​​Om det nu går att ta semester från sig själv,, 

Så skulle nog jag vara en av dom som skulle behöva göra det.

Men jag vet inte riktigt hur man gör? Men jag skulle iaf vilja ta semester av flera anledningar och det är följande..

Jag stressar för mycket- 

fast min kropp helst ska undvika så mycket stress det går.

Jag överbelastar kroppen fysiskt, tex bär tungt nu när jag rensar föråd o källare som jag vill ska gå undan, vilket blir att jag springer upp och ner till källaren och tänker inte på hur jag bär- 

​Min kropp ska inte utsättas för tunga lyft​.

Jag dammsuger och städar för ofta, fast oftast blir det lite halvdant gjort​-

vilket inte är så klokt med tanke på att jag oftast får lida för det efteråt med ännu mer värk. 

​Jag skriver för mycket "att göra" listor och oftast mer en jag vet med mig att jag inte hinner eller

inte blir gjort iaf​- 

otroligt onödigt! ingen kan må bra av att skiva upp så många "att göra saker och att veta innan att det förmodligen inte blir gjort iaf. 

Och ändå fortsätter jag att skriva ner för många "att göra" saker varje dag, samtidigt som jag inte är klar med det jag inte han eller blev klar, både dagen innan, och vissa från flera dagar sen som bara skjuts upp. 

Vilket framkallar onödig stress och energi!

Bokar upp mig för mycket, fast jag redan kanske har fullt upp och skulle behöva ta det lugnt​-

Rekomederas  INTE! Vare sig det är något möte eller en kompis man bokat upp sig på dagen man skulle behöva ta det lungt, så blir det oftast inte så bra. Om det är något möte eller liknande,, så kan det bli att man är mindre fokuserad  och minns kanske inte allt man skulle ta upp eller vad som sagts? Och är det någon kompis, så kanske man är trött i huvudet och samma där inte speciellt fokuserad vilket oftast märkt av kompisen speciellt om man känner varandra väl. Man kanske då uppfattas som om man inte bryr sig eller är intresserad om personen berättar något, 

Och blir det en ovana att kanske ses just dom gångerna som man helst skulle stannat hemma så kan det till sist uppfattas som du inte värderar er vänskap 100% och det kanske blir att personen inte vill ses lika ofta eller liknande? Och även den bästa vännen kan känna sig sårad och ledsen av att du inte finns där eller lyssnar till 100% Även att du bryr dig till 100% så måste man oxå kunna visa det till minst 100%!!!!

​Jag kan nog skriva många, många fler anledningar till att jag skulle behöva semester från mig själv!

Om inte annat så måste jag komma överens med mig själv både psykiskt och fysiskt om jag ska fortsätta att leva med mig själv!!


​Så ett gott råd från mig till mig.. är att försöka ta en paus mellan varven, och att sluta att skriva så många måsten!

Ingen vinner på konsekvenserna av något ovanför,, allra minst du själv!!


Ta hand om dig och alla er andra!
Likes

Comments

​Denna helg är första helgen på många många år som jag är helt barnledig en hel helg!

Men den är nog mest speciell för min lillgrabb.. Han har inte sovit borta en hel helg från mig sen han var väldigt liten. 

För några månader sen fick lillgrabben en helgfamilj som vi kallar kompis familjen =) efter mer en 2 års väntan.

Men det var värt att vänta för att få en så bra och härlig familj! Innan vi fick denna familjen så fick vi 4 st familjer under tiden som ville bli lillgrabbens helgfamilj,, men den ena verkade lustigare en den andra! Som tur var så han jag aldrig träffa någon av dom då dom drog sig ur i sista stund, och ena familjen ville först träffa lillgrabben på första mötet som man har,, Men där går gränsen! Vill man vara helgfamilj till ett barn så spelar det väl ingen roll hur barnet ser ut? Ingen får väl ut något av det eller?

Nä lite vätt får man väl fan ha, Det skulle inte falla mig in att ta med lillgrabben till första mötet med en familj som jag aldrig träffat, och som man inte vet kommer att bli ens helgfamilj? 

Tänk vad förvirrande det skulle vara för ett barn att träffa den ena familjen efter den andra och sen aldrig mer träffa dom igen? Till vilken nytta? INGEN!

