Idag var de programridning för Ingrid på MRF. Jag red själv LC:1 & Linnea LB:1.

Ponnyn var lite spänd då de prasslade mycket bakom sargen & vågade inte riktigt gå förbi det hörnet.
Men programridningen innebar att man först red pogrammet & så kommenterade domaren live. Sen pratade man lite om vad man ska tänka på osv & sedan red man det "riktiga" pogrammet.
Jag hamnade på ca 58,5%. Vänstergaloppen gick helt åt skogen och vi travade igenom hela den galoppen. I högervarv därimot skrapade vi ihop en 7.5. Vilket var ett av de högsta betygen vi fick. I den fria skritten länger Babe så mycket på steget & börjar slå i skona men de gör hon alltid endå (på uteritt osv) så de blev en 4 där.   Målet iår är att rida en LC:1 med över 60%.

Linneas LB:1 tyckte jag såg väldigt bra ut & jag tyckte Linnea red bättre än vad jag gjorde men hennes procent hamnade på ca 57.5% Roligt att se att man på så kort tid 2.5 V kan rida en häst så pass bra.

Imorgon taggar vi om för hoppningen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag skrittade jag och Linnea ut på Maistro & Babe. Babe var jättepigg och Maistro hamnade mest på efterkälken. Härligt även fast de blåste så linnea trodde hon skulle blåsa av Maistro.

Jag & Linnea provade/tränade även på att Knoppa Babes man då vi bestämt att ha den knoppad imorgon. Efteråt när vi släppte ut dom såg de ut som Babe skaffat sig tant frisyr. Haha.

Likes

Comments

Idag blev de dressyr. Lite stel i galoppen i början men rullade på fint när hon satt igång allt.

Tränade på galopplängningen på settigenomen har Babe haft problem med i vänster varv. Hon har lixom galopperat halv & sedan börjat slängtrava. Idag satte hon det på sista försöket. I andra varvet går de hur bra som helst.

Sen körde linnea några övningar som jag inte riktigt förstog. Man skulle typ rida på en 8-volt. Och sedan varje gång de korsades byta gångar mellan trav & galopp. (Väligt rörigt för mig då) Tränade oxå på trav halt trav mellan 2 bommar med ca 1 häst emellan lite mer.

Har även bestämt helgens outfits.

I hoppningen är de lila som gäller. Lila shabrak, svarta benskydd & silvrigt pannband. Jag själv ska ha vita (även fast de ä Pay'n Jump bara, använder dom annars aldrig) ridbyxer & en lila flecce.

I dressyren blir de marinblått. JH shabrak med marinblått CH pannband (är ljusare än på bilden). Till ryttare blir de marin JH kabelstickad tröja med vita ridbyxor.

Hackamore kommer användas båda dagarna. Men hoppsadel söndag & dressyrsadel på lördag. Super taggad men nervös.

Likes

Comments

Idag blev de en mysig barbacka tur på runt 4 km. Ponnyn var jätte pigg & reagerade på att pölar blänkte då solen lyste. Skrittade mest men tog 1 galopp i skogen. Hon kändes väldigt fin.

Vi är iaf nu anmälda till LC:1 på Lördag & 70 (LE) på söndagen. Jag är super taggad men oxå nervös. Hon har ju aldrig (vad jag vet) sett varken dressyrstaket eller dommarbord. De är ju i ridhuset satt förhoppningsvis sköter hon sig bra.

70 käns bra. De var de vi slutade på förra året & vi hoppade 60 på KM satt förhoppningsvis går de bra.

Likes

Comments

Igår hoppa jag lite med Babe eftersom jag ramlade av på senaste gången. Och i helgen är de ju P&J & då är de ju bra om man känner sig trygg. Vi hoppade iaf lite räcke.

Babe hoppade räcket jätte bra i högervarv tills ca 80 då hon inte riktigt vek upp ena frambenen. Så vi hoppade de 2 gg men vi rev så vi sänkte. Och då gick de bra. Sen skulle jag hoppa i vänster varav. Samma galopp som jag ramlade av i. Babe stannade gång på gång. Tillslut när vi lagt ner de till 50 kryss hoppade hon och sen hoppade hon 50 räcke.

Bara för att Babe skulle få lite mer självförtroende så löshoppade vi lite efter. Gick bra Ponny hoppade ca 80 i trav. Alltså hon travade & hoppade 80. Duktig ponny. ♡

Sen red Linnea lite & tränade på sin galopplängning & provade även att rida lite i halsring gick bra. Jag har provat ca 7 gg att rida i halsring med blandade resultat.

Summerar dagens pass som bra i början & slutet & med lite osäker häst & ryttare.

Likes

Comments

Idag var de dressyr som stog på schemat för Babe. Skrittade upp barbacka & sen slängde vi på Linneas dressyrsadel. Den är lite liten i sitsen för mig men funkar.

De enda är att jag inte är van att ha så raka men så jag får typ träningvärk. Haha.
Både jag å Linnea red programridning. LC:1 respektive LB:1. Vi tränade oxå på speciella delar av pogrammet. Såsom galopplängning & halt till trav. Idag blev de ganska mycket galopp då ponnyn var väldigt pigg för att vara på ridbanan.

