different but importante, Personligt, VIKTIGA ÄMNEN

Jag har ställt mig själv en fråga väldigt länge nu. Ska verkligen cis-, hetero- personer få gå i pride paraden?

Jag var tvungen att pausa av en podcast (nämner inga namn), för att jag fick en obehaglig känsla i mitt bröst. Jag kände mig inte kränkt som individ, inte heller som hbtq+ person, utan det var mer att jag fick en obehaglig känsla inom mig. Att cis-, hetero personer sitter och säger att dem vill bestämma om dem ska få gå i paraden eller inte, för dem är också människor? För det första så är inte det eran sak att bestämma då ni inte är hbtq+ personer från "första början". För det andra så startades Pride paraden för att väcka liv i normativa tankar och visa att det finns andra personer än cis-, hetero, samt att det är okej att både vara och inte vara cis-, hetero person. För det tredje så är inte cis-, hetero personer förtryckta på samma sätt som hbtq+ personer är. (Nu tar jag inte upp att personer med andra etniciteter och hudfärger också är förtryckta, just för att det inte är något jag tar upp på samma nivå i detta inlägg)

För ett halvår sen skulle jag sagt nej. Nej till att cis-, hetero personer ska få gå PRIDE paraden. För mig är dessa parader en manifestation för att hbtq+ personer ska få synas och höras lika mycket som heterosexuella gör en vanlig dag. Därför var jag helt emot att CIS-, HETERO personer ska få gå i parader, då jag ansåg att dem tar plats i en parad där dem inte ska ta platsen dem redan får överallt annars.

För ett halvår sedan såg jag också en video på youtube där vita cis, hetero män satt och yttryckte sina åsikter om en pride parad på ett väldigt negativt sätt. Dem visade sig kränkta och sade saker som var mycket hatiska mot hbtq+ personer och det gör mig upprörd och provocerad, för dessa personer vill gå med oss i paraden och visa deras heteronormativitet mer än vad ni redan gör.

MEN NU, kan jag säga att cis-, hetero personer får gå i pride paraden, men på vissa ”villkor”. och med villkor menar jag inte att vi ska ha regler, utan mer att icke hbtq+ personer ska visa respekt och inte ta plats från hbtq+ personer, men inte heller gömma sig. Förstår ni?

För numera är pride parader för lycka, för glädje, genom åren har det ändrats på både positiva och negativa sätt. Men denna dag/dessa dagar gör hbtq+ personer så mycket tryggare och lyckligare i sig själv, för att dem får chansen att ta plats och visa sig själva, därför väljer man att ta med ens föräldrar eller vänner som kanske inte är hbtq+. Tex så går det många cis-, hetero personer i Stolta föräldrar "avdelningen" i paraden, då dem är stolta föräldrar till hbtq+ personer osv, sen kan man gå i olika avdelningar med sina HBTQ+ vänner, ja. Jag tycker dock inte att man som cis-, hetero person ska gå en PRIDE parad om man inte stöttar hbtq+ personer osv, vill man då vara med utav dessa dagar/denna parad, kan man stå bredvid och titta på paraden. Man kan samt som stöttande cis-, hetero person stå bredvid paraden också.

Men jag kan fortfarande känna att cis-, hetero personer inte ska sitta och bestämma själva hur dem ska göra(även om vi har yttrandefrihet i Sverige, yttra er hur mycket ni vill, tänk er för bara), för dem har varenda dag som deras dag. För cis-, hetero personer är inte förtryckta i dagens samhälle på samma sätt som hbtq+ personer är.

(Ja, personer med annan hudton än vit är också förtryckta i dagens samhälle, det är inte det jag säger, utan nu tänker jag endast för att framföra heteronormen. När jag pratar om detta pratar jag om personer som är antingen hbtq+ person eller inte, det spelar ingen roll vart man kommer ifrån eller vilken ton man har på sin hy. Förstår ni?)

Detta inlägget är väldigt provocerande för vissa, just för att det går emot vad en kan tänka och tycka. I Sverige har vi press-, tryck- och yttrandefrihet vilket gör att Sverige blir ett väldigt öppet land där man kan vara sig själv, om hbtq+ personer inte skulle provocera yttepytte lite så skulle vi inte gå framåt som vi gör idag.

Det kommer alltid finnas någon som inte håller med och DET ÄR OKEJ. Bara vi VIAR varandra RESPEKT, för i grund och botten är vi alla människor (homosapiens haha) och ALLA människor är exakt LIKA mycket VÄRDA, punkt.


Likes

Comments

Jag har varit ganska uppmärksam det senaste, det har fått mig att märka att det är ett fåtal mer än vad man tror som mår dåligt. Runt om oss, i vår omgivning. Och det finns dom som mår dåligt som vågar fråga om hjälp, men sen så finns det dom som mår dåligt som inte kan eller vågar fråga om hjälp, av olika anledningar.

Det borde inte vara så. Alla ska känna att dom kan fråga om hjälp, av någon, vem som helst. Det kan börja med en kompis, och sen med en vuxen och sen om en känner att en behöver det, kan man gå vidare till UMO eller BUP.

