Jag har funderat ett tag på om jag kanske borde dela upp min Instagram till två konton istället för ett. Jag har ju tidigare mest lagt upp modellbilder på min Instagram, men sedan hundarna kom in i mitt liv så har det även blivit en hel del hundbilder. Det har blivit såpass att det känns lite... Splittrat. Mycket för att det är så himla stor kvalitetsskillnad på bilderna. Modellbilderna jag lägger upp är ju tagna av proffsfotografer, medan många av hundbilderna är tagna med min mobilkamera (förutom när jag snor av awesome Wildshenanigans 💕🐺).

Hur skulle du välja att göra? Skulle du helt enkelt skapa ett till konto och dela på det, skulle du fråga dina följare eller fortsätta ha ett konto och lägga upp bilder lite huller om buller? 😊

Likes

Comments

På senaste tiden så har jag varit väldigt kluven till det här med resor. Jag har börjat tänka mer och mer på miljön och att jag inte vill bidra till de utsläpp som det innebär att flyga, och dessutom så vill jag inte lämna hundarna mer än nödvändigt. Samtidigt så vill jag inget annat än att slänga på mig dykutrustning, simma omkring under vattnet för att sedan komma upp och äta frukt i värmen. Eller titta på fantastiska byggnader som inte liknar något vi bygger idag. Så ja, kluvenheten är minst sagt ett faktum.

Till sommaren kommer det nig i alla fall inte bli någon längre resa av, däremot är planen att vi (flocken) ska försöka att resa mer i Sverige. Dels har ju karln min en segelbåt (även om vi inte är helt säkra på hur hundarna kommer att reagera på att åka båt, så de kanske får vara hos hundvakt) så det kommer nog att bli en hel del svensk skärgård, och dessutom så har ju jag husbussen. Även om den dricker fasligt med diesel så känns det ändå som ett bättre alternativ än att sitta på ett flygplan i X antal timmar... Plus att jag skulle vilja se mer av vårt vackra land! Speciellt uppåt i landet. Jag har ju haft turen att resa runt i nästan hela Sverige på olika folkracetävlingar och liknande med familjen, men tidigare har jag tyvärr inte varit lika intresserad utan mest suttit och surat i mitt tält med en bok... Suger att vara tonåring även efter att man vuxit upp!

Vad gäller resmål utomlands så finns det fortfarande platser jag känner att jag måste se innan jag dör. Ta Island till exempel - vem vill inte utforska den fantastiska miljön (gärna från hästryggen)? Så har vi ju andra självklara mål som Nya Zeeland (LotR osv) och Skelettkyrkan i Prag. Och eftersom jag är ett stort fan av Asien så vill jag ju faktiskt till Indien, Vietnam och Kambodja också. Plus att som tefantast så måste man nästan åka till Kina och/eller Japan också, bara för att. Sedan har vi ju de andra Europeiska länderna - Spanien, Schweiz, Grekland, Italien... Åh, och inte att förglömma att hälsa på släkten i Kanada! Däremot är jag inte speciellt sugen på att åka till så många ställen i USA eller Sydamerika faktiskt. Australien är jag rätt så kluven till - jag skulle vilja dyka där, de har fantastisk natur men så jäkla många farliga kryp och reptiler! Så jag vet inte...

Var skulle du vilja åka i världen om du fick välja? Hur är din syn på resor?

Likes

Comments

Jag har tidigare skrivit ett inlägg kallat "Objektifiering eller en vacker bild?" som är ett av mina mest lästa inlägg. Om det är för att det är nakenbilder på mig eller för att jag faktiskt har skrivit ett bra inlägg vet jag inte, men jag vill ju gärna tro att det är på grund av det sistnämnd. Oavsett varför så känns det som ett väldigt aktuellt ämne som jag skulle vilja skriva mer om, just eftersom jag har valt att publicera en del avklädda bilder på mig själv.

