Long time no seen, å god fortsättning 😍

För oss blev gårdagen lugn och Marcus fick väcka mig kvart i tolv för att jag inte skulle missa tolvslaget 🙊🙈. Men jag fick allt se både raketer å bli inkysst i det nya året.

Det har varit en känslomässigt rätt jobbig höst och min energi har legat i botten så nu tänkte jag försöka berätta vad min frånvaro beror på.

Jag är gravid, igen 🙈. Å den här graviditeten är inte lik någon av de andra för den här gången är det 2 🙊.

I Augusti när jag fick reda på att jag var gravid igen, var känslorna oerhört blandade, glädje, oro, rädsla och ångest. Molly var ju bara drygt 6 månader och min kropp var absolut inte redo för ytterligare en till graviditet. Samtidigt skulle jag precis gå tillbaka till mitt jobb och var redan i v 10.

Jag och Marcus fattade genast beslutet att behålla barnet, en abort kändes otänkbart när vi på något sätt faktiskt önskade oss ett till barn (i framtiden). Rädda men förväntansfulla skrev vi in oss hos barnmorskan och började vänja oss vid det faktum att vi snart skulle bli en till i familjen. Men glädjen blev inte långvarig, ett par veckor senare försvann alla mina graviditetssymtom och jag drabbades av blödningar och magsmärtor. Ett akutbesök bokades in på Akademiska, där en läkare, en läkarkandidat och en barnmorska alla kliade sig i huvudet innan det konstaterades att jag med stor sannolikhet fått ett missfall redan i v 7 eftersom livmodern inte var större och de inte kunde hitta någon hjärtaktivitet.
Ledsen och besviken väntade jag sedan i 2 veckor på ett återbesök som skulle utreda varför jag fortfarande hade höga hcg nivåer i urinen.
På något sätt ville vi inte tro på beskedet vi fått, och jag var arg på barnmorskan som gav mig beskedet följt av orden "då blev du väl inte så ledsen" eftersom jag sagt att graviditeten inte var planerad. Att inte vara planerad och att vara oönskad är 2 väldigt olika saker 😠.

Veckorna gick och det blev dags för återbesök. Denna gång tog undersökningen lång tid och även nu krävdes det tre personer i undersökningsrummet, en läkare, en läkarkandidat och en överläkare(?), samtliga stod och hummade och kliade sig i huvudet samtidigt som jag låg uppfläkt i gyn stolen. Det knappades på apparaten och doktorn konstaterade att han hittade en hjärtaktivitet och någon minut senare ytterligare en hjärtaktivitet.
Jag blev så chockad att det svartnade framför ögonen, hade jag hört rätt? "Två?" frågade jag läkaren som nickade och log.

Jag fick ingen ordentlig förklaring på hur det gått från missfall till att ligga två friska barn i min mage och jag kommer aldrig få något svar på det heller.

Efter undersökningen ringde jag hem till Marcus som undrade om jag drev med honom. Jag kan ju säga att vi var skapligt glada även om nu oron för framtiden stegrade.  Det var på något sätt ett mirakel och det var meningen att just vi skulle få dessa mirakel i våra liv ❤.

Bjuder på en liten bild från förra helgen, v 22 (för er som inte följer mig på instagram).

Idag knatade vi in i vecka 23 och jag ligger med benen i högläge och klickar hem saker på nätet 😜.

Likes

Comments

Hej finisar!

Är det bara jag som känner mig riktigt grå och trist så här års? Huden är torr och hyn saknar lyster, håret är ännu torrare och dessutom statiskt så det nästan är omöjligt att borsta. Den där snygga solbrännan man hann få i somras är ett minne blott och istället börjar smågrå ringar framträda under ögonen.
Ett annat resultat av mörkret och kylan tycks vara något sorts maniskt småätande av diverse gosaker som givetvis resulterar i ett par extra kilon på vågen och får kläderna att kännas aningens tightare.

