En hel vecka ledig, trodde jag. Ja jobbledig har jag varit men vi har hållt igång ändå.

Förra helgen fick vi låna Puffen så Freja fick leka lite. Överdrivet kanske för vår gamla tant orkar inte längre.  Några hopp och lite jaga blev det en kort stund på stranden. Den lille förstod nog att gamlingen inte längre hänger med för han höll sig i små cirklar runt henne så att hon inte behövde springa så långt.

Måndag blev det städ och Freja fick sova hela dagen när Puffen hade åkt hem. Sen kom C-S.

Toppenväder, busungen, medeltidsbesök, Sysne och mycket mer gjorde att veckan tog slut fort. Moffa och Freja stannade kvar i husvagnen medan vi for runt och hittade på bus. Mysig vecka ❤

Nu är det vardag med jobb här och där och skolstart som väntar. Ser fram emot att träffa alla fina studiekamrater igen. 📚🌹✏

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Långledig efter en  lång arbetsvecka.  4 nätter och den sista avslutades som ett 16-tim pass. Jag var ganska mör sen, trots att  jag inte kände mig jättetrött när jag gick hem. Somnade 3 ggr under kvällen, sittande i soffan, sen gav jag upp.

Tänkte försöka njuta/nyttja den här ledigheten på bästa sätt. Kanske hinner färdigställa klänningen, det är bara överdelen kvar.
Veckan kommer också att tillägnas barnbarn, först nu i helgen är Puffen här, på måndag kommer C-S. 

Vi har förberett för "bilåkning" och sandkakebak. Kanske tillåter vädret även strandhäng och besök i medeltiden. Vi får se.

Sen väntar verkligheten med en massa måsten. Jobb, plugg 2 nya kurser och 1 pågående. Jobb-resor och förberedelser  för projektarbetet. Vem vet sen kanske det händer mer som sätter vardagen i nytt ljus.

Likes

Comments

Det gäller att börja i god tid om man ska hinna klart. Jag tror att jag ska hinna, det här projektet, en strandklänning.

Tänkte att semestern nästa vår ska föräras med denna klänning/tunika.  Med väldigt många härliga starka färger hoppas jag att den blir jättefin.

Kompad till bl.a. Janis Joplin går det fort 😊 Det är möjligt att jag återkommer allt eftersom arbetet fortskrider 🤤😲

En helg ledigt, kanon! varmt, renskav afton, regn och varmt. Det har varit väldigt skönt  m ledigt, inte så mycket men ändå.

Det är sommar, varmt, åska å regn på ingång - sa dem! Så här långt har vi knappt hört åska. Det har dock regnat lite - skönt!!

Nu väntar 1 veckas 100% jobb, minst. Så det blir att åka till stan i morgon.

Likes

Comments

En promenad ovanför hamnen. Där ligger Birka Cruises och bakom ryggen på den ångar DG-båten ut och till vänster kommer den lilla DG-snabben in.
Trafikflödet juli månad på Gotland. Freja spanar på båtarna och njuter solen.

Efter några nattpass bär det iväg till O-hamn och 1-års firande. Det var roligt och C-S hade roligt. Smått förundrad över hur konstiga vi alla var denna dag, med sång och paket.

När firandet var klart åkte vi hem och jag började jobba direkt. Sen ett par dagar ledigt som vi fick i sol och värme. Och ett litet drama med bärgning av bilen så var vi snart i stan igen med mera jobb.

Ett par steg är tagna för förändring under hösten, det är spännande. Nu ska vi iväg å äta renskav sen blir det nog lite fotboll ikväll
Heja Sverige 🇸🇪🏐🇸🇪🏐🇸🇪

Likes

Comments

Vilken tjej! Klockrent!

All kred till henne. Otroligt att ingen fattar, att de flesta övergrepp pågår hela tiden, genom tilltal, kommentarer, sms mm.

Varför är det så många som tar sig friheten att kalla andra för hora/bög/idiot? etc utan att ta reda på vad orden betyder?

Är det ingen som fattar att acceptansen av liknande tilltal är i sig ett övergrepp?

Det är också så att ni, därute och alla ni som kallar er feminister och tror på jämlikhet har makten, att ändra på de här övergreppen.

Genom att fostra era barn till att inte bli en människa som tar sig friheten att kränka andra på det här sättet.

Enda protesten jag har är att tjejer faktiskt kan vara jävligt elaka, mot varandra! för att vinna egna poäng i någon outtalad tävling, och då har det ingen betydelse vem eller vilka man sviker, säljer ut.

Den här tjejen har civilkurage, är smart, duktig handbollspelare, är snygg med förmåga att säga ifrån.

