Att höra någon annan va i liknande situation som jag varit i gör mig så ont i hjärtat. Jag vet vilken väg man måste vandra och hur tufft och tungt det kan vara om man inte får rätt hjälp från början. Det enda jag kan göra är och ge råd om vad man kan göra, vilken väg det finns att gå. Men sen är det bara hos en själv som viljan, orken och kämpaglöden måste finnas. Men ser man problemet så har man kommit långt och kan göra något åt det.

Psykisk ohälsa är verkligen ett tungt ämne, men kan vi hjälpa någon som vi ser mår dåligt så måste vi hjälpa personen. Att prata och hjälpa dem hitta verktyg för ett bättre mående är ett sätt. Att föreslå professionell hjälp även om det för en del kan kännas främmande. Att lyssna och försöka förstå, det är nog så viktigt.

Bilden som jag lagt till denna gång tyckte jag bara var så träffade.

Kärlek till er alla därute 😘

Kramizar

Likes

Comments

Trots mitt "harmoniska" tillstånd igår hade jag jättesvårt att somna. Jag körde rallysäng så det stod härliga till. Många tankar som snurrade och trots jag försökte bryta tankemönstret kom jag inte till ro.

Men jag vet orsaken till problemet, när jag mådde dåligt var behovet och tankarna att ta mina tabletter ständigt närvarande. Nu när jag mår bättre är det lätt att glömma det där lilla pillret innan man går och lägger sig. Det har jag gjort, hur många dagar vet jag inte. Men utsättningseffekten kan inte vara så stark på mig, däremot så var insättning sådan att ångesten blev ökad till en början. Detta är tydligen helt normalt. Så tror det var det som påverkade mig igår, för många dagar utan SSRI och sedan tog jag en tablett igen.

Detta gör mig dock lite positivt till att jag inte kommer ha ett livslångt förhållande med SSRI. Men jag kör på detta nu, man ska aldrig sluta för tidigt och de säger att man gärna ska hålla på med en dos i ett halvår.

Nu har jag tagit mitt lilla vita piller ikväll och hoppas på god sömn.

Kramizar 😘

Likes

Comments

Känner mig mer lugn nu än för två veckor sedan, då var stressnivån hög och tröttheten slog in. Här har jag ett problem, för när jag känner så behöver jag vila för att komma ikapp. Men min sambo tycker jämt jag är trött; han brukar skämta om att jag varit trött hela livet. Tror han har svårt att förstå mig på den punkten. Det är inte lätt att förklara heller när man känner sig utmattad och behöver kanske få en sovmorgon. En natt utan rubbad sömn på grund av barnen.

I helgen var vi och åt på restaurang med ett par vänner innan vi gick och tittade på Johan Glans. Att få skratta i en och en halvtimme var inte alls dumt. Sedan åkte vi hem och jag sov hela natten, med barnen hos farmor kunde jag ligga kvar ända till klockan 9:00. Vilket lyx! Sedan passade jag på att städa hela huset, en underbar känsla när det var gjort. Efter det hämtade vi två små trotsiga busfrön. De i sin tur bjöd på en sovmorgon på söndag till klockan 7:30 och när vi klivit upp bestämde vi oss för att åka till ett lekland. Vi var där och busa ett par timmar innan vi landade hemma. En helg helt i min smak och jag känner mig utvilad.

Nu har jag landat i soffan efter en arbetsdag och lite pingisträning uppe på det. Känner mig lite härligt mör i kroppen och ska bara ta en dusch innan jag kryper ner i sängen för att lyssna på en bra pod. Vart så glad i går för nu har Mordpodden börjat på en ny säsong, de tipsa också om respodden så tänkte testa den med. Annars prenumererar jag på Adam o Kompani och David Batra. Skulle vilja hitta så jag har en för varje kväll, så har någon tips får ni gärna komma med dem.

