Samhälle, Politik

Till dom berörda människor vars uppgift är att sätta Sveriges lagar!

Våldtäkt pedofili mord o andra våldsbrott ger idag lägre straff o mindre konsekvenser än att man laddar ner en film från nätet.

Hur kan man resonera så?
Hur kan de finnas förmildrande omständigheter i ett sånt agerande som när man på nåt sätt gör en annan människa illa?
Men när filmbolagen förlorar lite pengar på grund av att deras film laddas ner på nätet då är de värre än våldsbrott?

Jag skäms över vårt lagsystem. I mina ögon kliar ni varandra o dom med mest pengar på ryggen för er egna vinnings skull. Ni brinner inte för folkets eller mänsklighetens bästa.
Ni står inte bakom ert egna land på grund av dessa löjliga lagar ni satt. Ni rättfärdigar gärningsmännens beteende genom att först o främst ha låga straff från början samt att man som gärningsman har möjlighet att slippa hälften av sitt straff pga "gott uppförande".

När ska de komma politiker kungar presidenter som brinner för folket och vårt samhälle? Som inte ser pengar i första hand?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Samhälle

Igår var jag och mitt barn på 5 år och såg filmen Trolls.

Söta troll vars liv utgår från musik dans och kramar. Dom är lycka i levande form.
Sedan kommer stora varelser så kallade Bergens som listar ut att om dom äter trollen så blir dom lyckliga och inför detta som en årlig tradition att äta dessa lyckotroll en gång om året för o få uppleva lycka.
Filmen i korthet är att några troll blir tillfånga tagna av Bergens efter att ha levt på hemlig plats i 20 år. Prinsessan Poppy och Trollet Kvist ger sig ut för o rädda trollen från o bli uppätna. Men de fantastiska är att dom inte bara befriar sina vänner dom lär även Bergen att dom kan uppleva lycka utan o äta troll.

Och jag blir så tagen av detta. En barnfilm som tydligt visar att omtanke till varandra även om man är o ser olika ut skapar en vågeffekt mot de positiva. Där man egentligen genom enkla medel kan sprida ett perspektiv och tankesätt att "behandla andra som du själv vill bli behandlad" kan få de bättre. En fantastisk film alla borde se.

Så kommer måndagen och jag sätter på nyhetsmorgon. Och de dröjer inte länge innan jag kokar inombords.
Ett stort gäng rusar in på planen och attackerar 19årige Jordan Larsson och även tränare Henrik Larsson från Helsingborgs IF för att dom åker ut ur serien. Tydligen var attacken riktad och planerad mot Henrik Larsson o skulle ske om HIF skulle förlora gårdagens match.
Dessa individer i mina ögon är nog tyvärr gjutna i en extremt dålig form.
Hur kan man som människa anse att sitt favorit lags förlust ger en rätten att vandalisera planen samt hota och misshandla spelare och tränare? De finns ingen logik i det alls. Tvärtom. Borde man inte som supporter till ett lag stå bakom sitt lag oavsett och peppa dessa killar och tjejer som sliter hårt för att bli så bra dom bara kan och sedan ge allt dom har i varje match?
Och inte nog med detta hemska beteende dom ansvariga gör så är dom så otroligt fega att dom döljer sina ansikten. Ärligt talat vad sysslar ni med. Ni har förbrukat rätten att vistas inom 1km av nån fotbollsplan och borde åka dit så de skriker om de.

Vilken kontrast att ena dagen se en film som jag hoppas på ska inspirera andra lika mycket som den inspirerade mig att visa omtanke och respekt för varandra till att idag höra om gårdagens fega beteende från några otroligt fega människor.

Skärp er. Det är en fotbollsmatch där en vinner en förlorar eller det blir lika. Svårare än så är det inte. Riktiga supportrar står bakom sitt lag oavsett. Riktiga supportrar hejar oavsett. För riktiga supportrar vet att alla i deras favoritlag sliter hårt för o göra sitt bästa med dom medel dom har.

Respekt och omtanke är a och o.

Likes

Comments

Samhälle

En sak jag tänkt på i flera år är just de här kring nyheter och dess funktion.

I mina ögon (och öron) så vill jag veta om nyheter i denna ordningen:
Sverige (vård omsorg skola samhälle politik)
Omvärlden.

Idag upplever jag nyheterna som tvärtom mer om omvärlden än om de som händer i Sverige. Missförstå mig inte nu jag vill absolut höra om de krig och andra problem som är i resten av världen för de SKA uppmärksammas och bli känt för oss alla vad som pågår. Men de är så mycket som händer i Sverige som hamnar i mellan stolarna. De uppmärksammas inte tillräckligt om de brister vi har i vårt egna land.

Visst kan vissa problem vi har här verka som riktiga "i-landsproblem" jämfört med hur de är i andra länder men samtidigt har vi inte förmågan här att hjälpa ALLA andra länder hur gärna vi än vill o hur mycket vi än ger. (de funkar inte när inte alla länder på jorden inte bidrar även dom efter deras förmåga, tänk vilka underverk vi hade kunnat göra om alla länder bidrog till o få de bättre för alla som har de sämre? )

Så då tycker jag att mer nyheter om de som händer i just vårt land hade kanske ökat till större engagemang av vår befolkning i vår egna befolkning och vårt samhälle. Och med vår egna befolkning menar jag ALLA som bor i Sverige ingenting annat. För i mina ögon bor du här så är du svensk även om du inte lärt dig språket än.

Vad tycker ni?

Likes

Comments

Allmänt

Så nu har jag fått tummen ur/fått nog.

Jag är som människa viljestark envis och väldigt mån om andra vare sig djur och människor.

I denna blogg kommer jag skriva saker jag funderar på, hört om, vill uppmärksamma, vill ifrågasätta eller diskutera.

Vi behöver alla engagera oss mer och detta är min början till just de.

Läs för att sen
fundera, diskutera och kanske även kommentera.

Likes

Comments