View tracker

Hej!

Nu var det väldigt längesen vi skrev och jag (Miranda) tänkte ta tag i det för jag sitter på en väldigt tråkig lektion! Sen vi skrev sist har Ducky fått ett nytt träns, PS High jump, Vilket hon funkar lika bra som på pullar, Hon har även fått en ny förbygel också den från PS, High five förbygeln! Den funkar super! Jag har köpt freejumps i rosa, och Sparar till de nya veredus carbon gel color edition i ! Ducky har haft ett otäckt sår som var tänkt att sys men vi ångrade oss och det har läkt bra och hon stod 1 vecka sen gick vi promenader och sen red vi som vanligt! Men senaste gången vi löshoppade så hoppade Ducky 120 oxer! Väldigt duktig som vanligt, och vi prövade på grind men den var väldigt läskig så det slutade med att jag fick hoppa före och efter det funkade det bra! Perry hoppade 150! Hon samarbetade bättre än vanligt och vi slapp hovar i huvudet hehe. Jag har prövat sporrar på Ducky och det fungerade super! Hon gick på tygel även i traven och höll traven över bommar och inte lika spänd och nervig! Jag kan väl berätta lite om Agnes och Stårsas senaste hoppning för den gick väldigt bra och flöt på, det hoppade plank, kombination och sista hindret i slutet av kombination låg på 110 på slutet, och de testade även hinder på snett igenom linjen! det var lite vingligt i början men blev stabilt i slutet! Jag vet inte om det blir så mycket uppdatering på ett tag nu men vi ska vara där hela jullovet så då blir det mycket uppdatering!

~MirandaDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! I mitt första inlägg tänkte jag göra som Agnes och berätta om Ducky! Jag kan börja med att säga så alla vet att jag kommer skriva Ducky och Agnes stavar det Duckie! Iaf så heter Ducky, Lucky Duckíe och är en travare född 25 juni 2007! Hon tävlar fortfarande i trav men inte mycket och inte så satsigt.... Första gången jag såg Ducky var gången efter Agnes och Ebba (den tredje som rider ibland hos travarna) hade ramlat av Stårsa och Perry, jag ville rida Ducky men Edward sa att hon var galen och inte gick att rida för hon var FARLIG så då fick jag rida perry, det gick bra men hon var inte personlig och alldeles för stor för mej som gillar små ponnys eftersom hon är 1.70.... efter ett par veckor tänkte jag att jag iaf skulle börja jobba Ducky från marken, och eftersom hon är en så osäker och speciell häst var det inte enkelt... men efter kanske 3 månader började hon lita på mej och vi tränade ordentligt! Ducky har en speciell rygg som är JÄTTE känslig så nån sadel har varit omöjlig att hitta så när jag började rida henne red jag barbacka... Jag ramlade av många gånger men det gick framåt! Efter ett tag började vi fundera på hennes mun eftersom den är sjukt känslig, så vi testade hackamor men då insåg hon att hon kunde bocka utan att nån tog tag i munnen så det slutade inte så bra... Men vi har testat 1000 tals bett och nu insett att nova bettet är bäst tillsammans med ett pullar träns med anatomiskt nackstycke! Nu har vi även en sadel som passar om man har fårskinnspadd, förbygel, och gel padd! Enligt mej är hon den bästa PONNYN (hon är bara 1.46 i mankhöjd) man kan ha ven om hon är galen!

~Miranda

Likes

Comments

View tracker

Hej! I mitt första inlägg här på bloggen tänkte jag berätta lite om Stårsa.

Stårsa Star aka Stårsa är en varmblodstravare som numera är en varmblodsridtravare! Hennes namn betyder busig stjärna och det passar henne utmärkt. Hon är nu pensionerad, men vann totalt fyra amatör lopp under sin karriär. Hon ägs av min farfars bror och bor i utkanten av Norrtälje. Stårsa föddes i Maj 2001 och är nu 15 år.

Själv har jag ridit och tränat henne sen hösten 2014. På den tiden har vi hunnit lära oss mycket av varandra och så småningom ska vi väll också komma ut och tävla! Första gången jag såg henne var jag så liten att jag inte mins något, men andra gången mins jag desto mer.

-Jag vill rida den där bruna! Hade min kompis sagt och trots att "den bruna" skulle vara lite svårare än den mörkbruna så blev det som hon ville. Allting gick bra tills vi skulle försöka gallopera. Det var nämligen så att vi red utomhus på travbanan och våra hästar kunde inte tänka sig något annat än att tävla med varandra där! Så den ridturen slutade med en avramling för min kompis del och ett häst byte för oss båda. Nästa gång vi skulle rida på min farfars brors tokiga hästar så blev det min tur att hoppa upp på "den bruna", det var helt enkelt då jag fastna för den vackra, ädla springaren!


~Agnes

Likes

Comments