söndags & igår har jag ridit ut med Wilma & Faxi. Ponny har varit extremt pigg och nästan inte gått att hålla.

Men i alla fall så åkte vi in till Bergsåker idag för att ta bort svallkötet som uppstått på såret. Väldigt spännande att vara där då jag inte varit där innan. Mamma fick lasta Babe för första gången medan jag stängde transporten.

Vi "fel" beräknade tiden att köra dit och var där 20 min innan bestämd tid men veterinären var upptagen ett tag till så efter 30 min var de vår tur.

Dom gjorde rent såret ordentligt & bedövade. Och sedan skar dom bort de mesta & brände de sista. Jag som inte tycker sår är så äkligt tyckte de var kul å se hur man gör. Mamma som tycker detta är nästan facinerande dokumenterade de i bildform. 
Efter att de var bortskuret och rengjorde bangagerades hon rejält över hela benet. Som hon nu ska ha i ca 5-6 dagar på boxvila.
Men nu hoppas vi att allt sånt löser sig.

Dom "mätte" henne oxå. Hon är 150 (lite under) och dom tar ju bort för skor och brodd. Så dom trodde det inte var nått som hällst problem med att få ner henne till D-ponny. Så då ska vi bara se när dom kommer ut till Bergsåker och har sånt.

(Om du är känslig för blod är de sista bilden inte för dig😉)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag skrittar ut på Babe & hon har varit ett krut paket.

Idag gick hon och taktade hela tiden & skulle prompt trava hela tiden. Hon skulle absolut inte stå still. Haha. Vi avslutade uteritten med att gå in på plan & skritta över lite bommar som låg framme. Vilket hon gjorde med stor entusiasm. Vilket är väldigt roligt.

Men såret ser bra ut & förhoppningsvis är allt påväg åt rätt håll. Så nu håller vi tummarna för att vi kan rida "normalt" inom en snar framtid.❤

I söndags fick jag även ett PS pannband. Vilket jag älskar. Det är Queen Elisabeth pannbandet i rosa.
Tack alla inblandade för presenten. ❤

Likes

Comments

Hej igen, de var ett tag sedan jag skrev men min mobil paja & jag fick en ny för 5 dagar sedan så nu ska jag börja igen.

Babe har blivit skadad av en hagkompis så hon har ett litet köttsår på inre bakbenet. Jag ska gå promenader/ skritta varje dag i ca 20-30 min. Hon haltar inte eller visar minsta antydan till det. Hon här varm runt såret och lite svullen precis under men svullnaden runt såret "rinner" ner i benet. Så igår skrittade jag 20 minuter. Pigg ponny som utan problem gick.

Igår var de även träning på Näset & jag fick rida Blåbär. Jag har aldrig ridit honom men han var en ponny percis i min smak. Vi red upphöjda skritt, trav & galopp bommar. I galoppen blev de nån konstig distans men nästan alla blev bra.

Han går ju på hack vilket jag är mer van vid än bett. Sen hoppade vi banken några varv så de blev kanske 6-7 språng upp på banken. En konstig distans då de blev ett halvt språng "fel" då jag är van att när Babe inte riktigt får plats med ett språng till hoppar av tidigare men blåbär ville gå ett till så då var jag före honom.

Men jag har aldrig ridit ett pass på ridskolehäst där hela passet har känts roligt. Utan bara roligt bitvis men nu var hela passet roligt & väldigt svettigt. Men en härlig ponny. Som jag gärna rider mer i framtiden.

Likes

Comments

Idag var de programridning för Ingrid på MRF. Jag red själv LC:1 & Linnea LB:1.

Ponnyn var lite spänd då de prasslade mycket bakom sargen & vågade inte riktigt gå förbi det hörnet.
Men programridningen innebar att man först red pogrammet & så kommenterade domaren live. Sen pratade man lite om vad man ska tänka på osv & sedan red man det "riktiga" pogrammet.
Jag hamnade på ca 58,5%. Vänstergaloppen gick helt åt skogen och vi travade igenom hela den galoppen. I högervarv därimot skrapade vi ihop en 7.5. Vilket var ett av de högsta betygen vi fick. I den fria skritten länger Babe så mycket på steget & börjar slå i skona men de gör hon alltid endå (på uteritt osv) så de blev en 4 där.   Målet iår är att rida en LC:1 med över 60%.

Linneas LB:1 tyckte jag såg väldigt bra ut & jag tyckte Linnea red bättre än vad jag gjorde men hennes procent hamnade på ca 57.5% Roligt att se att man på så kort tid 2.5 V kan rida en häst så pass bra.

Imorgon taggar vi om för hoppningen.

Likes

Comments

Idag skrittade jag och Linnea ut på Maistro & Babe. Babe var jättepigg och Maistro hamnade mest på efterkälken. Härligt även fast de blåste så linnea trodde hon skulle blåsa av Maistro.

Jag & Linnea provade/tränade även på att Knoppa Babes man då vi bestämt att ha den knoppad imorgon. Efteråt när vi släppte ut dom såg de ut som Babe skaffat sig tant frisyr. Haha.