Känner mig alltså rätt harmoniskt just nu ❤

Kramizar

Likes

Comments

Jag lovar det hjälper, min bitterhet och den situation jag var fast i förvärrande mitt psykiska tillstånd. Att gå runt och vara arg, se det negativa och fastna i tanken vid detta gör en inte speciellt lycklig. Det är lätt att trilla tillbaka ibland om man är omgiven av bittra personer eller om man haft en dålig dag, men det är då man måste försöka slå det ifrån sig, ta avstånd eller tänka om. Det är ju bara du själv som kan påverka DIN bitterhet, ingen annan.

Sedan är det så att du hamnar i en situation som känns ohållbar, brukar jag upprepa denna klassiker för mig...

Likes

Comments

Denna dag har känts som ren semester, stress kan påverka en så mycket. Trötthet, stelhet, huvudvärk och irritation. En dag att bara koppla bort har varit så skönt. Vi har inte gjort något speciellt, matat änderna med barnen och hälsat på deras farmor. Köpt hämtmat och bara kopplat bort alla måsten. Fantastiskt!

Imorgon blir det lekland och IKEA, det bäddar för en bra och rolig dag det med.

Ska nog lägga lite pussel innan läggdags, jag har alltid varit sån som tyckt om lego, pussel, korsstygn...ja pyssliga saker. Det är lugnande och roligt. Tycker också om att lösa klurigheter. Det är jag och kommer nog alltid vara så.

Kramizar

Likes

Comments

Ännu en arbetsvecka har gått och vissa dagar denna vecka har jag varit så slut, helt däckad. Huvudvärken kom onsdag och torsdag, en bidragande orsak tror jag kallas stress. Men jag är inte dum, jag vet orsaken till det.

1. Jag vill så mycket, hjälpa till där och där. Vill vara överallt, men måste på något vis dra en gräns. Gjorde det lite förra veckan genom att ta upp problemet med för mig rätt person. Visst har jag märkt lite effekt, men problemet kvarstår ännu. Jag tar på mig för mycket, men försöker delegera så det inte blir för mycket.

2. Det är ett organisatoriskt som jag i nuläget inte kan påverka.

Trots trötthet och lite problem på vägen är jag ändå stolt över mig själv, jag har gjort 6 stycken bokslut. Varit delaktig i ytterligare 9 stycken. Har 12 framför mig. Är den som lägger upp nya företag, deras budget, systemförvaltare, har nöjda kunder och har lärt mig så mycket senaste veckorna. Jag utvecklas och är delaktig i avstämningsmöten och projekt. Jag trivs oerhört med min nya arbetsplats. Men jag måste bromsa mig själv litegrann ibland. För...

Jag har trots allt två småbarn som inte är så gamla, de behöver mig och jag vill umgås med dem. Mina älskade frön, min energi måste räcka till dem. Sedan måste det också finnas ork kvar till sambon för att hålla kärleken vid liv. Men jag kan bromsa och jag känner mig levande igen.

Vad har mer hänt senaste tiden?...hmmm... just det jag är fast anställd. Har börjat som pingistränare. Är fortfarande mullig och rund, men det får va så just nu. Allt börjar kännas så mycket bättre och det kanske jag orkar ta tag i till slut. Men iallafall det som känns så bra just nu är att jag börjar skapa mig en identitet igen, den som jag på något vis tappat på vägen.

Nu ska stora pojken nattas, sen ska jag lägga mig med en pod i öronen och somna så sött.

Kramizar

Likes

Comments

Denna vecka har var rolig, krävande, utvecklande och insiktsfull.

Den har varit rolig på så sätt att jag lyckas med sådant jag varit osäker om jag klarat av och att jag fått positiva kommentarer och klappar på axel som styrker en.

Krävande för jag fått hoppa in oplanerat i en annan persons jobb samtidigt som jag ska sköta mitt eget. Satt som en zombie en liten stund igår innan jag samlade mig igen.

Utvecklande för att jag växer och inser att jag är smart, duktigt och har mycket att ge.

