Att vara sjukskriven är inte roligt. Varje morgon vaknar jag å hoppas att idag är det bättre.
Men, det går långsamt. Är fortfarande väldigt svullen och kan inte stå eller gå för mycket, efter ca 1 tim måste jag sätta upp benet.
Detta gör mig tokig. Jag blir deppig.

Nu har det ändå blivit pytte lite bättre, när man sitter i husvagnen och myser, med det mesta på 3-4 m avstånd och en härlig utsikt.

Kan det inte bli såå mycket bättre, förutom ett fungerande ben 😜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • Deppig

Likes

Comments

Energin stiger direkt, när sol och värme kommer. Härligt!

Så efter 2 dagars stillasittande
- igen - valde vi en härlig promenad på Hällarna, innan brunchen på Leva.

Så skönt, men med ett högt pris. 3 tim senare är knäet svullet, ömmar, inte ok.
Varför kan det inte bara försvinna? 😔😕

Ska prova en annan typ av rehab nu. Ska plugga o försiktigt börja med knä-träningen fr.o.m. i morgon. Sen på onsdag åker jag/vi till #sandhamn för att ta det lugnt, knä-träna, virkningen och "ett par" böcker.

Måste bli en förbättring nu, snart!!

Har några kapitel kvar i ledarskapsboken och måste sätta det arbetet med tanke på det öppna seminariet om 2 veckor.

Därefter skall jag dunka in båda handledar-uppgifterna och demensuppgiften. Borsta av händerna och ta tag i projekt arbetet.

Angående virkning ska jag färdigställa sol- klänningen (1arm kvar), handledsvärmarna#kalevalacal,  och #lostintime sjalen, så kul!!Ja, hade väl inte så mycket mer att tillägga. Tack, alla för en härlig brunch idag. Jätteroligt att träffas, och gratta Lotta. Höra lite om deras Dubai-resa. Mätta blev vi så ikväll blir det enkel middag 80-tals klassikern varma mackor!
Vad sägs om det va 😂🤣

Likes

Comments

På väg hem, för tredje gången den här veckan.

Ett par dagar i skolan, jobbiga som vanligt. Vet inte vad det är men jag är helt slut efter de här dagarna.

Det blir ju också en hel del lek å bus, med den lilla trollungen. Alltid hittar vi på något nytt och lär också något nytt.

Den här gången har vi lekt spöke med mommos halsduk (det är ju snart hallowen) det var riktigt roligt.

Sen hade vi skottkärra rally i trädgården också jättekul. Mycket jord under skorna och på jackan när jag kom ner till båten 😄

Cajsa-Stina försökte gå i mommos tofflor, det gick ganska bra 😜

Tyvärr missade jag besöket i Gamleby, det är jag ledsen för. Men jag får kanske se bilder sen Johanna?

Fick istället sätta mig på båten, åka hem igår kväll, och byta rustning innan jag åkte till Sthlm i morse.

En mycket lång dag som innehöll en hel del promenader, mellan transporterna, det blev inget bra, nu har jag jätteont igen. Avslutade dagen med en jättegod sushi medan jag väntade på båtbussen.

Så nu sitter jag här igen som sagt. Men positivt är, att jag hunnit göra nästa uppgift i handledningen, vi har fått struktur på ledarskaps kursen/rapporten och jag stolpade upp lite tankar till projekt arbetet. Hoppas inte det gör något Carina? Tyckte det var en bra idé det där.

Idag har jag tagit bokledigt. Jag ägnar istället tim på båten åt en ny #kalevalacal ruta. De har ju redan kommit till ruta 14 men jag har inte hunnit med och har bara kommit till ruta 3. Roligt är det, men svårt. Jag har inte riktigt kunskapen tror jag.

Likes

Comments

Vi har ju haft kanon väder i helgen. Roligt för dem som var på marknaden i Klinte.

Jag har varit i stillhet hela helgen. Jag har suttit still men fått en del gjort ändå.

Virkat en del, mitt "fågelbo" el blivande. Jättekul, men bitvis svårt. Pluggande, 3 uppgifter gjorda 1 skickad, 1 på väg och en som ska få "vila" ett par dagar innan jag skickar.

