Förra torsdagen åkte jag till O-hamn på em. Skulle tillbringa ett par dagar med C-S medan föräldrarna tillsammans med Linus snickrade färdigt glasverandan.

Det började bra med hosta och förkylning. Blåst på tvären-naturligtvis- när man ska båta.
Stor tung packning, skulle vara borta nästan 1 vecka ju 🙁

Helgen gick fort med lek, pepparkaksbak, försök med Lucia och "springnota" på Ica 😕🤤.

Vad sa jag nu då, springnota. Det kan tydligen bli fel ordentligt med självscanning. Jag å C-S var å handlade när vi kom till "kassan" fick vi hjälp av personalen, gjorde klart och åkte hem.

När jag sen var tillbaks på öen, skulle jag handla, gick inte. En terminal var redan öppen. Efter lite forskning hade det inte blivit helt avslutat i O-hamn trots allt, krångligt blev det 😕

Nu har jag löst det med, gäller att veta vad man gör helt enkelt 🤣

Vi har haft jul avslutning i skolan, tidigare i år vilket är skönt. Haft kurs intro för projektarbetet. Det blir nog spännande. 1 termin kvar, vad ska jag roa mig med sen tro 😉

Emelie bjöd på jättegoda mini-cupcakes och vi tog den traditionella kursbilden med hela klassen.

Fick en jättefin blomma av Josefine å Robert,  passade fint till advents ljusen och en champagne till nyåret.
Tack! gulle er ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Årets sista månad påbörjad. Ingen vinter i sikte än, bara regn.
Jag har på ett "oplanerat" och tråkigt sätt fått lämna mina uppdrag, helt enligt reglerna  men jag hade önskat alla inblandade en större förberedelse. Så är nu inte verkligheten men jag fortsätter hjälpa till så gott jag kan.

Min sjukskrivning är slut, just nu. I morgon börjar jag på full tid igen, ska prova ett par arbetspass så får vi se. Önskar faktiskt att röntgen säger något i morgon, eftersom problemet är kvar och inte åtgärdat el lokaliserat.
Vill inte gå så här mer i alla fall, det gynnar ingen.

I torsdags var vi i arbetsgruppen på julbord, det var roligt, vi hade en jättefin kväll. Maten var bra, ja allt var bra. Kul att träffas så där utanför jobbet.

I fredags var vi på begravning, den var fin men det är alltid tråkigt att ta definitivt farväl.

Vi avslutade med ett par dagar i husvagnen. Det var de enda lediga dagarna vi hittade i december så vi passade på, trots regn och blåst åt alla håll.

Nu ska jag slutföra handlednings-uppgiften, sen är det helt klart med höstens kurser och vi går in på de sista kurserna.
På ett sätt är det skönt att det sakta närmar sig slutet på utbildningen, samtidigt är det roligt att plugga.

Vi har ju också förmånen att få vara en del av den bästa klassen. Så många fina, mysiga, duktiga, roliga människor i samma klass. Vet inga som bättre förtjänar en legitimation 😘

Ha en riktigt mysig första advent alla 🕯🎅

Likes

Comments

Idag har vi firat förlovnings dag.
För x antal år sedan var vi iväg till Teneriffa på semester, ihop med Linus o Josefine.

Det var jättemysigt, vi hade en fin lägenhet, sol och bad. Vid poolen, ska tilläggas för det varnings flaggades varje dag på stranden för vågor och underströmmar.

En av de fina kvällarna förlovade vi oss, gick till den närmaste restaurangen, åt paella och fick bubbell. Så fint och mysigt ❤

Ikväll gick vi till Amarillo och käkade, drack goa öl. Firade vår förlovningsdag på hemmaplan, avslutar kvällen med The Holiday. I morgon blir det resa igen och 20-års firande i bostadsrättsföreningen.

Likes

Comments

Väldigt, väldigt bra. Det är första gången Alexander Bard har hela mitt gillande och respekt.

Jag tycker att det han svarar är klockrent.
Att ha äldre som mentorer och förebilder är utan tvekan det mest effektiva och samhällsekonomiskt det bästa. Det går inte att sätta in 20 åringar i roller där det krävs en 70 årings erfarenheter och kunnande.

