Igår började det, regn och blåst. Vi hann en runda runt Djupvik, sen började det.

Vi hade ganska skönt ändå med en bok i örat och en del olika handarbeten gick em som en dans.

Grillat till middag. Det gick bra då var det uppehåll.

Idag har vi varit på promenad ett par ggr, en vända till Klinte.

Jag har pluggat, det var intressant. En jättebra bok angående person centrerat bemötande/förhållningssätt.

Den skulle alla ta del av. Det är många som behöver det, en del mer än andra.

Nu blir det avkoppling resten av kvällen i morgon ska vi en vända till stan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Midsommar, äntligen. Trodde inte det skulle bli sommar riktigt i år. Det har varit kallt så länge.

Det var fullt upp dagarna före, härliga, underbara dagar men fullt upp. Vi har haft Josefine och Cajsa-Stina hemma i veckan och det är jättekul. Att jag jobbar då är inte lika kul 😔 men det har gått bra.

Vi har inte så stort hemma så det känns som att jag hindrar alla andra att vara och röra sig när jag sover. Saken är att de kan vara som vanligt jag hör inget ändå när jag sover. Men för min egen skull vill jag vara vaken och med när de är här.

Vi leker och har så roligt jag å C-S. Den här gången har vi haft jättekul med bad, lekparken, tvättat potatis och rensat i lådor.

Det lilla trollet C-S, är nu i roligaste åldern. Så nyfiken, envis och full av energi. Allt ska testas, smakas, bankas.

Det är jättegulligt när hon blir arg och stampar med en fot, när hon knappt kan stå själv ❤

Tråkigt att komma till Sandhamn och upptäcka att någon kört på draget på vagnen så den flyttat sig lite. Fönstret i bak har fått massa sprickor, en vägg i överskåpen har flyttat sig så hyllan hålls inte uppe.

Ja, det var många saker, inte kul, det kan inte ha gått obemärkt förbi för den som varit i. Men inte så mycket vi kan göra just nu. Klockan blev mycket innan vi kom ut så det blev snabbmat, grillad korv i bröd. Jättegott faktiskt.

Vi har firat midsommar och det har varit jättemysigt och bra. Solande under dagen igår, sen midsommarstång m dans och grill på kvällen när Mats o Jenny kom. Allt precis som det ska vara.

Idag har det varit svalare, blåsigt och regnskurar. Vi har gjort minsta möjliga, lyssnat på en bok, ätit mer sill å potatis. Bara varit och haft det bra.

Likes

Comments

Vi har avverkat alla evenemang som var planerade. Det blev en väldigt bra avslutning med den här helgen. Nästa gång blir 1-års kalas, kanske kan jag locka med K i aug på nästa Sthlms-resa. Vi får se.

Det blev väldigt bra, konsert med Celine Dion. Helt otippat, K hade sett att det skulle gå av stapeln och bokade direkt. Möjligheten att se henne igen är väl inte jättestor, så vi passade på.

Tillbaka på Quality Hotel Globen, vet inte hur många ggr vi varit där sista året, det är som att komma hem 😊

Innan konserten erbjöd dem lite olika menyer och vi valde skaldjursplatå. Väldigt gott men... Det var mycket rökta räkor med... jag luktade rökta räkor hela kvällen kändes det som. K äter inte det så han var oskyldig. För övrigt var det mums...

Otroligt tryck på arenan, en underbar tjej som förartist. Hon kunde göra vilka kändisar som helst... och bra!. Men vi missade namnet för att vi kom sent.


Sen kom då Celine och hon var outstanding. Trodde att hon skulle lyfta taket vid ett par tillfällen. Hon har ju rösten. En kanonkväll helt enkelt 😁😁😁

Idag har vi tagit oss hem igen, hämtat Freja och ätit en god middag, igen! Hemlagat den här gången, pasta med lax o räkor, rekommenderas.

Och nu ikväll har vi tagit en promenad och sett på de konstverk dem ställt upp vid rondellen ovanför oss.

oj, glömde nästan.... fick ju en filmsnutt på C-S när hon gick över golvet!! 🤗👏👏👍 Jippie, ny blir det fart i Stångehamn 🤣❤🤣

Likes

Comments

I måndags åkte vi till Sthlm, jag hade möten norr och söder om stan. Det gick bra, alltid roligt att träffas.

