View tracker

Det har inte blivit så mycket skrivande de sista veckorna. Det har gått i ett sen helgen i Sthlm.
Det var väldigt givande. Phantomen var otrolig, vilket drama, och vilka kostymer! Skulle gärna se den igen.

Vi fick oplanerat en dag på Mall of S också. Där mötte vi ett gäng av de bästa, fikade o shoppade lite ihop innan vi for åt olika håll igen.

Snabbt tillbaks hemma och första advent blev det brunch på Leva med finaste Karin innan vi gick till Pinchos och senare Visby strand för en kväll med Jonas Gardell.

Snö och ishalka avslutade den kvällen, tur att grannen också var där så vi fick skjuts hem. Tack snälla ni.

Måndag kväll blev det O-hamns resa igen, blåsten hade avtagit så drt gick ganska bra.
Efter en dag i skolan packade jag med Josefine och Cajsa-Stina hem.

Vi hade ett par dagar med fönstershopping och samvaro innan de åkte hem och nu sitter heffaklumpen ensam kvar i soffan och jag jobbar som vanligt både här och där.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu har vi kommit fram till den här helgen, då vi har lite kul grejer på gång. Vi är framme vid sista helgen i november. 1 månad till jul och sen är det snart nytt år, härligt!

Veckan har varit fullspäckad. Mycket  jobb och lite sömn, 2 skrivna arbeten i skolan. Har också hunnit tvätta fönster, byta gardiner och adventspynta lite, det gäller att få klart nu innan helgen eftersom vi åker iväg.

Ikväll har vi varit och firat thanksgiving på traditionellt amerikanskt sätt. Det blev en trevlig middag i gott sällskap.

Vi har fått smaka på en en hel traditionell meny, kalkon, bönor, sötpotatis, sås, fyllning och pumpapaj. mycket smak av kanel, ingefära, äpple. Men gott var det ☺🙋

Likes

Comments

View tracker

Solen lyser, mitt i årets mörkaste tråkigaste månad november. Det blåser men är ändå ganska bra.

Ett par dagar i Sandhamn sen en ny vecka igen. Ont i benet idag med, vet inte vad som hänt i knät. Trots det gick vi en sväng på stranden men det var tungt.

Freja bara satt å njöt en stund i sanden, hon älskar att springa där, fritt i sanden, vattnet eller gräset.

Likes

Comments

Det är vinter! på riktigt! inte kul (för Sthlm:are eller mig). Mitt negativa jag räknar direkt på fingrarna, räcker det med 1hand? hur lång vinter vi ev får 🙈⛄

Mitt positiva jag håller tummarna för en vinter som 2010, ska det vara ska det vara ordentligt!

Sen kom den negativa fram igen. HUR tänkte ni? over there? det här är inte kul, det är inte en riktigt dålig film heller, som går att stänga av, det här är verkligheten! känns den igen? inte det? ok, vänta 4 år får ni se. Under tiden låt oss övriga slippa konsekvensen av er okunskap och verklighetsflykt, brr 😱😈

Vad är motsatsen, vad är så positivt att det väger upp den kalla bistra verkligheten? Jo, jag har varit i skolan i veckan och träffat alla härliga, mysiga, roliga, duktiga kursare.
Riktigt tunga ämnen (verkligheten) men det klarar vi av i den här klassen 😍

Sen har jag fått umgås o "leka" med C-S. Det är så mysigt och roligt. Vi har hunnit med en hel del. Diskuterat politik, sitt-tränat, läst en (liten) bok, tränat lite på färg-o-form, pratat och skrattat. Nu längtar vi till nästa gång så vi kan fortsätta upptäcka den här världen ❤❤❤

jag stjäl och delar denna mysbild på finaste C-S ❤❤❤

Min mini-odling är klar lagerblad å olivört.

Likes

Comments

Äntligen fredag! Men det tog tid. Vi har fått första snön, igår natt. Huu, vad hemskt säger jag.

Dagen före regnade det oavbrutet. Jättekul, när man har hund. Dessutom lånade vi Puffen för Inskolning.  Så jag gick på promenad  med bägge hundarna i regnet. Genomblöt när jag kom hem, men de fyrbenta brydde sig inte.

Veckans arbetsinsats avslutades med medarbetarsamtal. Lite plugg och lite fix med förrådet sen kväll vid tv:n. Slocknade ganska omgående, vaknade och somnade om vartannat resten av kvällen.

Fredag morgon, plugg, packa för 2 resor - Sandhamn i helgen och O-hamn på söndag.

Laga mat, flytta bokhyllan till sovrummet, köra skrivbordet till William och hämta Puffen, handla och till Sandhamn.

Ganska fint väder idag så vi tog en sväng på stranden. Oj vad de sprang och lekte! Fulla med sand, blöta av bad och trötta sov de en stund och sen ut igen.

Vi har käkat chili ikväll, gott och värmande, lite Idol. Nu avslutar vi med film.

K och Puffen poppar popcorn och vi bänkar oss med Tara Road. Fredagsmys.

Likes

Comments

Helgen har gått, fort! Förutom vissa stormvindar har det varit bra väder.

Vi har absolut ingen nöd härute bara brist på motivation. En av Gotlands största evenemang har gått av stapeln i helgen, vi var inte där men medierna har varit översvämmade av bilder. T.o.m. här har norrmännen tur 😊

Jag har ägnat mig åt promenader och plugg. Är inte överens med denna kurs eller denna uppgift. Har läst allt ordentligt men vet inte riktigt vad som förväntas i uppgiften.