Varför är en rädd för att ens våga be om hjälp? Är det för att det som får en att må dåligt inte är för stort eller viktigt? Är det för att en inte är stark nog? Är det för att en kan känna sig svag om den frågar om hjälp? Är det för att en är rädd för att man inte ska bli tagen på allvar? Är det att en känner att ens vänner kanske börjar behandla en annorlunda?

Saken är den att en är inte svag om en ber om hjälp, men en är inte heller svag om en känner att en inte kan be om hjälp. Saken är den att det som får en att må dåligt, det är inte bra, det spelar ingen roll hur liten eller stor, eller hur viktig anledningen som får en att må dåligt är. Saken är den att en ska inte behöva känna sig rädd, när en känner att en faktiskt behöver hjälp, ska inte en behöva vara rädd för att inte bli tagen på allvar, en ska bli tagen på allvar. Saken är den att ens vänner ska inte behandla en annorlunda för att en vill ha hjälp för att må bättre, det är absolut inget fel med att be om hjälp.

Att be om hjälp är stort, men känslan av att våga be om hjälp är större. Det är inget fel med att be om hjälp, om det är rätt och man känner sig säker i den personen man pratar med, kommer det nog kännas bättre när man frågat om hjälp.

Men en måste känna själv om en behöver hjälp, en måste själv känna om den kan klara av det själv, en måste själv känna om den vågar be om hjälp, en måste själv känna om en kan våga visa att en inte mår bra.

Ingen av oss är någonslags supermänniska som klarar precis allt själva. Och det är okej, en måste inse att det är okej att be om hjälp. Att fråga om hjälp gör inte dig till en sämre människa, att fråga om hjälp när du behöver det, det visar hur stark du varit för att ta dig till den punkten.

DET ÄR OKEJ ATT BE OM HJÄLP.

Likes

Comments

Personligt, VIKTIGA ÄMNEN

Jag har stått på scen, framför en fullsatt Lorensbergsteater. Fylld med lärare och klasser från min skola, alla årsklasser, deras föräldrar och släktingar och what not.

Vi hade sommarprat på svenskan i skolan, alla skulle ta ett ämne och prata om i 5-7 minuter, samt ha låtar som man kan koppla till ämnet eller som man tycker om. Jag visste direkt vilket ämne jag skulle välja, man kan aldrig prata för lite om detta ämne. Så jag skrev ner ett manus, även om jag inte gick efter det helt så var det bra att ha något stabilt att följa lite, sedan hittade jag låtar jag skulle ha med. Silvana Imam's låtar var ju en självklarhet för mig att ha med i sommarpratet. Och tillsist satte jag mig ner på biblioteket och spelade in. Det var inte lätt, men inte heller svårt. För jag är stolt. Min lärare tyckte det var vågat att jag kunde prata så öppet om det, det är ju fortfarande inte så accepterat.

Jag fick reda på att jag skulle stå framför dem kanske runt 1 vecka innan skolavslutningen skulle vara och jag sa såklart ja direkt, inte för att jag kände för att stå på scen framför folk jag känner och inte känner, men jag sa ja för att detta skulle få mig att sprida mer om det ämnet. Jag övade ingenting, absolut ingenting dagarna innan, men tillslut slog det mig, ca 4 timmar innan jag stod på scen satt jag i mitt klassrum på skolavslutningsdagen och skrev av mitt tal på pappersbitar, men jag visste själv att jag inte skulle följa det helt på scen heller. När jag var klar pratade jag med en kille i min klass, som för övrigt är supermysig, han undrade om han fick höra mitt tal och jag tyckte det var en bra idé, då jag kunde ha det som en övning. Framför honom, framför 1 person, började jag nästan gråta, det är ganska tufft att prata om, men det är så viktigt.

Jag var så nervös när vi väll var framme vid Lorensbergsteatern, jag skulle hålla mitt tal i slutet typ, som en överraskning, men jag kunde inte smälta det alls. Det var massor av uppträdanden, som för övrigt var så bra!!, tillslut var det min tur. Rektorn höll ett litet tal, sen gick min lärare fram och berättade lite om sommarpratet och sen om mig och vad mitt tal skulle handla om-ish.

Och sen stod jag där, på scen, framför en fullsatt Lorensbergsteater, med strålkastare riktade på mig. Jag började mitt tal med "strålkastarna var väldigt starka här, jag blir nervös", men efter det var det som om jag var gjord för att stå där uppe och prata om det. Även om jag skakade och var nervös, så tycker jag själv att det gick riktigt bra.

KAN NI GISSA VAD JAG PRATA OM?????

1 , 2 , 3, 4...

Om ni gissa på min läggning och hur jag kom ut/när jag kom ut, SÅ HADE DU RÄTT<33

Likes

Comments

​Nu när augusti har kommit, så betyder det att det sakta men säkert närmar sig. Och med det menar jag skolan. 

Jag börjar nian den 15de augusti och tbh så är jag taggad, men samt mycket ångestfylld. Ångestfylld kanske inte är det perfekta ordet för att förklara hur jag menar, men jag vet inte riktigt vad jag menar själv.

Att börja nian innebär alla nationella prov och gymnasieförberedelserna. Men att börja nian för mig är som att börja ett nytt äventyr med min klass, se vilket drama som uppstår, se vad vi gör för att lösa svåra situationer och vad vi gör för att hålla oss glada. 

