Ett par bilder från sportlovsresan till Ruka

Pari kuvaa hiihtolomareisulta Rukalla

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag skall dela med mig ett gott lasagnerecept

Jaan teille hyvän lasagnereseptin

4-6 portioner/ 4-6 annosta

2 lökar/sipulia

1/2 vitlök/valkosipuli

500 g nötkött eller kycklingfärs/ jauhenlihaa nauta tai kana

500 g tomatkross/tomattimurskaa

2 tsk/rkl tomatpureé/tomattipureeta

1 tsk/tl salt/suola

1 msk/rkl äppelcidervinäger/omenaviinietikkaa

2 dl matgrädde/ruokakermaa

svartpeppar/mustapippuri

500 g zucchini

100 g riven ost/ juustoraastetta

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, stek kött och lök. Tillsätt tomat, salt, vinäger, matlagningsgrädde och peppar. Låt koka 10-15 minuter på svag värme. Riv zucchinin med osthyvel, jag brukar inte använda skalet men det går bra att använda om man tvättar dem bra. Koka upp vatten och salt, sätt i zucchini och låt zucchinerna ligga i 2-3 minuter. Häll av vattnet och låt zucchinin svalna.

Varva zucchini, ost och kött i ugnsformen, grädda i ugnen ca 20 minuter

Tee näin:

Laita uuni 175 asteelle, paista liha ja sipuli. Lisää tomatti, suola, viinietikka, ruokakerma ja pippuri. Anna kiehua 10-15 pienellä lämmöllä. Raasta zucchini juustohöylällä, en tapaa käyttä kuorta mutta sen voi hyvin käyttä jos pesee kuoren hyvin. Keitä vettä ja suola kattilassa, ja laita zucchini kattilaan ja anna kiehua 2-3 minuttia. Kaada vesi pois ja anna jähtyä.

Laita zucchini, juusto ja liha vuokaan, paista uunissa noin 20 minuuttia.





Likes

Comments

Nu är alla mina Finland 100 år babymössor till VCS klara 

Nyt kaikki Suomi 100 vuotta vauva pipot VKS valmiita

Likes

Comments

Postad i: Vegemat/Vegeruoka

Receptet till denna enkla och goda bananglass fick jag på en kurs vid veganrestaurangen Vegana i Vasa..

Ca 4 mogna bananer, som är frysta

1/2 dl sojamjölk, kokosmjölk eller annan vätska, använder själv mandelmjölk

2-3 tsk vaniljsocker

Skär bananerna i bitar, frys ner i ca. 1 1/2- 2 h så att de är aningen skarpa. Ta upp och sätt i en hushållsberedare och mosa bananerna. Tillsätt vätskan och vaniljsocker. Blanda tills glassen är slät och gräddig. Sätt i frysen ett par timmar tills den stelnat helt. Ta upp och toppa med t.ex. rostade nötter eller färska bär. Själv har jag använt mig av hallon och rawkakaonibser. Man kan även istället för 4 bananer, sätta 3 bananer+ 4 dl jordgubbar eller 3-4 tsk kakaopulver.

Glassen bör ätas genast, man kan inte spara den i flera dagar

--------------

Respeti tähän hyvään ja helpoon banaanijäätelön sain kun olin vegaaniravintola Veganassa, Vaasassa

4 kypsää banaania, pakastettuna

1/2 dl soijamaitoa, kokosmaitoa tai muuta nestettä, käytän itse mantelimaitoa

2-3 tsk vaniljasokeria

Leikkaa banaanit, ja pakasta ne noin 1 1/2-2 h. Sekoita banaaniviipaleet monitoimikoeessa ja lisää neste ja vaniljasokeri. Sekoita kunnes jäätelö on sileää ja kermaista. Koristele haluttaessassi jäätelö paahdetuilla pähkinöillä tai marjoilla. Olen itse koristellut jäätelön raakakakaonibseillä ja vadelmilla. 4 banaanin tilaan voi myös laittaa 3 baanina+4 dl maniskoita tai 3-4 tlk kakaota.

Jäätelö täytyy syödä heti, se ei säily hyvänä pakasteessa monta päivää


Likes

Comments