HAVREGRYNSGRÖT:

1 dl havregryn
2 dl vatten
en nypa salt
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen & låt gröten bli lite tjockare, glöm inte att rör om då och då!

Jag valde att toppa med frusna björnbär och kokos, väldigt gott!

Likes

Comments

FREDAGEN bjöd på en relativt kort dag i skolan med följd av ett gympass. Kom hem och åt lite grann och sen åkte jag och Viktor och kollade på ''Assassin's creed'' i Kristianstad.

LÖRDAGEN började ganska sent då vi vaknade vid 1, åt lite frukost sen åkte vi till gymmet. Efter gymmet hade det gått nån timme och vi var hungriga så blev en sväng inom coop för att köpa sallad. Hände inte så mycket mer än att vi träffade en vän.

IDAG har jag varit såååå trött då jag sov väldigt dåligt inatt och vaknade tidigt. Det blev scones till frukost och x-antal timmar spenderades framför tvn innan. Efter Viktor åkte hem så har jag plockat undan lite på rummet, målat naglarna och packat gymväskan. Tänkte försöka hoppa i säng tidigt idag men det lyckas jag nog inte med idag heller, haha.

Likes

Comments


Tänkte dela med mig av ett sjukt gott, och SJUKT enkelt recept som även piggar upp vardagen med lite färg.

Du behöver:
1 fryst banan
frysta blåbär
frysta björnbär
ca 0,5 dl vatten


Lägg i allt i en mixer och mixa, och voilà!

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag lagt upp en bild med ett budskap på, ni kanske undrar varför? Och de svaret kommer väl låta lite själviskt, men dessa texter får mig själv att tänka över mig själv, omvärlden samt att vara tacksam för det jag har. Alla behöver en boost i vardagen ibland, jag själv läser alltid sådana bilder när de väl dyker upp på flödet. Man har dagar där man inte är så pepp på livet och vad det har att erbjuda och jag själv tycker att peppande bilder med något budskap hjälper till då. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Hejsan allihopa! Det var ett tag sedan inte sant?

Just nu har jag ett super bra erbjudande till er!
Jag har har för tillfället en tävling i samarbete med fashionablestory.se på min instagram (vickiolofsson) där ni kan vinna ett presentkort på 250kr. Men inte nog med det! jag har även en rabattkod för er som inte kan vänta på att klicka hem något från deras hemsida, ange ''VICKIOLOFSSON'' i kassan när ni handlar på fashionablestory.se så får ni hela 20% rabatt på hela ert köp!
Hur bra är inte det när både jul och nyår nalkas?!

Här nedan ser ni en bild från en av deras vackra klänningar som finns på hemsidan

Likes

Comments

Detta är vad vi köpte när vi var på Ikea för någon vecka sedan. Vi köpte alla tre modeller av serveringsskålen i metall och alla finns taggade i bilden.

Alla bilder är från ikeas hemsida

Likes

Comments

För tillfället sitter jag inte i skolan som egentligen var planen, istället sitter jag vid mitt skrivbord och känner dessa jävla tårarna rinna ned för kinderna och dessa tankarna börja komma.

Det ni nu kommer få läsa är bitar av den ocensurerade sanningen av de senaste sex åren av mitt liv.
Sen min pappa gick bort 2010 har ingen varit detsamma. En av de absolut viktigaste personerna i mitt liv gick bort, det tog hårt. Inte nog med det så låg han inne x-antal månader på sjukhus innan domedagen kom, jag hälsade knappt på honom för jag levde i min lilla bubbla och inbillade mig själv att han snart skulle få komma hem. Enda sen min älskade pappa gick bort har jag levt med otroliga skuldkänslor, tomhet, ångestattacker och ett ständigt pendlande mellan att hata mig själv och livet. Vissa dagar hatar jag allt och vill bara bort, idag är en sån dag.

Det värsta med detta är att ingen vet detta, vissa vet små delar av historien men ingen vet hela den sanning jag kommer berätta. Det gör ont inom mig att veta att jag är så bra på att dölja, att jag i sex år har kunnat må såhär dåligt utan att någon har sett det eller lagt märke till det. Men jag har inte dölja det med mening, jag har väl låtit bli att berätta för att ingen har frågat och för att det inte är något man bara tar upp med vem som helst och var som helst.

De finns många dagar som är som idag, jag gråter så hysteriskt mycket så jag inte får någon luft, jag gråter så mycket så att ögon svullnar, att jag känner sådant hat för livet och mig själv och tankar som berättar hur värdelös jag är. Idag har jag ingen energi kvar att låtsas som att jag mår bra, jag orkar inte dölja hur jag mår och hur jag känner.

Under dessa sex år sedan har jag gjort mycket felsteg, jag har slarvat med maten, skippat skolan, haft självskadebeteende, haft självmordstankar och varit läskigt nära att göra ett försök. Detta ledde även till att isolerade mig från allt och alla under vissa perioder, jag orkade inte, jag hade ingen energi eller glädje kvar i mig.
Trots all denna smärta, all sorg, tomhet så finns det vissa stunder jag känner att livet är värt att leva. Det finns vissa människor som tar bort all negativitet för stunden och gör mig lycklig, men så fort jag är ensam kommer allt tillbaka.
Det hjälper tyvärr inte att stressiga veckor/dagar kallar fram detta hos mig, även konflikter gör att detta kan se sin chans att komma fram och förstöra för mig.

Detta jobbiga har förstört mycket för mig, jag har förlorat vänner för att jag inte har orkat ta mig ur sängen, jag har haft svårt att uttrycka mig hur jag känner pga brist på energi och därför har jag ansett som känslokall under vissa perioder, jag anses vara en bitch för att jag nu på senare tid har prioriterat mig själv. Så ja som ni förhoppningsvis förstår så är det inte lätt och att jag gör blir fel och allt är bara så otroligt jobbigt.

Likes

Comments

Är det bara jag eller blir ni också trött eller utmattade efter ni har skrivit/pratat med vissa människor?
Jag har precis avslutat en relation på grund av att jag är trött på att göra av med energi på fel saker. Det är verkligen skit jobbigt att ge, ge, ge hela tiden utan att få något tillbaka, man blir så trött. Jag menar att det handlar om att ge och ta, precis som i allt annat. Du kan inte gå till affären och vilja ha en tröja utan att vara beredd på att ge affären en viss summa pengar för tröjan? Samma princip, right?

Varför lägga energi på en person som inte kan höra av sig, inte bryr sig, säger nej till allt och tycker synd om sig själv hela tiden? Och som även gör att du upplever oberäknelighet, att du behöver anpassa dig, tvivel och att personen inte bryr sig om vad som händer i ditt liv och istället bara pratar om sig själv. Nej tack för själviska människor.

Hur märker man att man är kompis med en energitjuv då?

  • Personen kommer (nöstan) alltid försent när ni har bestämt att ni ska träffas.
  • Ger orättvis kritik
  • Tar dig föregivet
  • Gör dig nedstämd
  • Säger aldrig något positivt till dig
  • Gör aldrig något åt sina problem utan klagar bara på dem (det värsta jag vet!!!!!)
  • Lyssnar aldrig på dig, ställer inga följdfrågor

Normala relation har en blandning av bra och dåliga händelser, men det dåliga ska inte ta över det goda, men när man märker att där finns en person som alltid är negativ, då väljer jag att sätta ner foten och säga tack och hej. Låter det hårt? Jag tycker inte det, jag anser att livet är för kort för att vara en mänsklig soptunna för andra människors beteendestörningar.

Människor som alltid kommer med ursäkter för sitt dåliga beteende - ses, aldrig igen.

Likes

Comments