Ett sommarprat som tog slut innan det började ❤❤❤

http://t.sr.se/2tdM4IP

Likes

Comments

Jag, vad gör man, när det är semester. Jobbar på flera olika nivåer.

1 hel dag ledigt har det varit, men däremellan har jag hunnit med en del.

Nu är även trilogin slut som jag lyssnat på. Jag har också hunnit göra undan lite kreativa saker,  virkat och brodera, njutit i solen å lyssnat på flera.sommarpratare. Minst intressanta sommarpratare så här långt var Johan Hekelius och Tove Lo.

Igår hade vi sommarmöte och grillfest. Robban å Björn kom också med, precis som i fjol. Det är alltid trevligt. Nästa vecka har vi 1-års firande, mer jobb och sen är semestern slut för den här gången.

Likes

Comments

Idag har de gift sig! Min kära syster och Micke. Vi har i många år "tjatat" på dem och undrat varför de inte slår till.

Det finns många bra svar på det och "tjat" är nog inte rätta grunden för giftermål.

Nu finns det så många fler anledningar än det viktigaste, kärlek! Så i dag slog de till och gifte sig, tillsammans med familjen. Precis som det ska vara.

Vi har flera ggr "tjatat" så nu önskar vi er all lycka med ett stort grattis och hoppas att vi kan fira det någon kväll på Marua Island. Skål och Grattis! 🎉🍾

ps. Jag har lånat bilderna av finaste Nellie bl.a. ber om ursäkt för det ❤

Likes

Comments

Bara positiv energi. Vi har haft en fantastiskt bra helg med socialt umgänge. Härligt att Martin och Maya kom. Det är så mysigt att de vill umgås och tar sig tid när de än kommer.

Mysigt också att träffa Eva. Trots att vi bor så nära blir inte mötena oftare, det kanske vi ska ändra på?

Vi fick också besök av Robban, Sandra och Daniel, lika mysigt och trevligt. Barnen har lekt, pratat och möblerat hela förtältet.

Emla pratade och frågade hela tiden när jag förberedde maten, sen kom Elli också, men hon är lite försiktigare.  Maya bara är, pratar och umgås med alla, på alla språk hon kan 😊 engelska, franska, spanska och svenska.

Hon är så lätt, anpassar sig i alla miljöer med alla människor och flerspråkig som hon är finns det inga hinder. William fick träna sin franska lite också.

Det är så fantastiskt med nära och kära och ett privilegium att få vara med, så tack! Till er alla ❤

Att sen få veta att det förekommer ren och skär vuxenmobbning på jobbet, utövat av de som man minst räknade med 😢 det finns inte ord!!

Så till er andra som inte är en del av det här, precis som jag m.fl. lyssna inte på skiten. och snacka inte vidare. Den/De som driver det här får stå för det själva.

Nu ska jag försöka semestra lite 🌞

Likes

Comments

äntligen. sommar semester! ja, jag ska inte klaga, har inte jobbat så många pass den här våren/försommaren. Har tagit ut min semester på andra aktiviteter och annat jobb.

Andra aktiviteter har bara varit en bonus, det andra jobbet har satt mig i en ganska jobbig situation/känsla. Som just nu inte ger annat än sorg/huvudvärk. Och jag kan inget göra 😢😢😢

Det som gäller med mina engagemang är att orka, och få förståelse. Från dem jag inte hinner med riktigt.  Men jag vet vilka som är mina vänner. Och jag uppskattar/älskar er 🤗😍

Utöver det har jag jobbat som vanligt denna vecka, trampat och gått. Fått för lite sömn, besökt Almedals-veckan, gått mina km i tomat-utmaningen 😉 och inte så mycket mera.

Nu ska jag semestra, träffa kära vänner och familj. Vi ska ha jubileum och 1-års kalas snart, för den lilla älskade huliganen Cajsa-Stina ❤😍❤

Likes

Comments

Det har varit mycket funderingar idag, runt jobbet. Det är inte alltid allt blir bra.

För övrigt har vi haft, fortsatt ledighet, sol, plugg, paj och lite bubbel.  Ikväll blev jag dissad av Freja, helt.

Hon hade vissa funderingar på varför ingen märker att hon satt fast runt benen i grillen, sen när klockan har slagit sex är det ingen som serverat mat!! Finns det ingen respekt i den här familjen.

Efter pluggandet lyssnade jag på Sommar, gårdagens sommarpratare journalisten Negra Efendic.

Ett bra sommarprogram men sorgligt. Det är helt otroligt hur människor beter sig.

Ikväll hyllar vi Michael Nykvist och tittar på Grabben i Graven bredvid.  Det är en otrolig förlust med hans bortgång, fuck cancer!!

Likes

Comments