Just nu gråter jag inombords och är arg på mig själv. Jag hade som mål att bli vegan till sista september. Men jag har haft så svårt att hitta recept jag gillar och ha tid att laga mat så jag lyckades inte😔 så nu får jag ta nya tag och försöka till sista oktober istället #veganforlife

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Obs: jag är inte 100% vegan än utan typ bara 70% samt att jag har inte tagit det här från någon vetenskaplig sida utan det här är vad jag själv känner och har hört andra uppleva också.

Du går ner i vikt: eftersom en vegansk diet består av så himla bra och nyttiga saker så går man ner några kilon när man just blir vegan. Det här stabiliseras dock ganska snabbt.

Lättare att hålla samma vikt och form: jag har upplevt att man inte går upp och ner i vikt lika lätt och att man håller sig lika smal hela tiden. Förut så kanske jag kände mig jätte smal på morgonen men inte på kvällen och under olika delar av veckan. Nu känner jag mig ungefär likadant hela tiden. Man kan självklart dock inte äta massa snabbmat och helfrabrikat och hålla samma form och vikt men om han har en bra balans så fungerar det.

Mer energi: som sagt det är oftast bra mat som ger en bra saker= energi

Likes

Comments

Fast fashion handlar om att varje två veckor ska en ny "kollektion" komma ut=24 per år. Det här är dåligt för miljön och människorna. De som gör våra kläder pressas till max, arbetar i dåliga/osäkra lokaler och får knappt någon lön. Så mycket som en chef i ett sådan företag tjänar på en lunch så mycket kännar en arbetare på 1,5år.

Det här är affärer som H&M, Gina tricot, Zara, Forever21 osv.
Butiker där nästan allt kostar mellan 50-300kr.

Kläderna som inte säljs åker tillbaka till de fattiga länderna där de läggs på hög och släpper ut gifta ämnen. Det är svårt att hitta bra affärer idag men sök runt lite iallafall och undvik de värsta. The true cost är en jätte bra dokumentär om fast fashion så titta jätte gärna på den. Jag kommer göra ett inlägg framöver där jag går in mer på djupet om det här.

Likes

Comments

Idag har jag ätit chili con carne med sojafärs, 5 av 5 helt klart. Det är så gott och du gör det exakt som vanligt fast byter ut köttfärs mot sojafärs. Skulle rekommendera hälsans kök men det smakar nog ungefär samma från alla. Så super lätt och super gott!😋

Likes

Comments

Så idag provade jag att göra veganska köttbullar. Det gick sisådär. Först och främst vill jag säga att om du inte gillar senap så är det här inget för dig, senapen märks jätte mycket.
Jag ångra att jag inte tog kryddpeppar och nejlika. Man kan välja om man vill ha det eller inte (utan blir mer neutral smak). Jag tror hade jag haft dem hade det inte smakat lika mycket senap.
Tänk också på att det tar lite tid, samt när du ska mixa alla ingredienser så föreslår jag att du knådar degen för hand för att då kunna mossa kikärtorna och göra mer av en deg som går att rulla.
Jag ger inte det här något betyg för jag känner att allting förstördes för mig p.g.a senapen men någon som gillar senap kanske ger den ett högt betyg.
Recept (4 portioner) nere på bilderna👇🏼

Likes

Comments

Hälsans kök är ett företag som gör färdiga veganska rätter som "köttbullar, hamburgare" osv. Man behöver inte alltid göra stora nyttiga rätter från grunden för att vara vegan. Jag ger dem verkligen 5 utav 5. Det är alltid en bra grej att ha hemma för de dagarna du har bråttom eller inte orkar laga mycket mat👍🏻

Likes

Comments

Nu har även jag drabbats av förkylningen som går runt vid den här tiden av året varje jäkla år. Det värsta av allt är att jag saknar kött jätte mycket nu när jag är sjuk. Jag har inte haft en enda gång där jag brutit min vegetariska diet men jag har alltid ätit mycket snabbmat när jag är sjuk för det är det enda jag tycker om då😓😷men jag ska försöka hålla mig stark💪🏼👍🏻

Likes

Comments

Jag tänker inte ens skriva ut receptet för det var den äckligaste soppan jag ätit i hela mitt liv. -5 av 5 poängen. Den smaka bara...nej asså nej. Jag ska dock göra köttbullar idag så förhoppningsvis blir de godare och det receptet kommer ut ikväll

Likes

Comments

Så imorse provade jag att göra mangocolada smoothie: 1 1/2 dl kokosdryck, 1/2 banan & 1dl fryst mango (för 1-2 personer). Det gick väldigt fort men ett misstag jag gjorde var att inte mixa lite extra även när den såg klar ut. Om man inte gör det så kan det bli några mangobitar kvar (som det blev för mig😅).
Jag skulle rekommendera den här till mellanmål/fika/något att dricka medan du gör något annat. Jag tyckte inte det blev gott till frukost då man äter/dricker allt på en gång och ganska snabbt. Utan som sagt skulle rekommenderar att dricka lite åt gången under en längre tid medan du t.ex. pluggar, tittar på film, mobilen osv
Jag ger den 3 poäng utav 5

Likes

Comments

Som jag berättade så ska jag nu försöka bli vegan. För att peppa mig själv och andra tänkte jag lägga ut en vegansk sak jag äter varje dag (förutom skollunchen) och receptet. Så imorgon förmiddag kommer ett recept ut för mango smoothie som man kan ha till frukost, mellanmål eller lätt middag. Jag kommer även betygsätta dem mellan 1-5. Det kommer ju såklart vara från mitt perspektiv men jag har väldigt svårt för mat så om jag tycker något är gott så brukar de flesta andra tycka det också.
Godnatt från mig😴

Likes

Comments