En tur till Sandhamn över helgen kändes på sin plats. Jag har flera uppgifter att göra och behövde lite vila.
Den sista veckan har varit jobbig med mitt vänstra ben. Igår var det riktigt dåligt, känns som kramp i muskelfästet i höften.
Idag är det bättre, jag har kunnat gå en kortare sväng men jag går som en anka

En sväng till Hemse sen blev det funderingar på värdegrund och insatser vid psykisk ohälsa.
Tur jag köpte nytt skrivblock igår. Datorn har gått i strejk o plattan har blivit för seg.
Jag får alltså skriva för hand!! Men arbetet är gjort 🤗
Har också hunnit göra en halsvärmare och åkpåsen, väldigt mycket för sent men den är uselt gjort så det får bli till en docka.

Lite bubbel och mello får avsluta den här dagen, och en bebis snor puss ❤

Likes

Comments

Måndag och ny skolvecka! Alltid lika roligt. Vi började den här gången med seminarium. Många etiska frågor att diskutera och den här klassen har mycket erfarenhet och kunskap.
På em blev det lite Insatser i samband med psykisk ohälsa.
För mig gick dagen bra eftersom jag hade fått sova ordentligt. Det tråkiga är att jag fick ont i benet igen och fick svårt att gå.

På kvällen blev det lek med finaste, busigaste och mest bestämda C-S. Det blev sång med Fragglarna, lek med pussel och andra leksaker, vi tränade på att gå - jättekul, och bara umgås.
Jag blandade ihop dagarna och trodde vi började tidigare så jag var i skolan redan kvart över 8, så det blev lite tröttigt den dagen.
På em blev det en del jobb och samtal angående mötet på onsdag, nytt biträde mm. Det höll mig vaken under em föreläsning. Inte helt lätt att sköta jobb samtidigt som skola men det gick.

Eftersom det är Alla Hjärtans Dag blev det gofika och lite lek igen med C-S och sen ganska tidigt i säng för att gå upp 4 på morgonen och åka hem. Stackars Robert som en, en gång fick köra mig. Jag får ta med min cykel tror jag 🤔😏

Äntligen hemma 8 på morgonen fick jag en superfin blomma av K på Alla hjärtans dag. Tack, och puss ❤

Jag fick kasta mig in i jobb hela dagen och ännu mer igår, vet inte längre vad jag gjort och sagt men jag hoppas det blir bra till slut.

Kvällen avslutades med taco-middag med de bästa och sen Fifty Shades Darker. Kanon kväll! och jag tyckte filmen var bättre än den första.

Likes

Comments

Har varit hemifrån sedan lördag natt. Freja o Kennet följde mig till båten mitt i natten. En långpromenad för deras del.

Blev inget sova före och inget sova på båten. Stickade färdigt en mössa, såg ett par avsnitt av House of Cards.

Uppskattar verkligen nedladdningsfunktionen på Netflix. Hoppas att även HBO börjar med det. Jag är ju seriefreak och har flera serier på g samtidigt. Ungefär som när jag läser böcker, fler olika på g samtidigt.

Väl i hamn kom Robert så småningom  å hämtade, trött som få. Men det var ännu så tidigt att det blev ett par timmars sömn.  Det behövdes kan jag säga.

Jag å Josefine tog oss till Kalmar för shopping. En tur på stan med mexikansk lunch och Ikea gjorde lördagen, och jag hittade en liten söt skål bl.a. Väl hemma igen blev det middag å ett glas rött.

Söndag blev det en tur till Berga å fika, jättegod chokladtårta, loppis - å vilket fint hus det var, en gammal skola - och så blev det kroppkake bak. Det gick väl sådär 😯

Likes

Comments

Har varit ledig ett par dagar. Fixat biobiljetterna och ätit god pasta. 1 dygn i Sandhamn innan Sthlm-resa, väldigt skönt.
I morgon bär det iväg till Sthlm för ett kärt avsked.

Likes

Comments

Har länge gått å funderat på att jaga bort vintern ur fönstren och plantera om de gröna växterna.
Det var väldigt längesen blommorna fick lite omvårdnad på det sättet. De har blivit stora å vildvuxna, tappar gulnande blad hela tiden.

Gardin tyget köpte Josefine i höstas. Vi hade varit till Kalmar å sett det men tiden räckte inte till. Vi fick skynda tillbaks till O-hamn så att jag inte missade båten.
Då köpte hon det nästa gång hon åkte själv.

Tanken var att bara ha en längd på ena sidan och sen en stor kruka på andra sidan, det blev inte bra alls när jag provade. Så jag fick sy vanliga längder.

Det tog en hel em, kväll att sy upp alla gardiner. Sen skulle jag välja krukor, hade naturligtvis en bild klar där med.
Men när jag var till Lindhs bestämde jag mig för zink-krukor, tyckte det passade gardinerna.

Blommorna gick från 3 st till 5 st. De var väldigt trassliga att få isär men det gick med lite tålamod.

Tyckte resultatet blev bra. I sovrummet blev det vita krukor men har inte hittat gardiner än som jag gillar, så det får vänta lite.

Likes

Comments

Nu har vi avverkat årets första skoldagar. Det har varit väldigt intressant och roligt att träffa alla igen.
Ny energi har tillkommit och man känner sig peppad igen att ta tag i uppgifterna.

Det är knappt en vecka kvar på januari så nu kommer det säkert att gå fort. Den här månaden kan kännas som den längsta på året, förutom mars normalt.

