Allmänt, Depression/panikångest

Som rubriken lyder. Nu är jag tillbaka. Jag har tyvärr hamnat i en dålig period med depressionen och panikångesten på grund av lite saker. Jag har mest bara gråtit och varit helt tom i ett par dagar. Mår fortfarande inte bra men jag känner att jag börjar få lite mer kontroll på det nu så det känns bättre.

Idag är det full rulle som gäller. Jag ska iväg och träffa några som ska köpa lite av sakerna jag säljer nu inför flytten. Jag har så mycket saker som jag inte använder och som stått länge. Så nu när vi ska flytta ihop på riktigt så kände jag att det var dags att sälja av/skänka bort det som jag faktiskt inte använder. Dock körde jag det lindriga igår, det som är i lägenheten. Idag är det dags att börja rensa på vinden.. Vinden är kaos... hemskt... Men det är lika bra att ha det gjort. Har massa saker som jag egentligen kan kasta där så lika bra att ha det gjort. Dock ska jag ha förrådet på vinden kvar eftersom jag hyr ut i andra hand ett tag. Så jag tänker som sagt behålla sakerna på vinden då de inte får plats i nya lägenhetens förråd.

Apropå lägenhet så ska jag faktiskt visa lägenheten idag för en tjej som jag hade tänkt hyra ut den till så får vi hoppas att hon gillar lägenheten och vill ha den. Håller tummarna!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon på er!

Hur var er fredag? Min var faktiskt riktigt bra till en början. Jag var med vänner på en inflyttningsfest hos en vän och det var super trevligt. Vi åt gott, körde drick spel och bara pratade och hade kul. Efter detta så förflyttade vi oss till krogen. Där slutade kvällen vara bra. Jag fick en ordentlig panikångest attack så jag drog hem. Jag vet att jag egentligen inte kan vara i såna miljöer utan att ångesten drar igång men vill inte att det ska vara så så försöker alltid göra det ändå men nu har jag insett att det faktiskt inte går.
Jag gick hem runt 00 tiden och somnade ganska snabbt så det var ganska skönt. A kröp ner med mig runt halv 4 och sedan sov vi till 10. Superskönt. Nu har vi precis ätit frukost och ska krypa ner i sängen igen och bara mysa och vara.

Kommer upp ett inlägg senare under dagen om min historia. Hoppas det kan vara intressant för någon och kanske hjälpa någon. 

Likes

Comments

Allmänt, Plugg

Vi har haft en riktigt härlig frukost här hemma jag och A och sedan har jag pluggat massa och planerat inför kvällens festligheter.
Nu ska vi städa iordning lite och sedan ska vi iväg och fira min lillasyster. Ska bli riktigt mysigt. Så det är dagens planer. Inget super speciellt men en rolig lördag.

Älskar att göra checklistor. Man har bättre koll på vad man ska göra och det känns som man är mer produktiv med att faktiskt göra det också.

Likes

Comments

Plugg

Som rubriken säger, skola mellan 13:15-16:00. Kanske inte det roligaste som finns att göra på en fredag men men. Vi har seminarium idag och sitter och pratar om värden osv. Ganska intressant hittills.
Efter skolan är det dags för att åka till våren nya lägenhet igen. Vi ska fixa lite i ett rum innan det är dags för att åka hem och ha fredagsmys. Och som fredagsmys blir det PLUGGA! WOHOOOO!

I brist på bilder får ni en bild på vår, förr, halvvisna blommor. Konstigt nog tycker jag de är väldigt fina ändå.

Likes

Comments

Allmänt

​Att bara sitta och måla och se någon bra film eller något bra youtube klipp tycker jag är super skön avslappning.

Likes

Comments

Shopping

Förut att ligga hemma och ta det lugnt och slappa igår så gjorde vi lite ärranden. Jag passade på att lämna tillbaka lite kläder som inte passade, handla mat och så råkade jag köpa ett par nya träningsskor. Är super nöjd med dem och super taggad på att börja använda dem.

Likes

Comments

Det finns så många olika behandlingar mot depression och panikångest, och det kan vara svårt att veta vad som är bäst för än själv. Det bra är att man kan testa alla och börja och sluta när man vill så bara för att man börjar med något så är man inte låst till den behandlingen.
Jag tänkte gå igenom vilka behandlingar jag har gått igenom och vad jag tycker om dem, fungerade de för mig eller inte?