Jag och min klass ska iväg och vi är borta mellan sen augusti och tidig september, vi ska ut och åka buss i olika länder och besöka historiska platser. Det är nog det som kommer hålla våran klass genom alla jobbiga nationella. Jag hoppas och tror att denna resa vi gör nu efter skolstarten kommer föra oss samman. 

Men iaf, tillbaks till det jag tänka skriva om. GYMNASIEVALET.

För mig så kommer det förhoppningsvis vara ganska enkelt för mig att välja mina 2 första val, då jag vet 2 linjer jag helst vill gå och vilken skola jag vill gå på.

Och jag känner såhär, nu när gymnasiemässan kommer och alla öppna hus och skuggningar man kan göra är detta bara ett sätt som jag kan ställa mig fast vid det jag vill gå. Och hur jag ska välja vilken av linjerna jag vill gå också.

Jag vill gå teater eller beteendevetenskap. Och ja, det är två helt olika saker som ligger någorlunda långt bort från varandra, men jag vill verkligen kunna göra något jag tycker om innan jag faktiskt ställer mig till ett yrke som jag förhoppningsvis kommer jobba med i resten av mitt liv.

Därför känner jag såhär :

Väljer jag beteendevetenskap, kommer jag förmodligen ha försprång när jag läser vidare på högskola och när jag ska utbilda mig till det jag faktiskt vill bli, kriminalpsykolog.

Men väljer jag teater, så kan göra något jag verkligen (typ i hela mitt liv) tyckt om och jag tycker verkligen att det är kul, men det är på senaste tid jag faktiskt vågar ställa mig upp på en scen och tagit den plats man tar. Plus så har jag massa spännande i mitt liv som händer nu under höston och till våren att det skulle vara synd att inte välja teater. Även om jag inte är så bra än, så ger övning färdighet.

Jag har velat bli kriminalpsykolog sedan jag var relativt liten, jag har alltid varit intresserad utav att hjälpa andra och kunna bidra till något, samt har jag alltid tyckt om kriminalare (serier och böcker), och det var så jag stötte på olika människor som faktiskt jobbar som kriminalpsykologer. Men nu på senaste tid har jag velat hålla på med teater och föreläsningar också. Kanske man kan binda ihop dessa yrken.

Och till er som inte vet vad ni vill välja, TA DET LUGNT, gå på gymnasiemässan och massa öppna hus på olika gymnasium och läs på, prata med andra som går den linjen du helst vill gå. Men låt inte dom påverka dig helt, om du har en linje du vill gå kör på den!

Likes

Comments

different but importante, VIKTIGA ÄMNEN

Bråvalla. Festival, mycket folk.

30 juni, under Zara Larssons konsert hände det. Tänk att Zara Larsson är stor på sociala medier, så det var hypeat att hon skulle dit, så mycket folk skulle det absolut vara. Vem vill inte se Zara liksom?

Men så hände det, det som vi alla fruktar mest. Våldtäkt. En kvinna i 20 årsåldern blev våldtagen, i publikhavet. 

Vem har gett män rätten till att ta på oss kvinnor? Vem har gett dig rätten till att stoppa upp din kuk i henne?

"Åh vad kul med festival, massa snygga tjejer i snygga kläder" måste någon tänka. Vad spelar det för roll om dom har korta kjolar/tajta toppar, det ger fortfarande inte rätten till något.

Nu i efterhand ifrågasätts hur mycket KVINNAN hade druckit och vad HON hade på sig och om HON sa nej. Förstår inte ni hur sjukt det låter? Istället för att prata med folk som var där och kvinnans vänner, frågar dom henne om vad hon hade på sig? Eller om kanske hade druckit för mycket? Eller hon kanske ville det ändå?

NEJ. Hon ville nog inte ha en kuk uppstoppad i henne under Zara Larsson.

En festival där man ska vara glad och njuta, istället går hundratals kvinnor osäkra för att det kan hända dom också, för det är väll ändå fritt fram om du har på dig en sån outfit? SKAM PÅ ER SOM TÄNKER SÅ.

Det låter så fucking sjukt, man ska kunna ha på sig det man vill UTAN att någon ska sexualisera en, man ska kunna ha på sig vad man vill utan att bli VÅLDTAGEN.

Och tänk inte ens på att påpeka att "inte alla killar" eller "jag är minsann en duktigt kille, jag våldtar inte", men vart var du när detta hände? Det handlar inte om er snälla killar, det handlar om dem vidriga svinen som faktiskt gör det, för det händer flera gånger, gång på gång. Jag kanske generaliserar, men våldtäkter är LÅNGT ifrån kvinnans fel. 

MEN istället för att arbeta förebyggande för att skapa trygga festivaler uppmanas tjejer att inte gå ute sent på natten, att inte ha för utmanande kläder, att inte gå hem med någon de nyss mött på krogen och att inte dricka för mycket. Det är det som får oss att tro att det var vårt fel, det är det som får oss att inte vilja anmäla det.

Jag vill inte dra alla män över en kant, men det är svårt att veta vilka som är svin och vilka som inte är det.

​Samt under Bråvalla anmäldes 4 eller 5 våldtäkter till och flertal sexuella ofredanden.

