Våran resa handlar om så mycket mer än att "bara" skaffa barn. förutom att det inte går vägen så är det alla hinder runt om som gör det extra svårt tex när man ska hemlighetshålla det för sina nära. vi ska snart förhoppningsvis väldigt snart få påbörja nästa kapital och då kommer vi måsta att berätta för fler än dom som vet det nu.
tex min bror, min sambos syskon och hans föräldrar. samt kanske tillochmed några kollegor. jag skäms för att jag skäms för att berätta allt detta, jag menar det är ju inte vårat fel att det är som det är det finns inget mer vi kan göra för att det ska gå och lösa utan ivf.

såklart mitt i allt detta berättar min syster att hon är gravid. JAG blir genast inte glad, det gör ont i magen jag vet inte vad jag ska säga och klämma ut "vad kul" sedan undviker jag ämnet och vill bara skrika och springa därifrån. gör en riktig syster så? jag menar jag hatar mig själv för att jag känner känslor som jag hatar att känna. jag önskar att jag bara kastade mig över henne och gav hon en stor grattis kram. kommer nog alltid att ångra det ögonblicket. kommer nog i framtiden att ångra alla gånger jag hatat alla som blivit gravida fått barn och hunnit göra det flera gånger innan vi ens fått chansen till att hinna en gång.

du som löser ja det vill säga om du orkar läsa ändå hit efter all mitt gnäll. jag hoppas att du inte dömer mig för det jag skriver. jag skriver ärligt min känsla just som den är nu.

inatt kommer jag somna gråtande till sömns än en gång. men livet ska ta mig f*n veta att jag förtjänar att bli gravid och jag ska göra allt och lite till för att det ska hända! 👊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Måndag den 8 Februari är dagen då vi har slagit vad med varandra att inte äta godsaker på 6 veckor till att börja med.
Jag har bestämt mig att nu när remissen är skickad så ska jag gå ned i vikt för att ha största möjliga chans till att bli gravid!  Mitt mål är 9kg och hoppas kunna gå ned det innan vi ska göra ivf.

Min sambo är Sveriges största gottegris och går inte upp i vikt av något. Men han har tänkt försöka gå ned 7kg.

Jag kommer att mer eller mindre gå på kostschema och hoppas kunna gå ned med det.
I dagsläget så tränar jag ca 5 ggr i veckan. så jag hoppashoppas. 🙏 Jag ska göra allt jag bara kan.

Någon som har nått bra tips på att gå ned snabbt i vikt?

Likes

Comments

Nu har vi fått tillbaka alla svaren vi tog på vår förra träff med vår läkare.  inget fel, allt som det ska vara. Alltså du får ursäkta detta kan låta konstigt men jag skulle göra vad som helst för att ha ett fel och veta vad det är. Jag är så himla less på att springa runt i mörkret och leta.

Det positiva är att nu är remissen skickad så nu får vi vänta till vi blir kallade till ivf kliniken. Nu ska vi bara komma på hur vi ska kunna betala allt detta, jag menar det kostar ju bara ca 65.000kr tag 3 betala för 2. Ett försök kostar ca 35.000 så man "tjänar" ju på att ta paket priset om man inte blir gravid på första försöket, vilket man aldrig vet. Men det mest sjuka är att skulle man bli gravid på första och har köpt ett paket pris så får du inte tillbaka några pengar alls.

Det finns ett sätt och det är att ta ett lån via human finans och då får man låna 50.000 kr räntefritt i 5 eller 11 månader. Tycker det ändå lät helt okej om man har problem att få ihop alla pengarna på en gång. 
Vi får helt enkelt se hur vi gör när vi varit på vårat första samtal.

Likes

Comments

Jag är I. Är 29 år och min sambo T. är 30 år. Vi har valt att inte ge ut våra namn när vi inte berättat om våran resa till många av våra närmaste.

Detta är våran resa till ett syskon via ivf från början till förhoppningsvis ett lyckligt slut.

Alltid har vi pratat om många barn, minst 3st.

Vi fick vårat hjärta 2012. Självklart började vi prata och planera när vi skulle börja försöka till ett syskon.

Med vårat hjärta tog det knappt 5 månader sedan var vi gravida. Sommaren -13 började vi försöka till ett syskon och det fanns såklart inte i våra tankar alls att det skulle ta tid. När det började närma sig 1 år så förstod jag att nått var fel. Ordet "Varför" var något som ofta dök upp. Vänner och släktingar runt omkring blev gravida och fick barn.

December -14 fick vi vår första tid på en privat klinik, vi fick lämna prover, ultraljud och min sambo fick lämna spermie prov. Allt var bra. Vi räknas just nu som oförklarligt barnlösa och sekundär barnlösa.

Jag fick börja äta letrozole, tabletter för ägglossningsstimulering eftersom jag har oregelbunden mens och mellanblödningar. Men ägglossning som man ska. Jag skulle prova äta detta 6 omgångar sedan skulle vi utifrån det se vart vi skulle gå. Varje gång jag åt det var jag tvungen att åka till kliniken för att göra ultraljud och kolla hur äggblåsorna såg ut. Dom såg alltid bra ut. Efter 4 omgångar och uppehåll på 3 månader så skulle jag få göra en äggledarspolning som precis allt annat visade att allt var bra. Så jag skulle fortsätta med letrozole minst 2 omgångar till. Vilket jag gjorde men inget resultat. Fick sedan prova lutinus som är ett gulkroppshormon som skulle tabort mina mellanblödningar. Vilket det gjorde men fortfarande inte gravid. Julen -15 bestämde vi tillsammans med vår läkare att vi skulle boka tid för att skicka remiss för ivf.

Nu har vi träffat vår läkare och tagit våra sista prover innan man får skicka remissen.


Nu har resan börjat


Likes

Comments