Idag började jag med att rida ett barbacka dressyrpass på sidepullet. Babe var fin och de blev mycket galopp och trav. Formen var okej och traven blev bra samlad ibland. Jag avslutade med att rida i damsadel. Jag ska troligtvis vara prinsessa på maskeraden på hästrallyt och då vill jag rida i damsadel. Alltså Babe kommer bli en sån fin prinsesshäst.

Efter de "hopptränade" vi Maistro. Linnea började henne gick de bra för i höger varv men dom kom fel hela tiden i Vänster varv (detta är då på ett 40 kryss). Nu är ju Maistro ganska grön på att hoppa (vad jag vet iaf) så vi hoppade bara krysset.
När jag hoppade så gick de bra för oss i vänster varv men vi kom fel i höger varv så de blev tvärtemot. Han var iallafall jätte duktig.

Kram♡

och nej jag red inte utan hjälm utan tog bara av mig den när vi fotade :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Börjar med att säga att detta är en underbar häst så att alla vet.

Idag var de som sagt P&j på Matfors RF.Jag och Babe skulle hoppa 40 & 60 cm. Vilket innebar att jag och Babe skulle göra våran utomhus debut på 60 cm.

Det börjar dåligt men sen kommer det bra. Så ja de börjar med att pappa fastnar i massa bilköer från jobbet och blir 30 minuter sen så vi inte kommer iväg förens kl 5. Chanel gick på hyfsat bra efter ett tag och Babe bara klampade på men gick ut mot sidan där pappa stog så hon gick på rakt. Sedan är ju Hassela vägen under ombyggnation så de går och köra typ 20 km/h där med transport så då tog de lite längre tid.
Men jag och Linnea lastade ur hästarna och gjorde iårdning dom, sen red vi fram och Linneas första start var på G. De gick bra för henne. Sedan gick vi 2 upp och båda hoppade fram inför 40 cm. Linnea startade före mig Chanel studsade efter hinder nr 6 så hennes sadel gled annars var de en fin ritt.
Sedan var de dags för min första runda. (Eftersom vi blev lite sena hade banan stängt så vi kunde inte gå den utan vi var tvungna att lära oss den utan att gå banan) så jag hade inte koll på vilka svängar jag skulle ta ut osv. Men de gick bra och vi nolla den klassen.
Sen gick linnea och tog av Chanel sina saker och jag gick upp till framhoppnigen för att hoppa några språng på 60 cm.Hon var lite trött men hoppade jätte fina språng. Sedan gick vi ner till banan. Jag var först ut i 60 cm och de kändes bra.
När jag fick startsignal så gick jag inte riktigt igång Babe så språnget över 1:an blev lite knackigt. Men resten av banan gick hon som på räls och har så fin. Så vi nollar även 60 debuten. Älskar denna underbara häst.

Sedan gick de även bra när vi lastade dom igen.
(Kan vara mycket stavfel då jag är så trött att jag inte orkar läsa igenom😅)

Kram♡

Likes

Comments

Idag hopptränade vi lite för att finslipa lite inför på onsdag. Blev lite oxrar då de är de vi hoppar minst. Men hon var så fin, hon har inte varit så fin på en hemma träning på hela året. Så idag överaskade hon mig värkligen. Vi rev en gång då jag kortade upp lite mycket innan hindret så distansen blev inte perfekt och språnget blev lite knakit men annars var allt på topp. Nu hoppas vi att hon är lika fin på onsdag.

Imorgon ska vi smörja och göra rent allt och bara skritta ut en sväng. Åke kommer även imorgon och slår på Maistro en framsko som han kastade av sig nån gång under lördag-söndag. Annars händer de nog inget.

Kram♡

Likes

Comments

Idag var jag uppe i stallet hyfsat tidigt kl var 9:30. Jag började med att gå och hämta Babe som stod längst bort i sommarhagen och betade med Maistro.
Eftersom jag inte hade så bortom borstade jag henne noga och flätade hennes man lite så den ska ligga på en sida, borstade även svansen så noga att de går att dra figrarna igenom utan något motstånd. Sedan sadlade jag och stack ut på en liten sväng i skogen. Blev  bara skritt då hon inte gick och tacktade. Men när jag kom ut på vägen  igen galopperade vi på våran galopp sträcka. Toch även en galopp I deras andra sommarhage.

När jag kom tillbaka släppte jag ut Babe och tog in Maistro borstade han ett tag och tog sedan på western tyglarna på grimman och red lite i padocken  för att känna på honom lite. Jag höll på att glida av hela tiden men höll balansen. Sedan släppte jag ut Maistro gav hästarna maten och mockade.

Sedan fick jag sådan energi så jag smörjde och städade alla mina och Babes grejer. Vet inte vart den energin kom ifrån.

Nu är Babe anmäld till Pay'n Jump på MRF, de blev 40 & 60 cm. Hoppas nu att 60 debuten blir bra.

