Jag kan inte sluta tänka på att mamma inte kommer få se mina barnväxa upp. Mina barn är 8 år, 5 1/2 år och 3 månader. Dom kommer inte ha sin mormor snart. Jag va själv 7-8 år när min mormor gick bort. Jag har några bra minnen av min mormor som sitter kvar men jag saknar henne ofta, jag ville när jag va mindre att mina barn skulle få se sina barnbarn växa upp. Jag va mycket yngre än vad min mamma va när hon fick mig när jag fick mina barn så hoppades att mamma skulle hinna se dom växa upp men sen kom den jävla skit cancern och förstörde allt.

Mamma skrev igår efter jag hade skrivit ett långt meddelande till henne om hur glad jag är för alla egenskaper jag fått lära mig av mig av henne. Hon svarade att hon då hoppades att det fanns ett liv efter detta för då kommer hon bli en skyddsängel för mina barn. Jag vill inte att mamma ska försvinna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag sitter nu nere i sängen i vårt sovrum och har precis nattat lilla tjejen. Dom stora barnen och min man sitter och kollar på fångarna på fortet.
När jag natta lilltjejen så slog det mig så hårt att jag kommer sakna min mamma så mycket. Om ett tag så försvinner min stora uppslagsbok och min personliga rådgivare. Mamma svarar alltid på alla frågor man kan ha, hjälper en genom alla händelser i livet. Mamma kan man ringa dag som natt, ledsen eller glad. Pappa finns kvar och han är världens bästa pappa och ställer alltid upp för mig men vissa saker vill man ha sin mamma för. Och snart är inte det möjligt längre.

När jag va liten så sa jag jämt att jag vill inte bli som min mamma när jag blir stor, nu är det jag vill är att bli en lika underbar mamma till mina barn som min mamma har varit för mig.

Likes

Comments

Älskade lilla L, mitt tredje underverk ❤️

Vilken kärlek ens barn ger än ❤️

📌

Likes

Comments

Mamma va till läkaren i dag. Mamma och pappa va mycket nöjda med läkaren och planeringen som ligger för mammas vård just nu. Mammas hosta beror troligtvis på att levern trycker mot lungorna som på det sättet retar och skapar hostan 😕

Jag fråga även mamma om dom tagit några mer leverprover och det har dom inte gjort och kommer inte att göra heller, vilken panikkänsla jag fick, leverprov svaren hade jag som min förberedelse strategi, dom visar hur levern mår, nu har vi ingen aning om hur det ser ut, jag vet inte när jag ska börja förbereda mig för att mamma ska dö snart. Nu kom känslan och tårarna tillbaka direkt precis som det gjorde när vi fick beskedet i början av månaden. Jag vet inte hur länge mamma har kvar och jag kan inte planera nått och jag är en planeringsmänniska rakt igenom.

Jag försöker ta varje dag och uppskatta den, men som synd är så stannar inte tiden upp och allt sköter sig inte själv.

Mamma fråga mig även i dag när vi skulle ta korten på henne, pappa och mina barn. Jag trodde vi hade mer tid men när mamma ber om det så vill jag göra det så fort son möjligt, det skrämmer mig att mamma ber om det som om hon känner på sig nått som hon inte berättar. Så i morgon tar jag bilderna massor mer bilder ska jag ta med alla barn och mamma och pappa.

Hoppas verkligen mamma mår bra fram till Ls dop som är om 1 månad och 1 dag.


Hade även ett besök på BUP med M i dag, det gick väl både bra och dåligt. Han får behålla sin medicin men vi ska gå ner i stryka för att se om han kan gå upp lite i vikt då, för han hade nämligen gått ner igen, han växer på längden än så han får i sig tillräckligt för att fortsätta växa uppåt men inte gå upp i vikt. Han är 128,5 cm lång och väger 23,4kg och han är 8 år.
Nu ska vi höras igen om en månad och skolhälsovården ska följa vikten noga och han ska nu dricka en näringsdryck om dagen och inte bara vid behov.