Så för att råda bot på mitt deppiga humör och trista utseende tänkte jag hinna med en "7 days of make-over" innan Jul. (Ja ni har väl hört talas om "7 days of X-mas"?, det här blir min variant).
Så under 7 dagar tänkte jag unna mig lite tid för mig själv då jag faktiskt kan ta tag i de saker som blivit nedprioriterade senaste året.
Hår, hud, naglar och kropp ska bli ordentligt ompysslade och förhoppningsvis så kommer investeringen att ge avkastning i form av en lyckligare jag.

Bjuder på en selfie från i somras då man var lite fräschare än nu 😂.

Jag tänkte hålla er uppdaterade här om hur min make-over går och bjuda på före och efter bilder 🙈. (Ibland lär man ju bjuda på sig själv 😂).

Hoppas ni får en helt awesome dag 😚

Likes

Comments

Godmorgon, här har det varit full rulle sen kl 9. Å den enda som är pigg är Molly 😅.

Igår kom vi iväg till Västerås vid 17 tiden och på bara nån timme brände vi en halv månadslön och fyllde bilen från golv till tak med allt vi handlat. Tösen fick en helt ny garderob i storlek 80 (I know, hon är stor nu 🙈). Sen var vi tvungna att köpa saker att barnsäkra hemmet med, så 4 säkerhetsgrindar behövdes för att hålla vårat vilddjur i rätt rum i huset.
Resten av bilen fylldes med inredning, mat å dryck.

Efter att ha varit så effektiva så blev det pitstop på McD för lite påfyllning av energi.

Väl hemma var bilen inte urlastad förens kl 21 och då satte Marcus igång med att måla tak medans jag å Mollsan hade tjej mys och sov inom 30 min 😂.  Vid 01 kom älsklingen ner å vi kunde ha fredagsmys ☺.

Så det där med att hålla hårt i pengarna kanske inte är vår starkaste sida men det är så himla kul att se hur fint det blir här hemma 😇

Likes

Comments

Hej,

Väldigt märkligt men sen jag skrev ett gnäll-inlägg om nouw-appen så verkar det fungera igen 😂. Så förhoppningsvis är det inte bara tillfälligt utan kommer funka fortsättningsvis *Håller tummarna*.

Sjukstugan här tycks evinnerlig och ingen är helt pigg ännu. Men så är det väl alltid när man har massor av planer? Förra helgen fick vi ställa in besöket till Julmarknaden jag hade sett fram emot hela året 😢.

Å hela kvällen och natten var det aktivitet här hemma så jag börjar känna av sömnbristen. Vad är det med barn å vara vakna å gnälla på natten när vi andra vill sova? 😉

Hur som haver så hoppas jag att helgen blir allt vi planerat för det betyder ett färdigt vardagsrum (1 år senare än planerat). Ska försöka ta lite bilder med min numera urusla kamera så att ni får se vilket arbete de har gjort.

Likes

Comments

Hej, det börjar bli tröttsamt med allt strul med Nouw - appen.  Jag lyckas inte färdigställa några inlägg eftersom det konstant krånglar med bilder, länkar och funktioner som "försvinner". Jag har läst att fler har haft problem så jag får väl hålla ut och hoppas att det löser sig för min del också.

Här är det iaf sjukstuga, Marcus som varit pigg i några dagar blev jättedålig i natt. Min förkylning vill inte ge med sig även om jag är piggare idag och på Molly fortsätter snoret att forsa. Jag är så tacksam över att de stora barnen klarat sig än så länge.

Jag jobbar på några inlägg om vad barnen önskar sig i julklapp, då jag fått en del förfrågningar kring detta. Å sen ska jag förhoppningsvis få upp inläggen om all förändring som skett och sker här hemma 😉

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon!

Just nu sitter världens tröttaste morsa osminkad på ett tåg på väg till jobbet. Rätt vacker syn 😂. Tiden räckte inte riktigt till denna morgon, å det är helt klart mitt fel som inte kunde lämna värmen av Marcus famn (ovanlig företeelse då Molly allt som oftast ligger emellan oss numera).