Tanken var sedan att vi skulle ha åkt till Lyrestad men med den tidspressen som blev hoppade vi av den svängen. Jättetråkigt att vi inte träffade kära bror men nu har vi en orsak att snart planera en ny resa.

Vi åkte söderut istället och åkte förbi Stigtomta för en fika. Roligt att se hur lilla Millie har växt, sist vi var där var hon bara ett par veckor, nu har det gått... hmmm... två år 🙃😉 (Vi har setts emellan på annat håll)

Vi kör vidare i kvällningen för att sova över i O-hamn och väl där somnade vi ganska fort.

K fick en möjlighet att fixa fotpallen medan jag och C-S tog en långpromenad och lekte under dagen. Det kom en kompis så leken slutade med bad.

Torsdag morgon drog vi vidare ner till Malmö. Sen för den som känner till min bro-fobi till Danmark, över inte bara Öresundsbron utan även stora och lilla Bält, och det gick bra 👏👌 vidare till Tyskland, där vi stannade och övernattade på ett jättetrevligt hotell. Vi fick en mysig kväll med god mat och en sväng på stan, som hette Süderbrarup (tror jag 🤔).

Jättefin resa med strålande sol, underbart landskap hela vägen. Väldigt fina hus både i Danmark och Tyskland. Jag har varit en del i både Danmark och Tyskland men aldrig åkt över broarna. Det kommer att bli fler ggr.

Dessutom måste jag ge en eloge till både danskar och tyskar o lastbilschaufförer som körde väldigt bra med en tydlig ordning och reda. I de farterna kan man inte sms:a o se på film som många gör i Sverige.

Framför allt är det inte många som fattar att mobilen inte har med bilkörning att göra. Det var bara i sv som vi såg utryckningsfordon på hela denna resa.

När vi var tillbaks i O-hamn lyckades vi t.o.m. få en plats på båten hem vilket inte varit möjligt tidigare.

Tyvärr missade vi en sak, åkte troligtvis fel tid på dagen, den billionte bilen eller vad nu siffran var åkte över Öresundsbron på dagen någon gång och blev firad. Hade ju kunnat vara vi 🤗😁 så nära men ändå inte.


Likes

Comments

Har gått till historien. Jag är helt vilse i tid, har jobbat sön och mån inledningsvis på veckan och nu fre, lörd. Kände inte igen arbetsdagarna eller jobb kompisarna, kändes helt tokigt.

Just ja, brukar vara den här veckan vi åker till O-hamn för plugg, inte den här gången, sommarlov!

Apropå sommarlov, jag har lyckats att 2ggr hamna mitt i bilkorteg med studenter, första gången när de åkte ner för balen och så nu i fredags när alla ekipage kom åkande.

Trodde bilen gått sönder när den bara skakade. Nej det kom från högtalarna från studentflaken.

Grattis till de alla och välkommen in i vuxenlivet med en massa spännande som väntar.

Inledde själv sommarlovet med pluggande, på enskilda uppgiften och funderat över projektarbetet. Kollat lite litteratur mm.

Sen har jag jobbat lite och lagt till samordning, som i sig sjäĺv är hmm = blir aldrig färdigt riktigt. Har också planerat en fastlands resa, jobb och familjebesök.

Det höll på att spricka helt och blir nu ett 'Hej, hur mår ni?" på väg till nästa destination, O-hamn! Där vi sover innan vi far söderut.

Cajsa-Stina behöver lite back-up fr att lära föräldrarna vilka regler som gäller 😂😂😂
Tur att mommo å moffa finns!! 😘😉

Som sagt en "lugn och skön" vecka väntar.
Ett par arbetspass till nästa vecka sen är det midsommar.

Innan dess kommer C-S hit ett par dagar och vi ska göra en mindre undersökning av lekplatser i närheten.