Det blir mycket gjort när man inte kan gå så mycket. Men idag har jag fått låna ett par kryckor så nu kanske jag kan komma igång igen.

Tyvärr kommer jag nu missa inledningen på seminarie arbetet om vi inte kan ta det online, sen missar jag föreläsningen med Yngve Gustavsson, som jag sett fram emot!

Jag måste ta det här på allvar nu och vila, ska till Sthlm om en vecka då måste jag kunna gå. Jag vill inte uppleva samma sak igen, som i torsdags.

Likes

Comments

Man går runt i sin vardag, ofta med full kalender där man, eller jag, betar av det ena efter det andra, sen är det något som kommer och stör planeringen.

Just nu! När det är som mest!

Irriterande som sjutton, men jag måste förhålla mig till vad jag klarar just nu.

Har hunnit med ett par resor till O-hamn, och pluggat som sjutton ett tag, känner mig dock helt tom i alla fall.

Har sista tiden känt att det gör ont i höger knä men ignorerat det lite grand, mycket för att jag har fullt upp just nu.

I tisdags när jag var iväg kändes det inte alls bra och värre blir det när man släpar runt på - som det känns - 20 kg x-tra - böcker, dator, lunch/godis väskan, ibland ombyte mm för att hela tiden kunna utnyttja all tid.

Jag hade ont men envis som jag är så "det går snart över" trampar jag på, kanske lite mer t.o.m. ja jag, vet det är inte en av mina bästa sidor 😡

I onsdags kände jag att det var dags för läkarbesök trots allt, får tid fredag morgon och tänker envist att jag har "bara" 3 nätter nu, eller jag får sjukskriva mig i morgon om det inte är bättre, går envist till jobbet och försöker verkligen klara den natten men får ge mig och går hem 05 på morgonen.

Då var jag redo att krypa fram, det känns som en kniv skär upp hela knät och underbenet. Försöker sova det går inte men får till slut ett par tim sömn, ringer VC igen när jag vaknar och får då åka till akuten.

Tur att det bara är torsdag eftersom K opererar sig fredag, så han kör mig, servar mig med vad jag vill, tar hand om Freja mm. Väldigt tacksamt!

Efter att ha suttit på akuten några tim, som blev bra pga trevligt sällskap av Monica och Tommy, hoppas det gick bra för er och inte var något allvarligare?

Mycket uppskattat att ses eftersom jag tänkt mycket på Monica under sommaren 😍

Det slutade med att jag måste vila! smärtlindring och en artros utredning. Knäet var jättesvullet, men jag har inte ont i själva benet utan mer i muskelfästen och ja, musklerna. 

Idag har jag kört K som opererat handen men för övrigt är det högläge och soffan som gäller. Det är mycket bättre och inte lika svullet men fel rörelse eller att gå för mycket så kommer tårarna och "kniven" i benet. 

I morgon måste jag koncentrera mig på rapport skrivning igen, det går utan ben, om man inte är lullig av smärtlindring 😐

Till dess blir det handarbete, ett varmt bad  och inget marknadsbesök, eller husvagnsbesök för oss, vi får rehabilitera oss här hemma, hoppas jag kan åka på måndag men men det är en annan dag...

Likes

Comments

Vi fick lite sol ett par dagar. Igår en skön strandpromenad och resten av helgen har varit plugg.

Nu lämnar vi för den här gången vet inte riktigt när det blir nästa gång men jag tror att det är slut med sköna kvällar i tältet. Framöver får vi nog sitta inne i vagnen.

  • Plugg

Likes

Comments

Tiden går så fort och jag hinner inte allt, hela tiden, som jag vill. Men eftersom vi närmar oss jul kan jag kanske önska mig 24 tim till på 1 dygn.

Tog 1 x-tra natt i söndags så jag har gjort mina pass utan ledighet inför vår  planeringsdag i onsdags. Vi har också för tillfället inte så mycket att göra, vi väntar på några inflyttningar som ska komma.

I onsdags hade vi planeringsdag på schemat, vet inte om det var så mycket planerande. Snarare handledning för att öka/stärka relationerna i arbetsgrupperna och ge lite push för att stimulera och öka arbetsglädjen.