Jag saknar det här, mammaledighet i solen. De där minuterna då bebisen sov och jag kunde smita ut och kasta mig i solstolen med en bra bok. Men vi är väl snart där igen? 😉

Jag har haft mycket tankar i helgen, på allt som har hänt senaste 6 månaderna och det är mycket! Bloggen har verkligen varit nedprioriterad men jag tänker ständigt att jag ska "ta tag i det". Mest händer det i huset, det är svårt att föreställa sig att kaoset snart ska vara klart men vi är bara månader från målet 😍. Det ska bli så roligt att få visa er bilderna av allt hårt slit (inget som jag kan ta äran för), det blir SÅ BRA!

Jag ska försöka uppdatera er om läget under veckan, för jag har överraskande och roliga nyheter att dela med mig av.

Stay tuned 😙

Likes

Comments

Hej!

Det känns helt galet att säga att våran tjej redan blivit 8 månader 🙈. De här senaste månaderna har rusat förbi (antagligen för att jag jobbar) och jag vill gärna pausa lite och hämta andan. För våran tjej börjar bli riktigt stor!

Inte bara är hon snabb nu när hon går längs med möblerna, hon har dessutom insett att det krävs ytterst lite stöd för att kunna gå själv. Mammas eller pappas ena finger duger utmärkt att hålla i för att ändå rätt stadigt våga sig på några steg. Men än så länge är hon inte redo att släppa taget.

Orden blir nu allt fler och hon har börjat förstå att dem har en innebörd. Ropar man "mamma" så får man garanterat ett svar av just mamma. Får man nappen tilldelad sig så svarar hon med "Tack tack", något hon gjort flitigt idag.

Även om pappsen längtar efter att få höra just "pappa" så är det ett sällsynt fenomen och har bara hörts ett fåtal gånger. "Dadda" tycks vara ett favoritord.

Något som roar den lilla damen är att använda sin "monsterröst", väldigt roligt att höra henne ta i från bröstet och vräka ur sig bastoner. Ännu roligare vore det att fånga på film, något vi ännu inte lyckats med.

"Tittut" och jaga varandra är några favoritlekar, speciellt om hon får tillfälle att brotta ner någon och ge denne en slemmig "puss" på kinden. Ännu roligare har hon om hennes "offer" tjuter av rädsla och förvåning, då skrockar hon nöjt.

Ja 8 månaders bebisar är härliga, det händer så mycket med deras utveckling just nu. Vad ska månad nr 9 ge oss? 😉

Likes

Comments

Hejsan!

Här kommer ett inlägg från sjukstugan, min vanliga otur....

I torsdags när jag kom hem från jobbet stupade jag i säng och termometern visade på 38°. Halsont från ******* och en fruktansvärd frossa. Jag som hade tagit ledigt på fredagen för att umgås med min familj fick nu snällt ligga nerbäddad och känna mig smått döende medans Marcus och Molly var på Bvc och sprang ärenden. På kvällen fick jag världens sjukaste smärta i bröstet, så fort jag rörde mig så blixtrade det till i hela bröstkorgen på vänstra sidan. Ringde 1177 för att höra vad den kunde bero på, men som vanligt hänvisade dom mig till akutmottagningen, aldrig mer att jag åker hela vägen till Västerås med sån smärta bara för att få sitta i ett väntrum i 7 timmar.
Lyckades till slut hitta en ställning så jag kunde sova halvsittandes, för att ligga ner gick inte då fick jag ett hemskt tryck i lungorna.

Tyvärr vaknade jag idag och mådde bara aningens bättre även om febern är betydligt lägre än den var i fredags natt. Jag som hade hoppats på att vara frisk, jag skulle ju på dejten min man idag 😭.  För första gången på 6 månader då vi skaffar barnvakt för att gå ut och äta och gå på bio. Å så blir jag sjuk 😧.