Först och främst så skulle jag vilja ha er åsikt om skillnaden mellan de två bilderna här ovanför. För om jag själv måste välja vilken som är mest "objektifierande" så väljer jag nämligen den till vänster. På något sätt så känns det för mig personligen som att den är mer fokuserad på det nakna och inte helheten (även om jag tycker om den bilden också). Det här är en av de sessioner jag över lag är mest nöjd med - fotografen Henrik är fantastiskt duktig på ljussättning, komposition och så vidare. Vi har sedan den här sessionen gjort flera andra fotograferingar tillsammans, men ingen av dem blev i mitt tycka lika bra som den här.

Ändå kände jag mig ärligt talat inte speciellt bekväm i min kropp när de här bilderna togs. Förhoppningsvis är det inget som märks. Men såhär i efterhand (och några kg tyngre x) ) så tycker jag faktiskt att jag är himla fin. I mina ögon är så gott som alla bilder från den här sessionen konst, och inte någon form av objektifiering. När jag valde att göra den här fotograferingen var det för att visa att man inte behöver skämmas för hur man ser ut, oavsett om man kanske har några "kilo extra" mot vad samhället tycker är okej. Riktiga människor har celluliter. Även supersmala människor får valkar i vissa vinklar. Och så vidare. Men jag ville också visa att även om man är naken på bilder så behöver de inte vara porriga.

Jag är fullt medveten att det finns människor där ute på internet som enbart ser de här bilderna som något trevligt att titta på medan man tillfredsställer sig själv. Men det finns det folk som gör till bilder av kossor och pinnstolar också, så det känns faktiskt inte relevant till min poäng. Poängen är att man kan vara naken och inte alls porrig, och man kan även vara fullt påklädd och jätteporrig. Vilket ju är så gott som synonymt med objektifiering.

Och vad är då objektifiering? Enligt Wikipedia är det "en handling som innebär att man reducerar en person eller grupp till ett passivt föremål för handling, istället för en egen handlande aktör." Hur tänker jag då med det här inlägget? För bilder är väl alltid passiva föremål, eller? Jo, men skillnaden är den att man (förhoppningsvis) kan se på mina bilder som man ser på en vacker tavla eller en fantastisk solnedgång. Medan mer suggestiva och porriga bilder mer är till för just att folk ska kunna titta på dem och tillfredsställa sig själva fysiskt.

Nu lyckades jag ändå babbla iväg en del med det här inlägget, men jag hoppas att ni förstår min poäng. Vad tycker du själv om dessa bilder, och objektifiering i allmänhet?

Likes

Comments

Idag blev det andra delen av valpkursen hos Hundhjälpen i Uppland. Himla skoj! Första dagen som valparna var med, så det blev väldigt intensivt. Läxa över sportlovet att öva på de fyra momenten vi tränade in. De sista 20 minuterna var Raven helt utslagen, visst ser det ut som att och gått sönder, haha?

Därefter lämnade vi faktiskt över monstren till min granne Marie. Där ska de båda vara till imorgon, söndag, så att matte kan få lite egentid med Sebastian. Känns som att man behöver det ibland när man har valp, lite som att man behöver vara barnfri när man har barn vad jag hört 😜 Bra för henne att lära sig vara hos andra också.

Så nu har jag ätit hetvägg och ska hoppa i badet 💕 Därefter är vi bjudna på inflyttningsfest ^^ Ingen mello för mig med andra ord (tack och lov). Hur tillbringar du din helg? 😊

Likes

Comments

Jag har under några år nu använt appen ”Accupedo ” för att hålla koll på ungefär hur många steg jag går om dagen. Och jag måste säga att den faktiskt fungerar förvånansvärt bra, åtminstone för mig! Ibland har jag lite problem med att den ”fastnat” och inte räknar stegen när man går, men håller man lite koll på den så är det inga problem. Sen har jag lärt mig att uppskatta ungefär hur mycket jag rör mig efter så många år. Så ibland använder jag helt enkelt funktionen ”redigera steg” för att lägga till ungefär det uppskattade antal stegen. Jag är inte direkt nitisk i mitt stegräknande utan vill mest ha en ungefärlig uppskattning. Plus att funktionen som gör att man kan se statistiken över dag, vecka, månad och år kickar igång det tävlingsinriktade i mig.

