Idag har varit en jobbig dag och jag känner mig inte så kry fysiskt eller psykiskt just nu... så fort jag blev ensam blev jag svag och minsta lilla syssla blev väldigt jobbig. På jobbet gick det ganska bra för jag hade något att göra hela tiden och jag fick besök av min fina vän en stund. Men problemet är att min ångest inte märks när jag är bland andra, den kommer när jag kommer hem. Ibland är det läskigt att vara ensam för jag vågar inte slappna av och jag kan inte slappna av... Det jobbiga är också att eftersom jag är väldigt glad på jobbet och jag skojar mycket med mina kunder, så när jag sen är hemma ensam blir det för stor miljöomväxling och det lockar fram ångestkänslorna.

Jag skulle öppna ett paket med saker som jag köpt till mina fåglar men det gick inte så bra. Där sitter jag på golvet med paketet framför mig och saxen i handen men ingenting händer. Det var som att hela jag gick i lås! Så fort det är saker som måste göras så blir det kaos. Att öppna paketet var inte det som satte stopp i mitt huvud utan då kom jag på att jag även måste packa upp alla varor och göra plats i lådan och kolla så allt är med och så vidare... I dag blev det för mycket. Så här blir det ofta med såna enkla uppgifter när ångesten kommer. Jag planerar att jag ska göra massa saker när jag kommer hem och sedan går jag bara runt i lägenheten och tittar på saker... Det blir som att jag blir ett skal, helt utan ork.

Nu kommer snart älsklingen hit så då behöver jag inte vara ensam längre 😘 Ikväll blir det filmmys och jag ska njuta av lite sovmorgon i morgon innan jag ska iväg och jobba... igen. Försökte muntra upp mig lite på internet förut och hittade några roliga bilder på hur Disney karaktärer skulle se ut om de var människor.

Kramar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Som sagt jag har jobbat massor under sommaren så jag kan inte säga att jag direkt haft något sommarlov... Men det har ändå känts ganska lugnt fram tills nu. Detta med att jobba 13 dagar i rad varav fyra dubbelpass gick ändå ganska bra måste jag säga. Det var först i söndags när jag väl blev ledig som jag kände av att det har vart mycket. Jag har väldigt svårt att slappna av. Måste sätta mig själv i fokus lite också så jag inte tar ut mig helt! 😥

Hoppas även att jag kan få igång träningen igen så jag kommer tillbaka efter sommaren. Dock måste jag säga att jag vart duktigt ändå när det gäller stegen för även om jag haft väldigt få träningar så har jag fått i hop steg. De flesta veckorna iallafall. Egentligen är det ju inte varken stegen eller aktiviteterna som är det viktiga utan det är ju att jag blir mindre och mår bättre! Mindre har jag blivit men kan inte säga att jag mår bättre just nu på grund av stress men annars gör jag det. Tack vare Gothia veckan så har jag börjat äta mycket mindre godis och jag har till och med varit utan godis i längre perioder än jag brukar. Det är faktiskt så att jag börjar tycka att vissa saker helt plötsligt är för söta!

Tack vare att jag kunnat hålla mig till lite mer neutrala mängder av godsaker så har jag ändå lyckats gå ner i vikt. Har faktiskt varit så busig att jag har fusk vägt mig under månaden bara för att det börjar bli kul nu 👍 Har fortfarande jättelångt kvar men alltid kul när man börjar se resultat. Det som är skönast är att jag ändå inte är helt begränsad utan att jag fortfarande kan äta det jag känner för. Jag är inte en sån person som gillar att sätta för stränga matregler utan vill försöka gå över till mer hälsosamma val naturligt.

Dessutom har jag lokaliserat två problem när det gäller min mat och det första är att jag äter för mycket godis och läsk, det andra är att jag småäter och äter många kalorier sent på kvällarna. Så nu har jag satt upp mål istället för regler gällande mat och det funkar väldigt bra. Ett sånt enkelt mål är att inte äta något efter kl 21 på vardagar och efter kl 22 på helger. Sedan gör undantag för detta när jag tränat eller jobbat sent osv. Det hjälper mig att automatiskt bli av med mycket av mitt sockerintag, eftersom jag brukade äta det mesta på kvällstid. Har blivit duktig på att äta frukost vilket också har hjälp mot sötsuget under dagen. Gjort en superenkel men mättande frukost med yoghurt, valnötter, russin och pumpafrön 👌

Sedan är det skönt att kunna unna sig något gott då och då men jag försöker hålla det samlat på helger nu så att det inte blir för mycket. Detta får blir en början åtminstone! Svårigheterna blir sedan när skolan börjar att då hålla sig från snabba energigodisbitar under långa dagar osv. Men nu går det bra så jag tror det löser sig sen med då kommer nog mer träning in i bilden också så det lär bli lättare att äta bättre då med. Ska försöka komma på ett sätt att dela mina Excel diagram där jag registrerar viktprocessen också 😘

Tog en promenad med älsklingen i helgen också då en andfamilj helt plötsligt dök upp och var väldigt närgångna. Lite förvånande ändå att mamman lät ungarna komma så nära oss, jag trodde nästan att hon skulle attackera oss!

Kramar!

