Instagram är min grej. Jag har försökt att Twittra, att använda Snapchat och att blogga. Men efter någon vecka eller två så tappar jag fokus och faller tillbaka till hederliga gamla Instagram. Det är ett enkelt koncept, en bild och lite text. Ibland mycket text men oftast inte.
De senaste dagarna har det hänt något, vad vet jag inte men följarna har trillat in i rasande takt. Kanske har jag blivit omnämnd på något konto som jag missat, kanske har jag blivit omtalad som problematisk (dålig publicitet ger oftast ökat antal snarare än tvärtom, vet ej varför). Oavsett vad det är så strömmar folk in. Och det är kul, jävligt kul faktiskt. Det känns som jag hittat något som jag är bra på. Den känslan ska en inte hålla tillbaka, den är mäktig. Vi kvinniskor får ju oftast höra från väldigt ung ålder att det är fult att skryta, att skryt luktar illa och att vi inte ska tro att vi är något. Fuck that. 13.100 följare är fan inte piss I tell you! Och förresten, det där om att jag kanske blivit omnämnd som problematisk, det är inget som jag strävar efter och inget jag vill vara. Men i dagens feministiska klimat är det svårt att vara helt felfri, nästan omöjligt till och med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det här med att vara kvinna och vara sjuk. Har haft konstant smärta i nedre delen av buken i 10dagar nu. I tisdags sökte jag mig till gynakuten efter inrådan från 1177. Den unga tjejen som tog emot mig gjorde mig mållös. Att säga till någon som kommer in och gråter av smärta att en inte behöver söka sig till gynakuten för "minsta lilla" samt att det inte gör något om en har ont i 2-3 veckor innan en kan få en tid hos sin ordinarie gynekolog är jävligt oproffsigt, omänskligt samt förnedrande. Hon klappade mig senare på axeln och sa att jag hade urinvägsinfektion och skickade mig till en jouröppen vårdcentral. Ingen klämde på min mage och inget kollade upp min snippa.

Så efter två timmar på gynakuten begav jag mig till Kungshöjd för att sitta och vänta i fyra timmar innan jag fick träffa en läkare. En läkare som kollade på mina provsvar och sa att jag definitivt inte har urinvägsinfektion. Han klämde lite på min mage och skickade sedan hem mig med en värktablett och en uppmaning att gå till min ordinarie vårdcentral dagen efter. Jag grät mig till sömns pga smärta.

Nästa dag satt jag i tre timmar och väntade på att få träffa en läkare. Han sa direkt att de inte kan göra en gynekologisk undersökning då de inte har något ultraljud (det spännande här är att läkaren från kvällen innan även arbetar på vårdcentralen jag är listad och därför såklart visste om avsaknaden av ultraljud). Jag fick en remiss till GYNAKUTEN. Svor för mig själv och åkte sedan dit för att ä n t l i g e n få en undersökning. Hahahahaha. Där fick jag inte. De skulle inte prioritera mig då min smärta inte ansågs akut. Jag fick välja på att sitta där i hundra timmar eller få en fast tid på kvinnokliniken dagen efter. Jag valde den fasta tiden dagen därpå och åkte hem för att ännu en natt gråta mig till sömns pga smärta.

Dagen därpå gick jag med spänstiga steg och solsken i blicken (usch vad jag ljuger) till Kvinnokliniken. De var ju såklart försenade. Fick vänta en timme och började sedan grina okontrollerat när jag väl skulle upp i helvetesstolen. Har vissa trauman av gyn men det tar vi en annan gång. De kunde inte se någonting som var fel. Gynekologen körde runt med ultraljudsstaven i en halv evighet för att inte missa något. Men nope, nepp, nej, inga fel i fiffi. Fick en remiss till akuten.

