VDB

Mitt första delmål med resan hem till Halmstad var att klippa mig och blev nöjd! så skönt med kort hår!  På torsdagskvällen passade jag på att besöka gamla dansklubben och oj vad jag saknar!

Fredagen bjöd på god middag hemma med familjen och Alex flickvän Elin. Super mysig tjej och det var kul att få träffa henne. Vi välkomnade henne in i familjen genom att spela kort: där kommer vår äkta sida fram! haha!

På lördag såg jag till att få in en fika med bästa vännen Tove i vanlig ordning! Fikan från feldts är magisk, ekologisk, inga konstiga tillsatser alls, allt utifrån säsong och billigare än espressohouse !?!?! Ett måste hemma i Halmstad! 

Tyvärr blev det en kort visit då min lilla morfar åkte till akuten... Något är definitivt fel men inte direkt livshotande. Däremot gör både ålder och hans alzheimer att immunförsvaret har svårt att tackla vanliga infektioner... Så spenderade min lördah vid morfars sida. Nu är han inlagd i Varberg och jag ber att han ska tillfriskna ❤

En både rolig och mindre trevlig vistelse i Halmstad, men sånt är livet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag pendlar 50 mil till min frisör... trust issues? haha!
Nej men jag klipper mig inte särskilt ofta och när jag gör det har jag blivit beroende av att färga! Och det vågar jag inte göra hos någon annan.
Min frisör gör inte alltid vad jag ber han om men jag har aldrig gått ut där ifrån missnöjd. En gång sa jag: "långt och brunt"... gick ut med axelkort ljust hår och var så himla nöjd!

så nu flyger jag ner för ännu en förändring!

Denna gången åker jag hem till Halmstad själv och det är alltid lite jobbigt tycker jag. Jag får spontana tankeryck kring om Joel skulle råka ut för en olycka här uppe och så ät jag 50 mil bort. Eller att jag skulle råka ut för en olycka hemma i Halmstad och han skulle behöva få det samtalet... usch! livet kan vända på en sekund..
Och när jag känner såhär för min sambo kan man ju fråga sig vilken separationsångest jag kommer ha för mina framtida barn! herregud!

Den finaste jag vet ❤

Likes

Comments

Igår blev inte alls som det var tänkt. Redan klockan 8 upplever jag yrsel men det är äntligen tenta på en tuff kurs så jag envisas med att åka till skolan! Joel följer mig till bussen och jag kan inte gå rakt längre. Han vill definitivt inte släppa iväg mig men jag är säker på att det ska gå över. Det gör det inte. Jag börjar istället må illa och gråta för jag vet någonstans att något är fel och att jag inte kommer kunna skriva tentan.... dock vägrar jag inse det tills jag sitter i bänken och inte klarar av att läsa i boken.

Det slutar i tårar. Super snälla tentavakter hjälper mig ut, kursansvarig tar hand om mig tills Joel kommer och skolan fixade taxi till karolinska.

mycket far och fläng på akuten. symptomen var svåra att sätta fingret på. Låg jag still och blundade kändes det som att man sjönk långt ner i en tempurmadrass. Stod jag upp var det som om jag var sjösjuk. När jag satt upp var det som att jag var full.

Nog va det obehagligt men när jag skickades till neurologen blev jag riktigt rädd. Med min bakgrund och gener är hjärnan vår största rädsla. Däremot klarade jag alla tester förutom balansen och efter lite övningar där man lurar hjärnan kunde hjärnan uteslutas som orsak och vi landade i kristallsjuka. Något jag blev glad för då jag direkt fick åka hem. Kristallsjuka rubbar balanssinnet och orsakar yrsel och illamående.

Igår satt jag i karusellen, idag har jag känslan av att stigit av karusellen. Lite yrsel är kvar men nu har jag lugna dagar framför mig. Jag verkar ändå fått en lindrig variant då jag redan ser framsteg.

