Snabb recap av vad som har hänt sedan jag bakade livets godaste kladdkaka; jag var ute "på klubbis" och vevade ner bilrutan och sjöng Lilla snigel för full hals på vägen hem, var på julmarknad med familjen och blev galen över att jag inte har en iPhone 8+ med grym kamera, köpte nygjorda polkagrisar och åt upp alla innan vi hann hem, bakade en suverän kladdkaka till när hela familjen kom hem för att fira fars dag eftersom vi är tre veganer i familjen. Jag har gymmat flera gånger och det känns faktiskt himla roligt!!! Jag vågade och bara det är en seger!!!

Denna helgen har jag spenderat mest med min pojkvän <3 I fredags skulle jag ätit middag med min bästis och sen gått ut med henne, min kille och hans vänner, men jag har jobbat bland feber och maginfluensa hela veckan och kände mig minst sagt inte i form, så vi åt bara middag med min bästi och kollade på Tarzan med Alexander Skarsgård (jag somnade innan vi ens valt film och vaknade till lite då och då). Igår spelade Ivar (min kille!!!) med sin folkhögskola som uppvärmning till en jazzkonsert? Jazzfestival? I vilket fall som helst så gick jag och såg spelningen tillsammans med hans ena bror och mamma och pappa. När den var slut åkte jag med dem till en av Ivars systrar med familj där vi fikade medan han åt middag efter spelningen. Sedan hämtade han mig och då åkte vi med hem till hans föräldrar och åt middag och sedan var dagen bara över.

Ikväll ska jag duscha, skriva färdigt veckans uppgift som ska vara inlämnad imorgon och mentalt förbereda mig för en ny jobbvecka :D PS. Tröjan jag har på mig på bilderna köpte jag på H&M i veckan och det är på riktigt det bästa köpet jag gjort på så så länge. Världens skönaste tröja att ha nu på hösten. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår firade jag kladdkakans dag för första gången! Slutade jobba halv två och åkte direkt hem för att hinna baka innan jag skulle iväg igen. De lyckliga få som fick smaka på kladdkakan i fråga var jag, Ivar och de han bor med.

Receptet hittade jag på Jävligt Gott och följde det till punkt och pricka, förutom att jag toppade kladdkaka med florsocker, flingsalt och kokoschips. Den var inne i exakt 15 minuter och blev så jävla kladdig och perfekt!!!!!! Lätt den bästa kladdkakan jag någonsin har bakat och dessutom den första veganska! Mums.

Idag ska jag (förmodligen!) gymma för första gången på fyra år, haha!!! Jag är så nervös och orolig över att jag inte kommer veta hur någonting fungerar och dessutom ska jag gymma själv. Är det en myt att alla fokuserar på sin egen träning och inte bryr sig om vad andra gör eller har på sig eller borde jag vara orolig?

Halva veckan gjord!!!! Snart helg!!!!! Heja.

Likes

Comments

Denna smoothiebowlen!!!!!!!!! En av mina favoriter. Det är hallonlakritsskalle i en skål!!! (Nästan, i alla fall). Den består av banan och frusna hallon mixat tillsammans med lakritspulver från Kung Markatta. Mmmmmmmm.....

Himlen utanför mitt fönster är helt i samma ljusgrå nyans. Det är nästan läskigt hur homogen den är. Vi har officiellt gått in i den sämre delen av hösten nu. Den sämsta, för att vara exakt. Jag ser inga löv i trädkronorna längre och jag tappar känseln i fötterna efter bara en liten stund på jobbet när vi är ute om morgnarna. Jag har så svårt att vakna för att det är så mörkt och det finns inget jag kan göra åt det.

Fan.

Jag tror att jag stannar i sängen resten av dagen.

Likes

Comments

I onsdags var jag på vinkväll med mina äldsta kompisar. Vi åt chips, vindruvor, kex och (inte jag...) ost och pratade om allt möjligt i flera timmar. Jag passade på att ta några bilder innan jag åkte, men det jag inte tänkte på var att min spegel i sovrummet är så jäkla dammig att alla bilder ser ut som om de har någon kornig effekt på sig.

