Recept:
150g mjölkfrittsmör
5 dl havremjölk/någon annan växtbaserad
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g mjölkfrittsmör
1,5 dl strösocker
3 tsk kanel
1/2 tsk kakao

Garnering:
havremjölk och pärlsocker

Gör såhär:
Smält smöret och häll i mjölken, värm till finger varmt. Smula ner jästen i degbunken och häll över lite av degspadet. Lös upp jästen och häll sedan över resten av degspadet. Tillsätt socker, salt och ca 2/3 av mjölet. Knåda degen tills den blir slät och fin, tillsätt sedan ytterligare mjöl, spar lite till utbakningen. Kör i maskin eller knåda för hand tills degen är fast och släpper bunkens kanter. Låt jäsa till dubbel storlek. (Ca 30min)

Knåda degen ordentligt tillsammans med resten av mjölet. Dela degen i två delar, kavla ut till rektangulär form. Bred ut den ihoprörda fyllningen och forma dina bullar som du vill ha dem, lägg på plåt att jäsa i ca 20 minuter.

Pensla med havremjölk och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 10 minuter i 250°C. Grädda dem inte för länge. Har du penslat med enbart havremjölk så blir inte bullarna alltid lika mörka, låt dig därför inte luras att låta dem vara inne länge så att de blir torra.

Likes

Comments

Ingredienser:

150 g mjölkfritt margarin
2 msk sirap
3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1,25 dl vatten
1 krm salt
(margarin (mjölkfritt) och kokosflingor till formen)

Gör såhär:

Smörj en form och bröa den. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält margarinet i en kastrull och rör i sirapen och vattnet.

Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt vätskan och blanda väl.

Häll smeten i formen och grädda i 25 min (inte längre). Ta ut den när den är kladdig, nästan som smet. Sätt den sen i kylskåpet i ca 1 timme så är den fortfarande är kladdig. Det beror på hur kladdig eller fast du vill ha den. (Den är bäst dagen efter)

Jag serverade min med vegansk chokladglass från "Choice" (Bild nedanför)

Likes

Comments