Likes

Comments

View tracker

Personligt, VIKTIGA ÄMNEN, different but importante

Jag är också rädd, även om jag är öppet-gay och sprider det över internet. Jag är rädd, även om jag stod på scen och framförde mitt utkommande som lesbisk. Jag är rädd, även om vi bor i Sverige, även om vi har yttrandefrihet osv, även om det är lagligt att samkönade par från gifta sig, även om vi har strikt förbund mot pistoler för allmänheten, även om vi har nödvärn, så är jag rädd.

Jag är rädd för dig, du som går där på stan bredvid mig med ditt gäng, du som är helt ofarlig, jag är rädd för dig. För jag som är en öppen gay person, som går på stan med en flickvän, håller hand och pussas osv, jag vet inte när det kommer någon och ska hata på oss.

Samtidigt som jag är rädd, så är jag inte rädd. För jag vet att jag har folk runt om mig som stöttar och älskar mig för den jag är och dem är dem enda som räknas just nu. Jag är inte rädd för jag vet att jag är stark, jag vet att jag kommer stå upp för dig, din kompis och andra HBTQ+ personer, för jag står upp för min familj. Jag är inte rädd, för jag går inte och oroar mig, över att du kommer hoppa på mig, chansen finns, men den chansen är inte ens 50/50, för du kanske inte vet vem jag är. Även om jag har en blogg, och är öppen på sociala medier och pratar öppet om min läggning osv, så är det inte ens stor chans att just jag på påhoppad och om jag blir påhoppad så vet jag att jag är starkare än dig.

Och du som cis heterosexuell person, du behöver inte oroa dig för detta, istället är du rädd för att vi ska ta över "erat" samhälle, du oroar dig och vill inte dela omklädningsrum med oss for att vi kanske kollar, men vet du vad om vi lesbiska/bi/pan fittbärare kan kontrollera oss runt om dig och kukbärare inte kan, så kanske det inte är fel på dina kläder eller din kropp som samhället säger, så tänk inte ens tanken över att oroa dig för att vi inte kan bete oss i ett omklädningsrum.

Den 12 juni 2016 i Orlando, USA, gick det in en man på en gaybar och sköt med en pistol. 49 HBTQ+ personer dog och runt 53 personer till som blev skadade. I en presskonferens som Obama höll sa han att det var en terrorism akt och ett hatbrott, MEN att dom inte kunde hitta någon koppling mellan gärningsmannen och någon terroristgrupp. Gärningsmannens pappa hade inkluderat att denna händelse inte var grundat på någon religion, utan att grunden på det var när gärningsmannen hade sett 2 män kyssas några veckor innan i Miami. Detta var ett hatbrott, ett rent hatbrott mot gaypersoner.

Under SAMMA söndag, den 12 juni, var det en kukbärare som gick in under Queer allsången som hölls efter paraden, med ett plakat där det stod "Pride är ett hot mot ett sunt samhälle" och bara en sån här liten sak kan få så många HBTQ+ personer att känna sig ilskna och obekväma, för detta är våra dagar, dessa dagar där vi sk kunna vara oss själva fullt ut eller bara lite extra.

Kukbäraren som gick in på skylten filmade detta och la upp det på sin youtube, senare hittade en kanal med äldre kukbärare, män, som gjorde en helvideo där dem kommenterade kukbärarens video och sedan sa taskiga, elaka, grova kommentarer mot oss HBTQ+ personer. De två äldre männen tycker det är okej för dem att kommentera på hur vi ser ut, på våra läggningar, på hur vi beter oss, MEN vi HBTQ+ personer som var där den dagen får inte säga emot när det kommer någon och inprincip har en skylt där det står att det är fel av oss som firar våran glädje, firar att vi vågar vara öppna med dom vi är.

Anledningen för att jag tar upp just dessa 2 händelser är för att det som hände i USA är en av de värsta mastskjutningar på länge (i USA), men inte det sista attentatet mot hbtq+ personer och det som hände på West Pride tar jag upp för att JAG och mina HBTQ+ vänner var där, vi såg allt och sista anledningen är för att det är folk som dem som gör att vi inte vågar vara öppna med dem vi är och jag är trött på det. För du ser inte oss klaga på hur cishetero människor ser ut, eller hur?

Och du som drar en slutsats varje gång du ser en människa om dens sexuella läggning eller om det är en ickebinär eller binär person, don´t even start it, för det finns inget sätt för dig att veta det säkert. Och om du gärna vill veta, FRÅGA och ACCEPTERA, ta IN informationen och SPRID den vidare. För vi är nu, vi är här, vi finns överallt.

Men det är okej att vara rädd, för du är inte ensam, det finns HBTQ+ personer runt om dig, kanske inte just i verkliga livet, men på sociala medier. Och vi står tillsammans.

Likes

Comments

VIKTIGA ÄMNEN

"Det finns bara 2 kön, fitta=kvinna och kuk=man, det andra är bara hittepå" näe, vet du va KÖN  är hittepå. 

Duvet dom som säger att det bara finns 2 kön och 2 könsorgan? Det kallas trasfobi.

Kön och könsorgan är inte samma sak, absolutley not. Och för dig som tror att det bara finns kuk och fitta, du har fel.

Det finns människor som är födda utan vagina, eller födda utan penisar, dem personerna har inte alla kromosomer som finns eller olika jämna så det ej kan bildas ett "ordentligt" underliv.