Likes

Comments

För två år sedan förändrades mitt liv när jag träffade Jesper, allt blev så mycket enklare och roligare. Jag är så glad att ha hittat någon som jag kan prata med om allt, någon jag kan vara mig själv med fullt ut. Det spelar ingen roll om jag springer runt hemma och är stressad eller irriterad eller om jag går runt och smådansar och sjunger. Den känslan när han bara skrattar åt mig och hans ögon lyser när han ser på mig 😍

Det finns inget bättre än att få krypa intill honom i soffan och bara lyssna på hans hjärtslag, det lugnar mig på något sätt. Jag är så glad över den tiden vi har haft tillsammans och alla konstiga, roliga, mysiga och pinsamma saker som vi har gjort tillsammans. Det kommer aldrig gå att beskriva min kärlek till honom tillräckligt! Ni vet när man var liten och frågade vuxna om hur riktigt kärlek kändes så fick man som svar: man bara vet när det är rätt. Så känner jag nu... det bara är rätt!

Jag älskar att han alltid finns där för mig och oavsett mitt humör så försöker han alltid göra mig glad. Om jag känner mig nere, stressad eller är fruktansvärt arg så är det väldigt skönt att aldrig behöva oroa mig för att han ska lämna mig. Han vet hur jag funkar och att jag behöver få ut mina känslor bara och sedan är allt som vanligt. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att han står ut med mig.

Det bästa med allt är att Jesper känner så också. Hur kan jag vara säker på det..... Jo för den 30/7-17 gick min älskling ner på knä och givetvis sa jag JA! Så nu är han inte bara min pojkvän utan även min fästman och jag ska få dela mitt liv med honom ❤

Likes

Comments

Nu är jag på väg till jobbet sjätte dagen i rad och jag ska jobba ytterligare sju dagar i rad nu 😝 Inte nog med det så är fyra av dessa dagar dubbelpass. Ja ni fattar nästa söndag lär jag sova länge. I dessa lägen är jag glad att jag verkligen gillar mitt jobb, annars hade det tagit emot otroligt mycket att gå upp tidigt på helger och jobba tretton dagar i rad. Jag ska även tillägga att jag själv erbjudit mig att jag kan hoppa in extra då en kollega akut behövde vara ledig! Klart att man ställer upp tänker jag 😊

Efter jobbet i dag ska jag hem till älsklingen och äta middag och i dag kommer dessutom min mamma och styvfar dit. Det blir första svärfamiljsträffen så känner mig väldigt nervös 😉 Men det ska bli kul också att umgås allihop! Min svärmor och svägerska har precis kommit hem från deras resa så ska bli kul att höra om deras äventyr också 💞

Kramar!

Likes

Comments

Här kommer resultaten från månaden som har varit väldigt dålig tyvärr. Dels för att jag varit sjuk samt jobbat under Gothia då inget pass blev gjort. Har även jobbat mycket och haft otroligt dålig motivation. Men vi börjar som vanligt med antalet km som jag har gått. Detta diagrammet visar endast de km som jag gått och det blev bara 7,79 km i juli.

Även om tränings- och stegresultaten inte blev så bra så har jag haft min bästa månad när man ser på vikt- och måttresultat! Jag har dock valt att inte dela med mig ännu av exakta siffror då jag själv skulle känna för stor press och blir för stressad då. Kan meddela att jag gick ner 2,1 kg denna månaden i alla fall.

Målet har varit 9 000 steg per dag hela månaden men har helt ärligt inte tänkt så mycket på målet under dagarna. Det var 18 dagar som jag inte nådde upp till målet... Tyvärr var det tre veckor av fem som jag inte klarade mitt veckomål heller... Eftersom jag vet att jag kommer jobba galet mycket i augusti så håller jag kvar det dagliga målet på 9 000 steg och veckomålet på 63 000 steg.

Aktivitetslistan behöver vi inte ens prata om denna månaden.... Allt jag har att säga om den är att den inte får vara sämre än såhär! Kan dock säga redan nu att denna listan troligtvis inte blir så lång i augusti heller eftersom jag endast kommer vara ledig tre dagar fram till den 26:e... Men jag ska göra vad jag kan för att förbättra denna till nästa månad ändå!

Cirkeldiagrammet fortsätter hänga med och bilden till vänster är hur det såg ut i slutet på förra månaden. Målet var att minska den rosa sektionen... Tyvärr så blev det tvärtom, den rosa ökade. Inför nästa månad kommer jag inte ens sätta ett mål för detta diagrammet utan kommer försöka fokusera på att öka aktiviteter och steg istället.

Sammanfattning:
  • Jag har inte nått mitt mål varje dag om man kollar på snittet/dag som endast var 8 819 steg.
  • Min bästa dag var den 31:a
  • Denna månaden gick jag över 10 000 steg i 11 dagar!
  • Den 9:de gick jag minst, endast 432 steg totalt (sjuk!)
  • Jag gick 5 598 steg under månadens mål. Detta var första månaden som jag inte nådde månadsmålet.
  • 1 mil 5 km 300 meter gick jag denna månaden. Det innebär 2 mil 1 km och 700 m mindre än i juni.

Kramar!

Likes

Comments