Vi hade massor av planer den här helgen, å istället kommer det inte bli någonting. Det är ALLTID så här när vi planerar att göra något tillsammans, antingen blir jag sjuk med feber eller så brakar magen ihop och jag ligger hemma dubbelvikt av magsmärtor. Kan nån snälla laga min kropp så jag också kan få göra roliga saker?

Jaja, jag ska inte bara gnälla. Idag blir världens finaste tjej 8 månader och jag ska uppdatera er om vad som har hänt den senaste månaden i hennes liv ❤.

Likes

Comments

Hej! Long time no seen 😢.

Helt ärligt så har jag inte haft tid, kliver upp 5 varje morgon och kommer hem från jobbet kl 18 varje kväll. Kl 19 är vi klara med middagsrutinerna,  19.30 är barnen pussade "gonatt" och sista vakna minuterna innan jag somnar försöker jag växla några ord med Marcus och mysa med Molly. Kl 20 så sover jag. Spännande liv va?

Kanske går den här enorma tröttheten över när jag "kommit in" i vardagsrutinerna igen. Det var tufft att börja jobba 100% från dag 1 tillbaka efter sjukskrivning och föräldraledighet. Dessutom kom hösten, mörkret och kylan smygandes den senaste veckan. För att inte tala om det hemska virus vi dragits med här hemma. Vi fick allihopa en hemsk förkylning och flera dagar med feber som det har tagit flera veckor att återhämta sig efter.

Vi får väl höras lite sporadiskt såhär ett tag framöver och förhoppningsvis kommer jag tillbaka till bloggvärlden på heltid igen.

Ha en toppen fredag nu sötisar! Själv så ska jag gå och styra upp lite chokladpudding och vispgrädde lagom till Idol. Kollar ni Idol? I år gör jag det för jag har ett par favoriter 😍

Likes

Comments

När man beslutar sig för att skaffa barn så bereder man sig också på en ny sorts ansvar. Man får nästan omedelbart den där modersintinkten som gör att nästan alla kommande beslut ska vara för sitt barns bästa.

Redan när bebisen är i storlek med ett litet frö så slutar man sina dåliga ovanor. Man slutar röka eller snusa, låter bli att dricka alkohol och hinkvis med kaffe just för att man vet att det kan vara skadligt för sin baby. Man blir mer uppmärksam i trafiken och blir bättre på att hålla avståndet till bilen framför och följer hastighetsbegränsningen till punkt och pricka, livrädd för att det ska hända en olycka.

Du tvättar upp alla nyinköpta babykläder för att göra dig av med alla kemikalier som kan vara skadliga för ditt spädbarns hud och lungor och kan framkalla allergier. Du kokar och diskar flaskor för att sterilisera dem från bakterier.

Du sitter i timtal och läser "bäst-i-test" artiklar kring babyskydd, babysitter och barnvagn. Allt för att försäkra dig om att du gör allt du kan för att hålla din baby så säker som möjligt.
Kanske köpte du även andningslarm för att hålla koll så din bäbis inte slutade andas på natten?
Du damsugar lite oftare, rädd för att det ska ligga småsaker på golvet som din bebis ska råka sätta i halsen. Du följer din bebis minsta steg rädd för att den ska ramla och göra sig illa.

Ja alla gör vi en massor av saker för att skydda våra barn mot de dolda farorna. Så därför gör det så ont i mig när jag läser i alla dessa föräldragrupper om hur de piercar sina bebisar bara för att det är "sött, gulligt, fint, tradition" etc. Ni gör medvetet illa era barn för att ni tycker att det är fint med örhängen?! I mina ögon är det barnmisshandel, det får mig att må illa. Små små barn som absolut inte har bett om det.
För att inte tala om det faktum att forskning visar på att det ökar risken för att utveckla allergier. Som att det inte finns nog med saker i vardagen som är fullmatade med kemikalier som vi omedvetet ger våra barn.

Jag vet att jag är nerröstad vad det gäller att pierca sina barn. Men i min värld är det inte okej.

Likes

Comments