Nä,, som sagt så var det värt att vänta på en bra familj som den vi nu fått =)

I början tog vi det väldigt lugn eftersom lillgrabben och jag inte varit ifrån varandra några längre stunder mer en när han är i skolan/fritids. 

Så jag träffade dom några gånger utan lillgrabben, sen träffades vi tillsammans hos dom, och sen var dom hemma hos oss en gång.

Efter det så började vi med lite kortare stunder, så dom hämtade han här och åkte och gjorde något skojigt och efter några timmar kom han hem igen. 

Efter ett par gånger så hämtade dom han på förmiddagen och så följde han med dom hem under dagen och kom hem senare på eftermiddagen. Och efter ett par gånger så började han känna sig riktigt trygg med hela familjen!

Men från första stund så fann lillgrabben och deras två barn varann direkt! deras dotter är jämngammal med min grabb 6 år och deras son tror jag är runt 9-10 år.

Och dom har många intressen gemensamt, vilket jag tror gjorde det lättare att umgås i början. Men min grabb ville först inte sova över någon gång sa han. men ju mer han träffade dom, ju mer blev han lite sugen på att sova över iaf.

Så första gången han skulle sova över så fick han själv bestämma under tiden han var hos dom, så han packade ner lite saker OM han ville sova över.Och han visste att även om han gått och lagt sig och sen ångrat sig eller om han skulle bli ledsen eller nåt? så kunde han bara säga till så skulle dom skjutsa hem han till mig.

Men det behövdes inte då han hade så skojigt och blev trött ganska fort, så på kvällen fick jag ett meddelande att han sover =)

Det var en olustig känsla jag hade då, jag var ju självklart glad för att det gått så bra!

samtidigt 
Likes

Comments

​Nu är jag såå trött på allt vad t-läkare och t-hygenist heter!!

Som jag skrev innan så skulle jag ju till t-läkaren och laga en fyllning i tisdags, och på onsdagen skulle jag till t-hygenisten. Och eftersom min ordinarie t-hygenist även jobbar på sjukhuset, så fick jag träffa en ny som jag inte har haft tidigare.

Och det hela började med att vi prata lite först, sen skulle hon lägga bedövning då hon skulle ta bort lite tandsten,, 

MEN,,, på ena siden så tar INTE bedövningen!! Inte ens salvan som hon la på först? 

Och jag vet att jag har läst att om man har som jag EDS Ehlers-Danlos Syndrom så kan en del få problem att just bedövningar inte tar helt eller inte alls?

Men då det inte vart några större problem med bedövning för mig innan så var det inget jag tänkte på.. Förens igår.

Så hon skulle rådfråga någon hur man isf ska göra? Men hon gjorde andra sidan så länge, Och strax innan hon är klar så händer det som INTE får hände!!

Hon råkar ta sönder en lagning! Suck o pust..

Och som tur var så var min t-läkare kvar så jag fick en tid idag kl 10.00 för att laga fyllningen, Och hade jag INTE haft min pappa? så hade det blivit svårt.

Då han har ett jobb som han kan åka ifrån ibland, Så han har haft lillgrabben dom här tre dagarna under tiden jag vart hos t-läkaren.

Och hade han inte kunnat idag? så hade det inte vart så kul, då t-läkaren stänger över sommaren där jag går, 

Men nu är det klart! Jag har helt enkelt gjort slut med t-läkaren,, iaf över sommaren haha!

Nä nu måste jag passa på att få något gjort innan lillgrabben kommer hem från mormor som kom förbi förut och skulle lämna jordgubbar till oss, och då ville lillgrabben hänga med mormor hem  och det fick han =) så hon ringer nog snart skulle jag gissa?


Hej svejs!!

Likes

Comments

​Eller inte?

Nä nu är jag ganska trött på t-läkaren vid det här laget! 

Och som om det inte vore nog,, så ska jag till t-hygenisten imorgon.. suck!

Men det är bara att gilla läget lixom,, Fast jag blir ju knappast klar med tänderna utan dessa t-läkare besök. Men jag kan ju hålla med om att jag är en aning besviken på hur dom skött allt! För i början av oktober har det gått 2 hela jävla år sen som jag opererade bort ganska många tänder som hade förstörts av mediciner eller speciellt en  medicin plus att mitt saliv redan då var dåligt och som nu har blivit katastrof eftersom jag knappt producerar eget saliv. Och innan jag opererades ville jag veta hur länge det kunde ta som allra längst tills jag skulle få nya tänder. 