Det finns 3 könsORGAN, könsorganen bestämmer doktorn med hjälp av barnets genitalier och en kartliknande sak och det är vetenskapligt bevisat, så säg inte att detta är något påhitt.

Men däremot kön, det finns så många olika kön och frun början är det bara ett hittepå. Någon gång för längesen måste en eller flera människor att fittan skulle sitta på kvinnan och kuken skulle sitta på mannen, så egentligen skulle det kunna vara tvärtom att kuken satt på kvinnan och fittan satt på mannen, eller så kanske vi inte ens skulle ha några kön utan bara könsorgan.

För att bara ge några exempel på kön så finns det: demigirl, demiboy, tjej, kille, genderqueer, genderless, gender questioning, gender fluid, agender, transgender, third gender, bigender och pangande. Detta är som sagt bara några av alla som finns. Och ja, vissa kanske tycker detta är trams, men det finns faktiskt folk som inte identifierar sig som en kvinna, som identifierar sig som en gender fluid person.

På facebook och instagram kan jag se dagligen att folk blir felkönade, av främlingar, men jag har till och med sett folk bli felkönade av sin släkt, familj, syskon, föräldrar. Och visst det kanske är svårt attändra sig på en dag och vänja sig med dens nya pronomen och kön, men det är bättre att försöka än att ignorera det helt.

En person med vagina och mens behöver inte identifiera sig som en kvinna och en person med penis behöver inte identifiera sig som man. Men eftersom detta med att det finns fler pronomen och könsorgan kom ganska nyligen är det svårt att veta om man inte blir informerad, dock om personen säger att människan tex är, en person med vagina som identifierar sig som en agender med pronomen hin och hin har skrivit ut det på sociala medier och sagt det i verkliga livet, så ska man ju säga det den personen vill att man ska säga. Att felköna någon med pronomen hi är likadant som att felköna en kvinna som ser ut som idealet av en man, do u get me?

Jag tror inte folk som felkönar förstår hur ont de gör i en som blir felkönad, bara för att transfober inte tycker det är okej med andra kön, pronomen än dom 2 som transfober påstår finns, så är det inte okej att felköna någon som inte har dem 2 könen/pronomen.

Och ja, vi blir inte informerade eller utbildade om detta vilket gör det svårare, men alla är inte män eller kvinnor. Och ni som har ett annat kön eller pronomen och folk felkönar eller bara vägrar säga det ni identifierar er som, stäng ute dem, throw them away, dem förtjänar inte att få vara runt dig eller med dig. Och ni som felkönar medvetet eller omedvetet sluta med det genast, fråga om personens kön eller pronomen, om ni träffades genom sociala medier, kolla upp om personen skrivit det någonstans för det är INTE okej att felköna, även om det är omedvetet.

You do you and screw those who doesn't approve the true you.

until next time, live long and prosper.

Likes

Comments

Personligt, random

Frågorna är på engelska men orkar jag översätta dem, här kommer 100 random frågor som jag tänkte svara på så ärligt som möjligt!

(Skrev detta inlägget den 19 mars, men allt stämmer fortfarande exakt som jag skrivit det)