Har även skrivit men kommer troligtvis göra om allt i morgon 🙃😝

Nu har jag gett upp försöket för idag och tagit ledigt, tillsammans med Kepler och Kaninjägaren.

Likes

Comments

Den här veckan har jag reflekterat över mycket. Olika saker, men framför allt det jag läser kontra de möten jag har varje dag (natt).
Hur kan det vara att när jag nu läst om äldres ohälsa/hälsa har det varit väldigt oroligt? Jag har faktiskt fått prova olika vägar att gå med de verktyg jag fått. Jag har fått möjlighet att se behoven utifrån en annan tanke med hjälp av olika förklaringar av den ev ohälsan.
Det har varit lite stressande, jag har sovit dåligt och drömt mycket.

Idag blev det äntligen ledigt.  Och efter ett par regniga dagar sken solen. Vi packade så fort jag vaknade och for iväg. Det blir husvagn den här helgen.

Vi stannade på väg ut för en promenad på hällarna.  Blåsigt värre men med strålande sol. Det kanske de behöver på lervägarna, när de kör i helgen, på GGN.

När vi äntligen kom ut hade vi fått en ny utsikt! Träden var nedtagna och även flädern.  Med den strålande solen blev det stor skillnad.

Efter att ha fått en bild av J har jag fått leta runt efter ett stickmönster i veckan och det var inte det enklaste. Så kom jag på att fråga M-L från skolan, hon kunde hjälpa mig. Så bra och jag blev så glad för det.

Ikväll har jag varit sjukt trött, bara somnat hela tiden. Det är så typiskt när det är ledigt och man ska mysa lite. Jag har försökt kämpa emot men det är ingen idé så nu blir det God natt!

Likes

Comments

Det var en jobbig jobbhelg, jag var inte alls i form för jobb. Det jobbiga låg just i det att jag inte var i form.
Hela helgen kändes det som om jag jobbade i slowmotion, jag blev liksom aldrig riktigt färdig.  På  hela planet fanns det en förvirring och oro hos våra boende som inte är så vanlig.
Helgen slutade med ett stress påslag som gjorde att jag sov dåligt. Drömde om jobbet och missade tiden för blodgivning. Jag tog fel tid och stressade iväg en timme för tidigt.
När jag kom hem var jag upp i varv och hade massor av idéer så jag kände att det var dags för ett långt, varmt bad. Blev så avkopplad att jag knappt tog mig upp igen, det var ganska skönt.

J hade hittat en fin tröja att sticka och frågade om det men vilket jobb det blev å få tag i mönstret . Till slut lyckades det med hjälp av snälla, gulliga Marie-Louise. Stort tack för det 😍

Nu blir det sova, ordentligt, så jag orkar jobba igen utan den ordning för o känsla som fanns i helgen.

Mina fina! ❤

Likes

Comments

Full fart sen jag var på jobbet senast. De lediga dagarna har tagit slut innan jag hinner blinka men det är roligt.

Ett par dagar i husvagnen var skönt, för att färdigställa ett par uppgifter. Men att åka direkt efter jobbet var ingen hit när det inte fanns el. Ingen värme alls och hade nog inte varit på ett par dagar.
Jag säger bara KALLT! Trött och frusen = inte mysigt.
Men det löste sig, och vi fick mycket mys.

Sen barndop, Cajsa-Stina Sara Maria Norling, har fått namn, och hon var så duktig hela tiden.

Efter dopet fick hon stifta bekantskap med tjocka släkten för första gången. Några möten har hon klarat av men inte alla på en gång. Och väldigt många presenter fick hon, fina presenter och användbara.
idag har hon blivit osams med päronen och då är det bra att ha fått så många bilar.

Riktigt roligt att träffa alla även om man inte hinner prata så mycket. Roligast att träffa de minsta eftersom de växer så fort och tillfällena är inte så många.

Goa lilla Signe som redan är tre år! och lilla farbror Neo. Otroligt vetgirig och målmedveten. Efter att ha kommit över värsta blygseln var vi kompisar.

Måndag igen och tillbaks i skolbänken. Dagen gick fort sen var vi och köpte ett dockskåp. Kul pyssel!
Tisdag och ny kurs, tufft ämne. Trött som en gnu hela dagen, känns som jag inte gjorde annat än kämpade mot sömnen i ett helt dygn.
Hemma igen och Kennet  fyller år. Sandra och de många stora och små kom så vi käkade ihop. Jättemysigt!
Idag torsdag, upp i ottan och jobb hela dagen. Ett varmt bad och nu dags för mat.

Likes

Comments

Saknar lilla C-S ❤ hon hinner bli stor mellan varven 😔

Nu är det i alla fall dags, hon ska få ett namn, eller flera faktiskt. Dessutom ska hon få stifta bekantskap med övriga släkten.

Så håll i hatten, nej nappen, som hängde på katten, trodde jag 🤔

Skönt att jag hann färdigt alla uppgifter innan helgen. På måndag är det nya tag med psykisk ohälsa och etik. Bra schemalagt. Mjukstart och sen rakt på.

Men det kommer att bli intressant. Har läst etik och psykiatri förut, det kan bli diskussioner. Framför allt i etiken.
Förra kursen jag gick gjorde vi rollspel, utifrån den klassen, det var inte jättepopulärt i klassen men lärarna tyckte det var bra.

Ny bildkavalkad, jag vet att jag tjatar med mina solnedgångar. Men de kan vara så hissnande vackra och jag vill gärna dela med mig även om det aldrig blir lika bra som i verkligheten.

Likes

Comments