Header

Tyvärr kommer jag att sluta blogga här då jag inte finner tiden för 2.. :/

Finns här: WWW.nouw.com/teames

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lisa & Tuzla

Hej alla!

Idag var jag i stallet med Julia (hon har också häst i samma stall som mig o Sofie)

Vi började med att ta in hästarna och borsta dom o då märker jag att Tuzla har en fästing på undersidan av huvudet och jag försökte ta bort den men den satt som sten så den fick sitta kvar.. Hon hade en stor knöl och det varade och blödde från såret.. Men som tur var fick jag veta att det inte var så farligt!

Sen skrittade vi lite i paddocken och det gick hur bra som hälst o hon var jätte duktig! Efter ridpasset tvättade vu hästarna med vatten för det var sååå varmt ute idag!

Jag hade dock lite otur först går jag emot en grästrimmare så skar upp benet sen sätter jag mig i bränässlor o sist men inte minst så får jag en snärt av Julias häst svans 😒 O för några dagar sen blev jag biten av min pojkvän i benet..

Hoppas i allafall ni haft en lite bättre dag än vad jag har haft så hörs vi


Likes

Comments

Lisa & Tuzla, Vardag, Träning

Hej på er!

Idag var jag först på möte på BUP vid ca 10:00 och där pratade vi lite om medicinering och vi kom fram till att jag ska få antidepressiva att testa ett tag nu :)

Som ni kanske inte vet så har jag varit deprimerad ett tag och haft ganska mycket ångest över skola och framtiden osv kanske skriver mer om det i ett annat inlägg om det är någon som vill läsa om det :)

Men iallfall efter mötet var jag hemma en timma o sen åkte jag ut till stallet för en tjej vid namn Lina kom ut och skulle kolla lite på Tuzla..

Hon fick även en akupunktur behandling för att få henne slappna av lite mellan korset o ländryggen då hon är väldigt spänd där..

Hon sa även att hon ev. har en förlossningsskada då hon haft ganska många föl o därför har hon gått konstigt o varit spänd :)

Fick även lite tips hur jag ska få henne att sätta under sig och övningar på hur jag ska stärka området mellan korset o ländryggen 

Nu vid kl 18:00 ska jag o min kille bli fotade av Sofie vilket ska bli jätte kul.

O imorgon ska tuzla verkas

Likes

Comments

Ebba & Sleeping Fox

Hej!

Alltid tyckt om tisdagar innan, vet inte vad som blivit fel när jag vaknade i morse. Eftersom jag somnade tidigt igår så vaknade jag lika tidigt. Jag hade tydligen sovit klart vid klockan 4, försökte somna som men det var hopplöst. Försöker komma tillbaka i någon typ av rutin, slarvat med att sova på nätterna den sista tiden och måste försöka vända tillbaka dygnet. Inget som är lätt men jag jobbar på det.

Ingen Rävis idag, jag ska åka med en kompis och hennes unghäst på lite hoppträning. Synd att jag inte kan åka eftersom det skulle bli hyfsat väder idag, hoppas det håller i sig till imorgon. Kort uppdatering för klockan är fortfarande för tidigt för att ens försöka tänka.

- Ebba

Likes

Comments

Ebba & Sleeping Fox, Vardag

Hej!

Ännu en extremt grå och dryg dag, mest på grund av vädret och inte dagens händelser. Dem om något fick mig på bättre humör. Kände mig ganska otaggad till allt när jag klev upp i morse. Kallt och eländigt i lägenheten och att bädda ner sig under täcket lät mer lockande än att behöva stiga upp, men jag klev upp tillslut. Inget jag var glad över för stunden men jag var ju tvungen. Skulle möta en tjej för att bli ett par benpaddar rikare. Nu så är det dags att lära sig linda häst ben, höhö! Billigare att köpa på sig lindor än de där dyra skydden jag vill ha, eller någon soom har ca 2000:- den kan bidra med?

