View tracker

Hej vad roligt, här sitter jag och skakar så att jag inte riktigt kan skriva ordentligt. Vet inte ens om jag är mest arg, ledsen eller ångestfylld, men någon spännande kombination av detta. Jag har nämligen precis fyllt i något jävla papper på Försäkringskassans hemsida som jag på magisk väg tydligen skulle ha vetat att jag borde ha fyllt i för två månader sedan. När jag insåg att jag var sjuk och inte ens klarade av att betala mina räkningar själv. borde jag ha satt mig ned, räknat på min årsinkomst, förstått hur jag skulle skriva i att jag är anställd fast bara timanställd fast kanske ändå inte och räkna ihop bruttolönen på alla lönespecifikationer, tagit reda på postnumret för Planet Rondo, försökt förklara med 200 tecken hur mitt arbetsliv sett ut senaste året... Och så vidare. Korkad jag är som inte visste det. Allt på äkta byråkratisvenska som inte ens de som jobbar där förstår (hon i telefonen var tvungen att dubbelkolla flera gånger så att hon sa rätt till mig).

Vårt "fina Sverige" som "hjälper de svaga" är ju verkligen ett skämt. Jag har vetat det länge men jag fattade inte att det var så här illa innan jag blev sjuk. Två gånger har jag fått gå iväg och spy pga ångest när jag skulle fylla i den där blanketten. När jag var hos läkaren så "såg jag inte tillräckligt sjuk ut". Allt för att jag har jobbat över 100% i 1,5 år.

Wäh, jag är för arg, jag orkar inte skriva mer just nu, men kommer troligen att behöva skriva av mig mer om detta i framtiden. Så har ni några frågor om detta så ställ dem nu, så får jag med dem i något kommande inlägg! Kanske när jag får svar på om jag ens får några pengar eller om jag har gått och varit sjuk helt oavlönad i två månader nu... Jävla tur att jag hade sparat en liten del pengar, men inte alls så mycket som jag hade behövt. Tänk på det om ni funderar på att sjukskriva er - spara ihop minst fem månadslöner så att ni klarar er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Äntligen blir det av - Den Ångdrivna Hästen III! 💕 Ni som känner eller har följt mig länge vet att jag tidigare varit med och arrangerat ett steampunklajv som satts upp två gånger på Lilla Lugnet i Bromma i Stockholm. Sedan har det legat på is i något år, och jag har varit osäker på om det skulle bli något mer. Men eftersom det varit många som frågat och velat ha en tredje uppsättning, och jag själv dessutom känner att jag utvecklats en hel del som person och kanske har lite bättre förutsättningar att få till det som huvudarrangör, så samlade jag ihop en liten grupp folk som verkar pålitliga och satte igång projektet igen!

Och nu är vi äntligen igång! Kika in på hemsidan på en gång och anmäl dig du också! <3


Om du inte vet vad lajv är så borde du läsa mitt inlägg om lajv, och behöver du uppdatera dina kunskaper om vad steampunk är så har jag skrivit ett inlägg om det också som du kan hitta här!

Likes

Comments

View tracker

Eftersom jag har haft så dålig koll på mina kategorier och så vidare sedan jag började den här bloggen så har faktiskt jag själv lite svårt att se vad jag har lagt upp för bilder från mina modellsessioner sedan tidigare. Därför kan det hända att jag ibland lägger upp dubbletter och så vidare. Men det gör väl ingenting? 😜 Från och med nu kommer jag i alla fall att lägga alla bilder i samma kategori, så att både jag och ni kan hitta dem lättare sen! Det gör det dessutom lättare för mig att länka dem till min Pinterest, som jag hoppas att ni alla följer? ;)

Dessa bilder är några år gamla, men man kan ju inte annat än älska dem! Foto och redigering av Josefine Jönsson, håraccessoar av Imperial Fiddlesticks Emporium, halsband från Sarah Burchill och korsett (till salu för övrigt) från What Katie Did <3


Likes

Comments

I början av året skrev jag ett inlägg om att jag tycker att det är himla svårt att hitta läsvärda bloggar idag. Det finns helt enkelt för många "tråkiga vardagsbloggar" där ute på internetz så att de som anstränger sig och skriver bra försvinner. Här är ett litet utdrag ur den texten jag skrev, du som vill läsa hela inlägget kan klicka här .

"Var har alla duktiga bloggare gömt sig? I ett tidigare inlägg var jag och nosade lite på ämnet, men i det här inlägget hade jag tänkt utveckla mina tankar kring det. Med risk för att låta både självgod, gnällig med mera - jag tycker att det är otroligt svårt att hitta läsvärda bloggar idag! Ibland lyckas man snubbla över guldkorn, men det är så ofta jag känner att en blogg inte ens är värd att kommentera. Och då försöker jag ändå att alltid lämna minst en kommentar när jag hittar en ny blogg, vare sig den är något för mig eller inte. Av ren artighet, liksom. Men vad ska man kommentera på en blogg där vart enda inlägg handlar om "idag var jag i skolan, det var skit och sen gick jag hem och åt en macka och kollade på serier med min one piece på mig"?