 • 1: 6 of the songs you listen to most? Ehh, Tänd alla ljus - Valborg - Pour some sugar on me - Black Cadillac - The Worrying Kind - PillowTalk -Det gör ont - La Dolce Vita - Vart jag än går - Fatta
 • 2: If you could meet anyone on this earth, who would it be?   ​Matthew Gray Gubbler eller  Jane Lynch
 • 3: Grab the book nearest to you, turn to page 23, give me line 17. "Hatcher?" she asked, and touched his arm.
 • 4: What do you think about most? gud, idk, skolan eller typ kläder kanske?
 • 5: What does your latest text message from someone else say? "nej baby du stör ej"
 • 6: Do you sleep with or without clothes on? för det mesta sover jag antingen bara i trosor eller trosor och någon av pappas gamla tröjor<3
 • 7: What's your strangest talent? jag har bokstavligen inge aning
 • 8: How long have you known your 1st phone contact? 3 år snart, tror jag!
 • 9: Ever had a poem or song written about you? hahaha, det tror jag inte
 • 10: When is the last time you played the air guitar? hahahah men gud för typ några dagar sedan bara
 • 11: Do you have any strange phobias? är typ bara rädd för clowner, är säkert rädd för ngt mer, men kommer inte på något nu
 • 12: Ever stuck a foreign object up your nose? men hahah ja såklart, när man var liten gjorde man väll det
 • 13: What's your religion? jag har ju växt upp inom kristen tro med dop och allt, jag ska ju också konfirmera mig,(men det gör jag för att lära mig mer om kristendomen också), men skulle inte kunna säga att jag är troende/tror på någon gud osv.
 • 14: If you are outside, what are you most likely doing? går, åker skateboard, sitter o chillar på en bänk/marken antagligen, lever life osv
 • 15: Do you prefer to be behind the camera or in front of it? Jag älskar ju att fota så skulle hellre vara bakom kameran, men har inget emot att vara framför kameran heller
 • 16: Simple but extremely complex. Favorite band? plain withe t's är all time fave
 • 17: What was the last lie you told? oj, jag har faktiskt ingen aning, ljuger inte så ofta faktiskt...
 • 18: Do you believe in karma? yes i doooooo
 • 19: What does your URL mean? well, det är mitt smeknamn och 4 bokstäver ur mitt efternamn
 • 20: What is your greatest weakness; your greatest strength? jag har ingen aning om vad min största svaghet är, men min "styrka" är nog att jag vågar säga ifrån, säga vad jag tycker osv.
 • 21: Who is your celebrity crush? katherine moennig eller ellen page alla dagar i veckan
 • 22: Have you ever gone skinny dipping? i don't think so
 • 23: How do you vent your anger? oj, på alla möjliga sätt, kan skrika, slå något eller ta sönder något, men jag blir inte arg lätt och när jag väll blir arg blir jag j***igt rasande..
 • 24: Do you have a collection of anything? jag har samlat på frimärken, samlar typ fortfarande hahah och böcker typ?
 • 25: Do you prefer talking on the phone or video chatting online? det beror på vem man pratar med och vad jag gör, pratar jag med någon hemma föredrar jag nog FaceTime/skype men om jag är ute så föredra jag nog att prata i telefon vanligt
 • 26: Are you happy with the person you've become? ja, änsålänge iaf, håller fortfarande på att utvecklas, som sagt är bara 15 år
 • 27: What's a sound you hate; sound you love? jag älskar skratt (tack vare mina egna skratt) och jag hatar typ pip ljud (does that make sense??)
 • 28: What's your biggest "what if"? Jag har hellre ett liv fullt av "oh well"s än ett liv fullt av "what if"s
 • 29: Do you believe in ghosts? How about aliens? jag TROR på aliens, inte lika säker på om jag tror på spöken
 • 30: Stick your right arm out; what do you touch first? Do the same with your left arm. höger arm - väggen, vänster arm - min gosedjurs-anka Pytte från Anki och Pytte barnprogrammet
 • 31: Smell the air. What do you smell? min hollister parfym
 • 32: What's the worst place you have ever been to? men gud, jag älskar alla ställen jag är på på olika sätt, men i think tandläkaren is the hemskaste ställe jag brukar vara på.
 • 33: Choose: East Coast or West Coast? west coast bc jag bor i gbg och gbg ligger på väskusten bror <3
 • 34: Most attractive singer of your opposite gender? om jag måste välja, zayn malik
 • 35: To you, what is the meaning of life? att göra dem sakerna man vill göra, leva livet fullt ut och ha roligt
 • 36: Define Art. allt är konst på olika sätt, konst är kreativiteten som vi beskriver något med, du kan vara konst, din text, din målning. what ever. art är något vackert och underbart, något som får en att tänka.
 • 37: Do you believe in luck? alltså ja halvt, det kan gå i perioder då jag tror på tur osv
 • 38: What's the weather like right now? kallt antagligen, det är mars-väder
 • 39: What time is it? 22:15
 • 40: do you have any tattoos? nej men vill ha :((
 • 41: What was the last book you read? the mortal instruments - city of bones, men just nu läser jag om Alice av Christina Henry
 • 42: Do you like the smell of gasoline? nope
 • 43: Do you have any nicknames? stumpan, vee, pinkiepie, buttercup (bc of powerpuffpinglorna), vilms, nikkilä, vilmis
 • 44: What was the last film you saw? Hanna
 • 45: What's the worst injury you've ever had? idk, när jag slog mitt huvud i en "isruta" på skolan och fick världens bula eller när jag drog ut mitt ledband i knät pga gräsplätt i skidbacken, idk
 • 46: Have you ever caught a butterfly? nej
 • 47: do you have a friend of the opposite sex you can talk to? yessssss
 • 48: What's your sexual orientation? lesbisk, homosexuell
 • 49: Ever had a rumour spread about you? yuppie
 • 50: Do you believe in magic? nope
 • 51: Do you tend to hold grudges against people who have done you wrong? ibland, beronde på vem det är och vad personen gjort
 • 52: What is your astrological sign? aquarius, vattumannen
 • 53: Do you save money or spend it? jag spenderar pengar, men ska börja spara tho
 • 54: What's the last thing you purchased? mat, i think
 • 55: Love or lust? love
 • 56: In a relationship? det är komplicerat, nja, njej, inte haffar iaf