Dagens höjdpunkt var att åka till stallet och träffa min lille röding. Ingen ridning idag utan bara massor med stallpyssel och mys. Hästarna har varit inne inatt, så mocka boxar var det som gällde idag. Inget som har hänt på den sista tiden men jag klagar inte allt för mycket. Skönt med lite omväxling. Passade även på att pusta lite utrustning idag eftersom jag kände att det verkligen behövdes. Hann inte med tränset utan jag fixar det på onsdag istället. Sedan återstod det bara det obligatoriska häst och mule gosande. Räven börjar se ut som en sommarhäst äntligen, lite vinterpäls snart men den ramlar snart av. 9 olika borstar senare var vi klara. Finns inget mer behagande en att se hästen skinande ren.

Sitter nu hemma i den kalla lagenheten och har ingen känsel i mina fingrar. Känns som vinter inomhus, frös mindre om mina fingrar nör jag var i stallet, så det säger väl mycket redan där? Hunden har däckat efter våran cykeltur över halva stan och det känns som jag gör något liknande snart. Sägen låter väldigt lockande just nu. Förresten hörni, här nedanför kan ni delta i våran GIVEAWAY! Glöm inte att vara med och tävla om ni vill vinna ett super fick schabrak från Hööks värde 200:-


- Ebba

Likes

Comments

Tankar

Hej!

Jag hittade ett inlägg på en av bloggarna jag följer och blev så inspirerar att jag var tvungen att dela det med er.Kommer alltid vara en text som ligger mig varmt om hjärtat. Hon som skrivit inlägget heter Alicia Ljung och finns här -> http://nouw.com/alicialjung

Direkt länk till inlägget -> http://nouw.com/alicialjung/ett-utbildningsmaterial-22809579

Efter att ha befunnit mig i bloggvärlden ett tag och kommit över hästbloggar på alla nivåer finns det nog inget ämne som är mer omtalat som ridskoleekipage vs privatryttare, lösdrift vs box eller ridhäst vs rid travare. Jag lovade mig själv då att aldrig bli en av dem utan hålla mig utanför den åsiktskarusellen då jag känner att det bara utvecklat ett kaos i kommentarsfältet utan att grunda sig i något vettig baktanke. Men, i somras väcktes många tankar angående rid travare när jag hade Million hemma i träning och sen dess har ämnet liksom levt kvar i hjärnan att jag nu, trots allt, gett mig in på ett inlägg för att jämföra rid- och travhästen med varandra.

Att börja med så är min egen upplevelse kring det hela är att vi rid folk, framförallt om vi har ett behov av att hävda oss, gett rid travar-ekipage onda ögat. Men varför? För även om de kanske grundar sig i obalans och dess mindre goda förmåga och lätthet, så sticker de båda ut och drar till sig allas blickar - egenskaper man vill ha hos en häst. Sen är jag en sådan person som unnar och ser upp till personer som har en positiv inställning och kämpaglöd, oavsett vilket material de sitter på. Det värmer i mitt hjärta varje gång jag ser en frysmärkt häst få sprida glädje, älskas och verka under en ryttare. Förstå vad mycket häst OCH ryttare har att lära sig av varandra...