På akuten befann jag mig i fem härliga timmar. Ett finger i röven fick jag, vet inte vem det var mest synd om, mig eller läkaren. Hon fick iofs betalt. Blev röntgad, och den där omysiga kontrastvätskan som sprutades in i mitt blod gav mig känslan av att jag kissade ner mig (det gjorde jag dock inte). Min diagnos lyder: En barnsjukdom som heter Körtelbuk. Körtlarna svullnar i buken istället för på halsen som de kan göra vid en vanlig förkylning. Blev hemskickad med ett recept på Diclofenac.

Jag googlade såklart sjukdomen. Den sätter sig på höger sida, jag har ont i vänster. Den brukar ha gett sig inom fem dagar, jag är nu inne på mitt tionde dygn som sagt. Jag känner rent spontant att de gett mig en felaktig diagnos och tänker därför söka hjälp på annat håll i morgon.

Nu ska jag grina mig till sömns igen. Godnatt.

PS. På två dygn befann jag mig på sex olika vårdställen i sammanlagt 17 timmar och fick betala för varje besök.

Likes

Comments

Kan vi ta en minut och tänka på alla gånger ni män säger att ni inte känner någon som någonsin skulle behandla en kvinna illa. Ni som påstår att ingen av era vänner eller ni själva någonsin sagt något sexistiskt eller objektifierande till en tjej. Efter den här minuten vill jag att ni rannsakar er själva.

"snygg röv" "du är så sexig att jag vill äta upp dig" "jag skulle lätt knulla dig" och så vidare i all evighet. Vi kvinnor är inga objekt eller föremål, vi är människor. Personer med känslor.

Ni måste fatta att det är vanliga snubbar som Kalle, Bertil och Sixten, samt ni själva. Det är ni som är männen som behandlar kvinnor illa. Och kanske har ni blivit förbannade någon gång, kanske har ni råkat gå över gränsen lite väl mycket. Men det var ju bara en gång, så det räknas ju knappt. Jo det räknas. Det ligger hos er alldeles vanliga män att börja behandla kvinnor med respekt. Skärp er nu och sluta tro att det bara är sinnesrubbade kukbärare som är de ansvariga.

Likes

Comments

Det här med kvinnor som inte stöttar andra kvinnor. Vad är det om egentligen? Jag vågar påstå att även det har sin grund i patriarkatet. Mannen är normen i samhället och vi vill vara en del av denna norm. Och när vi vill det så beter vi oss ibland oerhört ologiskt. För hur kan det vara lättare att säga till en kvinna att hon överdriver än att säga till en man att han beter sig olämpligt? Varför lägger vi över ansvaret på kvinnan som vågar stå upp för sig själv, varför säger andra kvinnor att den kvinnan gör fel? För mig är det obegripligt. Jag är inte en sådan person. Jag skulle aldrig vifta bort en medsysters åsikter som idioti. Jag har själv fått backa i många diskussioner där jag som vit ciskvinna inte har tolkningsföreträde. Jag har varit dålig på det vissa gånger och det är något jag verkligen jobbar med. Men jag skulle inte backa för en mans åsikter i en kvinnofråga. Aldrig.

Likes

Comments

Hej men nej. Säg inte grattis till kvinnor idag. Och om ni ändå gör det, backa om ni får negativa reaktioner. Jag pratar om ALLA kvinnor, inte bara vita cisdamer, för vi får inte glömma att en kvinna är så mycket mer än en person som föds med en snippa.
Enligt mig så är den här dagen till för att uppmärksamma förtryck mot kvinnor, att lyfta upp frågor som rör kvinnor och för att få till en förändring. Jag har själv haft en tröttsam dialog med flertalet av mina arbetskamrater idag som vägrar ta till sig av min kritik. Det gör mig otroligt arg när män kommer klampandes och anser sig ha rätt att tala om för kvinnor hur vi ska reagera när just män diskuterar kvinnofrågor. Ser du dig själv som en man? Håll då tyst, backa, lyssna och lär.

Likes

Comments