 • 57: How many relationships have you had? 2 seriösa, men sen har jag haft förhållanden med killar innan jag kom ut, men dem var ej seriösa, var typ tillsammans med min bästakillkompis så hahah
 • 58: Can you touch your nose with your tongue? yessss
 • 59: Where were you yesterday? skolan, stan, hemma och affären
 • 60: Is there anything pink within 10 feet of you? min Nasse (nalle puh grisen) mugg från disney land
 • 61: Are you wearing socks right now? jaaaaa, burkar faktiskt sova med strumpor så
 • 62: What's your favourite animal? hund, men tycker också att valar är väldigt coola
 • 63: What is your secret weapon to get someone to like you? be myself, nä jag skulle nog säga mina skratt på denna fråga hahah
 • 64: Where is your best friend? antagligen hemma hos sig, annars vet jag inte vad han gör
 • 65: do you think anyone has feelings for you? ​idk man, kärlek är svårt att förstå sig på tbh, men hoppas det
 • 66: has anyone seen you in your underwear in the last 3 days? hahaha gud, det är inte helt omöjligt, men jag tror inte det
 • 67: What were you doing last night at 12AM? kollade på en serie tror jag
 • 68: What do you think is Satan's last name? jag har verkligen ingen aning, men det skulle vara kul om det var något jättevanligt efternamn
 • 69: Do you prefer eyes or smile? ögoooooon
 • 70: Are you the kind of friend you would want to have as a friend? alltså, ja, men skulle nog bli irriterad på mig själv efter ett tag för är så förvirrad hela tiden #/prayforvilmasvänner
 • 71: You are walking down the street on your way to work. There is a dog drowning in the canal on the side of the street. Your boss has told you if you are late one more time you get fired. What do you do? räddar hunden? vem tror du att jag är egentligen?
 • 72: You are at the doctor’s office and she has just informed you that you have approximately one month to live. a) Do you tell anyone/everyone you are going to die? b) What do you do with your remaining days? c) Would you be afraid? A) nej, inte till en början B) idk, dem sakerna jag alttid velat göra, detain vara allt från att tatuera mig till att föreläsa till att skydivea till att äta riktigt god mat c) nope
 • 73: You can only have one of these things; trust or love. man måste ju lite på den/dem man älskar och man älskar antagligen den/dem man litar på, så jag vet faktiskt inte
 • 74: What's a song that always makes you happy when you hear it? Hey there Delilah och The fresh-prince of Bel-air theme song :) kan inte välja mellan dem 2
 • 75: What are the last four digits in your cell phone number? det skulle du allt vilja veta va? :*
 • 76: In your opinion, what makes a great relationship? en relation är tvåsidigt, så man måste kunna lita på varandra osv, men man måste också kunna må bra och skratta med personen, vet inte riktigt hur jag ska förklara
 • 77: How can I win your heart? var dig själv, få mig att skratta, få mig att känna saker(känslor), få mig att må bra, stötta mig, förvirra mig inte, bc kommer förvirra dig
 • 78: Can insanity bring on more creativity? jag har ingen aning
 • 79: What is the single best decision you have made in your life so far? att komma ut
 • 80: What size shoes do you wear? 35/36
 • 81: What would you want to be written on your tombstone? "vänta va" bc säger det 24/7 hahaha, nej gud jk, jag vet faktiskt inte, något j***igt gulligt iaf <3
 • 82: What is your favourite word? va
 • 83: Give me the first thing that comes to mind when you hear the word; heart. ett hjärta?
 • 84: What is a saying you say a lot? "va" och "jag är så förvirrad" (även om det är en mening)
 • 85: What's the last song you listened to? I'll never forget you - Birdy
 • 86: Basic question; what's your favourite colour/colours? GUL och GRÅ och VINRÖD
 • 87: What is your current desktop picture? Miley Cyrus
 • 88: If you could press a button and make anyone in the world instantaneously explode, who would it be? någon människa som inte är bra för världen.
 • 89: What would be a question you'd be afraid to tell the truth on? kommer inte på ngn atm
 • 90: One night you wake up because you heard a noise. You turn on the light to find that you are surrounded by MUMMIES. The mummies aren't really doing anything, they're just standing around your bed. What do you do? drar av dem bandaget/toapappret eller vad det nu är dem har runt sin kropp
 • 91: You accidentally eat some radioactive vegetables. They were good, and what's even cooler is that they endow you with the super-power of your choice! What is that power? läsa folks tankar
 • 92: You can re-live any point of time in your life. The time-span can only be a half-hour, though. What half-hour of your past would you like to experience again? när jag träffade min bästavän för första gången<3
 • 93: You can erase any horrible experience from your past. What will it be? jag har varit med om saker jag inte tycker om att jag varit med om, men utan dem sakerna skulle jag inte vara den jag är nu, så jag skulle helst inte vilja ta bort något.
 • 94: You have the opportunity to sleep with the music-celebrity of your choice. Who would it be? Miley Cyrus eller Ruby Rose kanske, har ingen aning
 • 95: You just got a free plane ticket to anywhere. You have to depart right now. Where are you gonna go? Australien eller Machu Pichu (stavning på det??)
 • 96: Do you like someone right now? Ja, det gör jag
 • 97: Have you ever thrown up in the car? yes
 • 98: Is the glass half empty or half full? Glaset är exakt så fullt som det ska vara.
 • 99: If the whole world were listening to you right now, what would you say? "vad är vi så rädda för? vi har chansen att fixa viral samhälle, att göra så att alla blir accepterade. men vi gör det inte, varför? varför tar vi inte bort alla normer? alla ska må bra eller hur? börja acceptera, sluta ignorera och fortsätt informera. då, då kommer vi lyckas."
 • 100 : Do you get along with girls? hahah duh, obviously not (jk är en tjejmagnet, va ska man säga?)