Jag tänker, en häst som varken är byggd, avlad eller påtänkt att dansa innanför ridhusets väggar är ju isfall i behov av ofantligt mycket stöttning - precis som vilken annan häst som helst, egentligen. En travare som kommer direkt från travbanan kan inte bära sig, hålla sin egen balans och rytm på en så liten yta som hörnet av ett ridhus om den inte har tillräcklig mycket stöttning, utan då faller allt isär. En avlad ridhäst kan däremot dölja sin obalans och behov på ett helt annat sätt som jag tror gör att vi ryttare inte tillmötesgår med samma respekt, överseende och ödmjukhet. Besitter man inte en rymdkänsla att man känner obalansen och kopplar det med brister i ryttarens inverkan är en ridhäst desto svårare att komma till insikt på. Den är lite mer som att simma i 50 shades of grey till skillnad från en travare, vilket skapar nonchalans på hästryggen. Och jag känner, en travhäst är inte till för dem som inte har ekonomiska förutsättningar eller dem som inte är som alla andra - travhästen finns där för den som vill bli en jäkel på att rida! Den kanske inte skördar på tävlingsbanan, men frågan är vad man kommer längst på; att samla rosetter och ära i början av karriären eller bygga upp en stabil grund, skapa en verktygslåda, få erfarenhet och känsla att använda sig av i framtiden. Det sistnämnda tror jag är vad som är mest givande. Att våga gå the hard way och bli skicklig på det man gör.

Såg ni på artikeln på Hippson om ridtravaren som hoppade 110 och tävlade dressyr upp till och med MSVB? Jag tror många, inklusive jag, fascinerades av den resan ryttaren gjort ihop med sin häst, för att den i grund och botten härstammar från travbanan. Förstå vilken erfarenhet hon bär med sig efter dessa år, den tjejen tror jag mycket väl är ett beridar-ämne. Skulle jag själv välja ryttarhjälp till min egen häst skulle jag helt klart vara riktigt nyfiken på hon/han som utvecklas med sin travare än någon som med låg självkänsla spyr ur sig sina erfarenheter men som äger eller rider en ridhäst. Ödmjukheten och lyhördheten inför hästen som individ är vad som står högst på min lista och det tror jag att våra travhästar är en stor bidragande faktor för. Själv lärde jag mig en hel del av att träna Million, trots att det bara var över en sommar. Insikter som jag idag har tagit med mig upp på Remmie och alla andra hästar. Helt ärligt, så har tanken faktiskt slagit mig om jag framöver ska satsa på att skola om en travare bara för att jag vill åt den erfarenheten då jag tror det skulle vara en investering i mig som ryttare. Våra travisar är ett utbildningsmaterial!

Likes

Comments

Lisa & Tuzla, Lisa & Tuzla, Lisa & Tuzla

Hej!

Som rubriken lyder är jag ledsen för att jag varit fruktansvärt dålig på att uppdatera här.

Inte hänt så mycket på senaste så har inte haft något att skriva om :/

Men i allafall...

I helgen har jag inte gjort mycket alls utan typ bara varit i stallet o pysslat om Tuzla, har även lärt henne ett nytt trick, som ni ser på bilderna nedanför alltså lyfta hoven på komando :) 

Inte helt klara med det en men vi övar och det går bättre o bättre 

Likes

Comments

Lisa & Tuzla

Hej alla!

Nu är jag hemma igen efter utsläppet, det gick super bra.

Det första hästarna gjorde när vi släppte vad att sänka ner huvudet o börja äta, själv hade man ju velat få med lite action på bild men det tyckte inte hästarn.

Efter utsläppet åkte vi hem och när vi åker förbi sommarhagen så springer hästarna och har sommar feelings. O jag som ville ha det på film det fick jag ju inte.

Så ni får nöja er med lite bilder där dom står o äter.

Imorgon vet jag inte hur planerna ser ut men hoppas på att det blir en sväng till stallet iallafall.

Ha det bra allesammans

Likes

Comments

Lisa & Tuzla, Lisa & Tuzla, Lisa & Tuzla

hej!

Just nu ligger jag o solar o bara tar det lungt så jag tänkte varför inte uppdatera er lite.

Idag släpps hästarna ut på sommar bete kl:16.30

Idag kör pappa mig till stallet så jag hinner vara med på utsläppet för att mamma ska iväg med min lillasyster på utflykt o idag skulle mamma även ringa hovslagaren så att det blir gjort någon gång.

Sen har jag väll inte så mycket mer att säga.

Uppdaterar efter om hur det gick med utsläppet och så kommer det även upp bilder..


Likes

Comments