Likes

Comments

Idag blev de dressyr. Lite stel i galoppen i början men rullade på fint när hon satt igång allt.

Tränade på galopplängningen på settigenomen har Babe haft problem med i vänster varv. Hon har lixom galopperat halv & sedan börjat slängtrava. Idag satte hon det på sista försöket. I andra varvet går de hur bra som helst.

Sen körde linnea några övningar som jag inte riktigt förstog. Man skulle typ rida på en 8-volt. Och sedan varje gång de korsades byta gångar mellan trav & galopp. (Väligt rörigt för mig då) Tränade oxå på trav halt trav mellan 2 bommar med ca 1 häst emellan lite mer.

Har även bestämt helgens outfits.

I hoppningen är de lila som gäller. Lila shabrak, svarta benskydd & silvrigt pannband. Jag själv ska ha vita (även fast de ä Pay'n Jump bara, använder dom annars aldrig) ridbyxer & en lila flecce.

I dressyren blir de marinblått. JH shabrak med marinblått CH pannband (är ljusare än på bilden). Till ryttare blir de marin JH kabelstickad tröja med vita ridbyxor.

Hackamore kommer användas båda dagarna. Men hoppsadel söndag & dressyrsadel på lördag. Super taggad men nervös.

Likes

Comments

Idag blev de en mysig barbacka tur på runt 4 km. Ponnyn var jätte pigg & reagerade på att pölar blänkte då solen lyste. Skrittade mest men tog 1 galopp i skogen. Hon kändes väldigt fin.

Vi är iaf nu anmälda till LC:1 på Lördag & 70 (LE) på söndagen. Jag är super taggad men oxå nervös. Hon har ju aldrig (vad jag vet) sett varken dressyrstaket eller dommarbord. De är ju i ridhuset satt förhoppningsvis sköter hon sig bra.

70 käns bra. De var de vi slutade på förra året & vi hoppade 60 på KM satt förhoppningsvis går de bra.

Likes

Comments

Igår hoppa jag lite med Babe eftersom jag ramlade av på senaste gången. Och i helgen är de ju P&J & då är de ju bra om man känner sig trygg. Vi hoppade iaf lite räcke.

Babe hoppade räcket jätte bra i högervarv tills ca 80 då hon inte riktigt vek upp ena frambenen. Så vi hoppade de 2 gg men vi rev så vi sänkte. Och då gick de bra. Sen skulle jag hoppa i vänster varav. Samma galopp som jag ramlade av i. Babe stannade gång på gång. Tillslut när vi lagt ner de till 50 kryss hoppade hon och sen hoppade hon 50 räcke.

Bara för att Babe skulle få lite mer självförtroende så löshoppade vi lite efter. Gick bra Ponny hoppade ca 80 i trav. Alltså hon travade & hoppade 80. Duktig ponny. ♡

Sen red Linnea lite & tränade på sin galopplängning & provade även att rida lite i halsring gick bra. Jag har provat ca 7 gg att rida i halsring med blandade resultat.

Summerar dagens pass som bra i början & slutet & med lite osäker häst & ryttare.

Likes

Comments

Idag var de dressyr som stog på schemat för Babe. Skrittade upp barbacka & sen slängde vi på Linneas dressyrsadel. Den är lite liten i sitsen för mig men funkar.

De enda är att jag inte är van att ha så raka men så jag får typ träningvärk. Haha.
Både jag å Linnea red programridning. LC:1 respektive LB:1. Vi tränade oxå på speciella delar av pogrammet. Såsom galopplängning & halt till trav. Idag blev de ganska mycket galopp då ponnyn var väldigt pigg för att vara på ridbanan.

Vissa delar av passet är jag inte alls nöjd med min ridning & vissa korta stunder fick jag till det. Ponnyn glänste som vanligt även om piloten blev lite förvirrad ibland.

I helgen har matfors 1 pay'n Ride & 1 pay'n Jump. Hoppningen tänkte jag starta 70 (LE) & i dressyren vill jag starta en LC:1. Så planen ser ut så just nu men kan ju ändras under veckans gång.

Likes

Comments

Idag hoppade jag & Babe lite ute på vägen då hon inte är så pigg på ridbanan men ute är hon ett krutpaket. Funkade bra.

Skulle hoppa lite oxer då de varit fattigt på såna iår. Och näsa helg är en pay'n Jump på 70 cm inplanerad. Så jag ville testa 70 oxer. Gick bra nästan alla sprången tror de blev en 5 språng på 70. 2 språng tachade vi bommen på och 1 blev perfekt och ett språng tugga jag grus.

Vi kom emot hindret och kommer lite fel så Babe väljer att hoppa första delen av oxern och stannar sen med frambenen emellan oxern så jag hoppar bakbommen själv med Babes träns. Så jag har för första gången lyckas  tränsa av en häst i en avramlig. Babe stog stilla & Linnea tränade Babe igen då jag först inte kunde röra armen då jag landade på den & sträckt nån muskel.

Så jag gick runt med Babe & hoppade sedan  50 oxer nått språng.

Likes

Comments