Hejsan!

Här kommer ett inlägg från sjukstugan, min vanliga otur....

I torsdags när jag kom hem från jobbet stupade jag i säng och termometern visade på 38°. Halsont från ******* och en fruktansvärd frossa. Jag som hade tagit ledigt på fredagen för att umgås med min familj fick nu snällt ligga nerbäddad och känna mig smått döende medans Marcus och Molly var på Bvc och sprang ärenden. På kvällen fick jag världens sjukaste smärta i bröstet, så fort jag rörde mig så blixtrade det till i hela bröstkorgen på vänstra sidan. Ringde 1177 för att höra vad den kunde bero på, men som vanligt hänvisade dom mig till akutmottagningen, aldrig mer att jag åker hela vägen till Västerås med sån smärta bara för att få sitta i ett väntrum i 7 timmar.
Lyckades till slut hitta en ställning så jag kunde sova halvsittandes, för att ligga ner gick inte då fick jag ett hemskt tryck i lungorna.

Tyvärr vaknade jag idag och mådde bara aningens bättre även om febern är betydligt lägre än den var i fredags natt. Jag som hade hoppats på att vara frisk, jag skulle ju på dejten min man idag 😭.  För första gången på 6 månader då vi skaffar barnvakt för att gå ut och äta och gå på bio. Å så blir jag sjuk 😧.

Vi hade massor av planer den här helgen, å istället kommer det inte bli någonting. Det är ALLTID så här när vi planerar att göra något tillsammans, antingen blir jag sjuk med feber eller så brakar magen ihop och jag ligger hemma dubbelvikt av magsmärtor. Kan nån snälla laga min kropp så jag också kan få göra roliga saker?

Jaja, jag ska inte bara gnälla. Idag blir världens finaste tjej 8 månader och jag ska uppdatera er om vad som har hänt den senaste månaden i hennes liv ❤.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! Long time no seen 😢.

Helt ärligt så har jag inte haft tid, kliver upp 5 varje morgon och kommer hem från jobbet kl 18 varje kväll. Kl 19 är vi klara med middagsrutinerna,  19.30 är barnen pussade "gonatt" och sista vakna minuterna innan jag somnar försöker jag växla några ord med Marcus och mysa med Molly. Kl 20 så sover jag. Spännande liv va?

Kanske går den här enorma tröttheten över när jag "kommit in" i vardagsrutinerna igen. Det var tufft att börja jobba 100% från dag 1 tillbaka efter sjukskrivning och föräldraledighet. Dessutom kom hösten, mörkret och kylan smygandes den senaste veckan. För att inte tala om det hemska virus vi dragits med här hemma. Vi fick allihopa en hemsk förkylning och flera dagar med feber som det har tagit flera veckor att återhämta sig efter.

Vi får väl höras lite sporadiskt såhär ett tag framöver och förhoppningsvis kommer jag tillbaka till bloggvärlden på heltid igen.

Ha en toppen fredag nu sötisar! Själv så ska jag gå och styra upp lite chokladpudding och vispgrädde lagom till Idol. Kollar ni Idol? I år gör jag det för jag har ett par favoriter 😍

Likes

Comments

När man beslutar sig för att skaffa barn så bereder man sig också på en ny sorts ansvar. Man får nästan omedelbart den där modersintinkten som gör att nästan alla kommande beslut ska vara för sitt barns bästa.

Redan när bebisen är i storlek med ett litet frö så slutar man sina dåliga ovanor. Man slutar röka eller snusa, låter bli att dricka alkohol och hinkvis med kaffe just för att man vet att det kan vara skadligt för sin baby. Man blir mer uppmärksam i trafiken och blir bättre på att hålla avståndet till bilen framför och följer hastighetsbegränsningen till punkt och pricka, livrädd för att det ska hända en olycka.

Du tvättar upp alla nyinköpta babykläder för att göra dig av med alla kemikalier som kan vara skadliga för ditt spädbarns hud och lungor och kan framkalla allergier. Du kokar och diskar flaskor för att sterilisera dem från bakterier.

Du sitter i timtal och läser "bäst-i-test" artiklar kring babyskydd, babysitter och barnvagn. Allt för att försäkra dig om att du gör allt du kan för att hålla din baby så säker som möjligt.
Kanske köpte du även andningslarm för att hålla koll så din bäbis inte slutade andas på natten?
Du damsugar lite oftare, rädd för att det ska ligga småsaker på golvet som din bebis ska råka sätta i halsen. Du följer din bebis minsta steg rädd för att den ska ramla och göra sig illa.