När jag vaknade på torsdagen trodde jag först att jag hade migrän, innan jag insåg var jag hade varit kvällen innan, men jaja, det var bara att gå upp och dra till jobbet klockan sju!

Det är något särskilt med vänner som man har haft så länge man kan minnas. Jag har ett par sådana kvar och jag är så lycklig över att de fortfarande finns i mitt liv. Vi lärde oss att räkna och skriva bredvid varandra, vi gick på skoldiscon och pratade om killar tillsammans, vi tittade på film nätterna igenom och lät bli att gå och lägga oss. Vi åt chips i en gillestuga, bakade muffins och kladdkakor, hoppade studsmatta i varandras trädgårdar och spelade bilspel i en källare. Vi växte upp på samma lilla ort och hela gänget tog hål i öronen under samma vecka när vi var sju år.

Vi spenderade varenda dag ihop i nio år och sedan gjorde vi plötsligt inte det längre. Gymnasiet splittrade upp oss och vi började på olika skolor. Avstånd, scheman, jobb och partners höll oss isär och det kunde gå veckor utan att vi hörde av varandra, ofta längre än så. För man går vidare. Man får nya vänner. Man hittar på saker. Man är upptagen med annat. Men något av det finaste med barndomsvänner är att man har gått igenom så mycket tillsammans att det inte spelar någon roll hur lång tid det går mellan gångerna man ses, för man kommer alltid tillbaka till varandra.

Nuförtiden har vi tid att träffas allt oftare och det är en ynnest att få gå in i framtiden, in i vuxenlivet med samma personer som man visade sina tappade tänder för på lekis. För trots att vi har skrämt varandra, lurats, retats och skrattat när någon av oss har ramlat så många gånger genom åren att det borde vara omöjligt att fortfarande tycka om varandra så kommer vi alltid tillbaka till varandra. Trots att vi har bråkat över spelregler, sittplatser och leksaker så kommer vi alltid tillbaka till varandra. Och det är jag så jävla glad över.

Likes

Comments

I söndags var min mammas moster på besök. Hon önskade sig två saker av min mamma; att få åka hem till oss och äta våfflor. Sagt och gjort, så blev det.

Jag har aldrig varit något fan av våfflor. Pannkakor har alltid varit mycket godare och våfflor har fått mig att må illa (kanske för att vi åt det första gången jag var hemma hos min pojkvän och höll på att kräkas av nervositet? Hmm...). I vilket fall som helst, dagen till ära bestämde jag mig för att testa att göra veganska våfflor för att ändå var med på ett litet hörn på fikan. Här kommer receptet på dessa cruelty-free skönheter ;-)


Ingredienser;

75 g mjölkfritt smör

4 dl havremjölk

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver


Gör såhär;

Jag började med att smälta smöret på medelhög temperatur. Under tiden som jag väntade på att smöret skulle smälta blandade jag ihop de torra ingredienserna i en bunke. När smöret hade smält hällde jag ner havremjölken i kastrullen och rörde runt innan jag hällde ner "vätskan" i bunken. När smeten var klumpfri och våffeljärnet var varmt och penslat med mjölkfritt smör gräddade jag dessa fina våfflor som faktiskt blev väldigt väldigt goda. Ingen i familjen kunde känna skillnad på de veganska våfflorna och de oveganska våfflorna. Jag serverade mina våfflor med vispad sojagrädde, jordgubbssylt, blåbär och sirap. Det var en jäkla hit och löjligt enkelt!!!!

Likes

Comments

Svar ja. Jag har dels höstlov från min skrivarkurs eftersom den är under en folkhögskola, men jag har också valt att bara jobba torsdag och fredag för att kunna hänga med min PV som också har höstlov ;-) Vi ses inte så ofta nu, till skillnad från gymnasiet när vi gick i samma klass och han i princip bodde hos mig. Man får passa på helt enkelt! 

Vi har hunnit med att sträckkolla Stranger Things också och gud jag är så nöjd med den här säsongen. Jag tyckte den var jättebra faktiskt, dock inte så läskig, men men.