Otroligt trött just nu, men klarade att jobba 1 natt igår utan större problem, och halva dagen, hann med att träffa A också.

I dag har vi skrivit klart å skickat arbetet om bipolär sjukdom. Så nu väntar det nya uppgifter framöver.

Det har också hunnits med lite tv-serier. Ganska bra svensk serie "Innan vi dör" på SVT och så en ny säsong av Homeland, fortfarande ok serie.

Boken jag lyssnar på går betydligt långsammare, den är lite seg och jag tappar tråden emellanåt.

Likes

Comments

Hipp hipp hurra! Nu börjar hon att bli stor den lilla guldklimpen. Hon blir 6 månader idag, redan! Ganska kort tid egentligen och ändå känns det som om hon alltid varit med.

Därför passar jag på med ett litet bild collage. Har troligtvis redan visat några av bilderna. Jag kan se dem om och om igen 😘

Nästa bildserie, om 6 månader,  blir kanske lite mer rörlig för det är nu allt börjar bli intressant och det är dags att börja upptäcka världen.

Hon har oss alla i lindade runt sitt finger, även morfar som smitit ifrån mig och min kamera men fastnat ändå på mage vis 😊

Grattis! Så ses vi på söndag Cajsa-Stina ❤

Likes

Comments

Äntligen måndag, ja på väg mot tisdag. Jobb helgen är slut, det var skönt. Jag har ännu lite ont i ryggen men det är jobbigare med förkylningssymtom när det aldrig bryter ut. Just nu somnar jag hela tiden, är jättetrött.

Vi har planerat lite inför våren. Det verkar inte som om vi kan hålla oss hemma i lugn o ro. I alla fall inte jag. Nu är det också bokat för skolan nästa vecka, det ska bli roligt.

Och så får jag träffa C-S igen, det är ju superlänge sen.  Ja, ok då 1 månad sen men hon växer ju så fort, och på fredag blir hon 6 månader redan.

Det var någon tjejfest med nästa helg. Det blir något det.  Veckan därefter Sthlm-resa igen, det blir tungt.

Jobb resa nån vecka senare sen är det snart semester. Det ska bli väldigt skönt. Väl hemma igen blir det en sväng för Stand-up och Sthlm igen. Då är vi redan framme vid Valborgsmässohelg.

Vi ska ha en intressant helg när alla kommer hit från skolan, övernattning, studiebesök mm. Ja, varför ska jag riskera att bara vara hemma, det är tillräckligt med jobb och plugg emellan det planerade.  Och det mesta är ju roligt.

Nu sista veckan har vi haft Star Wars tema och sett alla filmerna, utom den sista.
Och så hände det som aldrig händer, vi vann på postkodlotteriet. K fick handdukar o jag muggar. Så nej inte en krona.

Likes

Comments

Mitten på januari, snart har vi klarat av årets längsta månad.
Jag har för första gången sen i somras haft långledigt. Välbehövligt!

Även om det inte riktigt räckte. Jag är ännu väldigt trött i ryggen, har magkatarr och absolut ingen arbetslust.

Men jag har hunnit slutföra en del påbörjade roliga saker. Vi har varit hemma i stan i veckan för det har varit någon tid att passa varje dag. Och jag har hunnit plugga lite grann.

Härom dagen fick jag iväg det lilla paketet till Cajsa-Stina. Med den färdiga polotröjan, Selma-setet, kaninklänningen och pyjamasen.  Alltihop passade, trots att jag inte trodde det. Det var jättekul och hon blev så fin ❤

En liten bildkavalkad, fick ingen bild på polon, det får bli vid ett annat tillfälle.

Likes

Comments

Ja, nu är vintern här. På riktigt. Kallt, snöigt och blåsigt. Isskulpturer, dubbade kängor och vinterjackan på. Inte kul!

I samband med det har mycket börjat krångla. Jag är supertrött och har fått ont i ryggen, ofta huvudvärk och hela tiden känner jag en viss stress över att behöva gå till jobbet. Där är det såå mycket just nu så jag jobbar för två varje gång. Det orkar ingen hur länge som helst och jag orkar inte längre påtala att det finns problem.

Vi får hela tiden mer och mer att göra men inte en enda gång frågar någon hur det går eller lyssnar när man försöker säga det.

Allt vi sitter och läser om för att bli specialister blir nästan skrattretande utifrån den verklighet vi/jag har. Ingen bra början på nya året!

Nu, ska jag sluta gnälla. Ryggen har blivit lite bättre nu när jag är ledig. Däremot har vi i samband med vinterns entré fått lite problem.  Vattnet frös i husvagnen, sen fungerade inte kylen som den ska. Idag har det varit mycket jobb för K att få igång vattnet, vilket lyckades till slut. Han är ganska envis och påhittig han med 😘.

Jag, har strosat runt nere på stranden med Freja och sen försökt plugga. Så vi har hunnit att mentalisera lite också.

Måste tillägga också att jag igår, igen videochattade med C-S och hennes mamma. Hon förstår inte riktigt hur knäppa vi är, mormor och morfar, när vi sitter och mimar och vinkar som tokiga för att få hennes uppmärksamhet, hon är alltså redan smartare än vi är 😍😘❤❤❤Bryggan har blivit en isstod, går inte att känna igen och stranden har nästan försvunnit.  Det är en massa släke och is bara, men det är fruset och lättare att gå på än i sanden.

Likes

Comments