Header

Vegomat , Veganism, Vardag

Get that vitamin C. Tips för er som precis jag hatar frukost. Mår alltid lite illa på morgonen, speciellt ifall jag skulle behöva trycka i mig en tråkig smörgås med smör på. Usch, det var det värsta jag visste under barndomen, den där fruktansvärda lingon grovan och yoghurt med havrekuddar. Never again.

Äter hellre frukt, alltid.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hell yeah, jag tänker bomba med selfies med min nya Silvana merch. För denna hoodie är dööösnygg

Likes

Comments

Vardag

Heeeej!

Har varit totalt off hela veckan. Billy åkte till Amsterdam i onsdags och har oroat ihjäl mig för alla möjliga farligheter som kan inträffa, nu är han dock äntligen påväg hem!

Iallafall, tog mig i kragen och åkte iväg till Stockholm i fredags och ångrar verkligen inte mitt beslut. Åkte och mötte upp Linda med sällskap på söder och sen blev det en del öl och några cider (trots den där vita månaden jag tydligen ska ha. Oh well, fick feeling.)

Hade fruktansvärt kul, rockade dansgolvet, läxade upp Freddy om Scarface (han har fkn inte sett den!?) och skrattade en massa.

Efterkaka var väl inte det bästa beslutet vi någonsin tagit kl 3 på natten, men kul hade vi. Sedan sov jag gott kan jag säga.

Lördagen började med sushi i mängder och sedan åkte jag iväg för att möta upp Jossan. Och vi hängde hos mig hela kvällen, åt hemlagad middag med tända ljus och grejer, snackade i ett antal timmar och åt en hel påse chips. Saknat hennes så fruktansvärt mycket. Kände mig helt varm och lycklig i själen när hon hade åkt hem så hade svårt att somna till och med, den jävla människan alltså, hon gör mig så mycket bättre.

Duuuu!!

Likes

Comments

Vardag

Ett stycke bilder ifrån förra helgen (tror jag?) som jag precis fick tillgång till igen. Japp, såhär spenderar vi oftast dem där vakna timmarna efter krogen, på tok för sent på natten eller för tidigt på morgonen.

Likes

Comments

Snart kliver Billy på planet till Amsterdam. Och jag kan knappt hantera oron som sprider sig som en jävla löpeld i huvudet och kroppen. Detta sker varje gång han åker utomlands, så det är inget nytt, men det gör inte oron mer lätthanterlig för det.

Snälla, låt söndag kommer fort.

Likes

Comments

Texter, Fangirl stuff

(Jag vet egentligen inte vart jag ville komma med den här texten när jag började skriva den, mer än att jag försökte fånga en känsla som jag bär på just nu. Det blev mer utav en kärleksförklaring till alla historier som följt mig genom livet.)

Ibland bara måste vi, fly, ignorera omvärlden, fly för livet in i något annat. In i vad som helst som känns färggladare, mindre grått, mer levande. Om det så är att svepa fyra öl på krogen med en vän eller isolera dig tillsammans med din favorit bok flera dagar i sträck. Om det så är att impulsivt boka en resa någon annanstans eller att lägga dem sista pengarna på den där tröjan du velat ha i flera veckor. Det spelar inte så stor roll vad vi väljer att döva verkligheten med, men ibland bara måste vi för att klara av verkligheten.

Till exempel har jag dem senaste dagarna bokstavligen begravt mig under en filt i sängen tillsammans med flertal fiktioner. Vissa må kalla det lathet, jag kallar det något annat. För när jag ligger där under filten, i min egna lilla bubbla, med den där enklare verkligheten framför ögonen, känns ångesten och alla melankoliska känslor en aning lättare. Jag kan irra mig in i en värld där mina problem genast känns lite mindre aktuella. Där jag får följa med genom Hogwarts korridorer, skratta åt alla Marauders påhitt och förälska mig smått i den unga Sirius Black.

På samma sätt förirrar jag mig väldigt gärna in i en tre timmars lång film om det minsta av varelser som ska förändra framtidens lopp. (Ja, Sagan Om Ringen.) för under dem där timmarna lever jag inte mitt eget liv, utan mitt fokus och min själ ligger i händerna på en Ranger of the North och hans två kompanjoner som febrilt söker efter deras kidnappade vänner. Just där och då finns inte mina egna mörka tankar med i bilden, dem är oväsentliga under just dessa timmar.