Igår gjorde jag frukost på sängen innan vi åkte till stan för att shoppa lite, men vi kom hem tomhänta. Vi kikade dels på en högtalare jag vill ha från Bang & Olufsen och dels på en ny kamera. Jag la igår ut min gamla systemkamera som jag inte längre använder till salu och tänker köpa en ny. Vad ska man prioritera?????

Just nu har jag en styck kille som ligger i mitt knä och "sover ikapp allt han missar i skolveckorna". Om någon timme ska han åka till teatern där han är spelar i orkestern på en föreställning (jag såg den i lördags innan jag hängde med två kompiiiiiiisar och åt tacos). Då ska jag börja skriva veckans uppgift, tänkte jag. Kanske springa en runda nu mellan förkylningarna om jag orkar.

När han är färdig där möter jag upp honom och sedan åker vi tillsammans hem till hans föräldrar för att hälsa på. Sover där, åker tillbaka imorgon eftermiddag och sedan imorgon kväll ska jag på vinkväll med några tjejkompisar <3<3<333 

Nu ska jag nog skriva ett inlägg om våfflor ;-) Glad tisdag på höstterminens bästa vecka!!!! 

Likes

Comments

Alltså haha!!! Var ute en kortis nyss för att få lite luft och piggna till och jag kände mig så matchande med alla löven ute att jag var tvungen att ta några bilder... Har verkligen omfamnat det här med sköna tröjor denna hösten och planerar att fortsätta så. Himla underskattat att faktiskt vara varm. Är den sortens person som alltid frös i skolan, men som aldrig tog med en varmare tröja.

Idag har större delen av dagen gått åt till att skriva färdigt och lämna in två skrivuppgifter, men jag har också gjort yoga, lagat lunch och målat mina små pallar hehe (kanske gör ett inlägg om dem när jag är färdig - i vilket fall som helst är det tre pallar som jag ska pimpa och ha som extra sittplatser när jag flyttar hemifrån).

Jag är fortfarande sjuk. Under hela högskoleprovet i lördags satt jag och snorade och störde i princip alla i salen med mina snuviga ljud. Trots det kändes det ändå som att det gick helt okej, men det återstår att se om en månad. När jag kom hem lagade jag och Ivar pizza som vi sedan åt under duntäcket i soffan. Vi stannade där resten av kvällen och sonande typ halv tio. Skönt och välbehövligt.

Igår var jag hos min farmor och firade henne, vilket var fint. Hon var väldigt glad över att vi var där, även om hon inte kommer ihåg det idag.

Resten av dagen ska jag nog försöka få lite mer skrivande gjort, fast nu på ett längre projekt jag jobbar på, men som lätt hamnar lite i skymundan. Tacohej!

Den här lilla råttan har jag gosat med idag <3 Och fredagsbuketten ser fortfarande lika grann ut. Yayyyyyy.

Likes

Comments

Aaaaaaah fredag och helg!!! Jag är så trött just nu, men slutade ändå vid 13.30 idag. Halleluja!!!. Igår direkt efter jobbet gick jag en runda med min mamma och min syster innan jag åkte hem och åt falafelrulle till kvällsmat ;-) Skrev i princip hela kvällen eftersom jag har deadline på måndag på en längre text och ingen tid i helgen att arbeta på den. Ikväll ska jag träffa tre av mina barndomsvänner på lite chipsmys typ, vilket ska bli så nice. Tycker om att bara ta det lite lugnt ibland och inte känna en massa krav när man hänger.

Senare ikväll kommer Ivar också för han ska sova hos mig. Dock blir det läggdags tidigt ikväll, för imorgonbitti ska jag skriva högskoleprovet klockan 8.10 och jag är verkligen inte redo. Jag har inte övat någonting alls inför det, men jag ska läsa på lite om hur själva provet fungerar idag och sedan sova så mycket jag kan, samt ta med mycket snacks till rasterna mellan proven ;-) Allt jag vet är att man skriver 55 minuter, 15 minuters rast, 55 minuter prov, 15 minuters rast osv fram till 16.20. Jag har ju redan betalat för provet, så jag kan ju lika gärna skriva det, även om jag inte har sökt någon utbildning nu till våren.