📌

Likes

Comments

I dag va det dax för L 3 månaders vaccination. Det gick bra, hon skrek som en tok men det går man väl räkna med när man får två sprutor i låren. Stor har hon blivit också. Mycket tyngre än va syskonen va vid samma ålder. 6820g, stora tjejen. Det är så skönt att hon inte har problem med allergier, inte massa kräkningar, inte massa tvätt och inga problem med mat och viktuppgång. När sonen va liten så föddes han först 1 månad tidigt och fick sola i två veckor, han lärde sig inte amma ordentligt och hade problem att få i sig mat, han ammades sen till 5 månaders ålder och fick sedan ersättning och då började han problem med allergier, mjölkprotein allergi och sen senare även allergi mot äpple och päron efter flera år med tester och uteslutande av mat. Dottern A hade ännu mer problem. När hon föddes så va hon en lagom stor tjej som kom dan efter beräknat och kunde amma toppen, men när hon va 3 veckor vart jag sjuk i akut bukspottkörtel inflammation och jag opererades när hon va 7 veckor. Under tiden kunde jag knappt äta gick ner för 10 kg efter förlossning sedan ytterligare 15 kg, jag åt massor med mediciner som man inte fick amma på. Så när jag väl fick sluta med medicinerna så fanns det ingen mjölk kvar. Hon kräktes hela tiden på ersättning, även mjölkfri ersättning. Hon fick tarminflammationer, och skrek och hade ont i 4 år. Hon va allergisk mot nästan allt, vi hade 4 A4 sidor med saker hon va allergisk emot, hennes konstanta kräkningar skadade hennes tänder och dom ruttnade i munnen på henne, så hon fick först dra ut 4 st dom värsta sen när vi äntligen fick upp henne i vikt över 15 kg så opererades alla hennes tänder i överkäken ut och dom lagade upp dom nere. När hon sen va 4 år så fick hon borrelia och behandlades med jätte stark antibiotika. Efter det så började allergierna försvinna en efter en och i dag har hon endast två allergier kvar. Så skönt att L inte behöver gå igenom detta med allergier.

När jag hade med tjejerna till BVC så hämtade morfar upp M och dom åkte iväg och åkte skridskor. Sonen älskar morfar över allt annat, dom är verkligen bästa vänner. Så skönt att dom fick en eftermiddag tillsammans nu när det är som det är med mormor. Både morfar och M behövde en paus och bara vara med varandra. Morfar är hemma just nu med närstående penning för mormor och kommer vara det ända tills mamma går bort.

Jävla skit cancer, kan inte säga det för lite. Det är skönt att mamma haft en bra vecka och mått okej och ätit bra och orkat vara lite social, fram tills i dag då Hon kräkts igen, hoppas det bara är en tillfällig dag och hon mår bättre i morgon. Hon ska till läkaren då, skönt att få veta hur det ser ut med levern och den ihålliga hosta hon fått sen hon kom hem från sjukhuset.

I morgon ska vi med M till barn och ungdoms Psyk igen, han har gått ner massor i vikt sen han började med sin adhd medicin, jag hoppas det hänt nu när han börjat med näringsdryck för han behöver verkligen sin medicin. Han tycker det är jätte jobbigt utan den då det blir krig i huvudet säger han. Håller tummarna att han får behålla sin medicin och att han vänt i vikt nu.

Likes

Comments

Egen tid, 5 min själv i soffan när alla tre barnen ligger och maken fixar i källaren. Skönt att efter en hektiskt dag sitta ner framför tv och bara ta det lungt.

Efter varje barn så lär man sig att uppskatta vissa saker, man lär sig nya saker och ordet och meningen av ordet "egen tid" har förändrats och egen tid för mig nu är inte bara att vara själv och ta det lungt. Egen tid kan vara att kunna vika tvätt i lugn och ro, att hämta posten och stanna en extra sekund vid brevlådan. Man måste uppskatta varje minut och använda den tiden till att ladda batterierna.

Så just nu laddar jag mina batterier, jag, katten ticktack och farmen. Allt är lungt och stilla för en liten stund

📌

Likes

Comments

Har i många år lidit av migrän, blev dock inte bättre att för 10 år sedan när jag va med i en bilolycka så nu har jag två typer av migrän, en migrän som är den vanligs typen sv migrän och sedan en typ av muskelmigrän från bilolyckan. Jag har sedan ca 4 år sedan haft migrän 2-5 dagar i veckan året runt. Men för två år sedan så fick jag min mirakel medicin. Älskar gamla läkare som har kunskaper om gamla mediciner som inte används så mycket i dag.