​Jag hoppas ni har fått en bättre syn på hur jag är som person, det tog mig typ 2h att svara på dessa frågor, men det var kul och så värt det.

Guys, var er själva, det är så ni kommer långt i livet. Och om någon inte gillar er för den ni är, ändra inte på er för ni är helt f***ing perfekta som ni är. 

Until next time, live long and prosper

Likes

Comments

SKURK PERSPEKTIV

"Vad var det som hände?!?" Skrek hon ut förvirrat,, hennes röst var mörk och högljud, så den var svår att komma undan, dem röda ögonen såg förstörda ut, munnen hade inte stängt sig helt, utan var fortfarande lite öppen, som om hon skulle säga något mer.

Det började bli mörkt så man såg nästan inte hennes svarta slitna hår, som var pussat i en hög tofs. Man såg nästan inte henne alls, hon var helt svartklädd, i detta mörker var det bara hennes röda ögon som syntes.

Ibland är jag faktiskt rädd för henne, hon visar inga känslor, hon har det så kallade "resting bitch-face" som alla pratar om. Det ger en skrämmande effekt tillsammans med hennes stil, jag förstår inte varför hon är hjälten och jag skurken, det borde vara jag som är hjälten. Jag ser i alla fall ut som en, plus så är jag inte så hjärtlös som hon är.

HJÄLTENS PERSPEKTIV

Han svarade inte, men man såg att han också var förvirrad, vem skulle inte vara det efter vad som hände? Han visste inte vad som skulle hända hädan efter, håret hade lagt sig efter kampen, tårarna rann ner över dem röda kinderna från de blå ögonen. Näsan var nästan lila och läpparna stela.

"Var det ditt gäng som gjorde detta, huh?" hörde jag han säga medan han gav mig en kallblick.

"Nej, men jag antar att det var ditt gäng, med tanke på hur du ser ut nu."

Hans kläder var slitna, söndriga, håliga. Hans gäng har aldrig gillat honom, alltid när vi träffas och slåss så får jag hjälp av hans gäng, don't get me wrong, skulle lätt kunna ta ner honom själv, han är inte så jätte stark, men det är verkligen så att dem vill bli av med honom. Även om dem inte lyckas så är deras försök tappra.

TREDJE PERSONS PERSPEKTIV

Deras roller är ändrade, hon är snäll innerst inne, hon ser bara riktigt jävla hård ut. Han är tuff innerst inne, men han ser ut som en Barbie docka. Dem står och stirrar iskallt på varandra, ingen rör sig ur fläcken. Han är sönderslagen och hon har inte ens en skråma på kroppen.

*BANG* *KRASCH* *BANG*

"Vad var det som hände?!?" Skrek hon ut förvirrat, första känslan hon visat på 2 timmar. Hennes mörka röst ekade i området, det var alldeles tyst efter, inte ens han sa något.


mihihihihihi, här får ni ett smakprov av mitt försök till en karaktärsbeskrivning ;)

ttyl

Likes

Comments

Hur ska vi kunna hjälpa och rädda när vi bara backar och backar? Hur ska vi hjälpa när vi stänger in oss och inte lyssnar efter ropen? Hur ska vi hjälpa när vi väljer att ignorera?

Hur ska dagens normer och ideal försvinna, om ingen stannar upp och tänker på vad dem gör fel/rätt? Hur ska dem försvinna om äldre generationer inte lyssnar på oss? Hur ska dem försvinna om vi inte börjar informera? Hur ska dem försvinna om vi inte börjar acceptera det/dem i vår omgivning? Hur ska dagens normer och ideal försvinna om vi fortsätter fördela kön/ignorera kön/fel köna?

Jag blir chockad när jag tittar runt på ask.fm (för er som inte vet vad det är så är det en hemsida/app som man kan fråga personer saker anonymt och anonymt), då dem flesta som är med i HBTQ+ samhället får massa hat eller frågor som är så uppenbara bara om man bläddrar genom dens frågor.

Och folk som tror att vi ska kunna förändra på samhällets ideal och normer bara sådär? NEJ, vi kommer aldrig kunna förändra samhället på en dag, men att vi försöker tar oss fortfarande framåt, eller hur?

Tänk den dag då alla människor blir accepterade även om dem har en annan hudfärg, läggning, religon osv. Den dagen längtar jag till, även om det tar många år, så kommer den förhoppningsvis att komma.

Jag är rädd för vad som kommer hända om fler länder i Europa stänger sina gränser, jag är rädd för vad som kommer hända om Donald Trump får makten i USA. Jag är rädd för att vi lever i den generationen som startar ett tredje världskrig.

Jag är rädd för att inte kunna få göra dem sakerna jag alltid drömt om, jag är rädd för att bli påhoppad på för min existens. Min sexualitet är en tabu i vissa länder, jag skulle inte ens kommit in i Ryssland. Jag är ibland rädd att gå på stan med en flickvän, för vem vet vad som kan hända.

Jag har vänner som är rädda för att gå hem ensam på kvällarna, för dem vet att om något händer dem så kanske den som gjorde det mot dem inte ens blir åtalad.

Jag tror inte ni förstår hur arg jag blir på samhället, för några sekunder trodde jag att det vi var påväg till ett bättre ställe, men vi backar ju bara.

Jag vill inte att min läggning ska definiera mig som person, det finns så mycket mer än bara min sexualitet.

Jag vet inte hur många jag har hört säga att dem INTE ÄR VACKRA NOG eller INTE TILLRÄCKLIGT FIN eller JAG ÄR BARA LAGOM BRA. Jag tror inte ni vet hur ont det gör i mig när jag hör någon säga det, för ALLA är hur vackra som helst, på olika sätt, men det finns inte någon som inte har någon vackert inom sig.

Så until next time, be you.

Likes

Comments