Ett behov av att skriva kommer oftast när känslorna inombords är för många och behöver komma ut. För mig är det bra att samla känslorna i textform eller prata med någon nära. När det bubblar över är det många gånger negativa känslor som ska ut och det är nog därför det är det ni får läsa många gånger. Men är det verkligen så negativt hela tiden. NEJ!

Så nu tänkte jag skriva om allt bra och vad jag är tacksam för. Jag har en sambo som jag älskar väldigt mycket, vi kan prata med varandra och trots att vi inte tycker lika jämt försöker vi ändå förstå varandra. Han har varit med mig i min känslomässiga bergodalbana, det är inte alltid lätt att förstå mig men han försöker. Det är jag tacksam för. Vi har två fina, friska och helt underbart busiga barn, de ger en kärlek och glädje.

Mina barn har helt underbara mor och farföräldrar. Vi har ett fint hus och bor i ett toppenområde. Jag har fått börja med den sport jag utövat i tio år och tycker det är jätteroligt att få spela pingis igen. Främst som ledare, men vem vet man kanske vill börja tävla igen.

Mitt jobb, kan väl inte haft mer tur när jag bytte. Det är roligt, arbetskamraterna är fantastiska och arbetsuppgifterna roliga. Sedan är det helt underbart att man kan jobba hemifrån vissa dagar.

Jag mår mycket bättre, min sambo mår mycket bättre. Det finns mycket att vara tacksam för.

Så trots att jag skriver mycket negativt många gånger har jag allt det här. Men som sagt känslorna behöver komma ut ibland. Nu är det ett enda motstånd som kan påverka mina dagar så himla mycket, men som jag skrev i tidigare inlägg behöver jag fokusera bort från det och se bortom det.

Ha en bra lördag! Det ska jag ha 😘

Kramizar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

ÄNDRA FOKUS - det måste jag göra nu!

Jag har lagt fokus på fel saker, men blir lätt irriterad och frustrerad när stressen kommer. När man inte kan göra ett så bra jobb man vill göra på grund av rådande situation. Men som sagt ändra fokus, vad kan jag göra pt detta. Dags att skriva ner en lista och börja förverkliga dina visioner. Jag ska göra bra saker och det för min egen skull. Allt för att göra min situation bättre och det som är rörigt, mindre rörigt.

Kramizar

Frida

Likes

Comments

Stress, irritation, ilska...dessa känslor har fått min bägare att rinna över. Problem som går att lösa men kilometerhöga bromsklossar i vägen. Försök med full koncentration och fokus för att effektivt prestera, men en fluga som envist surrande får dig att komma av dig. Ett samarbete som går ut på att ta reda på vem var det som orsakade detta istället för att se hur löser vi detta. Det är verkligen en väg med många hinder som testar tålamodet och behovet av en sandsäck att slå på för att få ut aggressionerna, maktlösheten och ilskan. Den kokande frustrationen behöver komma ut...Att ställa sig och skrika högt i ett isolerat rum skulle också kunna hjälpa.

Jag vill framåt, utvecklas och detta vill jag lägga fokus på. Hitta lösningar till problem så de inte händer igen. Förändra så det blir bättre. Se det positiva. Jag ser det, men som sagt vägen är i stort sett oframkomlig just nu och krävs mycket tålamod för att komma framåt.

Imorgon vet jag att det blir en återhämtning för att samla kraft igen, man får ta chansen när man får den.

Kramizar

Likes

Comments

Äntligen fredag... sååå skönt. 40 timmars veckan över och kvalitetstid med familjen. Har varit en händelserik vecka, svårt att släppa vissa händelser men efter diskussioner med sambon har jag fått goda råd. Får se vad jag väljer och göra. Kryptiskt...ja jag vet. Men vill inte diskutera det för mycket här då det är känsligt och känns väldigt rörigt.