Ja alla gör vi en massor av saker för att skydda våra barn mot de dolda farorna. Så därför gör det så ont i mig när jag läser i alla dessa föräldragrupper om hur de piercar sina bebisar bara för att det är "sött, gulligt, fint, tradition" etc. Ni gör medvetet illa era barn för att ni tycker att det är fint med örhängen?! I mina ögon är det barnmisshandel, det får mig att må illa. Små små barn som absolut inte har bett om det.
För att inte tala om det faktum att forskning visar på att det ökar risken för att utveckla allergier. Som att det inte finns nog med saker i vardagen som är fullmatade med kemikalier som vi omedvetet ger våra barn.

Jag vet att jag är nerröstad vad det gäller att pierca sina barn. Men i min värld är det inte okej.

Likes

Comments

Självklart var det ju eller mindre oundvikligt att jag skulle bli liggandes i några dagar. Jag har mått pyton 😣. Ont i hela kroppen, i huvudet, i ögonen, i magen osv. Tyvärr blev det inte bara en dag, utan jag är nu inne på tredje! Jag är så less, det är så sjukt tråkigt att ligga i sängen hela dagarna å bara masa sig upp för att laga och äta mat.

Idag har jag förflyttat mig till soffan, vilket gör Molly väldigt glad för då har hon sällskap och passupp när hon kämpar för att gå runt bordet. Kanske inte riktigt den sorts vila jag hade tänkt mig men just nu är det vad som bjuds.

Om jag får lite lugn å ro sen utan att somna 😉 så ska jag dela med mig av något som jag har stört mig på något enormt de senaste dagarna. Ett ämne som tycks ge upphov till debatt. Hörs senare!

Likes

Comments

Hej,

Idag har det varit riktigt jobbigt att fokusera på jobbet. Jag har så himla ont i kroppen, trots Alvedon så fryser jag som en gris och sitter och huttrar hela tiden. Mår illa, har migrän och ont i ögonen. Det var länge sen jag kände mig såhär.

Nu sitter jag på tåget och längtar hem till ett varmt bad, lite varm mat och en varm säng att krypa ner i. En vetekudde och lite sällskap av "Teen Wolf" (yep, jag blir aldrig för gammal för tonårsserier 😂).

Förhoppningsvis är Molly sugen på att ta det lite lugnt också nu när hon härjat med pappa hela dagen 😉.

Håll tummarna för att jag kommer upp ur sängen imorgon, jag har INTE tid att vara sjuk 😢

Likes

Comments

Godmorgon,

Finns det något så underbart som att sitta på jobbet och få massa bilder på sina älsklingar?

Något som har förbryllat mig sen jag började jobba är alla dessa höjda ögonbryn och märkliga kommentarer jag och Marcus har fått kring att han är pappaledig. Som att det vore helt galet att jag lämnar våran 6-månaders med sin pappa om dagarna?

Å nej, jag har inte tvingat honom. Varken till att skaffa barn eller till att ta hand om det. Ett barn är ett gemensamt beslut och borde kräva lika mycket tid och ansvar från båda föräldrarna. Vem vill inte spendera tid med sitt barn, speciellt om du får betalt för att göra det?

Jag har hört en miljon dåliga ursäkter kring varför pappan inte skulle vara hemma, allt från att dom inte skulle klara det till att det skulle vara en allt för stor ekonomisk förlust. Men det handlar om prioriteringar och planering men kanske framförallt vilja.

Jag är så himla glad att jag och Marcus tycker lika på den här punkten. Att han får chansen att knyta ett lika starkt band till våran dotter som jag gjort. Att han får möjlighet att klara allt kring hennes skötsel själv, det är ögonöppnande och lärorikt för oss allihopa. Han får lära sig om ansvar och jag får lära mig att släppa kontrollen, det är underbart!

Jag får dessutom känna mig viktig för familjens försörjning och min personliga utveckling. Även om jag inte tjänar lika mycket som Marcus så kompenserar jämställdhetsbonusen upp en del.

Jag säger inte att ALLA kan dela lika rakt av men i många fall så kan man faktiskt men väljer ändå att inte göra det. I många familjer bränner hundratals dagar inne eftersom pappan inte plockar ut några och inte kan föra över dem till mamman. Borde man inte åtminstone vilja försöka plocka ut så många dagar som möjligt?