Jag har testat:

Kurator på UMO - Man sitter och pratar med någon om det man känner att man behöver prata om. Detta är ett bra sätt, men det fungerade inte för mig för kände inte att jag kunde lite på personen plus att jag var väldigt liten och omogen så jag blev bara arg för allt de sa hela tiden. Så detta fungerade inte för mig. Dock tror jag att det fungerar super bra om man är omogen och har insikt i sina problem. Större saker som man mår dåligt över eller när depressionen är allvarligare som den blev på mig, så tror jag man ska gå till psykolog istället för kurator.

Psykolog - Det här är det som fungerade bäst på mig. Jag hade blivit några år äldre, ännu tröttare på att må dåligt så nu kände jag att det får vara nog. Jag parades ihop med en person som passade mig super bra och jag trivdes med henne super. Hon var inte dömde alls och hon förstod mig och brydde sig verkligen.

KBT - Önskar jag hade fungerat för mig. Jag gick bara typ 3 gånger. Jag älskade konceptet och tror veklingen att detta är en bra metod, kanske inte mot depressionen men mot panikångesten. Problemet var bara att jag fick inte person som inte alls verkade förstå sig på mig och inte riktigt kändes engagerade så efter 3 gånger tyckte hon att det verkade bra och frågade om jag kände mig redo att avsluta. Då jag inte kände att detta fungerade och inte tyckte att det kändes bra med henne så valde jag att avsluta. Jag funderar dock på att börja igen men med någon annan då min panikångest fortfarande finns och stör mig. Även om det är bättre än det har varit, det är inte min värsta period nu.

Medicin (Antidepressiva och ångestdämpande) - Jag går fortfarande på antidepressiva och det är under. Jag önskar att jag inte hade behövt medicinera för såklart vill jag vara frisk och slippa allt sånt. Dock fungerar det väldigt bra. i början är man väldigt trött och mår ännu sämre i typ två veckor men detta får man mediciner för och det finns också nummer man får ringa hela tiden om man känner att man behöver. Jag äter antidepressiva varje dag men de ångestdämpande jag skulle använda vid t.ex panikångest attacker, försöker jag att inte äta och har inte ätit mer än ca 3-4 tabletter sedan jag hade startveckorna för snart 2 år sedan. Jag är riktigt glad att jag började med dem och de har verkligen fungerat super bra för mig. Förhoppningvis ska jag dessutom kunnat sluta äta dem snart och det känns riktigt bra.
Dock tycker jag inte att man bara ska äta medicinen och sedan strunta i problemet efter det. Man måste kombinera med samtal eller KBT eller något annat som fungerar för än. Man måste ta reda på varför man mår dåligt och hur man kan lösa det och inte bara dämpa det med piller. Så jag har i största perioden kombinerat medicin och psykologen.

Likes

Comments

Jag och A hade en riktig myskväll igår och bara slappade och åt god mat. Sedan kröp vi faktiskt ner redan 20 över 8. Riktigt tidigt men super skönt!

Vi låg som sagt bara och myste och åt god mat så därför blev det inget mer inlägg igår men jag tänkte att jag skulle sätta mig nu och jobba lite och förberedda inlägg så hörs vi senare!

Likes

Comments

Pojkvän/Sambo livet

Godmorgon!

Ja för en gångs skull blev det en riktigt tidig morgon. Jag har ju den lyxen att oftast börja ganska sent på dagarna och ibland till och med vara ledig hela dagen och få plugga och jobba precis som jag vill.
Nu sitter jag redan i skolan och har en 4 timmars föreläsning. Jag kan ju inte direkt säga att jag ser fram emot det men bara att le och se glad ut. Det är nog extra omotiverande när jag vet att jag ska byta linje och stad och allt totalt. Då känns det som att det här inte ger något. Det gör dock det. Jag får högskolepoäng och jag får också erfarenheter och kunskap. Så det är ju inte helt åt helvete. Bara att le och stå ut, det är snart över.

​Dagens planer är att vara i skolan nu, sedan fixa lite hemma och förberedda tvätten inför imorgon. Sedan är det att renovera och fixa ny lägenheten som gäller. Kanske åka och handla bänkskiva och lite grejer, vi får se vad det blir för något. 

Likes

Comments