Är du sån som vet att något kommer hända och för att förberedda dig för kommande händelser bygger du upp olika scenarior. Mest för din egen del, för att du ska kunna förebygga vad som kommer hända. Tror det har mycket att göra med ångestförebyggande att göra. Man vet känslan som kan uppstå och då undviker man gärna det. Men ibland inträffar det värsta och usch vilken ångest som kommer upp vi dessa tillfällen. Frågan är vad som är bäst...go With The flow eller att förebygga. Att vara förberedd på svåra situationer till viss del tror jag är bra...men då måste man ändå kunna vara lite flexibel också. Ordet Lagom kanske passar in här.

Kramizar

Frida

Likes

Comments

Att höra någon annan va i liknande situation som jag varit i gör mig så ont i hjärtat. Jag vet vilken väg man måste vandra och hur tufft och tungt det kan vara om man inte får rätt hjälp från början. Det enda jag kan göra är och ge råd om vad man kan göra, vilken väg det finns att gå. Men sen är det bara hos en själv som viljan, orken och kämpaglöden måste finnas. Men ser man problemet så har man kommit långt och kan göra något åt det.

Psykisk ohälsa är verkligen ett tungt ämne, men kan vi hjälpa någon som vi ser mår dåligt så måste vi hjälpa personen. Att prata och hjälpa dem hitta verktyg för ett bättre mående är ett sätt. Att föreslå professionell hjälp även om det för en del kan kännas främmande. Att lyssna och försöka förstå, det är nog så viktigt.

Bilden som jag lagt till denna gång tyckte jag bara var så träffade.

Kärlek till er alla därute 😘

Kramizar

Likes

Comments

Trots mitt "harmoniska" tillstånd igår hade jag jättesvårt att somna. Jag körde rallysäng så det stod härliga till. Många tankar som snurrade och trots jag försökte bryta tankemönstret kom jag inte till ro.

Men jag vet orsaken till problemet, när jag mådde dåligt var behovet och tankarna att ta mina tabletter ständigt närvarande. Nu när jag mår bättre är det lätt att glömma det där lilla pillret innan man går och lägger sig. Det har jag gjort, hur många dagar vet jag inte. Men utsättningseffekten kan inte vara så stark på mig, däremot så var insättning sådan att ångesten blev ökad till en början. Detta är tydligen helt normalt. Så tror det var det som påverkade mig igår, för många dagar utan SSRI och sedan tog jag en tablett igen.

Detta gör mig dock lite positivt till att jag inte kommer ha ett livslångt förhållande med SSRI. Men jag kör på detta nu, man ska aldrig sluta för tidigt och de säger att man gärna ska hålla på med en dos i ett halvår.

Nu har jag tagit mitt lilla vita piller ikväll och hoppas på god sömn.

Kramizar 😘

Likes

Comments

Känner mig mer lugn nu än för två veckor sedan, då var stressnivån hög och tröttheten slog in. Här har jag ett problem, för när jag känner så behöver jag vila för att komma ikapp. Men min sambo tycker jämt jag är trött; han brukar skämta om att jag varit trött hela livet. Tror han har svårt att förstå mig på den punkten. Det är inte lätt att förklara heller när man känner sig utmattad och behöver kanske få en sovmorgon. En natt utan rubbad sömn på grund av barnen.

I helgen var vi och åt på restaurang med ett par vänner innan vi gick och tittade på Johan Glans. Att få skratta i en och en halvtimme var inte alls dumt. Sedan åkte vi hem och jag sov hela natten, med barnen hos farmor kunde jag ligga kvar ända till klockan 9:00. Vilket lyx! Sedan passade jag på att städa hela huset, en underbar känsla när det var gjort. Efter det hämtade vi två små trotsiga busfrön. De i sin tur bjöd på en sovmorgon på söndag till klockan 7:30 och när vi klivit upp bestämde vi oss för att åka till ett lekland. Vi var där och busa ett par timmar innan vi landade hemma. En helg helt i min smak och jag känner mig utvilad.