Inte ens i en ytlig och ålderistisk värld är 20 åringen bäst, eller snyggast. De har potential, möjligheter, styrka. Men inte visdom, erfarenheter och kunnande. Det blir bara som att uppfinna hjulet igen.

Hans svar på hur man lär barnen uppskatta, respektera och tycka om olikheter.
Igen klockrent!
Att få vara med, se sig om, träffa andra människor och kulturer. Att ge barn upplevelser, erfarenheter, kontakter skapar trygghet! Respekt! Empati. Lyckliga, glada, kärleksfulla barn. Vi ska peppa dem att inte se hinder, utan möjligheter.
Slutligen bra vuxna, bra samhälls- medborgare.

Det fanns fler bra svar, lyssna och bilda en egen uppfattning, jag tyckte det var bra.

En eloge till Isabella Löwengrip som gjorde
A Quest for Success så bra. 👌👍👏😊

Likes

Comments

Sista två veckorna har varit upp och ner, framför allt känslomässigt. Jag har ännu en gång på allvar fått inse att våra statliga myndigheter inte jobbar humant, trots att de flesta har den uppgiften.

Det irriterar mig otroligt att vår sittande regering tar beslut och jobbar efter SD's idéer, och helt släpper sin egen demokratiska och humana ideologi.
Skäms säger jag. Har fått nya erfarenheter som jag inte ville ha.

Jag har sagt det ett antal ggr förut och är nu mer säker än någonsin Socialdemokraterna har sedan Göran Persson valdes till partiledare varit mer högervridna än de traditionella högerpartierna, moderaterna m.fl. högst irriterande.

Nu har jag varit tillräckligt politiskt aktiv för den här gången, men kommande val blir för mig mer engagerande än något tidigare.

Mitt i det här har vi också, världen över kommit till en historisk punkt med #metoo rörelsen. Inte en dag försent! och, tror jag avgörande, för jämställdhet och respekt.

Positivt och jätteroligt är att mitt citronträd blommar! och har massor av knoppar. De ska ju vara temperatur känsliga har jag hört men den har ju stått ute fram till nu, och blommar.

Är också färdig med min #lostintime sjal. Den var jätte rolig att göra.

Jag har även avslutat två av tre kurser, har en uppgift kvar på den tredje, sen är det projekt arbete och salutogent arbetssätt, spännande 😊

Så här långt har jag fått bästa tänkbara resultat och betyg vilket är superkul. Stort tack till min person, som inte längre finns och vars historia låg till grund för demens kursen.

I helgen har vi tagit ledigt, åkt till husvagnen och bara njuter 😂😁😉 av den härliga utsikten och vädret.

Jag har provsmakat årets Blossa. Stark och god med mango, chilismak.
Är helt inne i podd-lyssnande numera istället för en bok. Har många på gång men vet inte om jag fortsätter med alla.

Använder Acast där det finns ett stort urval. Socialstyrelsens sista handlar om bemötande, som vi läst mycket om nu och som verkligen behöver förbättras i vården, där finns det mycket jobba med.

Knäet är fortfarande svullet och ont även om det är bättre så nu provar jag att jobba halvtid. Vet inte vad som är fel men det lutar åt att vara en skadad menisk. Så vi får se vad nästa steg blir.

Likes

Comments

Vi har tänt ljus, ett stooort ljus för våra saknade idag.

Det har blivit några stycken med tiden och jag vill inte nämna någon.

De betyder lika mycket för oss. utifrån vilken roll de haft i våra liv, tillsammans och för var och en av oss ❤❤❤

Ni har berikat vårt liv
och
ni berikar vårt liv.

Ni gav oss någon att älska
igår 😢 i dag 😢 i morgon
för evigt - puss och kram

Likes

Comments

Att vara sjukskriven är inte roligt. Varje morgon vaknar jag å hoppas att idag är det bättre.
Men, det går långsamt. Är fortfarande väldigt svullen och kan inte stå eller gå för mycket, efter ca 1 tim måste jag sätta upp benet.
Detta gör mig tokig. Jag blir deppig.

Nu har det ändå blivit pytte lite bättre, när man sitter i husvagnen och myser, med det mesta på 3-4 m avstånd och en härlig utsikt.