Jag gör gärna vad som helst för att fly undan min verklighet när den känns så här mörk och påträngande. Och att då kunna fly till en fiktiv värld där jag genast känner mig hemma, kan vara livsavgörande för sådana som mig. Du är aldrig ensam så länge du har dina böcker, i princip. Det må låta, nördigt, men det är så mycket mer än så. Och det är inte dumt att fly verkligheten ibland, jag tror det är absolut nödvändigt för att vi ska orka med vardagen där ute, som stressar, pressar och ibland knockar oss totalt.

Ta en liten verklighets utflykt då och då, it will do you good.

Likes

Comments

Glad söndag I guess!
Jag ligger i Billys säng och lyssnar på när han rapar till Biggie, väldigt underhållande. Kom hit för nån timme sen efter en kort tripp till Stockholm igår till idag. Har ju suttit hemma hela veckan, lite små sjuk och mega deppig så kändes nödvändigt att träffa lite vänner om än bara en kort stund.

Så efter Guddotters kalas drog jag iväg till Noa för lite (mycket) spel i goda vänners lag. Tp, Hint, Chicago och andra kortspel. Gick inte och la oss förens kl 3 och trots det låg jag vaken till 4 för att läsa på min mega awesome Fanfiction jag hittat på Wattpad. Finns det några nördar där ute precis som jag som också hänger på wattpad typ hela tiden? Let me know.

Idag har vi ätit sushi och sen har jag åkt tåg tillbaka till Uppsala. Mår helt okej, fast ångest och jobbiga tankar kommer över mig lite då och då, och det är så jobbigt. Men men, saker kunde alltid varit värre!

Likes

Comments

Du har gjort allt i livet så mycket bättre, och när jag ibland tappar mening med allt så är en tanke på dig det som drar mig uppåt igen. Älskade älskade gudbarn. Tack för alla minnen jag fått skapa med dig under dina hittills två år med oss. Jag kommer alltid kämpa för dig, det är min uppgift.

Likes

Comments

Dags för kalas för lilla Jillan. Som jag behöver henne idag, min lilla solstråle.

Likes

Comments

Idag är ingen sån där vanlig dag, för idag fyller en av mina äldsta (vi börjar fan bli gamla) vänner år. Min Gabriella, Gabby, Gabs. Som du rockat mitt liv, dag och ut dag in. Utan dig hade tonåren aldrig blivit det den var och jag hade aldrig varit lika modig och självsäker som jag är idag utan dig. Jävlar vad du kunde gå mig på nerverna men jävlar vad jag älskade och älskar dig. Min fina Gabby. Tack tack tack för att jag får vara din vän och för att du drog med mig på så mycket skit, för vi lärde oss så mycket under dem där åren. Tack för att du ALLTID får mig att skratta, alltså alltid. Och tack för att jag får vara en del av ditt händelserika och galna liv, är ständigt imponerad av dig och din glöd. Du får alltid saker gjort och du är ständigt nyfiken efter nya utmaningar, vilket jag inspireras utav.

Tänk att du, min lilla 15åriga Gabs, har fyllt över 20. 21 år!? Galet.

Kom alltid ihåg, att livet är ditt och du kommer ta det med storm, precis som med allt du gör. Du är inte som alla andra, du är något extra, det vet vi alla som känner dig. Du är den kortaste jag känner (förlåt.) men helt klart det största energiknippet jag någonsin träffat. Älskade älskade vän, tack för allt och för att du är du, och speciellt för att du lärt mig att inte vika mig för vad andra tycker. Jag saknar dig ständigt men det är okej, vi har hela livet på oss att göra fler tokiga saker. Jag älskar dig och det finns inget bättre sätt att säga det på än med en redig bildbomb från förr.

Grattis på födelsedagen älskade vän!

Ett exempel, jag hade aldrig i mitt liv ställt mig framför hela skolan sista dagen i nian och sjungit om det inte vore för den där korta saken bredvid mig. Du gav mig så mycket mod.


Detta är det bästa vi någonsin gjort. Vårstrul 2012, legendariskt.

Titta och njut. Eller ta fram skämskudden, mig kvittar det.

Tack tack tack för allt detta.

Likes

Comments