Marcus har fått göra massor av uppoffringar för att vara hemma med Molly, för det är inte enkelt att ha ett eget företag och helt plötsligt "ta ledigt" i 6 månader. Firman sköter sig inte själv och har han otur så förlorar han sina kunder, högt pris? Ja men det är en prioriteringsfråga.

Ditt barn upptäcker världen för första gången, något som alla föräldrar borde få vara med och uppleva inte bara mamman. Jag har varit hemma i 4 år med mina stora barn så jag har fått se allt det där medans deras pappa prioriterade arbete och var frånvarande större delen av småbarnsåren.

Så ni som blev så arga när de nya reglerna kring öronmärkta föräldradagar trädde i kraft i år, fundera en gång till, fanns det inget som var bra med nya beslutet? 


Likes

Comments

Hej,

Jag arbetar för fullt här hemma med att fota och väga kläder för att snart kunna öppna "bloppisen". Jag har valt att ha den på Facebook för att kunna strukturera upp med kategorier och på så sätt göra det enklare att hitta det man letar efter.
Det kommer alltså att finnas både kläder, skor och accessoarer för både vuxna och barn. För dam i storlek XS-L, för herr i storlek S-L för flicka i storlek 50-128 och för pojke i storlek 50-116.

Det kommer att finnas kläder i varierande prisklasser allt från billigare plagg från HM och Gina Tricot till dyrare plagg från Filippa K, Marlene Birger och Tommy Hilfigher.

Så ni som är sugna på att göra ett fynd eller två, håll utkik här. Jag kommer att meddela 1 dag innan jag öppnar så att ni inte ska missa några godbitar 😚.

Likes

Comments

Hej,

Här sitter jag och försöker ta reda på vart jag ska vända mig med samhällsviktig information. Jag vill försöka nå ut till så många som möjligt och även om jag har många läsare så behöver jag ett större forum.

Det här är något som verkligen har varit som en tagg i hjärtat på mig under många år och jag har varit för feg för att ta tag i det och kontakta någon nyhetsförmedling. Så nu sitter jag här och samlar information och försöker förbereda mig så gott jag kan.

Vart skulle ni vända er om ni satt på en historia av nyhetsvärde? Vem skulle vara betrodd att berätta just din tragiska berättelse?

Kom gärna med tips!

Likes

Comments

Godmorgon,

Är det något jag verkligen avskyr så är det vaccinationerna av våra små. Det tycks bara bli värre med åren för numera blir jag akut svimfärdig när jag ser nålarna som ska sticka min bebis.

Den här gången hade jag "tur", jag slapp vara med när Molly vaccinerades. Men det är ändå jobbigt att se henne så påverkad sedan. Igår hade hon varit jättegnällig hela dagen och hon var sig inte lik på kvällen heller. Min tös som ALLTID är glad annars var nu loj och inte alls lika lättflörtad som vanligt. Det var bara storebrorsans grimaser som fick henne att glömma tillståndet en stund och tillåta sig att skratta hejdlöst, å det låter så underbart.

Gammal bild men precis såhär hängig var hon.

Var första gången på flera månader som hon till slut somnade på mitt bröst, jag har verkligen saknat det. Så jag passade på att njuta av att få känna närheten till min sjukling. Man får ta tillvara på alla stunder hon bjuder på nu när hon "blivit så stor".

Jag håller tummarna för att hon mår bättre idag så att Marcus får tid att vila. För det är verkligen jobbigt att släpa runt på en tös som väger ca 8.5kg hela dagarna.

Blir era små påverkade av vaccinet?

Likes

Comments

Godmorgon!

Asså det känns som att mitt inre ska bubbla över snart av alla hemligheter jag bär runt på. Men det är bra hemlisar, ni vet såna där feelgoodhemlisar som man bara längtar efter att få avslöja 😄. Det är så mycket bra som händer och ska hända, så jag är glad och förväntansfull och vill dela med mig av allt NU NU NU 😂. Men det är ju nackdelen med hemlisar, man måste hålla dem tills man får tillåtelse att yppa dem för omvärlden.

Så småningom ska ni få reda på dem, en i taget. Å jag hoppas att ni ska bli lika glada över nyheterna som jag är.

Blev ni lite nyfikna nu?

Delad glädje är dubbel glädje 😘

Likes

Comments