Jag kan samtidigt inte skaka ilskan över att jag inte lyssnade på kroppen direkt... Men samtidigt är jag arg på universum att jag inte fick göra tentan. Att jag nu har en kurs efter mig och får stressa inför 2 tentor trots att jag pluggat så flitigt... Jag måste släppa ilskan och lära mig av detta, men jag är inte där än. ❤

Likes

Comments

En helg med Joels syster innebar en helg med mycket gottigheter. Första kvällen var det tacomys. På lördagen åt Joel och Sara lunch medan jag behövde stanna hemma och plugga men hängde med på kvällen för att äta planka i gamla stan! Vi avslutade helgen med fika på "Mr Cake" och vi rullade därifrån minst sagt!

Sara beställde en "red velvet croissant" och "salted caremell" tårta. Joel tog "devil chocolate" tårta och en äppelkaka doughnut. Jag tog en "sugar lick" och en "Smores brownie".... asså!!!!!!!!!!! Jösses vad gött! helt klart kommer vi tillbaks. Lite mycket folk men kanske svalnar efter de haft öppet ett tag!

Detta var minst sagt en bra helg!

Om ni inte har mycket imorgon får ni gärna be en bön mellan 9-14 att jag ska klara tentan. Det behövs tyvärr!

Likes

Comments

Ungefär så känner jag just nu!

Förhandlingen är avklarad, uppsatsen är inlämnad och från och med nu är även duggan gjord. En tenta med 40 korta frågor med 4 svarsalternativ. Fy.fan.för.den.

Jag kan svaren, jag vet att jag kan dem men alla arbetsrättsliga frågor hade 4 svarsalternativ som var snarlika varandra. Man börjar ifrågasätta sig själv och tillslut bara lämnar man in.. Nej det kan verkligen ha gått hur som helst!

hursom, tillbaka till grottan och tentaplugget för att göra stora tentan på måndag! Joel har märkt av grottmänniskan i mig under tentaveckan och humöret är svårt att försvara. Finaste går då och köper en fin bukett till mig! ❤

Ikväll kommer Joels syster Sara och vi ska äta tacos. Som jag ska äta tacos! motiverat all plugg senaste veckan med tacos! MUMS!

Likes

Comments

Vilken kanelbullehysteri! kanelbullens dag känns större än midsommar! varannan människa på tunnelbanan bar på en påse. Varenda fik och pressbyrå var full av kanelbullar! en klasskamrat jag bara byter ord med ibland bjöd på en kanelbulle! en tant på bussen började prata med mig om kanelbullens dag.
allmänt bra stämning i storstaden en sådan högtid som denna, haha! 

I övrigt står livet still. Det är tentavecka nu och då står verkligen tiden still. Varje dag ser likadan ut. vakna, plugga 4 timmar, lunch, plugga 4 timmar, middag, plugga igen, sova och sedan repetera.....
så har de 7 senaste dagarna sett ut och kommer la fortsätta tills måndag. Det är så innerligt tråkigt. Det roligaste som skett de senaste dagarna var när jag flärpshoppade!
Yup, thats a thing! tänk när ens liv inte består av att shoppa flärpar och överstyrkningspennor! mitt kap var dessa fina överstrykningspennor och en flärppenna! ... bara jag som märker att jag är i behov av något kul?

Likes

Comments

Igår blev vi bjudna till Rebecka och Alexander och man vet direkt att det blir en bra, sen kväll med god mat!
Och jag hade rätt!
Bubbel med kex och knyten till förrätt, skinkstek med rotfrukter och sås till huvudrätt och tillslut en äppeldessert på smördeg med egen colasås. Extremt gött! Återigen kom vi på oss själva förvånas över vår gemensamma vinkonsumtion även denna kväll!
Men vi fyra har trevligt iallafall, vi lämnade sällskapet halv 2 och var hemma en timme senare. Katten nedan demonstrerar morgonens tillstånd perfekt 😂

Det första jag såg på morgonen var hyresvärdens instabild på hennes pastarätt med fläskfilé och kantarellsås och jag dog.
Jag.måste.äta.den.pastan.