Jag är fullt medveten om att jag inte direkt är en duktig bloggare - men jag tycker ändå själv att jag till och från skriver väldigt bra inlägg. Sedan vet jag att jag kan bättre, mycket bättre med tanke på..."

Sedan jag skrev inlägget så har jag hittat några fler bloggar som jag faktiskt tycker om. En lista med dessa bloggar kommer upp i början av Januari 2017 för den som är intresserad ;) Men hur som helst. Tyvärr känns det som att man fortfarande snubblar över ganska många medelmåttiga bloggar, och det tror jag inte går att ändra på. Självklart ska vem som än vill få blogga! Men det kan mest vara lite jobbigt att hitta i djungeln där ute, och som jag nämner i det tidigare inlägget så är det ju även en liten nagel i ögat på någon som verkligen anstränger sig mycket med 80% av sina inlägg att någon med 10% intressant innehåll ska få alla besökare...

På tal om min egen blogg då, känner jag att jag har utvecklats sedan inlägget skrevs? Året 2016 har varit minst sagt stormigt, det har hänt otroligt mycket i mitt liv (det gör det mer eller mindre jämt i och för sig) och jag har inte alltid haft orken att skriva här. Jag har bytt jobb, flyttat, blivit med trädgård, blivit utbränd, avslutat ett förhållande och börjat ett nytt. Jag har inte alls haft lika mycket tid för fotograferingar, eller för så många av mina intressen alls egentligen. Därför lovar jag mig själv det inför 2017. Men det är ett annat inlägg som borde komma upp lite närmre nyår om min planering håller. Och jag har faktiskt blivit mycket bättre på min bloggplanering, speciellt nu senaste månaderna. Kan jag tycka själv i alla fall. Jag är inte helt där jag vill vara ännu, men sjukskrivningen har i alla fall hjälpt mig att komma igång med ett bättre system och så vidare. Förhoppningsvis hinner jag med att uppdatera mina kategorier inom kort.

För dig som vill hjälpa mig att synas lite extra så blir jag alltid överlycklig när någon delar mina inlägg men man kan även hjälpa till på andra sätt; sprid min Pinterestmapp för bloggen genom att "pinna" mina bilder till exempel, gilla min sida på Facebook och kommentera, kommentera, kommentera! Tack för att ni finns 😘

Likes

Comments

Något jag tänkt på väldigt länge är att jag behöver göra något åt kategorierna här på bloggen! Det finns onödigt många, vilket gör att det dels är jobbigt att välja kategori när man skrivit ett inlägg och dels så gissar jag att det är svårt för er läsare att rota bland inläggen. Därför kommer jag inom en snar framtid att rensa bland alla kategorier. Detta kommer dock tyvärr troligen att innebära att en del gamla inlägg kan hamna utan kategori, men det kan inte hjälpas. Nu har jag (ännu en gång) bestämt mig för att försöka vara lite mer seriös med bloggandet ett tag. Det passar ju lite extra bra när jag fortfarande är sjukskriven och har tiden, liksom, så det vore dumt att inte utnyttja det. Så länge Försäkringskassan inte får för sig att sitta och titta på bilder och skriva lite luddig text är ett jobb... Jag skulle i och för sig inte ha något emot att ha det som jobb, haha, men det skulle kräva en hel del mer seriositet från mitt håll, fler delvänliga inlägg med mera. Och jag har en liten plan för det, men vi får se om det blir något av det. Tyvärr är jag ju lite för bra på att starta projekt utan att helt och hållet slutföra dem för mitt eget bästa...

Nåväl, först och främst så ska vi göra något åt kategorierna! Är det någon speciell kategori du gärna skulle se/läsa mer av?

Random somrig bild från Eric Geidl när jag bodde i Österrike <3

Likes

Comments

Jag har ju tidigare pratat om hur jobbigt det verkar vara att importera hund från Kanada . Nu har jag ju istället bestämt mig för att importera min kommande valp Raven från Finland, vilket fortfarande är lite mer bökigt än att köpa en valp i Sverige, men ändå är mycket lättare än till exempel från Kanada. Först och främst slipper man betala tull och liknande, så det kommer endast att kosta 300 kr extra på kryssningspriset vi betalar för att åka till Helsingfors där vi ska möta uppfödaren. Utöver detta så behöver jag bara vänta till dess att Raven är 15 veckor, vilket jämfört med 5 månader ju är väldigt mycket mindre! Det är fortfarande 7 veckor längre än vad jag hade behövt vänta i Sverige, men jag tror ändå att det bara kan vara bra för henne att stanna kvar med mamma, syskon och alla de andra hundarna hos uppfödaren under den tiden.

