Godmorgon,
Nu känns det att det verkligen börjar bli höst/vinter. Såå kallt på morgonen när man vaknar. Dagarna är väl lite varmare ibland.
I skolan denna veckan så har det inte hänt något speciellt, men idag ska min häst vara med på skolpasset för första gången (förra veckan red vi ut så räknar ej med det.) vi ska ha markarbete med lite upphöjda bommar, så jag hoppas det går bra. Igår körde vi lite dressyr i ridhuset med Amanda, eller vi försökte. Det var 3 andra där inne utifrån som ville hoppa osånt fastän man inte får hoppa på onsdagar så det var lite rörigt...
Anni är sjuk så hon åkte hem igår så det är väldigt ensamt inne på rummet.

Men tänkte bara uppdatera er lite så ah. På fredag blir det kanske en uteritt, sen vilka somnstannar i helgen det får vi veta på stallmötet idag.

Hoppas iallafall alla haft en bra helg/vecka 💜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej jag vill börja med att säga att detta inlägger handlar om hur JAG upplever internatboendet och hur JAG tycker att det är att bo på skolan. Vad JAG tycker är bra & mindre bra, inte vad ANDRA tycker.Okej, då börjar jag.
Jag bokstavligen älskar att bo hemifrån, jag har alltid älskat att vara iväg, på ridläger, sova hos kompisar & allt möjligt. Jag älskar att prova nya saker och ta ett steg längre in i "vuxenlivet" eftersom jag faktiskt är 17 så känner jag att jag borde klara av det.
Att flytta till internat kan ha varit ett av de bästa valen jag gjort. Jag trivs så sjukt bra för att vara en skola. Jag har alltid hatat skolan, vara i närheten av skolan, prata om skolan och allt det där som hör till. Har skolkat så många gånger och vart så dryg mot alla i min närhet för att jag verkligen hatat skolan. Men detta är ett av det bästa valen jag gjort, så klart massa annat också men att bo på internat är en väldigt fri känsla. Att ta hand om sig själv, tvätta, städa och faktiskt ha lite ordning, Sen om jag inte har så städat jämnt så är det fortfarande mitt ansvar att ta hand om mig själv. En fri känsla, utan press & stress. Ingenting som stressar mig än så länge med att jag måste hinna till bussen, jag måste hinna äta frukost, för det kan jag göra när som helst inne på boendet så länge jag har mat (frukost). Sen finns det många som inte gillar internat lika mycket som jag, för att de inte finns så mycket att göra, man kan inte festa och ha sig eftersom man bor på skolan & allt de där. Men jag stormtrivs. Visst jag har haft mina sämre dag där redan fastän det gått 1 månad snart men antingen kommer det lossa eller bli värre när det kommer prov och jag blir stressad o allt de där.
Men att bo på internat är en skön känsla, är nära mina vänner, nära min häst, sen visst om jag saknar lite saker hemma typ min egna säng, mammas mat osv så är skolans internat inget att klaga på.

Sen finns det ju vissa fördelar & nackdelar också såklart,
att bo på skolan och ha nära till klassrummen är både en fördel och nackdel, det är en fördel för att man kan gå upp lite senare då man inte behöver passa bussarna och stressa så. Även en nackdel så man ofta kan komma försent för att man bor "nära". Så var det alltid på lågstadiet och högstadiet, att den som bor närmast kommer senast för att man går 10 minuter innan man börjar tillexempel.
Själv går jag 5-10 minuter innan jag börjar.
Sen är det också väldigt skönt när man slutar 16.00 varje dag att slippa åka 2 timmar hem och sen tillbaka morgonen efter osv. Så att bo på internat enligt MIG är en väldigt bra grej, man lär sig verkligen ta ansvar.
Sen en till fördel & nackdel är att man bor ju inte ensam, i vårt boende är vi nog runt 10-15 stycken, en fördel med det är att man lär känna varandra om man nu pratar med varandra. En nackdel är att om man börjar bråka eller typ inte gillar varandra så blir det väldigt stelt i köket ibland. Även att man stjäl varandras mat/dricka/glass och allt de där.Men med tiden när alla känner varandra så kommer vi nog ha otroligt roligt.

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva riktigt då jag inte har några frågor att svara på utan skriver utifrån mig så är det väl det. Det finns säkert mycket mera som jag inte kommer på just nu.

