Jag vet ingenting om dig. Jag vet inte ditt namn och jag har ingen aning om vart du kommer ifrån eller hur du ser ut. Jag vet inte hur du är som person, hur du behandlar andra eller hur du själv vill bli behandlad. Det jag däremot vet är att du precis som alla andra är en egen individ. En individ med känslor, tankar och åsikter. När du läser en mening, ser en bild eller hör någon prata tar du in det och bearbetar det på ditt sätt. När denna bearbetning sker uppstår känslor, vilka sedan leder till tankar. Därefter bedömer du det du utsatts för. Du skaffar dig en personlig åsikt, baserat på hur du kände och vilka tankar som uppstod. Då varje människa är en egen person innebär det att ingen reagerar, känner och tänker precis likadant som en annan. Slutsatsen av detta blir då att alla har olika åsikter.

Vad är då kontentan med det nyss sagda? Jo nämligen som så att du, precis som alla andra, kommer att reagera på inläggen som publiceras på den här sidan. Just du kommer att reagera på ett sätt som jag är helt omedveten om. Det du behöver veta om mig är att jag, precis som du, är en individ med känslor, tankar och åsikter. Det som publiceras på den här sidan är resultat av vad jag upplevt i mitt liv, resultat som kommit av att jag har bearbetat information och händelser på ett sätt som har format den människa jag är och vilka åsikter och tankar jag idag har. Jag har inte upplevt samma saker som du och kan alltså omöjligt uttrycka mig på ett i dina ögon korrekt sätt inom alla ämnen. Jag vet det jag vet och tänker det jag tänker. Inläggen som du kommer att läsa är alltså bara tankar från en persons synvinkel. Inte din synvinkel och inte någon annans, bara min.

Varje onsdag kommer åsikter, tankar och idéer att publiceras. Du kommer inte alltid att hålla med, så är det. Nästa onsdag kan vara din, den dagen du håller med och läser med ett leende på läpparna. Onsdagen efter kan däremot vara någon annans. Det blir i sådana fall den dagen du läser men leendet är som bortblåst. Den dagen kommer du att sucka, våndas och bli irriterad. Men när den dagen kommer ber jag dig. Jag ber dig då att låta suckarna vara drivet till det som får dig att fortsätta läsa. Att ta emot information och åsikter är alltid nyttigt, oavsett om man delar samma tankar eller inte. Att ta in och våga vara öppen för andras tankar är något man kan ha nytta utav i hela livet. Att se saker från någon annans synvinkel och inte bara låsa in sig med sina egna åsikter i något mörkt och isolerat.

Fortsätt läs. Vänta till nästa onsdag om den här inte passar dig. Kanske avskyr du nästa veckas ämne, det har jag ingen aning om. Men strunta i det. Sätt dig på något skönt ställe. Sätt på en låt du gillar eller låt dig bara fångas av tystnadens fascination. Gör dig bekväm och läs. Varje onsdag, för din egen skull.


Nästa veckas ämne: Volvo, villa, vovve.


Likes

Comments