Kram♡

Likes

Comments

Idag hade vi skolavslutning i gympasalen. De var klass 7 och 8, 9 hade i tunakyrka.
4-6 Hade innan oss och dom hade 18 punkter på deras program och vi 9. Så då blev deras skolavslutning lite försenad. Så våran skulle börja 10:15 men började ca 10:30.
De hela började med ett ingångsnummer då Linn Norberg (en i 8:an) och Camilla  (musikläraren för F-6:an) spelade en gång låt gjord av någon här i matfors/lucksta. Sedan skulle jag och mitt gäng sjunga Firestone med Kygo. Efter de en psalm och sedan skulle vi sjunga En värd full av liv från Lejonkungen, de var den låten som vi var mest osäkra på och gick inte lika bra. Sedan höll Gustaf Posett (Rektorn) ett tal. Efter de sjöng vi Wake me up med Avicii. och sedan var de en psalm och efter de sjöng alla elever lovvisan.
A och sedan gick vi till våra klassrum och mentorerna (Ulf & Cecilia) delade ut betygen.

Hade igentligen tänkt att åka upp till stallet men mamma / pappa ville bara köra mig ena vägen, just nu håller dom på att jobba med båda vägarna upp till stallet så de är inte kul att cykla där speciellt inte om de regnar vilket de gjorde, så de blev inget stall för mig idag.

Imorgon tror jag att jag ska rida båda hästarna, blir nog en uteritt på Babe, Maistro har jag inte riktigt bestämt vad jag tänker göra blir nog lite barbacka mys. (Jag ska då ta hand om hästarna i 2 veckor från imorgon)

Kram♡

Likes

Comments

Idag lasttränade vi igen. Hästarna var jätteduktiga och gick på transporten på en gång. Vi testade även att vi stänger igen transporten helt och lät dom stå själva i den i ca 5 min. Vi filmade även deras reaktioner och om de störde sig på varandra. Vilket som inte verkade göra. Dock så blev Babe lite stressad när jag stängde baklämmen (de heter väll så?) men lugnade ner sig efter ett tag.

Alltså imorgon är det skolavslutning. Jag och några andra tjejer ska sjunga 3 låtar. Och de är typ hela programmet😂
Aja sedan ska jag upp till stallet och skritta ut barbacka tror jag, har inte riktigt bestämt mig än.

(tänkte börja ta tag i bloggen igen nu när man har en fungerande mobil som de går att blogga ifrån så man inte måste advända datorn hela tiden)

Kram♡

Likes

Comments

Idag lastträna de jag och Linnea hästarna för att se om vi kan åka på p&j nästa onsdag. Just nu ser de just ut. Anci kan tyvärr inte vara med och inte häller Ann så då är de typ jag, Linnea och pappa som kommer vara närvarande och kunna hjälpa till, så Anci sa hur jag skulle göra och allt gick superbra.
Sedan gick Anci in för att se om de var p.g.a hennes närvaro som gjorde att Babe gick på transporten så bra men de var de inte utan när vi testade igen så gick hon bara på. Superduktig häst.
Imorgon ska vi lasta lite mer men jag ska tyvärr inte rida eftersom de igentligen är Lottens dag att rida. Men pappa ska troligtvis köra ett varv på byn så Kanel känner sig hemma i transporten. Hon som toligtvis aldrig åkt dubbeltransport med ett annat sto. Men vi är inte säkra.

Jaja de blir troligtvis 40 & 60 cm för mig.

Btw så fyller jag 14 i dag🎉

Kram♡

Likes

Comments

Idag tränade jag lite bommar med Babe. Vi började med att skritta och värma upp musklerna på långtygel sedan började jag få ner henne i formen och jobba henne lite. Sedan skrittade jag över några bommar i båda varven. Efter det började jag trava på långtygel för att värma upp musklerna lite mer. Sedan jobbade jag ner henne lite i formen och tog sedan bommarna en gång när jag red lätt en gång när jag stog upp och en gång när jag satt ner i båda varven. Sedan körde jag lite trav jobb och tog sedan bommarna i kortare och längre trav i båda varven.

(Alltså jag tycker det blir tjatigt att hela tiden lägga till i båda varven för jag gör alltid allting i båda varven, så nu kommer jag inte skriva det för nu vet ni det redan )

Sedan tog jag bort 2 bommar (jag hade en serie på 5 st) så att det skulle bli bra galoppavstånd för Babe. Så först galopperade jag runt på långtygel för att värma upp henne i galoppen. När vi gjort det ett tag så styrde jag på bommarna och tog dom några gånger i höger varav. I vänster hade Babe svårare att komma in på bommarna då dom låg ganska snäft in men när vi fick ner galoppen till en bra tempo så gick det jätte bra. Sedan la jag tillbaka de 2 andra bommarna och fortsatte trava över dom med olika sitsar lodrätt, lätt osv. Sedan skrittade jag på långtygel så hon fick sträcka ut ryggen. Tyckte det gick jättebra och hon hade en fin samlad trav över bommarna när jag kortade och stärkte ut jätte fint när jag längde traven .

Kram❤

Likes

Comments

Idag red jag och Miranda ut i skogen på Maistro och Babe. Båda hästarna tror jag tyckte det var kul att lufsa omkring i skogen i ca 40-45 min. Vi skrittade hela turen för att hästarna skulle få en lugnt tur. Jag red iallafall barbacka och ramlade inte av. Miranda red i den bomlösa sadeln. Vi hade det härligt och väldigt mysigt.

Kram❤

Likes

Comments

Idag red jag dressyr på Babe. Vi travjobbade mycket för att få ner henne i formen och kort trav. Hon gick jätte fint i bland och ibland ville hon inte alls. Sedan skrittade jag lite och forma henne lite inåt i båda varven och sedan testade jag att försöka göra skänkelvikning i hackamoret. Har inte så mycket mer att säga om passet. Mer än att hon var fin.

Kram

Likes

Comments