För den som inte är så himla nitisk i sitt stegräknande så kan jag rekommendera dig att hålla koll på stegen med Accupedo. Det är en smidig app där du kan välja flera inställningar, ha en ”widget” på startsidan av din telefon så att du med en snabb blick ser dagens antal steg och den är lätt att lära sig! Det finns även en inställning där du kan välja om du går eller springer, vilket är smidigt om du som jag brukar ta en joggingrunda då och då. Tyvärr funkar den inte alltid på alla äldre versioner av android (jag har ingen erfarenhet av iPhone) men jag tror att de allra flesta telefoner är kompatibla med Accupedo.

Du får gärna dela med dig av vad du tycker och tänker om du har eller tänker skaffa appen. Jag har inget emot att jämföra dagliga steg och mål med andra. Faktiskt så peppar det mig faktiskt ännu mer! Och nu när jag bestämt mig för att försöka hitta tillbaka till min trivselvikt innan sommaren så är det bara bra om jag kan få lite folk som vill jämföra med mig.

Mitt mål är 14.000 steg om dagen,

vad är ditt mål?

Likes

Comments

Nu kör ju jag #nouw30daychallenge (som du kan läsa om här) i februari och känner att tillsammans med jobb och plugg så blir det nog med saker på schemat, men i mars eller april så ska jag verkligen ta tag i en skrivutmaning som jag hittade på författarkurs.se - nämligen en 14 dagars skrivutmaning! Själva inlägget i länken är från 2016, men det spelar ju ingen som helst roll då varje dags utmaning är tidlös. Vad sägs om att skriva om "husdjuret som blev besvärligt, rent av obehagligt" eller ett välkomstbrev till din inre supporter? Kan bli kul men utmanande, eller vad säger ni?

Utöver att varje dag har ett ämne så är utmaningen även att du ska "fulskriva" i fem minuter om dagens ämne. Alltså inget duttande med texten under fem minuter! Det är något som i alla fall jag har lite svårt för, så det ska bli spännande att se hur det går för mig... Jag tycker att övningarna i den här skrivutmaningen verkar vara väldigt roliga och lite annorlunda så hur som helst ska det bli väldigt intressant att se vad jag lyckas producera. Om det blir något värt att visa så kommer det att hamna här, men jag tänker inte lova något med tanke på utmaningens utformning i form av "fulskrivande". Det blir ju inte alltid direkt något värt att visa upp, om man säger så ;)

Är du sugen på att köra denna 14 dagars skrivutmaning? Visa gärna
upp ifall du får något roligt skrivet!Likes

Comments

Nu har det gått 16 dagar av #nouw30daychallenge som ni kan läsa mer om här. Jag har hittills lyckats mig på att skriva minst ett inlägg om dagen i lite bättre kvalitet, vilket jag faktiskt är rätt så stolt över. Det finns säkert en hel del att förbättra fortfarande, men över lag så känns det kul att ha börjat ta bloggen lite mer på allvar. Vad tycker ni, har bloggen blivit roligare att läsa? Som sagt, det känns i alla fall roligare att skriva när man faktiskt lägger ned en hel del mer tid på inläggen. Nu hoppas jag bara att ni alla läsare vill börja dela inläggen mer och kommentera mer också, haha ;)

Nej, skämt åsido, jag skriver faktiskt mest för mig själv just nu. Visst så får jag mer pepp av att ni kommer in och tittar och kommenterar, men nu när jag skriver mer genomtänkta inlägg så får jag faktiskt ut mer av det själv också, så jag blir inte lika ”beroende” av besökare, kommentarer och delningar. Däremot så skulle jag väldigt gärna vilja veta vad ni tycker skulle kunna bli ännu bättre här på bloggen. Kanske är det en kategori ni vill se fler inlägg i, eller något inlägg ni vill att jag ska göra en fortsättning på? Nu under #nouw30daychallenge så är det verkligen dags att hjälpa mig genom att tala om hur jag kan förbättras!