MEN kom ihåg: Detta är vad JAG tycker om internatet på skolan.Hoppas i alla fall att alla får en bra helg! :DLikes

Comments

Godmorgon, klockan är runt halv tolv. Jag har varit vaken sedan 08.00 för att jag är kvar på skolan i helgen. Jag tar hand om min häst och Filippas häst Plexus. Igår (fredag) borstade jag bara av båda två för det hade spöregnat hela dagen så dom var jätte blöta osv. Sen på kvällen kom även Filip, vi gjorde mat, köttbullar & makaroner. Jag håller på att bli förkyld så hoppas att jag inte blir det för mycket då måste jag lämna skolan. 
Idag skulle jag ridit innan jag släppte ut dem meeen det är någon traktormässa i ridhuset så jag får vänta till ungefär 16-17. Då ska jag ha lite galoppbommar och travbommar e väl tanken typ. Sen håller jag även på att tvätta så ska ner dit om typ 1 timme också. 
Imorgon ska jag nog rida ut och ha markarbete om hästen orkar. 

Sen i veckan får vi se vad jag gör dom dagarna men på torsdag blir det uteritt iallafall.
Nu ska vi kolla serie/film och sedan ut och ta in Amazing om några timmar för att rida :)

Hoppas ni har en bra helg?

Likes

Comments

Go'kväll,
Skriver ett kortare inlägg nu då jag är väldigt trött.
Skolan idag bestod av två lektioner inomhus, engelska och studieverkstad, då jobbar vi med allt möjligt som vi inte är klara med osv. Sista passet var då ridningen. Denna lektionen hade jag då inte med Amazing eftersom han kom igår. Så jag fick rida Domino, ett extremt fin häst när han började mjukna. Vi övade mycket på hur vi satt, rida på rakt spår från A-C. Sen även galoppera på en volterna. Han är 165 cm ish så det var lite större steg än vad Amazing har haha. Men det var jätte roligt att rida honom. Nästa vecka ska vi troligen rida ut och då har jag med min gula 🌟.

Efter vi slutat så var det kvällsmat, sedan gick jag & Filippa för att ta in våra hästar, Mathilda var med som sällskap men hennes häst kommer först på söndag EM. Sen gjorde vi iordning dom för att gå upp till ridhuset för första gången. För Amazing var det iallafall första, för Plexus (Filippas ponny) var det andra (tror jag). Dom båda skötte sig jätte bra, var inte tittiga alls, inte ens på dom som satt på läktaren och tittade på. Men det var ett lugnt pass då båda vilat rätt länge och de är nytt för dom osv. Vi gick några varv först så att de skulle slappna av osv, sedan hoppade vi upp och red i 20 minuter, skritt & lite trav, han var väldigt mjuk för att inte blivit riden ordentligt, det var kul. Imorgon får vi se vad som händer🤔

Likes

Comments

Godmorgon solstrålar,
Nu är klockan runt 07.00 och jag ska ner och möta Amanda & Filippa i stallet för att släppa ut våra hästar. Min lilla ponny kom igår trots allt, så era tummar hjälpte. ;)
På förmiddagen nu har vi vanliga lektioner och i eftermiddag har vi ridning.
När skolan slutat så ska jag promenera med Amazing på skolans område och i ridhuset osv så att han vänjer sig med alla traktorer, människor, att de låter från allt möjligt osv. Men det bör gå bra då han inte bruuukar bry sig så mycket.
Sen kanske jag även bor kvar på skolan i helgen då några måste kolla till hästarna och jag ska även rida och lite sånt. Så jag e jätte taggad på att börja komma igång med honom och hans träning.
Men nu ska jag upp och byta om för att gå ner till stallet 🐴

Likes

Comments

Godmorgon alla fina!

Nu är klockan strax efter 07.20, mitt larm går egentligen 08 ungefär men Anni stänger aldrig av sitt larm så Well jag är vaken nu.
Tänkte skriva lite om gårdagen och sedan får vi se vad som händer idag, håll tummarna på att min häst kommer ikväll.

Men igår iallafall, efter vi fått datorerna så var det dags för lite traktorkörning, då övade vi på att backa in i en ruta gjord utav korner som skulle föreställa ett garage. Så nu är jag ett proffs på köra traktor. Nästa vecka ska vi lära oss dra och och hissa ner/upp en krok för att sedan sätta på släp osv.

Efter traktorn var det dags för lunch, det var inte så jätte gott då det var fisk..

12.40 skulle jag,Anni & Filippa vara vid ladan för att klippa får, de va lite svårt i början då de va "synd" om fåret enligt mig. Jag älskar får så ville inte skada den genom att sticka den i huden.. Sen blev det extremt snurrigt och varmt och det kändes som jag skulle svimma så jag satte mig ner medans de gjorde klart. Sen fikade vi, kaffe & hallon kaka.
Sedan gick vi bort till kossorna, vi skulle vänja dom att gå in/närmare ladugården då de aldrig varit där inne. Det gick bra tyckte bonden för dom gick ända fram till dörren men inte in. (Han trodde inte dom skulle gå fram till dörren). Det gick fortare än han trodde så vi fick sluta 35 minuter tidigare.