På söndag ska hela familjen åka till Kalmar för att fira min farmor som fyller år på måndag, vilket jag tror kommer att bli mysigt.

Nu ska jag dricka lite te pga kall i det här vädret, sedan göra lite yoga, fixa mig och åka och träffa tjejerna. Trevlig fredag!!!

Det här är förresten jag. Så ser jag ut.

Likes

Comments

Dagen har varit väldigt lugn, men jag har ändå fått mycket gjort tycker jag. Igår stannade jag hemma från kören eftersom jag ändå inte kunde sjunga och åkte istället direkt till Ivar efter att jag hade lagat middag (pasta och linsfärssås som faktiskt blev dödsgod!!!). Jag hade tagit med lite matlådor till honom då han bor på internat och inte lagar mat varje dag, så han åt kvällsmat och så satt vi i typ tre timmar och bara pratade med de han bor med. Så himla trevliga. Jag bjöd på min sorbet (som finns i inlägget under detta ;-)) och fick höra att jag är en pysslig person???? Det är nog en av de finaste kommentarerna jag har fått och jag ser verkligen det som en komplimang, haha. Sorbeten var i alla fall uppskattad.

I morse vaknade jag av Ivars alarm, så han gick upp och åt frukost och hade sin första lektion medan jag mest scrollade telefonen och fick lite skrivande gjort. Klockan halv elva åkte jag in till stan och smygstartade min julklappshandling. Jag var också på jakt efter någon form av flytta-hemifrån-grej till mig själv, men jag hittade ingenting utan gick mest runt i en dryg timme innan jag åkte hem och fortsatte skriva. Allt jag gjorde på eftermiddagen idag var att skriva, göra yoga och laga svamprisotto med basilika och vegansk parmesan ;-) Helt gjort enligt standardrecept, så inget speciellt egentligen, men så så så så gott. Vill äta risotto varje dag.

Nu ska jag ta det lugnt och sedan gå och lägga mig tidigt, för imorgon jobbar jag! Heja heja heja.

Likes

Comments

Allt började med att jag traskade ut i trädgården och knipsade av en hel bunt myntablad. Myntaplantan har vuxit sig alldeles för stor och behövde verkligen trimmas, så plötsligt stod jag där med mer mynta än vad jag någonsin kunde göra av med. Jag googlade därför runt lite och till slut stötte jag på ett recept på myntasorbet som just riktade sig till personer med för mycket mynta och för lite idéer. Jag föll pladask för det här receptet, eftersom mint och sorbet är två av mina absoluta favoritsaker att sätta tänderna i och satte genast igång!!!

Ingredienser;

3 dl vatten

3 dl socker

Lite limejuice och gärna lite limeskal som dekoration vid servering

4 dl myntablad (löst packat och inklusive stam)


Gör såhär;

Jag började med att koka upp vattnet på medelhög värme, sedan hällde jag i sockret och myntan och rörde runt tills sockret hade lösts upp. Efter det lät jag den lilla blandningen stå och svalna utomhus i cirka tio minuter och för att låta smaken från myntan dras ur ;-)

När "sockerlagen" hade kylts ner lite silade jag ner den i min frysvänliga behållare (jag tog en vanlig glasburk). Bladen fick alltså inte hänga med ner i frysen utan fick ligga kvar i silen där jag kramade ur så mycket vätska ur dem som det var möjligt. För att få en ännu roligare look på den här lilla sorbeten rörde jag ner ett par droppar grön karamellfärg, innan jag förslöt burken med ett lock och kastade ner den i frysen! Drygt sex timmar och några omrörningar senare var den rimligt stel och klar att avnjutas! Jag bör dock tillägga att just den här sorbeten inte blir stenhård utan håller sig rätt go´ o gla´ trots lång tid i kylan. Jag ger den här sorbeten högsta betyg; den smakade så så så mycket mint! Nästan som mojito i en isglass!!! Till det här tror jag att en chokladsås hade passat galet bra... Jag får nog... exprimentera lite till... och äta lite mer sorbet...

Likes

Comments