Jag kanske inte ändrar och gör allt ni föreslår, eftersom det ändå är min blogg. Men jag ska överväga alla era förslag, och jag tror nog att ni kommer att ha massor med bra förslag, eller hur? ;) Vill ni ha fler inlägg per dag, ska jag börja med en ”dagens outfit”-del, vill ni ha fler längre mer artikelliknande inlägg eller gillar ni mina bildinlägg mest? Tala om vad du tycker att jag gör bra och vad jag kan förbättra! ❤

Likes

Comments

Tack alla där ute för ert hjälp och stöd! 💕 Hundarna har kommit till rätta av sig själva, de dundrade in här hemma strax innan 6 imorse och slängde i sig maten, sen tokslocknade de. Kan inte beskriva i ord hur tacksam jag är över alla som delat mitt inlägg och velat hjälpa till (över 400 personer på ett halvt dygn, WOW! 😍) Ni är helt fantastiska!

Jag skriver det här nu strax efter att de kom hem, men publicerar det lite senare så att det är större chans att fler ser. Därför är det inte så genomtänkt eller ordentligt skriver, för jag är gaaaalet trött efter ca 4 h orolig sömn... Tack igen! 💕💓🐺💕💓

Likes

Comments

UPPDATERING! Nu är hundarna hemma igen, tack alla som delat och stöttat 💕 Har tagit bort bilden från inlägget då mitt telefonnummer stod på den.

De flesta av mina läsare kanske har sett det här på Facebook redan, men jag vill dela överallt jag kan. Idag strax efter kl 14 så smet Lobo och Raven från trädgården här hos mig i Gottröra. De har i skrivandets stund kl 22 fortfarande inte kommit hem. Man har sett dem springa lösa tillsammans två gånger, en gång kl 16 och en gång någon km längre bort kl 17. Sedan dess inget. Dela jättegärna bilden på er Facebooksida, blogg och Instagram så mina monster kan komma hem! De bar varken halsband eller reflexer så är himla orolig för bilar 😢

Likes

Comments

Jag hittade ännu ett gammalt inlägg med bilder som jag verkligen gillar från en session som jag mer än gärna skulle göra en gång till. Med en del ändringar, så klart. Just den här fotograferingen som asagudinnan Freja blev lite hastigt och lustigt ihopplockad eftersom tanken var att de skulle vara med i en tävling på en Facebooksida. Tyvärr så vann jag inte, även om hon som hade tävlingen skrev till mig privat och sa att jag var hennes personliga favorit. Men ja, egentligen skulle ju Idun kanske passa mig lite bättre, med tanke på det röda håret osv. Jag skulle även vilja göra någon valkyria-plåtning... Mycket asatro, med andra ord. Om någon fotograf är intresserad och vill samarbeta så hör av dig!

Nu inser jag också att det här inlägget faktiskt passar himla bra just idag, eftersom det ju är alla hjärtans dag! Jag är väl kanske inte den största firaren av "högtiden" om man säger så, det känns mest som en kommersiell plan för att sälja mer krimskrams. Men jag gillar däremot att ge bort genomtänkta presenter för att visa min kärlek till folk i min omgivning (även om det tyvärr blivit lite sämre med det nu i och med min utbrändhet) så på det sättet är det en mysig påminnelse. Samtidigt kan jag inte låta bli att känna empati med de som är ensamma och får alla andras kärlek liksom "kastad i ansiktet" på sig... Men så är det väl alltid, oavsett om det är en speciell dag på året eller inte.

Nå, ni hittar hela det gamla inlägget här; Norse Goddess Freyja . Annars kommer här nedan ett litet urval från inlägget.


Jag insåg att jag har missat att visa er flera olika sessioner från i somras - bland annat den här med Patrik Lindqvist som hjälpte mig att porträttera asagudinnan Freja. Freja har alltid varit min favorit bland gudinnor. Hon är fruktbarhetens gudinna med kunskap om sejden (magi) och[...]

Ska du göra något speciellt idag eller är alla hjärtans dag en vanlig dag för dig?

Likes

Comments