken på att jag "ska" dö ifrån min familj.

Det kan se ut såhär: Bilder på mig i en sjukhussäng med min familj/nära & kära runt omkring. Alla gråter, inklusive jag.
Alla jag älskar sitter på begravningen och sörjer.
Alla jag älskar börjar gå vidare & jag är inget mer än bara ett minne.
Usch, kan ej skriva mer. Alldeles för triggande. Förlåt.

Likes

Comments

Vardag

Hej!! Denna vecka har verkligen varit skit. Så därför har jag inte haft orken till att skriva ett enda fjuttigt inlägg. I'm so sorry.

Känner mig lite bättre idag, ingen feber iallafall och det är alltid något. Ska bara stanna hemma idag, mysa med B och sen sova sova sova. Imorgon fyller moster 30 år och då blir det kalas. Måste spara krafterna till det. Känns som att jag varje dag lever på lånad energi som jag egentligen inte har. Och tillslut får jag feber, om och om och om igen. Ett jävla helvete är det. Det krossar mitt hjärta att inte kunna förstå sin egen kropp.

Likes

Comments

Har en del lite dyrare sminkprodukter jag inte längre använder eller i princip aldrig använt.

Jag använder mig ju väldigt mycket att Tradera men ville testa på detta med en äkta bloppis. Kanske någon av mina läsare är intresserade? Isåfall, fortsätt läs.

Såhär kommer min bloppis gå till:
Jag lägger ett start-bud, som alltså är det lägsta jag kan tänka mig att sälja föremålet för. Jag tar emot era bud via mail: idaulrika.nouw@gmail.com

Jag låter bud komma in under några dagar och den som budat högst, vinner. Tar emot betalning via swish eller överföring. Betalning ska tas emot innan jag skickar paketet med föremålet du vunnit. Allt sådant kan jag ta via mail!

Marc Jacobs mobilskal

Säljer mitt älskade Marc Jacobs skal till iPhone 5/5s. Köpte detta skal via Tradera för ca 250 kr. Har använt det väl sedan dess men nu har jag gått vidare.

Se slitningar på sidorna på bilderna. Men skalet är absolut helt och fint fortfarande!

Bud startar vid 80 kr! (Maila mig på idaulrika.nouw@gmail.com vid intresse.)

Mac läppstift

Säljer alla mina Mac-läppstift.

Velvet Teddy matte

Matt läppstift med lite brunaktiga Nude toner. Använt men mycket av produkten kvar.

Köpt för 199:- kr.
Startbud 60 kr.

Glömt namnet till denna skönhet, men underbar ljusrosa färg. Mycket färg men ändå diskret.

Använt några gånger, mycket produkt kvar.

Köpt för 199:- kr.
Startbud 90 kr.

Russian red

I princip helt oanvänt! Såååå fin färg. Använt ca 2 gånger (!) Inte matt färg som de andra två.

Köpt för 199:- kr.
Startbud 90kr.

Bareminerals warmth powder

Puder att applicera efter foundation för att ge huden ett "solkysst" utseende. Jag använde denna i pannan, kindbenen och på näsan.

Mycket produkt kvar.

Vet ej vad denna kostar separat.
Startbud 50 kr.

Slim eyeliner från Loreal Paris

Oanvänd eyeliner!

Startbud 80 kr.

Likes

Comments

Vardag

Sedan Farfar gick bort har det mesta i livet kretsat kring det. Allt annat har känts så befängt, obetydligt. Men några inplanerade saker har jag ju faktiskt tagit mig igenom och genomfört.

En av de saker jag gjort är att ta med Billy på teater. Vi såg I lodjurets timma med en av mina absolut favorit i huvudrollen. Spelas på Dramaten just nu, andra omgången. Och det vad verkligen sådär underbart som teater alltid är, sjukt bra. Det tyckte Billy också! Så i november ska jag dra med mig honom igen, på Ivanov. Också på Dramaten, pjäs utav Tjechov.

Sedan har vi också hängt med Noa & Jonte, vi skulle ha lotr-marathon, men jävlar vilka veklingar vi är. Så det ska vi fortfarande genomföra.

Likes

Comments

Vego, Vardag

Potatisgratäng med schnitzel. 100% veganskt såklart. Soooo creamy. Min allra första hemmagjorda potatisgratäng någonsin faktiskt, som jag lagat på egen hand alltså. Börjar bli så vuxen, eller nått.

Likes

Comments

Instagram @idaulrika