Så ikväll var det precis det vi åstadkom, och inte mycket mer därtill. Ingen bakfylla alls men lagom trötta efter en lååång vecka. Pastan var så extremt krämig och god att jag nu inte kan röra mig.
Nu väntar en intensiv men rolig vecka med både tentaplugg och Halmstadbesök!

Likes

Comments

Idag är verkligen en dag med praktisk juridik.

Morgonen börjar 8 med förhandling. Vi var arbetsgivarorganisation som förhandlade med en arbetstagarorganisation om huruvida anställda hade rätt till fortsatt anställning efter uppköp av verksamheten.
Det var en tuff fråga och trots att allt var påhittat blev man lagom uppjagad och lite hetsig men vi lyckades enas relativt bra inom tidsramen! jag var sjukt nervös inför hur det skulle sluta men jag tror ändå examinatorn var nöjd.

På eftermiddagen var det dags för intervju. Jag sökte nämligen tjänsten "Rådgivare" på Lawline för två veckor sedan. Som vanligt är man ute i god tid inför en intervju för att man inte hittar och sen får man stå utanför dörren några minuter för att inte vara för tidig. standard! och där och då byggs nervositeten upp!
Väl på intervjun tyckte jag inte att det gick så bra.. be mig prata om kundservice i butiksform eller restaurang, det kan jag! men ett juridiskt jobb är nytt för mig...

... just därför blev jag super förvånad när hon lyfter fram kontraktet på bordet. Jösses jag är rådgivare nu! 🎉🎉🎉

skit kul och hoppas att det passar mig!

Idag känner jag mig faktiskt GRYM om jag får säga det själv 😍

Likes

Comments

Igår var vi på John legends konsert! Det var främst på Joels initiativ och jag hade inte hört fler låtar än radioplågan "All of you" och den är ju superfin!

Konserten var magisk! Hans röst är helt otrolig och så fyllig. Låtarna kom mer till liv när skärmarna bakom honom spelade upp videoklipp på hans fru och dotter när dem hade inspirerat låtarna. Hela showen hade en äldre känsla med 3 körsångare, 3 blåsinstrument och John på flygel. Då och då bjöd han på egen dans med sin egen "hipp action". Han avslutade showen med sin låt "Glory" och Martin Luther King i bakgrunden. Mäktigt var det.

Vill även lyfta fram Joel och hur fin han är. Utan tvekan går han tillbaka till bussen när han märker att en pappa har svårt att komma ut med barnvagnen, för att hjälpa till. Han är inte den som anser att någon som står närmre ska hjälpa till utan han ser till att avbryta vad han än håller på med när han ser en sådan situation. Det är en självklarhet för många men hos Joel finns det inga undantag. Han är verkligen definitionen av omtänksam för mig. Blir helt varm i kroppen när sådana små situationer dyker upp och Joels hjälpsamma inställningar till främlingar kommer fram. ❤

En mysig kväll mitt i plugg stressen! Värt det ändå!

Likes

Comments

I helgen fick jag ett ryck och fixade entrén inför hösten. Att jag blir stolt över denna minimala åtgärd visar lite på vilken nivå mina trädgårdserfarenheter ligger på. 
Jag röjde undan de förra extremt vissna höstblommorna (japp, Jag följde inte mammas instruktioner att plantera beroende på årstid) och planterade in nya. 2 lila och en silvrig, nej mitt intresse är inte stort nog att kunna sortens namn. Haha! vara det blir fint.

Jag planterade även om min inomhusväxt , vars namn jag faktiskt kan men tappade just nu, till en större kruka då den växt (!!!).
Jag fick den i julas i en väldigt liten kruka. den var nästintill helt död efter ett tag tills  jag tog ut den från gåvan och räddade den.
jag.räddade.en.växt.
Vem trodde det om mig egentligen? Nu har den större kruka och mina förhoppningar är att kunna bilda en båge med den! Det är kul med växter när de inte dör hela tiden ;)

Nu är entrén fin inför höstens besök!

Likes

Comments