Insiktsfull, då det varit en vecka då man ser både bra och dålig sidor hos människor och man måste agera. Hur det än slutar så måste det bli det bästa alternativet för dig andra. Samtidigt har jag återigen behövt bromsa mig själv. Viljan är stark, men orken inte lika stor.

Samtidigt har jag insett att utveckling kan ta tid beroende på vem man har att göra med, men jag har tid om det i slutändan kan vara utvecklande för mig och en rolig utmaning.

Trots en asjobbig vecka, känner jag mig starkare när jag går ur den. Jag är bra och klappar till och med mig själv på axeln ikväll! Egoboost!!!!

Kramizar

Likes

Comments

Kände att jag idag ville göra er uppmärksamma på en diagnos som heter Selektiv Mutism - ofrivillig tystnad. Detta är något som för mig var helt okänt för ett halvår sedan och tror att det även kan vara så för många andra.

Bifogar här två länkar som ni kan gå in på om ni vill veta mera.

https://www.sahlgrenska.se/w/s/selektiv-mutism/

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Selektiv_mutism

Återigen vill jag bara säga det man kan aldrig veta vad en annan person bär på och därför är det viktigt att vi inte dömer på förhand. Skaffa er kunskap och lär känna personen, vi kan inte se allt som rör sig i någons inre.

Kramizar

Likes

Comments

Jag är mycket för citat och idag läste jag ett sånt där återkommande. Att människor som pratar illa om andra gör det för att de inte mår bra, en person som inte mår bra skulle inte behöva det. Det är sååå sant.

När jag hamnar i mina dåliga perioder så har jag en förmåga att se det dåliga i människor och händelser. Jag är kritisk, missunnsam och negativt. Man kommer in i en ond spiral. Samtidigt har det hänt mycket i mina dåliga perioder och all kritik kanske inte är missriktad. Men ändå det blir överdrivet.

Nu börjar jag landa mer med mig själv och just nu har jag människor runt omkring mig som jag trivs med. Visst det finns och det kommer alltid finnas de som man inte funkar 100% med. Som irriterar en eller som är din raka motsats, men då kan ju jag välja förhållningssätt till dessa människor för att skapa den bästa situationen för dig. För visst är det så, du står alltid dig själv närmast. Mår inte du bra är det svårt att hantera omgivningen.

När jag nu lämnat mitt negativa hål så kan jag se människor runt mig som väljer en så fel väg. Skitsnack och glåpord om andra människor, sanningen är den att jag hatar det. Jag har varit där, men jag har också valt att lägga det bakom mig.

Har du hamnat i en negativ spiral, det är faktiskt så att bara DU kan förändra det. Testa att inte tycka så illa om allt i din omgivning. Testa att inte falla in i de du umgås med och deras skitsnack. Fokusera på det bra, det hjälper, jag lovar. Ändra din inställning och du kommer må bättre. Du har ett val!

Kramizar

Likes

Comments

Var ett tag sen jag skrev nu, dels har inte behovet funnits och sedan känns det som tiden springer ifrån en. I helgen fick jag andas ut lite då jag, svärmor och svägerskorna åkte till Badhotellets SPA. Det var underbart och bra för själen. Kan rekommendera att åka dit om ni inte varit där. Jag bara älskar att åka på spa och skulle vilja göra det oftare, känns så lyxig och det bästa är när sambon är med. Det blir så mysigt då och i en weekend ingår ofta trerätters, vilket inte händer så ofta att man äter.

Tidigare har jag och sambon varit på Sankt Jörgen park, Arken hotel och spa och Tallink spa hotell. Helt suveräna alla tre. Var skeptisk till badhotellet, jag är ju sån att jag läser väldigt mycket om jag ska åka någonstans, det måste verkligen vara bra. Detta ställe bestämde inte jag, men blev positivt överraskad. Så släppte kontrollen litegrann och det vart ju bra 😊.

Nästa mål är Yasuragi eller kanske Hooks herrgård. Åhhh längtar till nästa gång och då ska jag se till att jag och sambon får en lugn stund tillsammans.

Kramizar

Likes

Comments