Det har blivit lite annat fokus på besöken, när mamman kom själv var det shopping, god mat och vin som stod högst på Agendan 🤣🤣

Livet förändras det är bara att hänga med 😉😍😎

  • resa

Likes

Comments

Vi har just avslutar termin 2 i skolan. Halvvägs igenom utbildningen och vi är alla speciella specialister.

Det har varit ett par jättebra dagar med hela gänget. Vi avslutade med rollspel i stadsparken. sex-on-the-beach i ilfart, en god middag med alla fina, mysiga klasskamrater.

Diskuterat levnadsberättelser och ätit tårta, avslutat etik kursen och ett stort 
Tack! Johanna för den jättefina boken.

Mycket lek med Cajsa-Stina och ett par fina dagar med Josefine och Robert. Tack för all hjälp under de här två terminerna, guld värt, stor kram.

ps. Rabarberkakan var jättegod

Likes

Comments

Årets Silverbielke här, på Storytel, dvs. Jag har ett par tim kvar 😉
Inte så mycket om Jakob Colt den här gången men i 8:e boken fortsätter han att städa, å städa. Han får lära sig "lite" tålamod men det är samma Silfverbielke.

Jag ser fram mot varje ny bok i serien men det blir ändå mycket likadant. Hur länge kan man klara sig?

Självkritik är nästa frågetecken. Vad? med denna psykopat gör att jag ser fram mot varje bok? Jag har helt klart en mörk sida.

På ett sätt är Silfverbielke lika hemsk som GoT.  Skillnaden är att den här bokserien inte filmatiserats - än.
Det skulle bli som en konsekvens av Mr. Grey och Game of Thrones tillsammans.

Man ska inte sitta själv utan helst med sin partner.

Likes

Comments

Sol! Värme! Ledig! video-chat med C-S och hennes mamma.
Vad kan toppa den här dagen.

Morgondagen kanske 😊

Vi har haft en otroligt skön dag i solen, enda smolken i bägaren var mitt försök att boka resa med DG. Fungerade som vanligt inte så bra.

En somrig tårta till kaffet, ett glas Pinot Grigio, lyssnat på en bok av Mari Jungstedt som utspelar sig på Gran Canaria i Argueniguin, lite kul.

Nu ska vi njuta av en skön kväll med underbar solnedgång, nästa vecka väntar terminens sista O-hamn resa ❤

Likes

Comments

Jag är slut som artist, jättetrött! Har inte sovit så mycket idag, satsar på en helg med champagne, solbadande och ledighet.

Har gjort skoluppgifterna klart och laddar för en vecka  med de sista dagarna för terminen och alla mysiga skolkamrater.

Idag är det finaste Josefines dag, födelsedag stort grattìs 😍❤❤ vi firar när vi kommer 😙

Ikväll har vi ätit gott, första grillningen, varit på pubkväll och sett en gammal film - Cocktail - ett väldigt bra sätt att avsluta den här veckan på.

Likes

Comments

Nu har jag åkt fram o tillbaka på den där båten i flera dagar. Men inte idag!

Jätteskönt att bara vara hemma, fixa alla papper, ansökningar mm. Ta ett bad, hänga i soffan och inte ha någon tid att passa.

Det var en extremt intensiv dag igår, vi var alla så trötta när vi väl kom hem.

Men det var roligt att träffa killarna igen och jag lyckades avverka fler möten än vad jag räknat med. Sen är ju trafiken i Sthlm direkt olidlig och jag är såå tacksam att slippa bo och jobba där jämt. Jag fattar inte varför alla sitter -ofta ensamma- i dessa bilköer? varje dag!!  Det måste vara enklare med buss, t-bana eller cykel.

Vi har bara ett par uppgifter kvar i skolan innan sommarlovet. 1 gjorde jag på båten i söndags Men lämnade datorn i O-hamn och synken på molnet fungerade inte, så jag får göra om den 😕

Sen har jag bara levnadsberättelse kvar - min. Ska bli skönt med lite studieledigt.
Det är så mycket värt att få åka iväg och träffa alla goa, fina klasskamrater. Jag ser fram mot det varje gång.

Nu har vi också fått en liten maskot, Snyggo, en jättesöt liten nakenhöna. Passar den här klassen perfekt.

Likes

Comments