Vissa delar av passet är jag inte alls nöjd med min ridning & vissa korta stunder fick jag till det. Ponnyn glänste som vanligt även om piloten blev lite förvirrad ibland.

I helgen har matfors 1 pay'n Ride & 1 pay'n Jump. Hoppningen tänkte jag starta 70 (LE) & i dressyren vill jag starta en LC:1. Så planen ser ut så just nu men kan ju ändras under veckans gång.

Likes

Comments

Idag hoppade jag & Babe lite ute på vägen då hon inte är så pigg på ridbanan men ute är hon ett krutpaket. Funkade bra.

Skulle hoppa lite oxer då de varit fattigt på såna iår. Och näsa helg är en pay'n Jump på 70 cm inplanerad. Så jag ville testa 70 oxer. Gick bra nästan alla sprången tror de blev en 5 språng på 70. 2 språng tachade vi bommen på och 1 blev perfekt och ett språng tugga jag grus.

Vi kom emot hindret och kommer lite fel så Babe väljer att hoppa första delen av oxern och stannar sen med frambenen emellan oxern så jag hoppar bakbommen själv med Babes träns. Så jag har för första gången lyckas  tränsa av en häst i en avramlig. Babe stog stilla & Linnea tränade Babe igen då jag först inte kunde röra armen då jag landade på den & sträckt nån muskel.

Så jag gick runt med Babe & hoppade sedan  50 oxer nått språng.

Likes

Comments

Idag har jag & Linnea fotat alla ponnyer med lite fjädrar.

Chanel & Linnea fotades i Chanel sjukhage. Blev några söta bilder. Bella tog vi några kort på ridbanan.

Maistro & Babe fotades framför lite påskfjädrar vi satt upp.
Babe hade tagit sig en ordentlig rull innan eller ja flera stycken. Hon har smutsig från topp till tå. Stog i mins 1 H och bara borstade. Maistro är ju skimmel men brukar sällan rulla sig så ordentligt som Babe gör. De enda är att han får pissfläckar i pälsen som inte går bort om man inte duchar eller använder nått mirakelmedel. 

Efteråt red  jag och Linnea ut en kortare tur på 4 km. Maistro var pigg men Babe låg före honom endå. Babe var även på väldigt bra humör. Inte sur en enda gång. 
💘

Likes

Comments

Tror jag ska börja ta upp dehär med bloggande nu. Orkar liksom inte skriva en bibel på instagram om vad jag gjort då de känns som inge läser dom. Jag själv läser sällan de texterna.

Iaf så red jag dressyr barbacka. Jag orkade inte ha sadeln & Babe är mycket piggare just nu då vi haft en liten period utan sadel. Hon har även protesterat i galoppfattningarna på planen vilket hon slutat nästan helt med. "Attackerar" man henne stannar hon till. Attackaera menar jag liksom fatta galopp utan förvarning. Men i övrigt känns hon fin i dressyren.
Hoppningen är hon inte så på i när vi rider på plan men ute & på Näset-träningarna är hon hur fin som helst.

Men tillbaka till dressyrpasset. Jag började med att värma upp i alla gångarter på ett lite större voltspår då halva ridbanan är jätte blöt & kladdig. Sen jobbade vi på rakt spår i en port & sedan ut i skänkelvikning. Ibörjan travade hon bara raktfram & vi höll på att rida på Linnea. Hon märkte typ inte vad jag ville. Efter ett tag gick de bra men ibland blev hon förböjd eller så smet yttrebogen ut.

Eftersom jag & Babe troligtvis ska "debutera" dressyr  LC:1 på en pay'n Ride.  Tränade vi på trav direkt efter halt & trav x antal skrittsteg och sen trav direkt.  Funkade  bra. Blev lite galopp volter oxå. Men hursomhelst är jag nöjd med dagens pass.

Eftersom Linnea troligtvis ska rida LB:1 fick hon oxå rida lite barbacka. Men eftersom de känns som att sitta i en soffa barbacka på hennes häst och Babe är jätte spetsig skrittade hon mest.
(Jag tycker Babe är jätte skön att rida barbacka på dock tror jag de är för att jag är van)

Likes

Comments

Idag började jag med att rida ett barbacka dressyrpass på sidepullet. Babe var fin och de blev mycket galopp och trav. Formen var okej och traven blev bra samlad ibland. Jag avslutade med att rida i damsadel. Jag ska troligtvis vara prinsessa på maskeraden på hästrallyt och då vill jag rida i damsadel. Alltså Babe kommer bli en sån fin prinsesshäst.

Efter de "hopptränade" vi Maistro. Linnea började henne gick de bra för i höger varv men dom kom fel hela tiden i Vänster varv (detta är då på ett 40 kryss). Nu är ju Maistro ganska grön på att hoppa (vad jag vet iaf) så vi hoppade bara krysset.
När jag hoppade så gick de bra för oss i vänster varv men vi kom fel i höger varv så de blev tvärtemot. Han var iallafall jätte duktig.

Kram♡

och nej jag red inte utan hjälm utan tog bara av mig den när vi fotade :)

Likes

Comments