Nu tar jag en tablett varje morgon som är en förebyggande medicin. När jag tar den så får jag migrän ungefär 3-4 gånger i månaden i stället. Dock så va en dom gångerna jag för det i dag. Så då fick jag ta massor med andra tabletter för att försöka få bort det värsta, dock rasar magen ihop av dessa mediciner. Innan jag fick min mirakelmedicin så har jag haft magsår flera gånger och blödande magsår två gånger utav alla mediciner jag fick ta varje dag nästan

Mirakel medicinen heter atenolol, och är i grunden en hjärtmedicin men har även andra användnings områden. Alla kan inte äta den men för er där ute som lider av migrän så är den absolut värd att tala med sin läkare om.
Man kan inte äta den när man är gravid eller ammar då det kan ge hjärtfel på bebisen eller vid amning sänka barnets blodtryck. Har precis börjat äta medicinen igen efter graviditet och amning/pumpning av bröstmjölk till L.

Likes

Comments

I natt har jag sovit dåligt, mycket tankar i huvudet som bara snurrar runt.
Pappa och jag talade lite igår, han fråga om jag visste hur mamma ville ha sin begravning. Jag vet att mamma vill bli kremerad och hon har berättat att det finns psalmer i ett skåp hemma hos dom som hon tycker om, jag vet också att hon tycker om lugn musik. Men sen om hon vill ha begravning i stillhet med familjen eller en öppen begravning vet jag inte. Pappa vill att jag ska prata med henne om hur hon vill ha det, den uppgiften har snurrat i huvudet hela natten. Hur inleder man det samtalet?! Jag hatar cancer, jävla skit sjukdom som snart kommer ta min mamma. Jag vill veta hur hon vill ha sin begravning så att hon får den som hon vill ha men jag vill inte att mamma ska dö.

Denna väntan som startade bara några dagar in på året och kommer stanna upp våra liv och vi vet inte hur länge den kommer göra det, försöker ta vara på varje dag med mamma men samtidigt ska vi planera hennes begravning och fixa allt inför livet som ska fortsätta efter mamma gått bort. Det är så sjukt konstig känsla att vara hemma hos mamma och pappa och gå igenom saker som ska delas upp och ärvas mellan mig och min syster och sitta och göra det tillsammans med mamma. Som hon redan vore borta men samtidigt är här.

Jag har en hel lista med saker jag vill veta, saker jag vill göra innan det är försent.
Kom på förut att jag har ingen bild på mamma med L, samtidigt slog det mig då att L kommer inte få en chans att minnas sin mormor. Sonen som är 8år kommer kunna minnas mormor, samt dottern A som är 5 1/2 år kommer nog minnas vissa saker. Hur gör man för att mina barn ska fortsätta minnas mormor?

Jävla skit cancer

📌

Likes

Comments

Bakar muffins till Ls dop i februari. Jag och A började med smeten, allt gick bra och vi hade förberett allt. Gäller i 10 dl socker, är inne på 5e ägget, knäcker det och det stinker i hela köket på en gång. Ruttet ägg, jätte ruttet ägg. Svart äggula och grön vätska. Bara hiva allt rakt ner i soptunnan. Diska allt och gå och handla nytt. Lagom irreterande men nu är smeten med nya dyra ägg klar och första plåtarna med muffins är klara. Hoppas dom blir bra då jag såg när jag plockade undan skålarna och måtten att jag glömde hälla i det smälta smöret men jag hade försäg kompensera det med 5 dl nypressad apelsin juice då vi skulle göra apelsin muffins. Hoppas dom smakar okej även om det inte är smör i.

Om annars får vi ha mycket glasyr på dom till dopet 😜

📌

Likes

Comments

Denna utveckling av spädbarn, L är 3 månader nästa vecka och sova stilla i vagnen som så länge varit en favorit är nu svårt. Vaknar hela tiden, sova på bröstet hos mamma och pappa är det enda som gäller just nu. Okej det är super mysigt men ett hem sköter sig inte själv, maten lagar sig inte själv och M och A som är 8 och 5 1/2 år vill jätte gärna umgås med mamma också. När man väl sitter där i soffan med henne på bröstet sovande så sött så smälter hjärtat av all kärlek man känner men samtidigt så kryper det i benen med allt som måste göras, känna sig avkopplad är inte alltid så lätt huvudet splittras mellan tankarna att man måste njuta av ögonblicket och vila när man kan och tankarna om allt som ska göras, tvätten ska vikas, det är saker överallt och det står pizzakartonger kvar på borden eftersom middagen inte blev lagad igår heller.

Likes

Comments