En positiv dag men osäkert om de som verkligen behövde det tog till sig det här. Vi gav varandra både ris och ros, hade roligt och firade allt redan samma kväll 😊

Tack för en trevlig kväll allihop Susanne, Amanda, Jessika, Anna, Sara, Kerstin, 

Carina, Patricia och Linda ❤ ni är alla bäst!
Det kan vi göra fler ggr, vi har ju både delmål och helmål att fira framöver så det är bara att beställa champagnen 😘

Samma dag firade vi också Frejas födelsedag otroligt att det redan gått 12 år! ❤🎈🎁

Vi har nu några dagar "ledigt" så jag hinner läsa vad jag behöver. Eller så mycket jag hinner. Har som mål att få iväg ett par uppgifter i helgen. Då är det inte roligt när nästan en hel dag går på uppdatering av datorn 😯😕

Som avkoppling har jag hunnit en och annan skål, promenad i solskenet mm. Efter en god middag med lax och kaprissås är det kväll och jag ska ta det lugnt, har gjort vad som behövs för dagen.

Likes

Comments

Äntligen helg och jag har ledigt 2 dagar. Jätteskönt!
Jag har mycket att läsa, det är Kräklingbo marknad i morgon, ett personligt brev att skriva, kallt, rått, höst!
Enligt SMHI regn, regn, regn. Vi ska försöka komma iväg och fira Emla med, som fyller hmmm 4 år.

Regnet det bara öser ner, vi hann grilla ribs m tillbehör innan himlen öppnade sig.
Ett glas vin smakade mmm, ljus och värme.

I morgon hoppas vi på en ljusning - i regnväder.

Denna veckan har varit fulltecknad, nästa vecka blir minst likadan. men kommande vecka har jag ingen resa bokad! 👏👌👍

Jobb, planeringsdag, ev utbildning fyller hela veckan. Kanske får jag ledigt ett par dagar innan nästa O-hamns resa den 17:e.
hmmm då kanske jag måste vara förberedd?

Likes

Comments

Rastlös, supertrött, har hemlängtan nu. Vet inte riktigt hur jag ska fördriva den här sista stunden "nu anländer vi till Visby om 30 min"

Äntligen!!

Har inte varit hemma på en vecka. Bara varit förbi och bytt väska. I morgon ska jag vara hemma lite i alla fall. Ska ķolla sista GoT och försöka reda ùt vad som ska pluggas, i vilken ordning.

Nu, nu ska jag gå ner till bilen, är snart hemma, tänker ta ett glas vin tror jag och sen sooova.

Likes

Comments

Ett par dagar ledigt - från jobbet. Jätteskönt, men jag är ivrig att komma igång och få klart pågående uppgifter, visst jobb, plugg, och virkprojektet jag påbörjat.

Mycket pluggande har det varit ett par dagar, samtidigt som vi haft, igår regn å gråväder, idag kanon väder! Varmt, soligt och lätt oro för att inte fönster bytet skulle funka och att jag ska hinna i morgon.

Jag har försökt plugga och funderat på hur jag ska få ner allt på 10 sidor? Det är nog inga som helst problem att skriva 20 sidor!

K har försökt byta fönster idag - med bravur!! Det gick jättebra trots att det såg mörkt ut en stund. Vi fick vid behov bra hjälp av grannen, tack för det.

Sen har jag provat ett nytt projekt, el försökt är mer sanningsenligt. Har varit nyfiken på #kalevalacal men inte riktigt förstått vad det är. Nu har jag börjat och gör ett försök.

Jättekul, spännande med ett internationellt projekt, i det här fallet med finska anor och firande.

Som det ser ut just nu är det här sista chansen på ett tag att njuta av sensommaren, sen väntar mycket jobb,  det har vi gjort i helgen.

Väldigt skönt! men jag är säker på att det kan bli fler tillfällen framöver. Det behövs, och är så avkopplande, så länge vi kan nyttja "vardagsrummet".

Freja mår dåligt igen, kräks och ville inte äta på morgonen, ikväll har hon i alla fall ätit lite. Det är inte lätt med en gammal hund.

Hon får all uppmärksamhet och vi anpassar oss helt efter hennes behov nu. Hon är i alla fall något piggare när värsta sommar värmen avtagit, vår fina gamla Freja.

Likes

Comments