Tisdag 25/4

Detta är vårt sista inlägg, vi kommer därför att tacka alla som har hjälpt oss på vägen till dit vi är nu. Vi har kommit till regions finalen. Vi kämpar och nu på torsdag blir det av! Idag är dagen då terrängfordonet kom över hela banan, så bra jobbat av er som gjort den, med snöret blev det ett snyggt avslut innanför målområdet. Vi är så stolta över er!

Kodgruppen knäckte nötter och löste uppgiften jättebra. Vi är superstolta över er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndag 24/4

Sammanfattning av hela arbetsprocessen:

Direkt från dag ett har alla elever i klassen varit positiva, motiverade och öppna för alla förslag. Arbetsmiljön har varit väldigt bra och alla har koncentrerat sig på sina uppgifter och kommit på olika lösningar. Vi har även hjälpt varandra att komma på nya förslag och kommit med förbättrade idéer.

Just nu har fordonsgruppen uppgraderat sitt fordon med bl.a. stötdämpning och dubbla motorer. Detta gör så att fordonet får tillräckligt med kraft och även att den kan ta sig smidigare genom banan. Vi har gjort olika tester och nu kommer fordonets framdäck uppför trappan. Det enda som saknas är att bakhjulet ska sluta fastna i trappstegen men alla i klassen hjälps åt och kommer på lösningar. Ju mer vi testar fordonet desto längre kommer vi in i banan. Vi jobbar på effektivt och lyfter upp varandra.

Tanken att det är näst sista inlägget är sorglig!

Likes

Comments

Fredag 21/4

På dagens lektion fortsatte vi att pröva och ändra våra idéer. Fordonsgrupperna prövande på för fullt på den egenbyggda banan, som nu också har fått en sarg. Det blir inte riktigt som de hade tänkt sig, men de har kvar hoppet och det går sakta framåt.

Vi har tagit upp och frågat vilka som skulle vilja vara med och delta i de olika tävlingarna torsdagen den 27/4.
Det man kan välja mellan är kodning, terrängfordon och olika experiment och andra praktiska övningar. Eftersom att alla inte kunde vara med och att vi lever i det kalla Sverige fick man också skriva upp sig som reserv om man ville;))

Likes

Comments

Tisdag 18/4

Efter ett efterlängtat påsklov fortsätter nu arbetet.

Det beställda materialet anlände under påsklovet och idag sattes bygget igång på riktigt. De står fast vid sina idéer, som nämndes i tidigare inlägg. Terrängfordonet testades flera gånger på den egenbyggda banan. Det blev inte som förväntat, de ändrade, de testade igen, osv...

Kodgruppen är nöjda med sin idé och är därmed helt klara!

Likes

Comments

Torsdag 6/4

Idag har vi fått lite mer information från de olika grupperna.

Kodgruppen är i princip klara med sin uppgift. De valde att använda 2 färger istället för endast 1, då man inte får extrapoäng för att endast använda 1 färg av plusplusen.

Terrängfordonsgrupp nr. 1 har idag bestämt sig för att använda sig av lego. De anser att det väger lite och är smidigt att arbeta med. Drivkraften kommer att skapas med hjälp av en fjäder.

Terrängfordonsgrupp nr. 2 fortsatte idag med sin idé om att fordonet ska startas med hjälp av gummiband. Konstruktionen kommer att vara av glasspinnar, som sammanfogas med limpistol.

Likes

Comments

Måndag 3/4

Idag fortsatte arbetet i grupperna.
Många började bygga prototyper av sina idéer.

Kodgruppen anlände till klassrummet med en idé på 3 färger, men kom ut med en på 2. Vad händer härnäst?
En sak är säker, inga vinklar är glömda!

I bilverkstaden byggdes och snickrades det för fullt. Det slogs blodigt om borrmaskinen, då alla ville borra sina idéer. Eller hörde vi lego...?

Likes

Comments

Torsdag 30/3

På dagens lektion jobbade grupperna för fullt med att skissa modeller av terrängfordon och hitta på lösningar med så få färger som möjligt i koduppgiften.

Terrängfordon-gruppen delade upp sig och gjorde mindre grupper, för att komma på många idéer under lika lång tid. De anser att det är ett effektivt arbete. Sedan ska de slå ihop sig och komma fram till vilken idé som är bäst.

Likes

Comments

Torsdag 23/3

Förra veckan började vi att brainstorma idéer till terrängfordonet. Vi kom fram till några riktigt bra idéer. Alla detaljer som gör stor skillnad i slutändan, bl.a friktion under hjulen/däcken på terrängfordonet, vikt och storlek. Ingenting är ristat i sten, utan just nu lämnar vi det till den bestämda terrängfordons-gruppen.

Arbetet underlättar tack vare vår träslöjdslärare, som var så snäll och byggde en kopia av tävlingsbanan. Tack Mikael!

Likes

Comments