Hela kvällen låg jag & Anni bara i sängarna och kollade serie/youtube osv, gick och åt, återvände till datorn.
Sen var det ju dags för Paradise Hotel, såg förra veckan också och killarna är väldigt fula i första avsnittet men sedan igår, så kom det ju in två snygga iallafall ❣️

Idag är det bara lektioner inne, så håll tummarna & tårna för att min ponny kanske kommer ikväll.

Hoppas ni får en bra dag😄

Likes

Comments

Hejhej,

Äntligen fått en skoldator nu, dock är den väldigt liten om man jämför med alla andra. På Marks Gymnasie hade vi HP och nu en liten Chromebook som är lika liten som en Ipad.
Går inte ens att ladda ner spotify liksom. Menmen.. den är la till för att plugga på osv.

Ber även om ursäkt för att jag inte varit så aktiv den senaste veckan, har inte riktigt någon anledning. Men börjar känna mig lite smått förkyld men det hoppas jag inte, då måste jag lämna skolan och internatet.
Kommer oftast blogga från mobilen då jag inte kommer få in så mycket bilder på datorn osv.

Men i veckan så kommer min ponny troligen till skolan och då ska vi träna på de mesta.

Nu har vi precis fått datorerna och nu ska vi ut och köra traktor. I eftermiddag ska vi ut till ladugården och antagligen klippa får.. :D
Men nu har vi rast i typ 5 minuter till så ska börja flytta mig ut till maskin hallen.

Hoppas ni får en bra vecka :)

Likes

Comments

Lill lördag idag (onsdag),
Hann inte blogga igår så skriver om går dagen nu.
Vi hade två lektioner igår. Vi är i halv klass då så att vi inte blir för många, traktorkörning hela förmiddagen, det var kul i början sen blev det extremt långtråkigt för fick inte gasa typ :/.
Sen på eftermiddagen hade vi häst, då var vi tre stycken. Jag,Anni & Filippa, vi fick varsin häst som vi skulle longera i ridhuset och sedan skritta/trava uppe på dom. Det var första gången någon strömma elev red på dom och första gången de var i ridhuset så dom skötte sig super.
Jag fick rida Tex, väääldigt ovant jämförelse med Amazing men det var kul. Fick även reda på att Alicia (kompis från nian) ridit till honom under sommaren så har sett videos på när dom flyger över 120 typ. Så ska bli väldigt kul att rida honom, ser fram emot nästa gång som troligen blir imorgon. Om jag inte får en annan.

Sen på kvällen åkte jag in till Kinna och träffade Filip en sväng, köpte lite godis åt Anni som hon bad mig köpa.

Idag då, onsdag. Så hade vi svenska imorse, sen idrott och nu matte sen slutar jag 14.10.
När jag slutat så tar jag bussen till Marks gymnasie för möta Filip. Sen åker vi hit :)

Likes

Comments

Hej alla fina, nu är klockan 00.52 som jag skriver detta hehe. Idag då så började vecka 2 i skolan där vi haft Engelska, matte & biologi idag. Det var dö trist menmen..
Efter skolan åkte jag & Anni in till borås. Hon och Pontus (hennes pojkvän) gick på bio vid 21 tiden, då tog jag bussen till Kinna & satt på donken tillsammans med Filip. Åt sedan åkte vi till hemköp där jag köpte nudlar. Sedan hämtade Anni, Pontus & Albin mig vid Kinna. Nu sitter jag och Albin på rummet, Anni & Pontus är i köket och dricker oboy och myser eller något.
Imorgon har vi en utdrag hela dagen, traktorkörning på förmiddagen och häst på eftermiddagen.

Har ni haft en bra dag?

Likes

Comments

Söndag idag, tillbaka till internatet imorgon.

Skrev igår att vi skulle grilla osånt och det gjorde vi. Tog dock inga bilder men hände inte så mycket mer. Skulle även ridit idag men orkade inte det efter att jag,Filip & Joel tog en moppetripp t gekås. Köpte hårfärg, kläder,smink och lite till hästen.
Köpte röd hårfärg ihoo om att det skulle gå från svart till rött men...

Nej.. mina bruna utväxt blev röd, men det som var svart är fortfarande svart..:/ Så det ser lite lustigt ut men de är bara jag som tycker det än så länge. Jag vänjer mig väl men aah..
Ska ha det så i några dagar/veckan ut och trivs jag inte så färgar jag det SVART.

Nu ska vi kolla ett avsnitt Game Of Thrones sen sova för vi ska upp tidigt imorgon för att sära på oss i 5 dagar. ❣️

Likes

Comments