Kan det inte bli såå mycket bättre, förutom ett fungerande ben 😜

  • Deppig

Likes

Comments

Energin stiger direkt, när sol och värme kommer. Härligt!

Så efter 2 dagars stillasittande
- igen - valde vi en härlig promenad på Hällarna, innan brunchen på Leva.

Så skönt, men med ett högt pris. 3 tim senare är knäet svullet, ömmar, inte ok.
Varför kan det inte bara försvinna? 😔😕

Ska prova en annan typ av rehab nu. Ska plugga o försiktigt börja med knä-träningen fr.o.m. i morgon. Sen på onsdag åker jag/vi till #sandhamn för att ta det lugnt, knä-träna, virkningen och "ett par" böcker.

Måste bli en förbättring nu, snart!!

Har några kapitel kvar i ledarskapsboken och måste sätta det arbetet med tanke på det öppna seminariet om 2 veckor.

Därefter skall jag dunka in båda handledar-uppgifterna och demensuppgiften. Borsta av händerna och ta tag i projekt arbetet.

Angående virkning ska jag färdigställa sol- klänningen (1arm kvar), handledsvärmarna#kalevalacal,  och #lostintime sjalen, så kul!!Ja, hade väl inte så mycket mer att tillägga. Tack, alla för en härlig brunch idag. Jätteroligt att träffas, och gratta Lotta. Höra lite om deras Dubai-resa. Mätta blev vi så ikväll blir det enkel middag 80-tals klassikern varma mackor!
Vad sägs om det va 😂🤣

Likes

Comments

På väg hem, för tredje gången den här veckan.

Ett par dagar i skolan, jobbiga som vanligt. Vet inte vad det är men jag är helt slut efter de här dagarna.

Det blir ju också en hel del lek å bus, med den lilla trollungen. Alltid hittar vi på något nytt och lär också något nytt.

Den här gången har vi lekt spöke med mommos halsduk (det är ju snart hallowen) det var riktigt roligt.

Sen hade vi skottkärra rally i trädgården också jättekul. Mycket jord under skorna och på jackan när jag kom ner till båten 😄

Cajsa-Stina försökte gå i mommos tofflor, det gick ganska bra 😜

Tyvärr missade jag besöket i Gamleby, det är jag ledsen för. Men jag får kanske se bilder sen Johanna?

Fick istället sätta mig på båten, åka hem igår kväll, och byta rustning innan jag åkte till Sthlm i morse.

En mycket lång dag som innehöll en hel del promenader, mellan transporterna, det blev inget bra, nu har jag jätteont igen. Avslutade dagen med en jättegod sushi medan jag väntade på båtbussen.

Så nu sitter jag här igen som sagt. Men positivt är, att jag hunnit göra nästa uppgift i handledningen, vi har fått struktur på ledarskaps kursen/rapporten och jag stolpade upp lite tankar till projekt arbetet. Hoppas inte det gör något Carina? Tyckte det var en bra idé det där.

Idag har jag tagit bokledigt. Jag ägnar istället tim på båten åt en ny #kalevalacal ruta. De har ju redan kommit till ruta 14 men jag har inte hunnit med och har bara kommit till ruta 3. Roligt är det, men svårt. Jag har inte riktigt kunskapen tror jag.

Likes

Comments

Vi har ju haft kanon väder i helgen. Roligt för dem som var på marknaden i Klinte.

Jag har varit i stillhet hela helgen. Jag har suttit still men fått en del gjort ändå.

Virkat en del, mitt "fågelbo" el blivande. Jättekul, men bitvis svårt. Pluggande, 3 uppgifter gjorda 1 skickad, 1 på väg och en som ska få "vila" ett par dagar innan jag skickar.

Det blir mycket gjort när man inte kan gå så mycket. Men idag har jag fått låna ett par kryckor så nu kanske jag kan komma igång igen.

Tyvärr kommer jag nu missa inledningen på seminarie arbetet om vi inte kan ta det online, sen missar jag föreläsningen med Yngve Gustavsson, som jag sett fram emot!

Jag måste ta det här på allvar nu och vila, ska till Sthlm om en vecka då måste jag kunna gå. Jag vill inte uppleva samma sak igen, som i torsdags.

Likes

Comments