För jag ville veta om det då skulle kunna bli klart till den julen, och deras svar var att oftast tar det inte mer en 1 vecka-10 dagar, men jag frågade hur lång tid som allra längst med tex infektioner eller andra komplikationer det kunde ta? För det var väldigt viktigt för mig att veta en max tid, för att kunna känna mig trygg i att gör operationen.


Svaret blev då max 3 månader om det ville sig illa. Jaså det var väldigt vad lång tid dom där 3 månaderna tog!! Jag kan ju lova att jag brutit  ihop ett antal gånger under denna tid. Men efter så här lång tid så har jag slutat att tro, och slutat vara förbannad.

Jag bestämde mig efter lång tid att jag inte längre skulle tro på vad dom sa när dom sa att si och så lång tid kommer det att ta nu,, för det har aldrig stämt!

Vilket bevisar idag eftersom jag inte kommer att kunna påbörja ditsättning  av tänderna förens efter sommaren!

Så jag har mått bäst av att tänka att jag tror på det när det väl är klart,, och inget annat!

Kanske låter jag negativ? Men vad skulle du själv tro?

Så det är bara att gilla läget och gå på t-läkare besöken och fixa och dona lite med tänderna jag har så dom iaf är klara när det väl gäller!


Kram Tandfen =)
Likes

Comments

​Fast det är ju iof inte detsamma som vädret,, men tanken bakom var att det har ju varit så fint väder med både värme och sol i flera dagar,, men idag lyste solen med sin frånvaro och samma sak med värmen.

Inte för att det är kallt ute... men det är knappast några 30¤ varmt ute.

Men man ska väl igentligen inte klaga? Det finns ju en anledning till att alla olika väder finns, Om det skulle vara sol och varmt varje sommardag så skulle det nog inte vara så härligt? Och det skulle inte vara värt konsekvenserna som skulle bli.

Så jag ska njuta av denna icke soliga dag för den gör så jag kan längta och bli extra glad när det blir sol och värme igen =)

Tänk att vädret kan påverka en så mycket? (oftast iaf)

Men det var kanske "tur" att vädret blev som det blev idag,, då det behövs att städas här hemma vilket inte gjorts under dom här dagarna när man till största del har varit ute, och bara varit inne för att äta och när det blivit för varmt så har barnen varit inne och lekt med kompisar kortare stunder för att efter en stund gå ut och bada igen =)

Och det betyder att disken är orörd och leksaker eller mestadels lego ligger kvar som dom sist lämnade osv..

Så nu blir det att ta tag i städningen med dammsugning,disken och plocka iordning här hemma, så det ser ut som ett hem igen hihi =)

​ Hej svejs så länge!
Likes

Comments

​I morse när jag skulle hjälpa lillgrabben att ta på strumporna, så tappade jag helt plötsligt greppet om strumpan och min hand och fingrar var helt orkeslösa? som om musklerna bara strejkade.

Men efter en stund kom kraften tillbaka som tur var.

Under dagen har vi varit ute i solen och badat med grannarna i deras pool för omväxlings skull =)

Medans lillgrabben bada med de andra, så gick jag en snabbis till affären. Men på väg hem fick jag värk i ena benet och även det blev orkeslöst lite till och från? Min tanke var att bara benen orkar hela vägen hem och inte viker sig som det gör ibland, För det skulle inte vara så himla skoj om man drutta på rumpan med två påsar, och jag kan se framför mig hur varorna flyger åt alla möjliga håll medans jag sitter där jag sitter med mitt orkelösa ben haha =) Ja man får faktiskt skoja om det ibland! Speciellt när det nu gick bra iaf.

När jag kom hem satte jag mig och käka så himlans god glass som jag köpte!

Det var Triumf glass i 0,5 liters bytta med ena smaken päron/mjölkchoklad och blåbär =)

Det var smaskens till sista slicken kan ja lova! 

Så  dom smakerna kan jag verkligen rekommendera att prova om ni inte redan gjort det?

Varma kramar!!

Likes

Comments