Det börjar dock bli aningens outhärdligt att vänta med tanke på att hon fyllde 10 veckor den 1 december, men nu är det ju bara hälften av tiden kvar! Den 5 januari åker jag och Sebastian till Helsingfors med Silja, den 6 januari kommer vi fram och möter uppfödaren! Vi ska även ta med en till valp från samma kull som några andra i Sverige har köpt, så hon kommer att få fortsatt sällskap från en syster under den potentiellt läskiga båtresan tillbaka till Stockholm.

Har du eller någon du känner importerat ett djur från ett annat land? Var det mycket bökigt eller gick det bra?

Raven är valpen till höger utan vita tecken i pannan, den andra valpen är hennes syster som också kommer att åka båt med oss :)

Likes

Comments

Tänkte börja försöka mig på att använda den här listan lite mer i mitt bloggande. Behöver verkligen bli lite mer strukturerad känner jag, haha... Eller vad tycker ni? 😜

Likes

Comments

På min Pinterest har jag en mapp med massor av tatueringsinspiration. Den heter just som det här blogginlägget Tattoo Inspiration för den som vill kika.

På tal om tatueringar så ska jag åka och plocka upp Devine ikväll 💕 Förhoppningsvis ska hon hinna med att tatuera Sebastian (då är det inte bara mitt "fel" att vi inte kan bada! ^^) och sen imorgon förmiddag kör jag henne till Hallstavik så att hon kan tatuera vidare där ^^ Jag har ju fått tillbaka abstinensen man får, trots att min sjöjungfru inte ens läkt ännu... Men just nu har jag inte ens i närheten av råd så det får helt enkelt ta och vänta till senare. För er som inte sett min senaste tatuering kan ni kolla in inlägget "Uppdatering från road trip" ^_^

Har du några tatueringar eller planer på tatueringar? ^^

Likes

Comments

Extrajobb som Prinsessa, prins eller superhjälte? Vill du uppfylla barns drömmar?

Nu söker vi underhållare till vårt team på Planet Rondo! Är du duktig på att improvisera, sprida glädje och är dessutom konstnärligt lagd? Då är det här det perfekta extrajobbet för dig! Vi söker dig som kan tänka dig att jobba självständigt och leda olika event, barnkalas och temafester. Ett brinnande intresse för barn, underhållning och service ser vi som en självklarhet.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Du ska vara utåtgående, orädd, lekfull dvs. ha förmågan att leka med barn och ha en vana att stå i centrum! Ingen dag är den andra lik på Planet Rondo, och det kräver att man också är mycket flexibel och ansvarsfull. Vi lägger en stor vikt på din förmåga att vara självgående då det många gånger kan vara du själv som ensam ansvarar för underhållningen.

Vi söker även professionella underhållare att samarbeta med. Om du är en duktig lekledare, trollkarl, clown, ansiktsmålare, cirkusartist, ballongfixare osv. hör gärna av dig!

Tjänsten går ut på:

  • Att spela en karaktär (ex. en Disney-karaktär eller superhjälte som Elsa, Snövit, superman, spiderman etc.) och samtidigt leda barnkalas och andra fester. Underhållningen består oftast av barndanser, lekar, ansiktsmålning, underhållning för föräldrar och en hel del improvisation.
  • Att ensam kunna ansvara för dekoration och förberedelse av ett barnkalas.
  • Du ska vara konstnärligt lagd, då det på 90% av alla uppdrag förekommer ansiktsmålning.
  • Ha förmågan att hålla en karaktär under den tid som krävs.
  • Tala flytande svenska.

Ett stort plus är om:

  • Du kan sjunga.
  • Du har B Körkort.
  • Du kan flytande engelska eller annat språk.


Om du tycker att det här låter intressant så skicka ett mejl till planetrondo@gmail.com och berätta lite om dig själv så hör vi av oss!

Likes

Comments

Idag har jag tagit det lugnt och vilat upp mig för det mesta. Tog en längre promenad med Lobo i solen, sen har jag huggit en massa tändved till kaminen så att jag slipper bråka med det varje gång jag ska tända. I övrigt har jag tittat på Bumbibjörnarna (nostalgi 💕) och börjat läsa lite i en valpbok. Det är ju faktiskt inte många veckor till dess att Raven kommer! Och eftersom jag fortfarande känner av utbrändheten en hel del så har jag svårt att koncentrera mig på läsning, och därför känns det bra att börja i tid 😜

För övrigt kom jag och läkaren överens om att jag ska försöka jobba några timmar i veckan så hon sänkte sjukskrivningen till 75%. Det återstår dock att se om jag ens får några pengar för de veckor jag redan varit sjukskriven, eftersom jag fortfarande inte fått något svar från försäkringskassan. Känns väldigt illa, speciellt när det här med pengar är ett av de stora stressmomenten som gör att jag har svårt att slappna av och bli frisk... Nåväl, sånt löser sig alltid ^^

Jag har även fått bekräftelse på att de beställt frakt för mina stolpar, så snart blir det att stängsla in gården! Ska bli jätteskönt att ha det gjort ^^

Vad har du hittat på idag?

Likes

Comments