Nu har jag landat i soffan efter en arbetsdag och lite pingisträning uppe på det. Känner mig lite härligt mör i kroppen och ska bara ta en dusch innan jag kryper ner i sängen för att lyssna på en bra pod. Vart så glad i går för nu har Mordpodden börjat på en ny säsong, de tipsa också om respodden så tänkte testa den med. Annars prenumererar jag på Adam o Kompani och David Batra. Skulle vilja hitta så jag har en för varje kväll, så har någon tips får ni gärna komma med dem.

Känner mig alltså rätt harmoniskt just nu ❤

Kramizar

Likes

Comments

Jag lovar det hjälper, min bitterhet och den situation jag var fast i förvärrande mitt psykiska tillstånd. Att gå runt och vara arg, se det negativa och fastna i tanken vid detta gör en inte speciellt lycklig. Det är lätt att trilla tillbaka ibland om man är omgiven av bittra personer eller om man haft en dålig dag, men det är då man måste försöka slå det ifrån sig, ta avstånd eller tänka om. Det är ju bara du själv som kan påverka DIN bitterhet, ingen annan.

Sedan är det så att du hamnar i en situation som känns ohållbar, brukar jag upprepa denna klassiker för mig...

Likes

Comments

Denna dag har känts som ren semester, stress kan påverka en så mycket. Trötthet, stelhet, huvudvärk och irritation. En dag att bara koppla bort har varit så skönt. Vi har inte gjort något speciellt, matat änderna med barnen och hälsat på deras farmor. Köpt hämtmat och bara kopplat bort alla måsten. Fantastiskt!

Imorgon blir det lekland och IKEA, det bäddar för en bra och rolig dag det med.

Ska nog lägga lite pussel innan läggdags, jag har alltid varit sån som tyckt om lego, pussel, korsstygn...ja pyssliga saker. Det är lugnande och roligt. Tycker också om att lösa klurigheter. Det är jag och kommer nog alltid vara så.

Kramizar

Likes

Comments

Ännu en arbetsvecka har gått och vissa dagar denna vecka har jag varit så slut, helt däckad. Huvudvärken kom onsdag och torsdag, en bidragande orsak tror jag kallas stress. Men jag är inte dum, jag vet orsaken till det.

1. Jag vill så mycket, hjälpa till där och där. Vill vara överallt, men måste på något vis dra en gräns. Gjorde det lite förra veckan genom att ta upp problemet med för mig rätt person. Visst har jag märkt lite effekt, men problemet kvarstår ännu. Jag tar på mig för mycket, men försöker delegera så det inte blir för mycket.

2. Det är ett organisatoriskt som jag i nuläget inte kan påverka.

Trots trötthet och lite problem på vägen är jag ändå stolt över mig själv, jag har gjort 6 stycken bokslut. Varit delaktig i ytterligare 9 stycken. Har 12 framför mig. Är den som lägger upp nya företag, deras budget, systemförvaltare, har nöjda kunder och har lärt mig så mycket senaste veckorna. Jag utvecklas och är delaktig i avstämningsmöten och projekt. Jag trivs oerhört med min nya arbetsplats. Men jag måste bromsa mig själv litegrann ibland. För...

Jag har trots allt två småbarn som inte är så gamla, de behöver mig och jag vill umgås med dem. Mina älskade frön, min energi måste räcka till dem. Sedan måste det också finnas ork kvar till sambon för att hålla kärleken vid liv. Men jag kan bromsa och jag känner mig levande igen.

Vad har mer hänt senaste tiden?...hmmm... just det jag är fast anställd. Har börjat som pingistränare. Är fortfarande mullig och rund, men det får va så just nu. Allt börjar kännas så mycket bättre och det kanske jag orkar ta tag i till slut. Men iallafall det som känns så bra just nu är att jag börjar skapa mig en identitet igen, den som jag på något vis tappat på vägen.

Nu ska stora pojken nattas, sen ska jag lägga mig med en pod i öronen och somna så sött.

Kramizar

Likes

Comments